Familjen Annorlunda

Laddar med blågula band:)

I morgon, eller senare idag, så tar Patricia studenten :)

Jag har haft fullt upp med alla förberedelser, samtidigt som det är massa annat med alla klasser, och jag glömmer en hel del. Lovelia hade koll på att morsan är virrig, så hon bad sin fröken ringa hem i måndags och påminna om deras sommarfest med kakbuffe…och jajamen, den hade jag glömt.

Eller jag visste att den borde vara, men hittade inget mail om den, info kom för rätt länge sen, så det var en jäkla tur att Loppan hade koll på sin morsa :)

Sex år gammal:)

Missade en klassträff med Trixies klass i lördags. Jag kan inte minnas att jag ens läst nåt mail om den, och jag har letat i inkorgen utan att hitta nåt…? Kan ju vara så att jag ramlat ur nån mailinglista, men mer troligt är väl att jag missat. Men som sagt, det ringer inte minsta lilla klocka. Trixie som brukar ha tvärkoll, trodde det var nästa helg, så ingen hjälp därifrån heller, men det var lugnt , hon blev inte ledsen. Kan bero på att hon såg på Frost när jag fick massa ”tack för den trevliga klassträffen”-mail, pust ;)

 

Nåväl, snart är det över, snart är terminen slut. Förra året var det student den 5 juni och avslutning veckan senare, men i år är det student i morgon och avslutning i övermorgon. Jag hinner inte riktigt med mentalt där känner jag, skulle behöva ladda om :)

Men det löser sig. Förra året fick jag p-böter:( och i år har syrran fixat så jag får låna en av hennes kompisars p-plats :) Toppen ♥

Våra gamla goda vänner Anna och Lasse kommer fattas oss i morgon, men deras Joel tar åxå studenten. Det är skit att ha lika gamla barn insåg vi förra året när vi förstod vad det innebär…Vi kan inte gå på Joels och de inte på Patricias. Men vi får fira senare:)

Det är en krympande släkt vi har, han som kallas pappa får inte komma, inte för mig även om advokaten minsann anklagade mig för att inte ha bjudit in honom…gahhh, kärring, utan Patricia vill inte ha honom där. För mig får han ”gärna” komma, men törs ju inte., och det är såklart mitt fel…Allt är ju mitt fel ;) Farmor har gjort bort sig för evigt genom sitt agerande, och där finns det no mercy från mitt håll. Det finns gränser, och hon har klivit över dem med storstövlarna på, upprepade gånger. Jag vill aldrig se henne igen, och hon kommer inte över min tröskel. Hennes intresse av barnbarnen är obefintligt. Födelsedagspresenter till de fyra minsta hoppades tex över..Det gjorde iofs även pappan….

Farfar med fru kommer, men barnens farbror skulle på något annat firande, så det blir mest bara närmsta familjen i morgon. Och Helen med några av tjejerna :) Och nån av Patricias kompisar :)

Och det är ju iofs inte fy skam, för det är ju vi som älskar henne mest:) ♥

 

Jag vet att om Patricia själv fick välja så skulle vi ha en släkt på hundra personer som gillade att festa loss hela natten, men vi har en pytteliten släkt, på båda sidor. Men när hennes barn tar studenten så lär det ju förhoppningsvis vara lite mer kusiner och sånt :)  Om alla nio barn får två barn i var , och skaffar en partner så blir det ju runt iaf fyrtio personer med mig och syrran och de vi har idag :) som minst…får de fler barn i var så tja;)

Någon kanske skaffar noll ungar och nån annan femton, vad vet man :)  Släkten lär öka iaf:)

 

Jaja, det är hennes dag i morgon, och det mesta verkar vara klart. Jag har fyra däck bak i bilen…som inte ska vara där, men som jag glömmer lyfta ur hela tiden, det är ju fan skittungt, och smutsigt, jag borde ha bort dem så jag får rum med en vagn till Jamie så jag slipper tappa bort honom, men man kan nog knö upp den ovanpå;)

Sen ska det dukas, dammsugas, och fixas, och tårtorna som är grundade och väntar i kylen ska dekoreras.

Hon springer ut vid 11.30, och sen blir det mottagning här vid 14. Vi borde hinna med allt vi tänkt oss.

