Familjen Annorlunda

Dagen idag var rätt så härlig:)

Vissa irritationsmoment slipper man ju aldrig undan förstås, men så är det ju.

Jag var så glad över att jag hittat en kurs på högskolan, tror iofs det var folkhögskola, men vet inte riktigt, som lät så himla bra liksom. Det handlade om att skriva, och där känner jag att jag kan behöva vidareutveckla mig, jag har några böcker som inte finns än mer än i min hjärna ;) tex.

Beskrivningen var enkel och lättförståelig, och de första raderna gav hopp om att jag både skulle komma in och sen klara av det ganska så bra : ”För den här kursen behöver du vara skrivkunnig, men du behöver inte kunna rättstavning och grammatik”

Jamen det lät ju bra, jag kan iofs stava, men har glömt allt om pluskvamperfekt och sånt där, jag litar på att jag hör hur det ska låta, och har alltid gjort.

Jag klickade fram ansökan och fyllde i den, men kliade mig i huvudet när jag kom till slutet, där man skulle ange tidigare utbildning. Man kunde bara välja på två, nämligen Gymnasium – sär, eller Grundskola – sär.

Jaha:)  När jag sen läste bara aningens mer noggrant så vände sig ju kursen till människor med någon form av utvecklingsförsening. Nog för att typ alla i min klass var bimbos och ute och söp varje helg ( nej inte jag, såklart, haha) men SÄR vete fan alltså. Att vi hade våra skåp precis bredvid särskolan tror jag inte funkar som referens…?

Nä men ok, jag väljer nån annan då :)

 

Idag var det härligt väder ute, nån kom och tog med delar av barnen till den nya Pelle Svanslöslekparken i stan, men den var tydligen inget kul, det var enligt barnen på 8,6,4 och snart 3 år, bara småbarn där ;) De hade gått vidare till stadsparken och det var visst bättre. De vill absolut åka dit igen, så det får de gärna göra med någon annan, för jag gillar inte att hänga i lekparker så där superofta ;)

 

Kvar hemma blev Novalie som har det rätt så jobbigt med det här umgänget, och tvillingarna. Patricia åkte till jobbet, hon tajmar det fina vädret, då jobbar hon.

Jag grejade lite inne, men höll mig mest ute för det gäller ju att passa på. Fixade lite smågrejor här och var, och klippte delar av gräsmattan, sen kom syrran så jag sällskapade med henne i stället, och tar resten i morgon eller så.

Corrinda har ett sommarkort på Friskis, så hon bokade sig på cirkelfysen, och fick en reservplats, och hennes två kompisar hängde åxå på. Jäklar vad starka de där tre tjejerna är! Basketbrudar :)  De hamnade i en annan grupp än vi, men jag såg ju Corrinda mellan varven, och det var inga mesiga vikter hon tog. Inte heller fuskade hon i de där hemska explosiva upphoppen, som jag hatar. Dels för att det är svinjobbigt såklart, dels för att jag inte kan hoppa, samma som med att jag inte kan springa, men framför allt för att jag får väldigt ont i ena knät av den. Jag har ett knä som är lite knäppt och bråkar mellan varven, framför allt då det går för lång tid mellan träningarna. Jag skiter i att hoppa och kör vanliga knäböj i stället, och det är jobbigt det med, hoppar ibland när knät känns extra stadigt och stabilt.  Det var rätt mycket fokus baksida lår och rumpa idag, så det lär kännas i morgon, när vi ska iväg på ett till pass…;)

 

I morgon kommer en av tjejerna Berglund hit, från uppåt landet. Hennes föräldrar hämtar upp henne senare i veckan, och stannar på en fika. Den här familjen har vi känt sen mamman och jag fick veta att vi väntade tvillingar, det skiljer fyra dagar på våra par :)

Vi hängde på Allt för föräldrar, som var en livlina på många sätt då, men som nu inte alls är sig likt. Kan bero på att jag inte känner mig hemma där längre eftersom jag aldrig är där;)

Vi har haft mycket kul genom åren, åkte på semester ihop flera gånger, bla till Legoland. Bilade ner och stannade en vecka tror jag det var, och hade rätt dåligt väder mest hela tiden, men hur kul som helst.

Barnen pratar ofta om Legoland och vill att vi åker dit, men jag är skeptiskt till att köra så långt, speciellt i den här bilen, men kommer det ett tillfälle så kniper jag det. Samma med Disneyland, får jag minsta möjlighet så tar jag med alla barn och åker i morgon. Jag har varit där, två gånger, och jag vet att barnen skulle älska det, de är verkligen nöjesparksungar :)

Det ska bli kul att ses igen, och att få låna en av tjejerna några dagar, den andra tjejen skulle till en annan kompis.

 

Alla barnen har gått och lagt sig, ja de under tolv då;) och jag har sett på en film med Nicholas Cage, Stolen.

Jag gillar honom, han är stencool, det är säkert delvis för hans röst skull, jag gillar de där lite raspiga mörka.

Nu är det nåt om drakar, Drakarnas rike, som jag visst råkade fastna lite i just precis nu…gahh, den sluter halv två;)

 

Funderar på att köpa ny bil….såg den här på Coopparkeringen häromdagen:

amerikanareVilken jäkla kärra! Vilket bagageutrymme;) Vilken extremt låg frigång..måste vara skitjobbigt att köra i alla fartgupp;)

Men jag tänker att man kanske bara kan öppna kofferten och liksom trycka ner ungarna? Så kan de tjafsa om vem som inte vill ligga längst ut till höger för det luktar så mkt avgaser där, i stället för att tjafsa om vem som ska sitta längst in längst bak;)  Dock skulle jag aldrig i livet köra runt i en gul sån här bil, min skulle vara rosa :)

 

Barnen älskar smultron, och Jamie kanske mest av alla, syrran har visat honom hur man gör ett strå, så nu vill han ha sällskap i trädgården och hjälp att trä upp de små goda rackarna.

sommarDe här små blommorna är bland det finaste som finns, och hela gräsmattan är full av dem, jag spar vissa ställen där de får växa och klipper ner dem med jämna mellanrum.

