Familjen Annorlunda

Tingsrätt, Byggare, Dejting:)

Hej!

Jag menade inte att lämna er vind för våg efter att jag liksom skrämt upp er, förlåt. Det har bara varit så otroligt mkt de sista dagarna!

Ni ska veta att era kommentarer värmer, jag läser såklart alla, och ofta flera gånger , och en del av er har så rätt, ni är så nära sanningen man kan vara, en del har lite längre kvar, men alla är fantastiska ♥

Ni är de bästa!!

 

Jag har skrivit ett inlägg som jag lagt på is ett tag, jag vet inte riktigt om jag vågar publicera det. Det är inte elakt eller osant, men om man sjunkit så djupt att man drar det här till Tingsrätten, så kan man säkert uppfatta det så ;)

Han borde veta bättre. Han borde veta att det enda som kan göra den här soppan uthärdlig, det är han att börjar förklara sig. En ursäkt för vad han utsatt barnen och mig för, och en förklaring på vad fan som hände. Men det är inte hans stil, utan det är bättre att köra över, låtsas som ingenting och hoppas på att tiden löser det hela.

När advokater och tingsrätt är inblandade, och besluten om våra barn plötsligt inte ligger i våra händer längre…tja, jag vet inte jag, men jag har svårt för att se hur det ska bli vettigt i slutänden.

 

Jag fick ju ta emot en jävla massa skit, som att jag skulle vägra honom umgänge…det är ren lögn, och det vet han, men om man ljuger så man tror sig själv så har man ju alltid rätt.

Det är en rätt fånig miljö, tingsrätten. Domaren tilltalas med Tingsrätten, och det används ord som jag inte för mitt liv begriper, och jag är ändå rätt bra på att handskas med ord ;)

Bakom honom och hans  advokat, var det sådana här ljuddämpande väggar med hål i…och så fort jag tittade dit så blev jag yr i huvudet och kände hur migränen kom krypande…Hur fan är det möjligt att ha så? Eller är det bara mina ögon som överreagerar? Nej, jag har flera kompisar som är lika känsliga för prilliga mönster som jag…kanske skulle upplysa dem vänligt om det? ;)

Så vad ska jag säga om det här då?

Jo, min slutsats är att tingsrätten är väldigt måna om att vara PK, och att de så gärna vill att pappor ska vara jämställda föräldrar att de liksom inte ser till helheten. Att han reste sig och gick, och sen inte träffat barnen mer än ett fåtal timmar, det är liksom oväsentligt. Det sägs att det är barnen som har rätt till sin pappa…men det tillåts ske helt på hans villkor. Hans jobb går först, sen kommer barnen. När han har tid.

Barnens viljor skiter man i. Fast det är deras rättigheter vi talar om?

 

Känns sådär alltså.

Och för att förtydliga: Jag skulle aldrig hämnas genom barnen. Aldrig i helvete!

Men att ta hand om sina relationer till sina egna barn, det kan man inte lägga på någon annan.

Inte ens på mig ;)

Nu kommer det iaf att bli ett umgänge, och det är ju mer än vad det varit på sexton månader, alltid något! Frågan är kanske bara om det redan är försent? Barnen är inga dumbommar, de fattar när de blir bortvalda.

 

Och nu pratar vi om roligare saker!

Dagen efter tingsrätten så åkte pappa, syrran och jag till Årsunda för att bygga altangolv! Vi åkte strax efter nio hemifrån, och kom hem strax innan midnatt :)

I dryga tio, elva kanske, timmar så skruvade, bar och jämnade vi till marken.