Poolrummet är städat ifall vädergudarna bråkar, och jag har fått mina bordsdukar aka gamla lakan, tvättade och MANGLADE av mamma:)

 

Ja, det känns lika hoppigt och snurrigt i mitt huvud som det ser ut här, misstänker jag :)

Jag återkommer i morgon, tror jag, och håll en tumme för att hon får en fantastisk dag ♥

Min andra dotter, min fina unge ♥♥♥

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Läser ofta bloggen, men har aldrig kommenterat förut. Hoppas ni fick en fin dag med firande och roligheter! Kan bara skaka på huvudet hur vuxna män kan bli försvarade när de lämnar hela sin familj. Har själv haft en pappa som lämnade oss när han träffade en ny. När jag läser i den här bloggen nu så förstår jag hur mycket min mamma har kämpat för oss barn. Blir så fascinerad hur mkt Carola orkar! Men det blev ganska vettiga människor av oss också, fast vi haft en förälder som svikit, som sedan ville vara med igen, men då var vi barn inte alls så pigga på det. Tack för att du delar med dig Carola i bloggen, fast jag inte fattar hur du hinner blogga ;)

  2. Anki

    Grattis Patricia på studentdagen och lycka till med dina val i fortsättningen i livet <3
    Kramar från Skåneland

  3. Annica

    Hoppas ni får en toppen dag.
    Det är det du gör som betyder något till slut.
    Oavsett vad det är. Att vara där är det som räknas. Jag vet.

    1. Ida

      Vad härligt att alla håller med varandra om allt. Jättekul verkligen. Tyvärr så tar jag inte åt mig av det ni skriver så det är rätt onödigt att ni lägger tid på att bli provocerade av att jag inte håller med er. Kul att man uppfattas som arg så fort man säger sin åsikt. Jag kommer fortsätta tycka som jag vill, punkt och slut.

      1. Jenny

        Det handlar inte om ifall vi håller med dina åsikter eller ej,det handlar om hur du skriver det….du anklagar Sanna för att vara otrevlig,men läser man dina och sedan hennes kommentarer så är det bara du som låter otrevlig och lite aggressiv…..Du skriver att vissa ska försvinna härifrån och att de skriver korkade åsikter och kallar en del töntar osv… Det är därför vi tycker att det är du som är otrevlig och inte Sanna.

        1. Ida

          Kanske dags att lägga ner den här töntiga diskussionen nu? Den leder nämligen inte till någonting om du nu trodde det. Men läs ditt inlägg igen så förstår du vad jag menar med töntig…

          1. Jenny

            Håller med tidigare kommentarer, är det nån som är otrevlig och töntig är det du Ida :/

  4. Sanna

    Jag tycker det är du Ida som låter otrevlig. Åter igen, jag har varken försvarat någon eller smutskastat någon. Uppenbarligen är du här för att tjafsa då du inte ens läser mina svar. Varken du eller jag vet hur det egentligen ligger till därför ska man vara försiktig med att döma. Nu hoppas jag alla glada och arga får en trevlig helg!

  5. Ida

    Ni som vill höra pappans version, hur hade ni tänkt att det skulle gå till? Tror ni verkligen att han kommer att skriva en kommentar här i bloggen och förklara hur allt ligger till? Eller tror ni han själv kommer börja blogga? Vad är det för intressant att höra hans version? Hur ska han kunna förklara sitt beteende på ett vettigt sätt? Tråkigt att en del jämt ska försvara allting och smutskasta andra.

    1. Jenny

      Ida,du anklagar Sanna för att vara otrevlig och dömande men vad jag kan läsa så är det DU som skrivit otrevliga saker,inte Sanna. Dessutom låter du ganska aggressiv i allt du skriver.

  6. Sanna

    Vem är otrevlig och dömande Ida? Vems åsikter respekterar jag inte? Fördomar? Det är väl just det som jag inte har?! Jag har varken dömt Carola eller hennes ex-man eftersom jag inte känner dem. Jag har aldrig sagt att hon hittar på, men jag känner inte henne som ni alla andra tydligen gör? Jag känner inte hennes ex-man och jag har ingen aning om vad som hänt dem emellan förutom att han träffat en annan kvinna. Om du läst ordentligt Ida så säger jag också hela tiden att det är oförsvarligt att lämna sina barn, man som kvinna. Dock tycker jag det skulle vara intressant med hans version också.

