Familjen Annorlunda

Tomatsoppa, och annan soppa;)

Har ni regnat bort? Jag har hört att det finns ställen där solen visar sig, och jag säger GRATTIS till er :)

Jaja, skit samma, vädret gör som vädret vill helt enkelt, det är då ett som är säkert, det hjälper inte ett dugg att klaga, Klagomålsdisken hos vädergudarna är tom;)

 

Någon undrade om tomatsoppan, och receptet, och jag googlade fram det, och det var ju easypeasy.

Man får göra efter storleken på sin egen familj, men jag hade några tetror vanliga passerade tomater, billigast möjliga på Citygross, tror de är italienska och mkt goda. Funkar med färska tomater, eller krossade också.

Kokade upp dem, hade i en buljongtärning, det ska vara grönsaks, men de var slut så jag slängde i en kött..funkade, och så lite vatten, mycket grädde och oregano,lite socker och peppar. Kokade en stund och så voila:)

Använder man hela tomater kan man ju med fördel mixa det hela till en najs konsistens, beroende på vad man föredrar.

Löjligt enkelt, och de åt och tog om :)

 

Den andra soppan jag nämnde är väl egentligen ingen soppa utan slajm..snigelslajm. Jag är inte så där himla kräsmagad, och inte så rädd för småkryp och sånt mer än att jag faktiskt inte gillar att de kryper på mig, men alltså…mördarsniglar?  Fy faaaan vad de är äckliga!  Jag mår illa vid blotta åsynen av dem, och hämtar saltet och saltar på dem…då blir det en motbjudande äcklig slemmig hög kvar av dem bara…urk.

Jodå jag har provat att klippa itu dem, och då var det nära att jag verkligen kräktes..det gör jag inte om, om jag inte hittar något som knipsar dem så man slipper känna motståndet…brrrr.  Nu kan jag inte längre gå barfota i trädgården för fy farao om man skulle kliva på en..det räckte gott att du Viktoria, klev på en … jag tror dig på orden att det var äckligt..!  De är snabba åxå de små äcklona, ( för en snigel) och så blir det snuskiga slemränder efter dem.

Haha, nä usch!  Jag hade en låda med öl nåt år..och jag har matat dem med snigelgift nåt år, men de är ju lite livskraftiga minst sagt.

 

Idag har jag röjt i garaget, plockade fram några av alla jäkla barnvagnar jag gömt där, och tänkte kanske sätta ut dem på Blocket, om jag ids. De är ju inte toppmoderna, men funktionella, duger som extravagnar.

Hittade massa annat småjox som jag funderar på att åka på bakluckeloppis med, nån som har nåt bra att säga om det? Jag har nog aldrig varit på nån, men Novalie har varit med en kompis flera gånger och gillar det så hon vill jättegärna att vi ska sälja själva. Det kan vi, är det nåt vi har gott om så är det saker:)

En massa som ska till tippen…måste åka snart..men har ingen lust, ungarna var så smarta att de ställde ut en hel del, bland annat tidningar, i carporten på det ställe där taket rasat in så det liksom regnar in. Med de här skyfallen som varit så kan man ju säga som så att det blivit förbannat skitblött. Gånger flera. Jag vill inte ta i de kassarna, och jag vill inte ha in dem i bilen. Jag städade bilen för inte så många dagar sen ju ;)

Men de lär knappast springa i väg av sig själva, misstänker jag.

Med jämna mellanrum öppnade sig himlen så jag fick dra igen garageporten, men det var ändå inte jättekallt.

Det sägs att det ska bli bra väder i morgon, men det tror jag när jag ser det….

Jag vill ju till husvagnen, men att sitta där och frysa är ju sådär alltså. Ungarna skiter ju i vilket väder det är, så de roar sig ju oavsett, men det är onekligen roligare om man kan gå torrskodd till och från toan / köket osv :)

Lovelia är frisk, det var samma som med de andra, hög feber, huvudvärk och tog någon dag att ta sig igenom.

Ögat ser bättre och bättre ut för varje dag, men väldigt roligt, och nu skrattar hon själv åt hur tokigt det ser ut, så det är ju skönt.

Hon lovade att aldrig ramla ur sängen igen, och det hoppas jag verkligen, det var alldeles för otäckt.