Det fanns en grushög vi fick ta grus ifrån, så där hämtade vi ett antal hinkar, efteråt frågar jag mig varför vi inte bad om en skottkärra? Men det var inte så mkt vi behövde tyckte vi…:)

Syrran var bäst på att plana ut mark, så jag överlät det med varm hand till henne, efter att vi skruvat ihop sex av de sektioner av totalt nio vi tänkte oss. Vi vill kunna plocka ihop den för vinterförvaring, eller om vi byter camping, därför gör vi den inte i ett stycke. Jag fortsatte mäta, kapa och skruva ihop resten. Givetvis hade vi för lite plankor, så den sista sektionen blev två…av hopplockade spillbitar :) Funkar det med, och nu fattas det en sektion. Eventuellt skiter vi i den, eller så skruvar jag ihop den om jag först ids åka till brädgården och köpa mer;)

Det är mer för utseendets skull, men alla vet ju att på en camping går man runt och letar fel hos alla andra, hihi. Nu känner jag att min gamla skruttiga vagn och förtält, som är typ 40 år gamla, och med en skock ungar a la Kastrullresan, så ligger jag ändå inte i topp på fashionista-listan ;) så vi struntar nog i det .

Vi fick upp förtältet, och när vi skulle förankra det, och spika fast de där gummistropparna, så kände jag hur klen jag var, hur ont i händer och armar jag hade… Okey, det var visst lite jobbigt att bygga:)

Att vi inte hade något att bygga på så man fick upp det hela i bra arbetshöjd utan fick gå dubbelvikt eller på knä gjorde ju sitt till, men så farligt var det ju inte.

Tills vi stannade på McD…och vi alla tre stapplade ur bilen som ett gäng krymplingar…Aha…Jobbigt.

Och morgonen efter. Jag hade ont precis överallt. Att det värkte i rygg och axlar hade jag förväntat mig, men det var ju ren och skär träningsvärk?  Magmusklerna använder man tydligen väldigt mkt när man bygger altan för jävlar så ont det var i dem:) Najs ju!

Mina armar och händer var stela och ömma, bara tanken på att skriva på datorns tangentbord gjorde ont.

Axlarnas baksida ömmar fortfarande och höger överarm( jag är högerhänt) men annars är det helt ok.

Kanske ska bli altanbyggare på heltid? :D

Men jag undrar bara…hur fan orkade man skruva en halv miljon skruv när det inte fanns skruvdragare??

 

Nu ska vi upp så fort vi hinner, och fixa färdigt, det jäkliga är att vi måste ha ett släp med en gång till. Jaja, det löser sig.

 

Och dejting då?

Jo jag har en app som heter Dagens app, där en app blir gratis under en dag. Ofta är det spel och skit jag inte vill ha, men ibland kommer det roliga saker, som diverse kameragrejor, eller bra att ha saker :)

Idag var det en app som jag helt uppenbart inte läste så noga på, utan bara laddade ner. Jag satt på Leos lekland och väntade på Jordan samtidigt som jag underhöll Jamie, hade lite tråkigt alltså, så jag läste visst bara en del…

Jag trodde det var typ Whats app, eller KIK, eller sådär, och tja, jag tänkte liksom vara lite ball och ladda hem den och vara först med den här hemma :)

Laddade ner och sen var det  inget mer med det, förrän det nu under dagen ramlat in mess från unga snygga killar? 18, 19, 21,23,26, 21 osv….en och annan över trettio åxå, och nu frampå kvällen ( när bebisarna gått och lagt sig?) faktiskt snubbar över 40.

Jaha.. Hm , okey, dags att läsa lite mer noggrant alltså, och tja, det var ju nån form av dejtinggrej :)

Men alltså, unga killar som knappt blivit vuxna, och vissa inte ens kommit ur tonåren, vafan vill de med en 40+ kärring? Som skulle kunna vara deras morsa ;)

Jag väljer att känna mig egoboostad, för om de här snyggingarna bemödar sig att messa, och i vissa fall lämna röstmeddelanden, ( – Hej sötnos…haha) så måste de ju ändå gilla det de ser i min profilbild :)?

Jag kanske borde skaffa ung ny eskort?  ;) som Uggla sjunger.

Så nu är frågan…. Ska jag ha den kvar eller avinstallera??

 

Och med det så inser jag att klockan är långt över midnatt, det är fortfarande varmt ute, och vi har städat hela familjen hela eftermiddagen/kvällen, så jag är mer fel än vanligt i min tidsuppfattning..

Jag måste hoppa i säng!

Vi hörs snart igen.

Natti natti :)

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Trist att han ska bete sig så ni hamnar i tingsrätten,han har väl ställt till det nog ändå genom att sticka ifrån er!