    1. Cattis

      Bödeln har redan avlagt sin dom så hans version blir ointressant i detta sammanhang…

  7. Ida

    Otroligt vilka dömande och trångsynta människor det finns som inte kan respektera andras åsikter. Tänk på era töntar när ni pratar med era vänner, om de nu orkar med er och era fördomar. Antar att ni själva skulle tycka var okej att lämna sina barn, hur korkade är inte ni?? Uppkäftiga och otrevliga är ni är, så det så. Men ni är för fega för att erkänna era fel och brister.

  8. Sanna

    Emma: Du har all rätt att vara arg, besviken och sårad på din pappa, det han gjort/gör i så många år är oförlåtligt. Om så är fallet med P så är det också väldigt svagt, idiotiskt och oansvarigt, jag har själv en dotter vars pappa lämnade inte bara mig utan henne som 2-åring, och än idag sitter såren kvar i henne för det han gjort/inte gjort. Hon är 21 år idag men en stark och underbar kvinna och mamma till den bästa 2-åring som finns :)

  9. Jennifer

    Gud vilken underbar familjehistoria ni har!

    kika gärna in på min blogg för att få en inblick i hur en läkarstudent som älskar mode lever i Belgrad!
    Donnads.devote.se

  10. Emma

    Sanna svar nej.

    Min egen pappa har glömt bort ALLA sen han träffade en ny kvinna för 12 år sedan.Han skiter i sina barnbarn. Han har helt gått upp i henne och hennes familj och vänner.

  11. Carro mamma till snart 3

    Vilken underbar och kärleksfull mamma dina barn har! Pappan… Fy farao säger jag bara.. Och farmorn, ja mina barn har också en som gått över många gränser och inte bryr sig ett smack om varken sin son eller sina barnbarn. Vill häva hur mig precis vad jag känner och tycker och be henne fara åt.. Men jag biter ihop ett tag till för sambons skull, han har det inte lätt med sin mamma.
    Hoppas studenten blev en fin dag :)

    1. Ida

      Sanna, vart vill du komma? Kan inte du och Maria försvinna härifrån? Ni tillför nämligen ingenting med era korkade åsikter.

    2. Ida

      Sanna, vart vill du komma egentligen? Varför så otrevlig? Du tillför ju ingeting med din tråkiga attityd.

  12. Sanna

    Jag vill fortfarande bestämt hävda att vi inte har rätt att döma någon som inte själv fått komma till tals, eftersom inte många här som lämnar kommentarer känner båda personerna det handlar om, om han sen träffat en svenska, finska, thailändska, spanska etc har väl mindre betydelse. Det handlar om hur man är som person, och visst han kanske struntar i sina barn, han vore inte den enda och jag tycker fortfarande det är små människor som agerar så mot det bästa man har eftersom vi valt barnen och med det följer ett STORT ansvar. Jag väntar dock med att döma tills jag hört hans version. Och alla ni som snackar om en ”ung” thailändska, det är väldigt lätt att kolla upp på nätet vem som delar adress med vem och hur gammal man är, i det här fallet tror jag hon var max 5 år yngre än P.

    1. Ida

      Så du tror att Carola bara hittar på alltihop eller att hon förbjuder P att träffa sina barn??

  13. Neta

    Nämen vill hon inte ha han där? Va konstigt! Eller inte….
    Hälsa och gratta tösabiten!
    Vad gäller andra släktingar så är det ju du som bestämmer vilka som kommer in genom din dörr, och för ”övriga” kan du ju ha som krav att man hälsar och iaf försöker ta ansvar, inte bara ställa krav på dig!

  14. Karin

    Hoppas du och barnen får en fin sommar, och att du kan få ta igen dig lite och hämta nya krafter. Du är en beundransvärd mamma, kvinna och bloggare.