Något jag inte klipper är Jamie:

jamie

Allt som oftast så hittar jag honom med fötterna på min huvudkudde, eller på tvären i sängen, eller i fotänden. Att ligga still är inte den här lille Prins Guldlocks starka sida, men han är ju som en duracellkanin på dagarna så varför sluta på natten? ♥

 

Alla ni fina som vill hjälpa till med räkningen…Jag älskar er, men jag kan inte.

Jag blir oerhört rörd och tårögd att ni erbjuder er, men jag måste lösa det på något annat vis.

Men ni får en extra gudstjärna för era varma generösa hjärtan, tack från djupet av Mitt hjärta ♥

 

Nu måste jag sluta, är akut superhungrig, och lär ju bli sittande här till halv två eftersom filmen ju var rätt bra ;)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Suzanne Buchholtz

    Jag beundrar dig C som orkar kämpa för dig och barnen. ”Just me”, du verkar underbar!

    Jag hoppas verkligen att C får behålla huset, vad fan är alternativet när det är hon som har ansvaret för barnen? Ska de tvingas bo i någon lägenhet för att sedan få åka ”hem” på umgänge till huset någon gång ibland med sin s.k pappa och hans nya leksak? Låter helt sjukt om det skulle bli så. Nej tvi vale rent ut sagt.

  2. anna

    du gör rätt i att plugga! en släkting till mig blev färdigutbildad sin utbildning när hon var 50! det gick så bra så!!! det är aldrig försent.
    kram

  3. Lena

    Man kan undra hur det kommer sig att det blir bråk i kommentarerna? Bara för att åsikter går isär så kan man ju hålla en trevligare ton.

  4. Inger Axelsson

    Alltså, Du är helt, exakt som min Syster, å hon bor oxå i Uppsala. Vända på dygnet, leva i en jävla röra, ge välling till 4-åringar, blöjor är bra alltid, ha ha. Jobba, säger bara det!

    Carola: Oj, det måste vara nåt fel på Uppsala alltså? Kanske ska be kommunen kolla upp det här, för hur kan det var möjligt att det finns två som jag :)
    Allvarligt, vad har jag nu sagt för att få detta i ansiktet? Jajamen jag vänder på dygnet, jag låter barnen vända på dygnet och jäklar vad vi njuter!! Vi är nattugglor hela bunten, och det är visst arv så vad ska man göra åt det? Ställa klockan bara för att du ska slippa ondgöra dig? Nix.
    Lever i en jävla röra??? Vafan nu? Har du varit här eller vad? Hur kan du veta hur jag har det? Mitt liv är en jävla röra, men det är en annan sak. Välling till 4åringar..tja, varför inte? Jag har gett välling så länge de vill, det är i mitt tycke, bra mat. Sen kan vi diskutera det, många håller inte med, men JAG tycker så. OK? Blöjor…hahahahahahaha. Och så HAHA. som att jag ens skulle bry mig om att du tycker det är fel. Mina barn slutar med blöja när det passar oss, inte dig. Sorry.
    Jobba…eh…får jag plugga för dig? För det är jag ju inte direkt ensam om att göra, eller? Du kanske pluggade dina år innan du bildade familj om du nu har nån, medan andra som jag, väljer att plugga efter att vi bildat familj, det är ju fantastiskt att man kan göra det, eller hur? Vilken tidpunkt man pluggar i livet är rätt ovidkommande.
    En enda kommentar har du lagt här på bloggen, och det var klagomål….säger en del om dig va?
    Hälsa din syrra, hon verkar vara en hyvens tjej;)

    1. Just Me

      Tro fan din syster är sån. Med syskon som dig kan man inte annat än att försöka sova när du är vaken och tvärt om.

      Är det verkligen sant att Perra har en 4-åring m blöja som dricker välling? Det är fullständigt oacceptabelt. Ska vi ringa soc? Eller ska vi tanter ge han lite gängspö så han fattar att man inte åker till Thailand och tror att man jobbar på att få ungen blöjfri. Jag är skeptisk mot att den metoden skulle funka. Vad dum jag är… Det gjorde det ju inte heller. Oansvarigt, säger jag.

      Vår 4-åring snuttar tom på tutten ibland. Välling varje morgon och kväll. Är det dålig kost? Det får du faktiskt ta med Semper.

      Verkligen.. Klart C ska börja jobba. Alla småbarnsföräldrar vill jobba, för att få liiiite lugn och ro på dagarna. Har Perra fixat dagis till sina barn? Om inte lär han ha det lite körigt när han ska ta hand om sina barn när C jobbar. Äsch det fixar han nog. Kanske kan han ta med dem till Thailand?

      Ärligt sagt.. Vad vill du?

      Gå direkt till pappan med kritik du har angående blöjor och välling. Om man drar från sitt ansvar har man inte rätt att kritisera ett skit när andra tar över och gör sitt bästa.

      Gällande röran.. Det verkar iaf vara en väldigt kärleksfull röra eftersom så många vill vara där. Vad fan har städningen med hela situationen att göra? Ingenting! Du vill bara vara elak.

      Som man säger: ”Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete.

      Hur ska jobbandet gå till tänkte du? Pappan skiter ju i sina barn. Ska C tvångslämna barnen till P?