  2. Pernilla

    Du betyder mer för alla dina barn även om den biologiska och ett antal stödpappor varit inblandade. Dy är styrka sol och kraft…. Hoppas vi kan träffas någon gång, har barn i din ålder, så vi kanske hinner en kaffe medans dom lär känna varandra styrkekramar ny…

  3. Kicki

    Hej Carola!
    Ville bara lämna ett avtryck o påminna dig om att du är stark och du är en grym mamma till dina fina barn!

    Kram

  4. Sofie Merlin

    Carola, du glömde berätta VARFÖR ni hamnade i tingsrätten.

    För att han inte fick träffa barnen?

    Carola: Nej för att han TROR att han inte får träffa barnen. Han tror att han kan sätta dem på paus och ta fram dem då och då när det passar honom och hänga lite…och sen dra till Thailand i sex veckor eller bara vara hemma i sin byhåla fem mil bort och vara lika frånvarande som om han bodde på månen.Han tror att Jamie vet vem han är…fast Jamie knappt träffat honom alls under sin levnad.Han tror att jag snackar skit om honom här på bloggen. Han tror att ingen fattar att han är ihop med den där thailändskan som han jobbar ihop med,och bor ihop med, trots att han är rasist sen alltid…Han tror att om man bara ljuger tillräckligt bra för sig själv så blir det en sanning.
    Han tror att jag skaffat barnen på egen hand, och att det faktiskt är väldigt synd om honom som utan att han velat har nio barn…Lite typ så. Och egentligen handlar det om att han reste sig och gick och sen var han pust väck borta.Ingen förklaring, ingenting.

    1. Ida

      Vissa saker kanske hon vill hålla privat och inte lämna ut varenda liten detalj. Vad har vi läsare med att göra varför de hamnade i tingsrätten, kan ju vara ganska känsligt sådant där. Tycker det är rätt trist med alla spekulationer om både det ena och det andra, kan inte vara så kul varken för Carola eller för hennes barn. Jag tycker det är väldigt modigt av Carola att berätta så öppet och ärligt men samtidigt så tycker att man måste respektera att man inte får veta precis allt.

  5. Christina

    Säger bara lycka till! Stor kram till dig Carola, du är verkligen en förebild för dina barn, de är ju nr 1 i ditt liv..så de kommer att ordna sig till de bästa tror jag :)

  6. Neta

    Men din advokat då? För du utsätter dig väl inte för allt det här utan en egen advokat??
    Finns rättshjälp i alla hemförsäkringar numera så det behöver inte kosta en massa heller.
    Ja det är bara hoppas att barnen får göra sig hörda i det här. Att hans behov och jobb ska gå först är ju helt absurt. Det är ju du som stått med skiten helt ensam.

    Carola: jo jag har en advokat, en vass rackare :) men lagen är ju helt idiotiskt.Han har bara massa rättigheter och inte en förbannad skyldighet. Jag har bara skydligheter och inga rättigheter….Blir förbannad så det ryker ur öronen. Min försäkring har minsann ett litet förbehåll, och rättstvist mellan makar täcker den inte….Men rättshjälp får jag eftersom jag har så låg inkomst..

    1. Neta

      Lika inför lagen… heter det inte så? Inte i ditt fall tydligen. Börjar ryka så smått i mina öron också
      kram

  7. Cattis

    Man får hålla tummarna för att det ökade umgänget kommer att bli till det bästa i slutänden för det är ju trots allt positivt att barnen får träffa sin pappa mer än tidigare och bli åtminstone en liten del i hans nya liv, de minsta barnen är så pass små att de brukar se gott i det mesta. Kram

  8. Karin

    Skickar en stooor kram till dig! Hoppas på det bästa för dig och dina fina barn!
    Självklart ska du behålla appen ;)

  9. mammamia

    Jag förstår inte varför tingsrätten är inblandad? Om Perra vill ha umgängesrätt och Carola inte misstycker något om det kan det väl skötas utan inblandning från rättsligt håll? Någon läsare som kanske vet?
    Fasen vad Perra äcklar mig! Han verkade ju helmysig i Fam Annorlunda, tvi honom!!
    Älskar din blogg Carola :-)
    Hälsn. från Gbg

    1. Sara

      Om man inte kan komma överens med ”hjälp” av soc, så blir det tingsrätten som bestämmer, och de går väldigt mkt efter vad soc tycker.