  15. Emma

    Camilla

    Jag vet det för att P och Caola vinkade av henne på flygplatsen. Hon skulle hem till Thailand. Jag reaherade redan då och det första jag tänkte på att det stämmer inte. Carola skrev ett inlägg om det. Vid ngt tillfälle var hon tom barnvakt på jobbet åt Jamie. Också ett blogginlägg.
    Och klart hon är ung…det är ju oftast för yngre kvinnor män är beredda att lämna allt.
    Hoppas hon lämnar honom när hon fått uppehållstillstånd.

    d

  16. Malin

    Först och främst: Till Ammi som kommenterat här ovan…
    BRA kämpat! Blev alldeles natt av att bara läsa ditt inlägg. Usch vad ni fått gått igenom!
    Carola: All cred i världen till dig! Herregud så du kämpar! Att Patricia inte vill ha sin s.k. far på sin studentfest förstår jag! Det känns inte som att han är en snubbe som skulle komma och liva upp stämningen precis….
    Känner Jamie ens igen honom??!
    Som du skrev häromdagen…barnen är inte dumma, de förstår när de blivit bortvalda, och hjälp vad konstigt det skulle bli för dem om P plötsligt dök upp på Patricias student!

    Sist men inte minst; STORT GRATTIS TILL PATRICIA! Det är få saker som klår den känslan att ta studenten! All lycka till henne!

  17. Ammi

    Grattis till Patricia! Hoppas ni får en trevlig fest :-)
    När jag läser kommentarer ovan blir jag lite ledsen. Det är så olika förväntningar på mammor och pappor fortfarande, tyvärr… Hur många mammor flyttar ut ur det gemensamma hemmet och lämnar barnen till pappan bara för att de träffat en ny? Hur skulle omgivningen reagera om det hände?
    När jag skilde mig flyttade jag ut, men jag tog barnen med mig då mitt ex inte ville prata om en separation över huvudtaget. Han vägrade att planera för barnen, boendet, ville inte ens bekräfta att han hört att jag tänkte flytta ut. Jag skaffade eget boende och försökte få honom att samarbeta, kämpade hårt. Jag ringde honom, slog numret och lät barnen ringa (de var 2, 6 och 7 år då). Pappan gjorde allt för att krångla till allting. Han skrev inte på barnens flyttanmälan, så jag fick inget bostadsbirag. Han skrev inte under äktenskapsskillnaden så jag fick inget underhållsstöd. Jag blev tvungen att gå till socialen pga ekonomin. Han skrev inte under papper till skola och förskola så jag hade svårigheter att placera barnen på skolor. Han ville inte hämta barnen från skola/ förskola, han ville inte schemalägga umgänge ifall han skulle få nåt annat att göra just då (som han själv uttryckte det). Han avbokade i sista minuten när han i sällsynta fall lovat ta barnen en helg, senare fick jag ofta höra att an varit ute på krogen istället. Jag vände mig till Familjerätten pga hans strulande. Där fick jag höra att jag gett upp mina sovmorgnar och lediga helger den dagen jag skaffade barn. Pappan fick igenom ett avtal där han lovade att FÖRSÖKA hämta sonen på förskolan varannan fredag, med mig som backup ifall han skulle bli sen på jobbet (vilket han sen blev 90% av gångerna), han kunde få höra av sig på lördagen ifall han ville/kunde ha barnen den helgen (pga obekväma arbetstider, medan jag var tvungen att byta jobb till icke ob arb tider), han skulle få vara delaktig i alla beslut kring barnen (skola, förskola, adressändring etc) osv. Allt det här var jag tvungen att gå med på för att slippa Tingsrätten och där få dåliga förutsättningar pga ”samarbetsovillighet”. Mitt och barnens liv blev helt hemskt. Vi var tvungna att flytta några gånger pga andrahandsboenden vilket resulterade i inget bostadsbidrag på ca 3-4 månader pga att barnen inte var skrivna hos mig för att pappan inte skrev under adressändring. Han avbokade ofta umgänge (ledsna barn), han hämtade inte sonen på förskola (ledsen son) och de gånger han hade barnen bråkade han med dem konstant och skickade hem dem tidigare utan att ens ringa mig och kolla om jag var hemma. Jag satt hemma och passade, vågade inte planera något eller betala biljetter etc i förväg. Tänk om han ville ha barnen och vi hade bokat något annat, skulle jag klassas som samarbetsovillig då? Det slutade med att jag blev helt slut. Barnen ville inte träffa sin pappa, jag var tvungen att övertala dem, tvinga dem. En dag fick jag nog, jag skrev till Tingsrätten själv och begärde ensam vårdnad. Tänkte att det inte kunde bli värre. Det blev några vändor på Familjerätten igen, jag gav mig inte den gången och till sist började pappan visa sitt ”rätta jag”. Han fick några utbrott och kallade mig för fula saker, även dem som jobbade där. Han skrek att han inte ville ha något med oss (horor) att göra mer och skrev över vårdnaden på mig. Efter det var det som semester, jag kunde äntligen börja LEVA MED barnen, gå vidare. Barnen var inte tvungna att träffa pappan mer än då de ville. DE kunde börja leva SINA liv med planerade aktiviteter etc. Det har gått några år sen dess och idag är barnens kontakt med sin pappa väldigt ytlig. Han hör av sig, barnen är artiga mot honom, men någon pappa är han inte och har aldrig varit. Jag tycker att det är hemskt att den ena föräldern förväntas slå knut på sig själv för att underlätta den andra förälderns umgänge. Båda har samma ansvar och borde kunna planera sitt liv utifrån barnens bästa. Det finns så många olika varianter av umgänge och vårdnad att ingen ursäkt håller, det är viljan som saknas om man inte ser till att ta hand om sina barn. Kan man inte prata finns det mejl, sms, papper och penna. Man kan ta hjälp utifrån i form av kommunens service eller vänner som kan förmedla. Jag skulle ALDRIG låta något komma emellan, jag skulle inte kunna leva utan att få träffa mina barn regelbundet. Kärleken till barnen är större än till en partner. Att bli kär i någon ny, lämna gamla frun och starta om på nytt, ok, det är kanske sånt som händer. Men att inte från första början, innan man ens flyttar ut, se till att veta när man nästa gång ska träffa barnen är för mig helt främmande. Då har man prioriterat fel. Man får se till att skaffa sig ett boende dit barnen kan komma, göra umgänget möjligt. Man får hämta dem, ringa, mejla, sms:a, plinga på, vad som helst. Om den andra föräldern motarbetar, så vet barnen ändå att man gjort sitt bästa. Det är det viktigaste för dem, att se och höra att föräldrarna bryr sig och inte bara struntar i dem. Jag tror säkert att Carola gör vad hon kan, hon har krav på sig från alla håll men inte mycket till stöd och hjälp från vissa håll. Mitt i den soppan fortsätter livet och det ska levas. Inte imorgon eller om ett år när såren läkt och allt är utrett, utan nu. Helst utan sammanbrott och med ett leende på läpparna. Vardagen rullar på…
    Hoppas ni får en jättefin studentfest och en ännu bättre sommar! Önskar dig styrka och tålamod. Vill bara säga att det där med att tiden läker alla sår… ja, det stämmer faktiskt (även om det tar sin lilla tid…) :-)