      Om pappan kunde ta sig i kragen och sluta navelskåda sig själv så kunde han och C dela på ansvaret och tjäna pengar båda 2. Tyvärr fattar Perra inte det.. Han borde kanske ha förmyndare eller ett ”hjälpjag”. Någon som visar hur man sköter sina barn och sina relationer… För han beter sig verkligen som han är lite ”eljest”.

      En sak jag tänkte på, Perra har ju skitit i sina barn under väldigt lång tid. Han har inte brytt sig om deras känslor för honom. Låtit dom undra och längta i månader. I samma veva som han bestämmer att kasta ut sina barn på gatan. Börjar han träffa barnen i huset..Känns inte så väldigt äkta. Känns som han ska sondera vad han kan få i bodelningen?

      Äsch… Kanske är jag lite för konspiratorisk. Inte finns det människor som gör så? Säg att det inte gör det..

      Just Me

        1. Just Me

          Sluta läs!

          Känns så… annorlunda att söka upp någon för att vara elak. Och sen gnälla på innehållet.. Eller på andra skribenter.

          Smutsa inte ner dina ögon, slösa inte din energi på något du inte kan ändra.

          Amen

          Just me

          1. Cattis

            Varför skriver du att JAG har varit elak här??? Herre Gud vilken paranoia…..

            Önskar familjen Wetterholm en fortsatt trevlig sommarvecka i det härliga vädret. :)

  5. Ia

    Ha, ha, hört talas om Google? Världens bästa ”uppfinning”, gratis (ja, ja nästan) o det bästa som hänt mänskligheten sedan… ja när?

    1. Just Me

      1, Varför är du glad för att du googlat fram att det inte finns ngn lösning?

      2, Man ska inte tro allt man läser.

      3, Kanske investera i en ”Juridikkurs för familjen”?

  6. Just Me

    Det är som jag trodde. Parterna i en bodelning har solidariskt betalningsansvar men det är inte utifrån inkomst.

    Eftersom jag inte tänker ge ”gratisråd” till de som inte förtjänar det så lägger jag ett mejl till C

    Just Me

  7. Inger

    Beundrar Dig som mamma men bara ett gott råd från hjärtat: skriv inget om Din separation här. Blir bara kladdigt o otäckt, se bara alla kommentarer. Tänk på att flera av Dina barn/deras kompisar/lärare/kompisars föräldrar etc kan läsa. Nä kan väl inte vara värt det… eller? Barnens rätt måste få gå före, tyvärr… Önskar Dig all lycka till o hoppas så klart att Du kan få bo kvar o att allt ordnar sig för Dig o barnen. Kramar till Er alla!

  8. Marre

    Det ”Just me” skriver här på Bloggen är värt en APPLÅD!! Lycka till Carola framöver!

  9. Rut

    ….så han inte behövs sätta sina barn i denna tråkiga situation…
    ………

  10. /Vuxet skilsmässobarn

    Men kan ni hålla igen kakhålen.
    Oavsett vad man tkr om P eller C eller Jesus eller Buddha så finns det barn med i bilden som är fullt kapabla att läsa här och så även barnens lärare, barnens skolkamrater…
    Om man läser den här bloggen så antar jag att man står på Carolas sida och tycker hon är bra, skriv det, peppa. Men vad man tycker om barnens pappa kan man hålla för sig själv INTE för att han är man. Utan för att det gör jävligt ont att läsa vad andra skriver om ens familj, kan vi alla känna igen fenomenet ”ingen får slå min lillebror utom jag” ?
    Försvarsmekanismen sätter igång automatiskt, och det är jävligt jobbigt och förvirrande för ett skilsmässobarn att ”alla” hatar ens ene förälder, för oavsett vad h*n gjort hatar man inte själv som barn.

    1. Just me

      Jag är också skilsmässobarn.

      Du har absolut rätt i det här med att vara lojal med sin familj. Det är tufft att inse att även föräldrar gör fel, men ett ypperligt tillfälle att lära sina barn att man kan älska någon utan att älska allt de gör och allt de säger.

      Hur C barn känner kan vi bara spekulera i. Det tjänar ingen på att vi gör.

      Fortfarande överlåter jag till C att göra vad hon vill med det jag skriver. Och jag som följt henne ett tag är övertygad om att hon redan givit sina barn verktyg att hantera det som sker.

      Vem som än läser det här så kan du vara säker på att de har ung samma åsikt som mig. Men eftersom vi lever i ”landet Mellanmjölk” Så ska man inte säga sånt. Det enda alla tänker på är att skydda Perra. För hur man än vrider och vänder på det så är Perra den som orsakat allt skit för barnen och C. Det är lika verkligt vare sig vi pratar om det eller ej.

      För övrigt snackar du skit när det inte handlar om kön. En kvinna som gjort så här hade råkat mycket mer illa ut av folks åsikter och fördömande. Så är det bara.

      Vore det så, och det här var Perras blogg hade det skrivits sida upp och sida ner om hur synd det är om honom och vilken slampa C är. Kvinnor hade vallfärdat till honom med köttgrytor, stackarn. Alla skulle ge honom råd att kasta ut C. Och aldrig låta henne träffa barnen mer. Hur han skulle lura henne på huset osv. Tycka att det vore rätt åt henne om hon blev sittande i en 1:a, osv, osv. Ingen skulle ha en tanke på att han skulle skydda C. Så fungerar det, och det är bara du och jag som kan ändra på det.

      När man visar sina barn att man inte ska ta någon skit från någon så lär man dem att stå upp för sig själva och orättvisor.

      Btw tack för ros. Skönt att se att fler än jag tycker det är dags att säga sin åsikt.

      Ha en bara dag.