 

Lovelia

 

Nu har det blivit nån konstig röd prick under ögat …?  Till den som undrade hur det kom sig att jag först sa att Lovelia inte ville visa hur hon såg ut, för att sen lägga ut bilder på henne, och undrade hur jag tänkte där?

Jag svarade i kommentaren men ni kanske är fler som undrar, och det är ju som så enkelt att jag bestämmer, min vilja är lag och ve den som försöker motsätta sig den…?

Fast nej, självklart inte. Lovelia ångrade sig, och tyckte det var rätt fräsigt, och hade inget emot att visa er det:)

Det är så här, mina barn vet att jag bloggar, och att det är om dem jag skriver rätt så ofta ;) De tycker det är roligt.

Ibland vill de inte att jag ska skriva om något, och ibland vill de inte att jag ska visa bilder. Då gör jag inte det.

Trixie sa när jag frågade Lovelia om bilden: Mamma, du frågar ALLTID innan du lägger ut bilder på oss, och det är bra, det måste man. De känner sig trygga med att inga pinsamma bilder hamnar här, eftersom jag ju faktiskt inte lägger ut sådana. Det handlar om respekt, mot mina barn. En del vill inte lägga ut bilder någonstans på nätet, och det är helt ok med mig, alla gör som de vill, och jag har inga problem med att både jag och barnen finns där, så länge som det är respektabla bilder, och det är det alltid. Iaf så länge jag bestämmer, vad de själva anser är det när de är fjolliga tonåringar i olika åldrar är en annan sak;)

 

Jag budade hem lite solskyddskläder från Tradera häromdagen, och igår kom de i brevlådan, perfekt att det var just den dagen som solen sken så vi kunde prova dem:

jamieAtt stå still var inte vad Jamie hade lust med:)

Tröja, keps med avtagbart nackskydd och ( skitfula) badbyxor, 50 kr. Plus frakt. Rätt ok:) Byxorna kommer inte användas, jag tycker som sagt att de är grymt fula, men de ingick liksom i setet.

Fast han gillade dem så vi får kanske se mer av dem, hm?

 

Efter att Lovelia ramlat ur sängen så skulle hon ju observeras, och väckas, så hon fick ju ligga inne hos mig.

Där ligger Jamie redan, och första natten så låg Jordan där med, så det var ju inte många millimetrar kvar till mig kan man ju lugnt påstå, men jag flyttade över Jordan i spjälsängen så fick han ligga där, lite ihopvikt, men han sover ju inte direkt som en utsträckt spik:)

Natt nummer två smög jag in och det låg en unge i varje hörn av sängen:

IMG_1938

Lovelia syns knappt;)

Jaha, jomen jag fick ju krypa och lägga mig i mitten, funkar det med. Att två rätt små barn kan ta sån förbaskat stor plats alltså ♥ Dessutom så är Jamie extremt klängig om han vaknar till, så att flytta på honom gör man med den ”risken” att man sen får ha honom tryckt intill, med huvudet på min arm eller sina armar runt mig, eller snurrandes för att komma så nära det bara är möjligt.. Det är mysigt, men så fort man nästan somnar så ska han snurra igen :)

Det är ändå, hur det än är, väldigt mysigt ♥

 

Nu ska jag gå in och se vilken sida man får av sängen idag :)

 

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. maria

    Ja, här nere hos oss har vi haft bra väder, 20-25 grader o sol, en och annan liten skur men rätt torrt överallt är det nu:)
    I dag har vi sol o nära 30 grader, så hoppas att ni också fick en fin fredag:)

  2. Sara

    Om du tycker det är ett alternativ att skänka vagnarna istället så behöver Uppsala Stadsmission barnvagnar! Då kan du bli av med flera på ett bräde och göra en god gärning samtidigt! :)

  3. martina

    Campar på årsunda strandbad just nu och vaknade till strålande solsken nu :) hoppas det håller i sig bara :)

  4. Stephanie

    Ang loppis så är Ulva bra, varje söndag, insläpp 9.30 för säljare tror jag (när vi stod kom vi nog 10.30 och fick bra plats ändå ). Har för mig att det kostar en hundring eller nåt :)

Comments are closed.