  18. Emma

    P har har väl knappast gjort sitt bästa som någon ovan påstår…är det bästa att lämna sin familj efter 27 år utan en förklaring? Att ägna all sin fritid till att vara med nya UNGA flickvännen och inte sina barn? Är det bästa han kan att glömma/skita i sina barns födelsedagar osv….

    Vad pappor försvaras…hade en mamma gjort så hade folk dönt enormt hårt.

    1. Lotta

      Jag menar inte att det är bra att strunta i sina barn. Självklart ska barnen gå före allt även en ny kärlek men min poäng är att exet gör väl det han förmår ja klarar av helt enkelt. Man behöver ju inte vara värdelös för att man valt bort sina barn ÄVEN om jag tycker det är helt fel beteende. Vi vet ju faktiskt inte så mycket om exmake mtp bakgrund och uppväxt som formar oss. Kanske han själv haft en far som lämnat familjen vad vet jag. Det är lätt att döma jag försöker att inte göra det och för mig handlar det inte om att vara bättre än någon annan som det kanske verkade. Om en kvinna lämnar sin familj är även det obegripligt och ja hon blir hårt dömd hon också men vem dömer henne? Jo det är vi som uttalar oss och har åsikter som dömer eller fördömer andras beteenden..

      1. Ida

        Jag tycker faktiskt man har rätt att döma någon som valt bort sina barn men alla måste inte vara överens, vill man försvara det beteendet så får man göra det. Jag tycker inte det håller att skylla på att man haft det tufft, att man inte orkar osv. Men jag förstår er som inte vill döma och som vill vara förstående men tyvärr det blir rätt löjligt.