    2. Cattis

      BRA skrivet!!! ”Just Me” talar och drevet hyllar, kan tro att man hamnat i ett Livets Ord möte. Finns bara en sida som man kan stå på i allt detta, och det är BARNENS.

      1. Just Me

        Du har rätt.. Barnen är det viktigaste.

        Därför borde du och några till inte skriva så taskiga saker om C här.

        Just me

        1. Cattis

          Jag har INTE skrivit ”taskiga saker” om Carola här, lägg ner dina aggressiva beskyllningar till höger och vänster. Jag önskar familjen Wetterholm allt gott, mest av allt alla dessa fina barn.

  11. Emma

    Jag har gång på gång sagt vad jag tycker om det P och hans kvinna gjort. Hur sjutton Ida har du kunnat missa det? Jag kommenterar ju dagligen nästan.

    Och det är väl inte att snacka skit när man konstaterar fakta?

  12. Emma

    Till P och hans nya kvinna och alla andra som agerar lika fegt: varför???Varför behandlar ni en människa som inte gjort något så illa? Hur kan du P lämna bara efter alla år….utan en förklaring? Vad för sorts människa agerar så plumpt? Jag hoppas den NYA hon som inte hade respekt nog att säga NEJ TILL EN GIFT MAN får uppleva det C nu går igenom. Det är ruttet.Lågt.

    Och ni glömde/sket totalt i barnen.

    Skäms på er!

    1. Ida

      Jaha och nu vänder alla kappan efter vinden. Förut ville alla vara så förstående och försvara P och hans beteende, då var det minsann helt fel att ifrågasätta och kritisera vad han håller på med. Men nu går det tydligen bra att snacka en massa skit om det han gjort. Varför är det nu helt plötsligt fritt fram att börja gnälla och hacka när det absolut inte var tillåtet tidigare?!

      1. Rut

        Ehhhhh, jag har ALDRIG tyckt det Perra gjort jar varit okej på något sätt eller vis. Helt tokigt är det som han har ställt till med, hoppas nu bara att HAN kan göra det rätta från och med nu….även om stor skada redan är skedd, så är det sällan för sent, att ivarjefall göra det bästa av det som är. Han kan ju börja med att betala advokatkostnader, och skriva över sin del av huset på sina barn, storhandla mat och lämna hemma hos barnen, fråga om han ska skjutsa barn, när DE vill.

  13. Just me

    Ska vi låta C avgöra det?

    Jag personligen undrar vad jag skulle kunna skriva som överträffar Perras svek mot allt han sagt ja till i 27år.

    Jag fattar inte… En människa m 9 barn håller på att bli hemlös det nämner du ingenting om. D enda du bryr dig om är vad barnen ska tycka om sin pappa?? Hallå… Vakna nu. Den pappan håller på att göra dom hemlösa. Varför ska vi undanhålla det? Tråkigt att deras pappa är sånt svin. Han blir inte mindre svin för att kvinnor som du inte tycker det ska pratas om.

    Om d hade varit C som agerat som Perra gjort hade du och dina fjantiga väninnor hängt henne naken mitt stan. Och hudflängt henne. Ni klarar ju inte ens av att visa sympati och empati fast det är uppenbart att hon inte mår bra som situationen är.

    Ja, faktiskt du har rätt.. Jag är riktigt förbannad. En medmänniska mår skit. Vi behöver inte gå in på detaljerna. Alla vet varför.. Sen kommer några jävla hönor och tycker hon ska få mer skit. Och att hon ska skydda Perra för att alla andra ska må bra.

    Vem ska skydda C? Hon har inte smitit från sina skyldigheter. Hon kämpar och sliter m ungar, hus, skola och är helt förkrossad. Hon står ändå på benen. Hon gör det med den äran. Medan pappan totalt skiter I allt.

    Varför ska han skyddas? Och från vad?

    C är värd något mycket bättre.

    Framför allt är hon värd att börja må bra. Hjälp till du oxå att hon får göra det. Tex kan du strunta i att skriva om d inte är något snällt du har att skriva om.

    Just me

    1. Ida

      Är det jobbigt att jag säger emot dig? Du är väl van att alla håller med dig och hyllar dig för dina åsikter? Det passar väl inte att jag inte vill dalta som alla andra. Lyft blicken och inse att det inte bara är DU som jämt ska få säga vad du tycker. Dessutom har du fel i det mesta du skriver, du och dina fjantiga väninnor kan ju tro vad ni vill. Du har din åsikt och jag har min, punkt och slut.

      1. My

        Ida: Du är ju bara ute efter att provocera och påpeka att andra har fel. Då blir inte dina inlägg intressanta utan hamnar på skräphögen. Gå och diska eller nåt så du gör lite nytta…

        1. Ida

          My, vad det något du ville? Du säger emot dig själv just nu om du inte märker det. Gör något vettigt istället för att klaga på det jag skriver. Ditt inlägg är så himla barnsligt, gå du och diska istället för att hänga här på Carolas blogg och sprida negativ energi. Är ledsen att jag inte kan ta det du skriver på allvar.

      2. Just Me

        Vad är du ute efter?

        Du får skriva vad du vill. Tycka som du vill och agera som du vill. Är det verkligen någon som ens bryr sig om det?

        Jag är den sista som tvingar folk till något. Lägg inte ditt skit i mitt knä.

        Jag säger vad jag tycker. Inte vad du tycker.

        Det finns ingen annan än du som sprider negativ energi. Lägg inte ditt beteende på andra. Du har inte sagt en enda positiv grej i dina inlägg

        Det här är mitt sista svar till dig. Du har ju inte ett vettigt ord att säga och uttrycker dig som om du är 10 år.

        Du och jag har inget ”jämt” i bakgrunden som du uttrycker dig.

