Familjen Annorlunda

Återvinning och sniglar

Jag hade bestämt mig redan igår för att åka till återvinningsstationen idag. Det tog emot att i den fantastiska värmen som var packa in all skit i bilen, men jag hade ju gett mig sjutton på det:)

I carporten där vi samlar sopor, var det ju kaos. Jag vet inte vad som händer, men det är som att soporna inte kan ligga still? Får fötter? Förra sommaren ställde jag i ordning där, med stora plastlådor som ska fyllas på med dels pappförpackningar, dels tidningar. Jomen vad fint det funkar, alla kärl är tomma och alla sopor ligger framför;)

Just precis framför så rasade taket delvis ner för två vintrar sen, sånt där veckat plasttak, och det gick så bra så att bara dra ner den skadade plasten, och sen glömma bort det ( skjuta upp till SEN).

Det blir alltså blött om man inte ställer kassarna där de ska stå. Och det blir väldigt mkt sniglar på dem…

Iofs kommer sniglarna överallt, men de krälar ju fram på marken, så det som står där blir ju i mer klättervänlig höjd, så att säga.

Eftersom det låg massa kassar och kartonger lite huller om buller så sa det plötsligt KRAAAAAS! under min fot och så skvätte det lite blött upp på foten…fy farao, det var ju en sån stor vinbärssnäcka (?) jag klivit på…brrr.

Jag var dessutom tvungen att flytta undan snigelmoset för det var mitt i vägen så jag hade ju klivit i det fler gånger annars…hu.

 

När jag packat klart i bilen, extremt genomtänkt, först tidningar, längst in sen plast och papper, följt av brännbart ytterst, och några metallgrejor på ena hörnet.  Alla påsar med kläder inne i bilen, och nån kartong med fler kartonger i i framsätet. Helt efter hur containrarna står på återvinningen :) så väckte jag  Robban.

Tänker inte säga vad klockan var för då kommer alltid nån gnällröv och påpekar att det är förkastligt att sova hela dagarna och vara uppe hela nätterna ;) För mig får man göra lite som man vill när det är lov, bara man är trevlig och hjälper till när jag ber om det. Herregud jag minns ju själv hur jäkla skönt det var att få sova tills man vaknade, och vara uppe tills man själv kände att man var så trött att man inte orkade mer. Det kommer en tid när de inte kan få göra så  ens när de är lediga, så jag har inga större klagomål. Jag väcker dem om de inte kommit ut till middagen, haha ;)

Jag ville ha sällskap, det tar hälften så lång tid då, men Robban var inte ett dugg sugen på det, men lite mutor så hakade han på iaf.  Det tog inte lång tid alls att kasta allt, det tog ju minst tre gånger så lång tid att packa in hemma ….

Vi åkte sen till Ikea för att äta mjukglass, men den maskinen var ju tillfälligt ur funktion, så det fick bli en vanlig glass till Robban, och kaffe och bulle till oss båda. Jag älskar att man kan få välja kaffe nu på Ikea, så det blev en varsin latte. Lite tunnbröd, och så dammsugare till Lovelia, hon har tjatat om dem i en evighet nu.

Nu vet jag att ungarna vill åka till Ikea de med, för det är ju deras favoritställe, så vi får ta det vid tillfälle :)

Hemma igen så kastade Robban och jag lite frisbee, jag är inte så värst bra på det…men det är kul, och Jamie kom och ville vara med så då var jag inte sämst iaf.

Sen var det ju som alltid lite hushållsysslor åxå…:)

880f1dc23fedb6d440e944e5f1497930.600x

 

HAha, I wish!

 

Corrinda hade önskat grillade hamburgare till idag, och det var väl ok. Jag gillar inte att grilla, men det är varken mer eller mindre tråkigt än att steka, men det innebär ju en massa spring mellan köket och grillen, eftersom man ska ha tillbehör också. Idag använde jag min Tefal  Actifry ( ska lägga upp vinnaren efter det här inlägget!! ) och jäklar vad goda pommes friten blev! Jag hade bara vanliga köpta, och nackdelen var väl möjligen att det inte gick i tillräckligt mkt för hela familjen om man ska ha enbart pommes, men med bröd till  burgarna behövs ju inte så mkt. Perfekta! Krispiga och superspänstiga, inte sådär saggiga som de gärna blir i ugnen om de ligger i ett för tjockt lager.

Jag älskar den, och det medföljde en receptbok som jag hittade flera spännande grejor som jag måste testa :)

 

Vet ni..? I morgon ska jag träna!!  Fy farao vad jag ser fram emot det! Det är typ tusen år sen sist, och då var det springa med jäkla bildäck på axeln så det var inte cirkelfys, men både i morgon och på måndag är det CF. Jag hade en plan att träna ute hemma, men det har ju liksom regnat , alternativt frusit bort;) Plus att jag gärna vill ha sällskap då, så inte grannarna tycker man är ensamt konstig, hehe.