        1. Lotta

          Ingen kan hindra någon att döma men är det så vi skapar ett gott samhälle med tolerans och förståelse för varandra? Personligen tror jag inte det är rätt väg att gå. Om det gör mig löjlig, ja då är jag löjlig.

          1. Ida

            Varför förstora upp allt?? Nu handlar det om att jag dömer någon som valt bort sina barn, handlar inte om att jag är en dömande person som är emot allt och alla. Varför ha förståelse för att någon väljer att prioritera annat framför sina barn? Borde inte ens barn vara nummer 1 oavsett?

          2. Maria

            Ida.

            Jo, du är en fördömande person. Tänk på hur du ser på människor du möter och hur du talar om andra med dina väninnor, så kommer du snart att märka hur trångsynt och dömande du är.
            Själv tillhör jag det gänget som du anser har löjliga åsikter och jag är helt okay med det.

  19. Loppan

    Det finns fall där en part dragit den andre till Tingsrätt helt enkelt för att slippa tala/samarbeta med den andre alls. Vill ha en dom på ett papper hellre än att ge vika en millimeter själv så ist för samarbetsavtal drivs det dit för att undvika behöva mötas och prata med den andre. Väldigt lågt men det har hänt och det är en variant.

  20. Tessa

    Man träffas i tingsrätten då samarbetssamtal inte fungerat eller att de ej har hållits (i allafall i min stad)
    Men det verkar kladdigt och kletigt i syltbranchen ;-)

    Annars vill jag bara säga GRATTIS PATRICIA du fixade det och NU är skolan slut och livet väntar <3

  21. Sanna

    Jag antar att ni alla som håller med allt som Carola skriver här känner Per och vet precis hur allt hänger ihop??! Jag känner ingen av dem och kan därför inte säga vem som har rätt eller vem som gjort vad etc däremot tycker jag att alla föräldrar oavsett kön som inte bryr sig om sina barn knappt är vatten värda. Om det är i så i detta fall låter jag vara osagt tills man hört bådas version….

    1. Ida

      Läs Carolas presentation ”numera ensam med alla barnen på heltid”, hur kan du tolka det som att barnens pappa tar sitt ansvar? Varför skulle då Carola vara ensamstående på heltid? Du kan inte själv räkna ut vad det betyder, Carola har dessutom skrivit om det flera gånger. Det är bara pinsamt med er som försöker försvara barnens pappa och hans agerande. För mig finns det inga försvar till att svika sina barn. Nu är ju detta Carolas blogg så vi kommer bara få höra hennes version men jag är ganska säker på att allt hon skriver faktiskt stämmer. Blir så irriterad på alla som låtsas ha förståelse för hur man kan lämna sina barn. Vart vill ni komma egentligen?

      1. Lotta

        Det kanske inte handlar om att försvara någon utan att man vill ha en nyanserad bild av situationen. Vi vet ju egentligen inte så mycket om situationen som sådan. Och vem är vi att döma någon? Jag har full förståelse för att det är väldigt jobbigt och svårt att bli lämnad, kanske extra svårt då man har barn som kanske inte förstår varför föräldern gör som hen gör. Heder åt Carola som inte smutskastat någon! Men varför ska vi kasta skit på exmaken då Carola inte gör det? Visst är hon arg och ledsen ibland men hon håller det på en schysst nivå tycker jag så låt oss andra göra det också. Vi får ju förutsätta att exmaken inte är ute efter att skada någon, han gör förmodligen sitt bästa, han kanske inte förmår bättre och det är ju synd och tragiskt om det är så men måste vi döma ut honom för det? Jag hoppas att han kommer att bli en närvarande pappa någongång för alla barn behöver väl båda sina föräldrar.

        1. Ida

          Jag står fast vid att jag tycker det är fel att svika sina barn, oavsett anledning och det kommer jag att fortsätta tycka. Han lär ju knappast vara dum i huvudet, klart han förstår vad det är han håller på med. Löjligt att försvara hans beteende med att han inte förmår bättre. Jag utgår enbart från det Carola skriver men jag tror att en del vill känna sig lite bättre genom att vara så förstående och skylla på okunskap när det inte alls är det som det handlar om. Är tyvärr många som prioriterar annat framför sina barn.