        Just me

        1. Ida

          Och där visade du ditt rätta jag, du visar att du är precis lika omogen som jag trott. Bra, då vet jag det. Tack och hej.

          1. Cattis

            Ida, fler tycker som du men tyvärr finns det inte plats för ”oliktänkare” här för då är han genast bästa vän med värsta fienden…i detta fall P med nya kvinnan. Galet!

          2. Cattis

            Jag fattar inte varför det uppstår så otroligt mycket hat och anklagelser mellan läsare här, själv nöjer jag mig med min egen ståndpunkt och låter andra tycka precis som de vill. Önskar Carola och hennes barn allt gott för framtiden OCH att barnens relation med sin far med tiden kommer att bli bättre, finns inga vinnare här…

          3. Malin

            Men Ida, lägg ner ;(

            Detta är Carolas blogg, och gillar du inte det som står här, behöver du inte vara här och läsa…….

            Jag stöttar Carola till 100% !!

            You rock CAROLA!!!

          4. Rut

            Ida, du får gå och slicka dina sår någon annanstans……

            Vissa förtjänar inte att få kallas förälder…..men rätten borde ivarjefall stå på barnens sida, inte alltid se att det ska delas lika…..en pappa som lämnar sina barn utan en förklaring/ ett ord, borde verkligen få kämpa för att få tillbaka några av sina rättigheter till sina barn…..

          5. Rut

            Tror att denna fråga upprör många, för man försöker sätta sig in i situationen (även om det är svårt att ens föreställa sig) och tänka hur man själv skulle ha känt gjort om man skulle hamna i liknande situation. Och då faller det sig ganska naturligt att stötta och ställa sig på Carolas ”sida”= barnens sida!

    2. Anna A

      Jag gillar ”Just me” och hade önskat att C hade fått alla dessa tips ännu tidigare. Som vän till C och förut även Perra ser jag INGET fel i dag du skrivit!

      1. Just me

        Cattis!

        Vad är det du tycker, och håller med Ida om?

        Ida har bara kränkt och förnedrat C i sina inlägg.

        Är det, det du håller med om? Det är inte riktigt lätt att förstå vad du menar.

        Gör dig inte till martyr. Du får skriva hur mycket du vill. Att ingen eller få håller med dig får du ta. Eller menar du att jag ska tycka som du. Då känner du att du också fått säga vad du tycker. Är det så du tänker.

        Glöm din dröm! Det kommer aldrig att ske. Jag avskyr ondsinta människor som dig och Ida (IP).

        Den enda behållning jag har av er är att ni är så korkade. Och ni avslöjar det hela tiden utan att vara medvetna om det.

        Just me

        1. Cattis

          Min IP-adress spelar ingen som helst roll då jag inte har något att be om ursäkt för, jag värnar barnen och inget drev i världen gynnar dom. Sluta säg vad jag tycker och tänker, otäckt med folk som vrider och vänder på andras åsikter. Jag önskar C och alla barnen ALLT gott och jag har ALDRIG sagt vad hon ska göra eller inte göra då jag tycker att hon är så bra på att avgöra det själv och verkar ha stöd av fantastiska människor omkring sig i sitt liv. Det jag höll med Ida om rörde inte C utan barnen och framför allt drevet du har uppviglat.
          Aggression löser ALDRIG några konflikter.

  14. Emma

    Just me du är fantastisk en förebild för kvinnor överallt! Det daltas så förbannat med män. Allt ansvar läggs på kvinnor-har vi inte kommit längre? P valde att sticka utan ett ord. Efter 27 år. Han valde bort sina barn under en mycket lång period och nu vill han plötsligt träffa dem ibland NÄR HAN KÄNNER FÖR DET.Tänk om en morbuttryckt sig så. Men som pappa är det tydligen ok.

    Varför finns så många kvinnor som är beredda att bli ihop med en man med familj?
    När jag var ung stötte gifta män på mig. Jag bad dem ALLTID dra åt helvete.Varför skulle jag vara med en man som är en skit ? Ville inte vara med en sån opålitlig man. Dessutom är jag lojal mot andra kvinnor.

    Män glömmer lätt bort sin familj. Tyvärr.

  15. Ida

    Vad kul att läsa artikeln om dig på Aftonbladet, du är supersnygg på den lilla bilden. Och du måste ju vara rena proffset på det här med att tvätta, gillar att du har sådan positiv inställning till allt.

    1. Just Me

      Såg inte din kommentar förrän nu. Är det Carola du skriver så till?

      Vad tror du barnen, som du månade om när det gällde Perra säger om det här inlägget?

      Att du är släkt är ju uppenbart. Hur tänker du när du anser att C ska hånas för att hon blev lämnad? Perra sviker och därför ska vi hata C när hon täcker upp för Perra.

      Berätta för mig hur du tänker. För mig finns det ingen logik alls i vad du skriver.

      Du är en mycket, mycket ond människa och jag kommer ta reda på vem du är. IP-nr är inget skydd. Det går att spåra om man kan lite datorer.

      Just Me

  16. Just me

    Just ja…

    Det juridiska var d jag skulle skriva om.

    Du ska skaffa dig en advokat, familjerättsadv.

    Beställ tid för personligt möte. Vid mötet: Se till att d klickar. Ska känna dig trygg.
    Vi första mötet så säger du omgående att du vill ha rättshjälp. Adv sköter ansökan, du skriver på.

    Rättshjälp får du för tvister som gäller det runt barnen. Du kommer få betala mellan 0 – 5 % av den summan.

    Man kan få rättshjälp vid bodelning men det är oerhört ovanligt. En vanlig bodelning är d om ni så slåss, snor saker av varandra osv. Med 98% säkerhet kan jag säga att du inte kommer få d.