Jag ska ladda ordentligt hela dagen så jag orkar med riktigt ordentligt :)

 

Igår var Jamie lycklig, han fick låna syrrans påse OCH hennes bilnycklar :)

JamieVad mer behöver man liksom?

När morfar kom häromdagen så var Jamie snabb som en iller med att sätta på sig jeans så han hade en hälla att sätta fast karbinhaken i som morfar har på sina nycklar , så fort han åkt så drog han av sig byxorna igen, det var enbart för nycklarnas skull.

Kanske en blivande låssmed? Kan vara bra att ha. Fast jag föredrar ju att han blir en popstjärna, gärna en ”International popstar”som Robbie Wiliams;)

 

Han kan även bli en Nanny, för med den ”nya” dockvagnen, från långt inne i garaget, undangömd för några år sen när jag ledsnade på den;) så kan han roa sig i många timmar :)

JamieI vagnen lägger han Kevin, den babyborn docka han och Jordan fick för ett tag sen, gärna iklädd en av tjejernas klänning så det ser ut som en dopklänning.

Sen kör han rally :)

Eller så vickar han omkull hela vagnen och står och snurrar som en galning på hjulen, och låter som en bil.

Jag tror att vagnen är sen Patricia var liten…? Eller Novalie kanske? Gammal är det hur som helst, och löjligt dyr redan för många år sen….men den är ju rätt ok än.

Om ni kikar bakom Jamie så ser ni att det är ”rensat” i rabatten:)

Jag lät ju ogräs med fina gula blommor växa kvar där, men när de blommat över och var bara guldassiga i bladen så ledsnade jag och rev bort dem, och nu är det bara vindruvan och nån annan grön växt där., och den där stackars klätterrosen…Haha, den blir aldrig större än sådär, och idag lyckades jag bryta av grenen med blommor dessutom.

 

I morgon hade vi lite olika planer, men jag tror att vi har förkastat alla och kör på en ny variant. Få se hur det blir.

Vädret ser ju ut att bli kanonfint, och jag har lovat barnen att åka och bada i nån sjö.( inte i morgon kanske) Jag har nog överfört lite av mitt agg mot Fyrishov på dem, för de vill helst inte till ett badhus. Jag har svårt för Fyrishov för det är så jäka sunkigt om man jämför med andra ställen, och sen är det det där med klor alltså. Eller bor, eller vad de nu blandar i.

Det går bra nån gång i bland, men jag gillar ändå sjövatten bättre. Speciellt som barnen är mer under än över, och blir så irriterade i ögonen av klor. Dock älskar jag badhus när det är algblomning :)

 

Nu har Batman äntligen slutat, klockan är midnatt och både altandörren och ytterdörren står vidöppen och det är HÄRLIGT!!!

Hur det än är, så är det alltid lite bättre med sol och värme :)

 

Nu ska jag fixa nästa inlägg med vinnare :)

Natti natti ( snart)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Matilda

    Blev också ledsen när jag läste kommentarerna. Det högg till i hjärtat. Som folk värker ur sig alltså. Det är så man skäms å andras vägnar. Att bli lämnad det vet väl dom flesta vilket trauma det är, att sen bli det efter så många år och på det sättet, det kan man inte ens sätta sig in i tror jag. Och sen att dessutom stå där som ensamstående 9-barnsmamma ensam med allt. Och nu ska du även behöva kämpa med advokater och tingsrätter och allt vad det är. Jag hade legat på psyket för länge sen kan jag säga. Man hade blivit knäckt för mindre. Vilka empatilösa människor det finns.

  2. veronica

    Carola, måste bara få säga att jag väcker inte mina barn heller. Sitter de uppe halva eller hela natten när det är lov så måste de ju få sova och precis som du skriver så länge de sköter sig och uppför sig så whats the problem? Men oj va många det finns som har bekymmer av det, tack för en superbra blogg du är stark, kramar från Veronica

  3. Susanne

    Vill bara säga hur klokt jag tycker att du resonerar om att få sova länge när det är lov! Håller med dig till hundra procent. Om man har något inplanerat och därmed en tid att passa är det såklart annorlunda, men annars – låt dem sova och riktigt känna på sin välförtjänta ledighet :)

  4. Ida

    Jag blir faktiskt lite ledsen när jag läser kommentarerna i förra inlägget och hur du gång på gång måste försvara dig när en del bara är ute efter att kritisera och vara elaka, dem kan inte vara särskilt nöjda med sig själva som ens kommer på tanken att skriva sådana saker. Det är ju självklart att det är DU och ingen annan som vet vad som är bäst för er familj, konstigt vore väl annars. Så varför en del måste lägga sig i allting förstår jag inte, du behöver ju knappast någon som säger till dig vad du borde eller inte borde göra, så jäkla löjligt att hålla på så. Och det är klart att man är lika mycket mamma oavsett hur gamla ens barn är eller om dem flyttat hemifrån, är det så svårt att förstå?!

Comments are closed.