  22. Emma

    P VALDE JU BORT HELA FAMILJEN för att han blev ”kär” i en ung tjej.Han gick bara och
    inte ett ord. Så det är HAN som har problem.

  23. Lotta

    Visst är det bra när barnen har koll! Om din exman inte kan träffa barnen när de inte har examen/student så kan det ju inte vara livsavgörande för honom att träffas precis då? Din dotter är vuxen o kan faktiskt bestämma vem som ska komma hem till henne. Jag hoppas verkligen du hittar kärleken igen. Även om det inte är ngt som du kanske fokuserar på för tillfället.

  24. Anette

    Jag tror ju att om Perra varit en bra pappa (=närvarande och mån om barnen HELA tiden, inte bara när det passar HONOM) så hade detta aldrig skett. Då tror jag inte att t.ex. de äldre barnen hade reagerat på detta vis. Nu har allt detta skötts på ett så dåligt sätt, så därför tror jag att han inte ens är välkommen på studentfesten… Man kan inte bara sticka för ett och ett halvt år och sen tror att man kan komma tillbaka och tro att allt är som förr.

    All cred till dig Carola! Själv skulle jag också vara sur som en ättika!! Nu kräver man ju otroligt mycket av dig, hoppas det reder upp sig på nåt vis.

  25. Annika

    Jag tycker det är väldigt tråkigt när barn tvingas avstå en förälder på grund av osämja. Barnen har ju inte valt detta och behöver också sin pappa.
    Carola du är säkert en jättebra mamma men sårad och arg på Perra men låt
    inte barnen missa kontakten med sin pappa för det.

    1. Camilla

      Annika. Det är ju INTE Carola som missunnar pappan umgänge från barnen!! Han har ju inte velat träffa dom själv.eller kanske en idé vore att köra barnen till honom.,slänga in dom hos han och rivstarta bilen, köra hem och låsa dörren! Nä det är inte synd om barnen! Man är inte pappa bara för man gjort dom! Närvaro i vått och torrt.glädje och sorg! Att dom stora barnen INTE vill träffa honom tycker jag enbart visar på kloka barn! Allt är hans förlust! Det brukar visa sig till slut! Lycka till idag på student dagen

    2. Susanne

      Håller med dej där Annika. Det är faktiskt upp till båda föräldrar att fixa att kommunikationen fungerar så barnen inte ska behöva välja sida eller höra massa skitprat och hur dumma både mamma och pappa är. De vill inte höra det och älskar ju båda innerst inne, (om de nu inte varit för djävla elaka). Att kärlek tar slut händer men man måste ju avsluta så bra man kan. P har ju uppenbarligen inte klarat av det och allt har blivit en soppa verkar det som. De borde gå i familjeterapi istället för gå till Tingsrätten tycker jag och prata ut och försöka bygga en bra lösning hur de på bästa sätt ska ta hand om sina barn. Bli inte arg nu Carola för jag tycker om dej och du är fantastisk och jag förstår att du är grymt sårad. Jag har själv gått igenom skilsmässa så jag vet vad jag talar om. Det är inte lätt.

      1. camilla

        Pga någons kanske dåliga samvete i detta fall mannen!!och då åker offerkoftan på och lögnerna hoppar ur munnen!!!

  26. Karin

    Säger det igen, det är en sån jäkla tur att dina ungar har just dig som mamma! Du är helt otrolig och jag hoppas att ni får en underbar dag tillsammans med fina människor ♥
    Glöm inte att andas och njuta av dagen du också!
    Stor Kram!

  27. Åsa

    Jag har inte riktigt fattat varför han har dragit in Tingsrätten?
    Vart vill han komma med det?

    1. Ida

      Som jag förstått det så blir tingsrätten inkopplad om föräldrar inte kan prata med varandra och på så vis komma överens. Allt blir ju svårare när man inte kommunaktionen fungerar. Jag förstår att Carolas barn tar avstånd från sin pappa, klart de känner sig svikna och bortvalda. Varför ska han komma och gå som han vill? Är ganska säker på att Carola aldrig skulle hindra barnen från att träffa sin pappa , så lägg inte över den skulden på henne.