    Här vill jag säga… Jag vill också vara med och hjälpa dig. Det finns ingenting förnedrande m det. Du är bara så värd det.. Och du behöver slippa tänka på ekonomin. Du behöver dina krafter till annat. Pengar är bara pengar. Nästa gång får du hjälpa någon annan behövande. Fundera på saken.

    Så vidare.. Tyvärr är bodelning/vårdnadstvister inte något försäkringsbolagen ersätter. Men ta med försäkringsbrevet till advokaten så får du besked av hen. Det kan finnas undantag.

    From du har egen advokat så tar du alltid med hen på alla förhandlingar. Adv är din talare och du är co-driver. Dock ska du alltid vara med.

    När jag tänker efter.. Jag tror att du o h Perra har solidarisk uppdelning av kostnader för bodelaren.. Undrar om d inte handlar om hälften utan hur mycket ni, var för sig tjänar. Hmm.. Kollar d på jobbet i morgon.. Och prata m din adv.

    Lite termer/fakta.

    En advokat man anlitar representerar dig i juridiska frågor. Så som boende och vårdnad. Vill du/mortparten stämma varandra i d frågorna så skriver adv en stämning till tingsrätten. Tingsrätten sätter upp en tid för muntlig förhandling. Vid muntliga förhandlingen är du, din adv, eget o hans adv samt en av tingsrättens ordförande med. Din adv sköter alla detaljerna. Sen förhandlar man m varandra. Ordförande försöker medla. Kan man inte enas så begär tingsrätten ett utlåtande från familjerätten, socialförvaltningen. SF intervjuvar dig, eget, barnen, dagis o skola. När d gjort det skickas det till dig o exet för genomgång. När ni godkänt så skickas d tingsrätten som sätter upp tid för huvudförhandling. Inför förhandlingen lämnar du en lista till din adv på ev vittnen du vill kalla. Adv för din talan och hjälper dig m alla turer i HF. Efter 2 v kommer dom.

    Vid bodelning utser tingsrätten en adv som ska sammaställa tillgångar o skulder och sen fördela. Men inbilla dig inte att allt delas på 2. Det är alltid kvinnan som förlorar. Vid sammanträdena ska du ta m din adv som för din talan även här. Vilka underlag man ska ge till bodelaren får du lista på. Det brukar ta 2-3 möten.

    Om jag får gissa så är det, du håller på med.

    En av anledningarna till att du ska ha en adv med är att det ganska ofta förekommer att bodelare-tingsrätt tilldelar boendet till den som bor kvar i boendet, det gemensamma efter delegationen. Har man dessutom barn så skulle jag säga att du ligger väldigt bra till. Om du inte får boendet av bidelaren så går du till tingsrätten och hovrätten om det behövs. Det tar c:a 1-2 år. Du bor kvar hela tiden m barnen.. I domslutet finns beslut om vad du ska betala exetkexet. Har du inga pengar o inte kan betala eget, kan du i alla fall få boendet.

    1,Skaffa adv i morgon. Jag mejlar namn på en av Sveriges bästa. Finns i Sthlm men det spelar ingen roll. D är ganska vanligt att adv finns på annan ort.

    2, Börja ställa krav. Han ska inte vara hemma hos dig o träffa barnen. Han kan öka till sinsläkt, lekland eller liknande. Helt enkelt… Sluta lösa hans problem.

    3, Gör en lista, rimlig med delmål, tidsplan samt slutmål… S du inte tappar fokus.

    Det är mycket men du behöver inte lära dig allt nu.

    You go girl!

    Oups.. Naturligtvis förespråkar jag inga strider. Men man ska vara rustad om någon anfaller.

    Det finns inga vinnare i sånt här skit.. Aldrig..

    you go girl!

    Kra

    Just me

    1. Ida

      Just Me, hur orkar du skriva sådär mycket? Varför snacka en massa skit om P på Carolas blogg? Tror du att det är kul för henne och hennes barn att läsa? Jag förstår om du struntar helt i vad jag tycker och bara vill köra dig eget race men det är inte bara du som har rätt att ha dina åsikter. Du låter väldigt arg när du skriver, ungefär som att alla andra ska hålla tyst och bara tycka att du skriver så bra och har så kloka åsikter. Ta och tagga ner lite för det som du verkar så upprörd har ju varken du eller jag med att göra. Varför lägga en massa energi på sådant du inte kan påverka?

      1. Matilda

        Och givetvis skall någon vara där och trycka ner och sätta på plats, ”ta och tagga ner lite”, när en kvinna har bestämda starka åsikter. Är det inte typiskt?

        1. Ida

          Matilda, så typiskt att så fort någon inte håller med er andra jag då ska det hackas direkt. Tycker snarare att det DU skriver är väldigt typiskt. Om nu du ”Just Me” vill ha en massa bestämda åsikter om allt så måste väl jag också få tycka vad jag vill, eller? Antar att du inte tänker lyssna på vad jag skriver så därför låter jag dig ha dina trångsynta åsikter.

          1. Matilda

            Jag skrev inget om det. Du får mer än gärna tycka som du vill. Givetvis. Det handlade inte om din åsikt. Det är väl det bästa att människor har olika åsikter och säger vad dom tycker? Det var bara vissa ord jag reagerade på att det skall ”taggas ner” och att kvinnor är ”väldigt arga” bara för dom uttrycker starka, bestämda åsikter.

          2. Just Me

            Du får tycka vad du vill. Likaså får du uttrycka din åsikt hur mycket du vill. Jag kan inte se att jag ens skrivit något om det.

            Jag skriver också vad jag vill. Och jag läser vad du skriver.