  28. nettan

    Kom ihåg att andas ut emellan allt då ska det nog bli en toppen dag! :-) Ni som betyder mest för Patricia kommer att finnas på plats och det är ju det viktigaste!

  29. Brigitte Porsche

    Tummen upp för er!
    Är själv 9 barns mamma och vet bad det innebär med allt nu vid denna tid.
    Hoppas er, dotterns, dag imorgon blir kanoon!
    Kramiz

  30. Lisa från Skåne

    Stort grattis till din fina dotter på hennes stora dag. Beundrar dig som kan hålla skutan flytande och ta tag i allt själv ha nu en bra dag allihop. Kram!

  31. monica

    Grattis till din fina dotter som nu tar ett stort steg ut i livet!
    Kram från västkusten

  32. Ansan

    Om det är någon tröst så kan jag berätta att ni inte var de enda som missade klassträffen med Trixies klass i lördags. Inbjudan kom i något mejl för kanske en månad sedan. Inga påminnelser efter det. Jag skrev upp det direkt och vi var inte bortresta, så vi var där. Tror det var 16-17 barn där från klassen, så en handfull eller mer var inte med.
    Så… stort GRATTIS till Patricia som tar studenten idag! Jag hoppas att ni får en fin dag tillsammans med henne!

  33. Ida

    Är så imponerande hur du orkar med allt helt på egen hand, just den här tiden på året brukar ju dessutom allt komma på en gång. Måste vara jättetufft det som hänt er men det märks att du och barnen är väldigt tajta och du skriver alltid så fint om dina barn. Grattis till Patricia på studenten och jag önskar dig lycka till med allt framöver.

  34. Sara

    GRATTIS Patricia, vad du jobbat på och samtidigt funnits där för din mamma och dina syskon, när ”ingen annan” gjort det!

    Jag hoppas du/ni får en underbar dag, omgiven av dem som älskar dig allra mest!

  35. Gunilla

    Du är på alla sätt och vis fantastisk! Jag hoppas att Patricia och ni med henne får en underbar dag, kväll och natt som hon minns med glädje för resten av livet. Grattis Patricia!

  36. Carin

    Grattis Patricia som tar Studenten IDAG 11/6
    Jag önskar DIG all lycka i framtiden.
    Kramiz

  37. Emma

    Det är så sorgligt!! Varför gör så många män så här!

    Carola jag säger det igen du är en fantastisk mamma. Du är bäst.

    Mannen jag lever med tillbringar så lite tid han bara kan med oss sin familj. Han är hellre hos sin kompis och hans famillj (!) helst varje dag och helg om han fick bestämma….

  38. J

    Gokväll ..
    Var ett tag sen jag var in o läste…
    Nu har jag läst ikapp..:-)

    Men WF ..vuxna karlslok!
    Fick han ingen inbjudan till student partyt?!?! Stackarn ..
    Jobbigt o ringa/skriva till sin, typ vuxna dotter..?! Behöver han väl varken tingsrätt el advokat till?!
    El hm hans mamma har kanske sagt ajabaja….:-D
    Nää att Gnälla om en sådan sak i tingsrätten…vart lite… öööhh.. patetiskt..
    En sak om dom små barnen men när man inte ens kan upprätta hålla en relation till sina stora barn..el är det ditt fel med?!! nä jag tror det heter : Som man sår får man skörda..! El ngt liknande..
    Ha det sååå mysigt imorgon/idag… !
    Och glöm inte att andas ut o bara vara.. Lättare sagt än gjort.. Nu ska jag hänga tvätt bara min lilleman vill somna..!!!

  39. Helena

    Du är otrolig…vad du orkar❤️Eller kanske måste orka. En schyst pappa hade ju förstås erbjudit sig att vara med och anordna studentfesten, inte gnälla om att han inte blivit bjuden..offerkoftan verkar vara knäppt ändå upp under hakan, fy fan för aggressiva offer säger jag bara, en mardröm att handskas med. Din dotter bjuder själv in till sin student och vill hon inte ha sin pappa där så får han tugga i sig det. Hans umgänge kommer att bli fastställt av tingsrätten men han kommer inte att fixa det på ett bra sätt, jag lovar. Ett varmt lycka till med dagarna nu, fina kämpen!!

Comments are closed.