            Ibland får man enas om att man inte kan enas.

            Trångsynt för jag tycker att föräldrar ska ta ansvar?

            Vad menar du med det? Hur är jag trångsynt? Ge några specifika ex.

            Just Me

      2. Åsa

        Jag tycker Just me skriver bra, informerar Carola (men även andra) hur man bäst går till väga när det gäller en skilsmässa spm inte riktigt är jämlik.
        Alla har rätt till sin åsikt.

    2. Svandis Ros

      SKITBRA!

      Detta är ju konkreta råd och det tror jag Carola behöver.

      Och jag skulle gärna vilja få ett kontonr. för att rent ekonomiskt stötta Carola o barn, även om jag inte har mycket pengar men jag kan bidra med 500 kr. nu på en gång.

      Det är en långdragen process och lite klapp på axeln kan Carola behöva och vi som läst hennes blogg har ju sett hur BRA hon har skött allting.

      HEJA CAROLA

      (och tack JustMe för att du skriver så rakt)

  17. Just me

    Du är PK..

    Det är okej för mig..

    Jag är förbannad…

    Och jag behöver inga uppläxningar av dig.

    Carola har sin fulla rätt att ta bort d som inte känns bra för henne.

    Jag tror nog att hon fixar att ta såna beslut själv.

    Just me

    1. Jenny

      Det var ingen uppläxning. Jag bara undrade varför du skriver till Perra inne på Carolas blogg. Förstår inte meningen med det bara:-)

      1. Just me

        Antar att jag tycker det funkar..

        Här är där sorgen bor.

        Skulle tycka det vore värre att söka upp Perra utan att informera C.

        Just nu.. Är det här rätt forum. Om inte C tycker ngt annat.

        Just Me

  18. Hanna

    Jag är indragen i en vårdnadstvist av mitt barns pappa och jag är en ensamstående mamma med tajt ekonomi, fick hjälp av min advokat att ansöka om rättshjälp och jag behövde efter det bara betala 500/månad i ett halvår. Så det kan bli bättre, vet själv hur det känns att bli överkörd av vissa man trodde man kunde lita på:(

  19. Susanne

    ”Just me”, så jättebra skrivet! Och jag tror inte att P (eller hans respektive) kan låta bli att läsa ibland… det kommer säkert till hans kännedom. Sen är ju frågan vad han väljer att ta till sig och förbättra!
    Det handlar inte om att ”göra ner” P, men det är dags att vakna upp, göra om, göra rätt (mot både Carola och barnen).

  20. Just me

    Ni som sadistiskt håller på att trakassera Carola.. Åk hem till C o säg det öga mot öga i stället.

    Jag har 2 ungar jag håller på att få nervsammanbrott på 1,25 arbetstid. Skjuts till dagis/skola. Hämta på dagis/skola 2×2 aktiviteter i veckan. Handla, mat, laga till den. Städa, tvätta och köpa presenter till kalas och släktingar.Jag hoppas på att få läsa en bok framåt 2020.

    Carola kommer gå in i kaklet innan jul. Det finns ingen, framför allt inte barnen som tjänar på det. Ni som är så jävla präktiga försök skapa er ett lyckligt liv där bla empati ingår. Schas på er.. Försvinn!

    Är du ngn släkting, så är det dina egna släktingar, små barn ni skadar. Hur fan är ni skapta?

    innan ni skriver ert skit om att inte skaffa så många barn, så vill jag påpeka att pappan också valt 9 barn.

    Så därför, Perra, du ska se till att dina barn mår bra och har tak över huvudet. Var du bor är ointressant. Ta av dig offerkoftan och var lite manlig som omväxling. Låt din nya jobba för er. Hon visste precis. Det är inte bara Carolas sak att hämta/lämna på dagis. Skjutsa till aktiviteter, sjukhus, tandläkare osv. Du har 9 barn, du har valt det. Lagen säger att du har skyldighet till det. Varje gång du inte sköter dina föräldrarplikter så skadar du, medvetet dem. Och det vill du väl inte? Eller?

    Min kompis ex skänkte sin del i huset till barnen. Nu bor barnen och mamman där. Pappan bor i en 1;a där han ibland har barnen, men för det allra mesta är han i huset när mamman jobbar, vill träffa sin nya eller vänner. Han betalar, 2 000 kr/barn/ månad och betalar alltid en utlandssemester per år för mamman ska kunna resa m barnen. Glasögon betalar han också. Höginkomsttagare? Visst, om chaufför är ett höginkomsttagarjobb. De bor i Sthlms innerstad.

    Ta av dig offerkoftan och ta ditt fulla ansvar. Det här handlar om barnen.. Inte om dig eller Carola. Om du tror att du slänger ur Carola, så har du inte förstått vad du håller på med. Sök upp familjerådgivningen så kan dom förklara. Du slänger ur dina egna barn.. Hur ond tycker du att du har rätt att vara? Du har skött hela skilsmässan pinsamt dåligt. Så respektlöst mot dina barn, så respektlöst mot hon du valde att skaffa barn med, du vet hon som skötte om dina barn så du kunde skaffa/träffa din älskarinna. Hon som fanns där när du lajja runt i Thailand som en barnunge och glömde din familj.

    Skärp dig Perra! Kärlek kan ta slut, man hittar någon annan, osv. Men man behöver inte grisa sig. Förnedra sitt ex osv. Du började m det. Och fortsätter.. Det är du, du,du och du i din värld. ”Du” försvann när du valde att skaffa barn.. Nu är det barnen, barnen o, kanske du. Det gäller för alla oss föräldrar.

    Fortsätt inte ditt krig. Vänd väg och försök samarbeta m exet.

    Ett tips från coachen!

    Nu vet jag inte riktigt.. Jag skulle ju bara berätta hur d funkar m rättshjälp och så.. Måste brunnit till rejält här.. Men det här är sanningen och viktigare.

    Ta bort det, Carola om det inte känns bra för dig.

    Jag återkommer om det jag egentligen skulle skriva om.

    Kram
    Just me

    .

    1. Jenny

      Varför inte säga detta till direkt till Perra istället? Det är kanske inte så troligt att han läser kommentarerna här.

      1. Just me

        Inga problem!

        Jag står för allt 24/7.

        Däremot tror jag inte Perra vill/vågar. Men visst, ta fram honom bara. Mejla mig om tid och plats. Okej?

        Just me

        1. Jenny

          Jag känner inte Perra så du får nog fixa det själv:-) Du verkar ju ha så mkt att säga honom,och jag håller med i det du säger men egentligen har vi inget med det att göra…. Vi borde kanske skriva stöttande ord till Carola (vilket många gör och det är bra) och skita i Perra helt och hållet. Carola får läsa sin före detta mans namn bland sina kommentarer vareviga dag…..förtjänar han verkligen så mkt uppmärksamhet? NEJ det gör han inte. Skit i Perra,för som du säger så tror jag inte att han varken vågar eller vill kommentera saken.

    2. Cattis

      Varför skriver du till Carolas exmake på hennes blogg? Lätt att få tag i hans telefonnummer/mejladress via hans arbetsplats om du vill honom något. Grattis till din kompis som har ett så generöst ex, han är ett extremt stort undantag från hur en skilsmässa brukar bli.

      1. Cattis

        Just me, Du har självklart rätt i att han ska ta lika stort ansvar med barnen som Carola, idealet för barnen vore om de kan ha barnen 50/50 och bo nära varandra och hjälpas åt efter bästa förmåga, får hoppas att han vaknar upp och tar det ansvaret.

      2. Just me

        Varför inte?

        Jag orkar inte läsa alla jävla dumma kommentarer som bara skadar någon som redan ligger.
        Om Perra blir lite ledsen för d jag skriver fine..Det finns andra som också är ledsna.

        Vad fan är det för sätt? Ett gäng med kvinnor som går in på en kvinnas blogg för att kränka och förnedra ännu mer. Ser ni inte hur ledsen C redan är? Sadism kallas det.

        FYI: Det finns en särskild plats i helheter för kvinnor som inte hjälper varandra…

        Det är så typiskt oss kvinnor att vi ska ta ansvar för män. Vi ska hålla käften så inte barn, föräldrar, släktingar tar skada. Att vi självva blir krossade och kränkta kommer alltid sist.. Jag är trött på d. Och d är alltid kvinnor som dömer..

        Just me

    3. Milla

      Den bästaste kommentaren på länge..inget trams, bara rena rama sanningen!
      Tusan va härligt med raka rör :D

    4. Syrran

      Asså, vart är ”gilla-knappen” när man behöver den som mest?! Just me är typ min nya idol! :)

    5. Rutis

      Oj, vad bra skrivet!

      Tänk vilka toppen män det faktiskt finns, som tar sitt ansvar. Vet också en kollega på jobbet som skilde sig ( han träffade en brud från Ukraina….), MEN han tog sitt ansvar gentemot barnen, de bor kvar med mamman i huset och han hjälper till med ekonomin så mycket han kan, själv bor han med sin nye i en liten hyreslägenhet……och har hyfsad kontakt med sina barn…..

      Nä fy för Perra, som tror att det bara är att sticka iväg och komma tillbaka för umgänge med barnen när det passar honom ( och det fungerar ju tydligen så, enligt lagen……tänk om båda föräldrarna hade gjort så….????, vad hade hänt då?) Det går över mitt förstånd hur man som vuxen människa kan bete sig så som han har gjort…..hoppas han börjar ta ansvar…

      Konstigt om du Carola ska behöva betala advokat om det inte ens är något du velat gå igenom, är det Perra som velat dra det genom rätten, borde ju han få stå för kostnaderna…… Förstår verkligen inte hur vårt sk. Rättssystem fungerar……. ;(

      Hejjar dig Carola, du är så otroligt bra på att uttrycka dig i skrift!!! ;))

  21. Anna

    Har du kollat så inte ditt försäkringsbolag står för en viss del av den tråkiga räkningen ? Alla villaförsäkringar har någon typ av rättshjälp och man brukar bara behöva betala ca 20% ! Hoppas det löser sig för dig <3

  22. Ann

    Hej!
    Förstår att det känns jobbigt att bara ta imot pengar……
    Du kan ju göra så att du lägger ut någon sak på tradera och så länkar du till den här på bloggen.
    Då är det ju upp till oss hur mycket vi vill betala för den saken ;)

  23. Ida

    Jag undrar hur du tänker kring att skriva om dina barn, var drar du gränsen mellan vad som är okej att berätta om och vad som är privat? Skulle du tex. svara på frågor om dina tonåringar, det finns ju mycket som kan vara känsligt just i tonåren. Tycker du aldrig att det är svårt att veta vad du vill lämna ut och inte?

    1. Just me

      För att klargöra..

      Jag förnedrar inte Perra.

      Han förnedrar sig själv.. Och jag håller bara med honom.

      Just me

  24. anna

    http://www.nattstad.se/stonetag
    vill bara tipsa om denna bloggen, ger tips som kan spara flera tusen varje månad : ) jag läser den flera ggr om dagen : D
    kramar från anna
    ps, du är en grymt bra mamma, och dina barn är så gulliga, söta och vackra! va stolt över den du är och dina fina ungar!! håll ditt huvud högt och gå stolt genom livet! all lycka!

Comments are closed.