    2. Maria

      Jag förstår inte heller vad som är problemet.
      Om Perra vill träffa barnen och Carola vill att han ska träffa barnen borde ju allt vara frid och fröjd, men det är det inte, så troligen får vi inte veta hela sanningen, och det är okay då det här egentligen är en privatsak mellan Perra och Carola.

      1. Anna A

        Problemet är att om man ska lösa saker utan hjälp utifrån MÅSTE man prata med den andra parten… Om man gör det genom advokat så blir det tyvärr så här :(

  10. Åsa H

    Okej vi börjar med det västentliga, appen behåller du så klart :-D

    Det andra hoppar vi över, nog om den stjärnan, vet med dig att du är bäst så skippar vi resten!!

  11. Sanna

    Hej, beundrar ditt kämpande! En fråga många ställer sig: varför byter du inte bild??

    mvh Sanna

  12. Ida

    Tycker absolut du ska behålla appen, du är ju supersnygg och verkar vara en jättetrevlig person, såklart många vill skriva till just dig.

  13. Jenny

    Vill Janelle och Patricia ha någon kontakt alls med Perra nu,eller tar de avstånd från honom?

  14. Agneta

    Hej Carola, läser dina barn bloggen? Om du vill att barnen ska få ett bra umgänge med Perra så försök att inte prata skit om honom inför dem. Det kanske du inte gör, vad vet jag.Visst är han en skitstövel , men kanske det är bättre att dina vänninor får lyssna på det istället.Ha en super sommar! Kram

  15. Eva

    Det där att pappan alltid har rätt att träffa sina barn ÄN hur illa pappan har betett sig mot barnen… det är så jäkla sjukt att det är så!!
    Jag har själv ett exempel där pappan utsatte dottern för incest, och det var redan innan dottern ens kunde krypa! Nog fasen hade han ändå rätt att träffa sin dotter när det blev rättegång!!!
    Till en början fick han träffa henne med en övervakare och oftast då i nån offentlig lekpark. DET gick ju så klart bra (kunde det göra annat med övervakare och offentligt??), så det sluta med att han sen fick ha dottern hemma hos sig och utan övervakare.
    Näe, fy fasen. Detta system borde ses över. Alla ska inte ha rätt att få träffa sina barn!!!

    Och det med unga grabbar som gärna skriver till äldre damer/tjejer/kärringar (räknar mig själv där), det är så otroligt vanligt. Jag brukar vara på en kontakt sida (ingen dejtingsida) och det är hur många små grabbar som helst som skriver och vill ha kontakt. Grabbar mellan typ 15 – 25.
    Tröttsamt är det. Inte sjutton vill man ha kontakt med så unga grabbar. Jag vill då prata med de i min egen ålder som är kring 50. :)

    1. Rutis

      Håller med dig, att få träffa sina barn ska inte vara någon rättighet, det ska vara något man förtjänar. Tyvärr är det inte alltid så att det bästa för barnen är att vara/träffa/umgås eller ens komma i närheten av sina föräldrar, bara för att man har lyckats producera barn så är man inte per automatik en bra eller ens en godtagbar förälder! Nä, för att få umgänge /träffa sina barn borde man höra sig förtjänt av det! Har man som du beskriver i fallet ovan, hjort sig skyldig till insett, borde samhället se till att skydda ALLA barn mot personen i fråga under hela Jens livstid, egna barn eller inte borde inte spela någon roll!!!

      1. Rutis

        Ursäkta stavningen i inlägget ovan, var nog LITE upprörd när jag skrev…..stavade ju som en kråka;)

  16. Pernilla

    Du är en stark människa och jag är imponerad av hur du verkar hantera situationen. Behåll appen, alla behöver en egoboost ibland ;-).

  17. Lisbeth

    Förstår att du blir förbannad. Vem hade inte sett rött? Min man lämnade mej efter 40 år. Vi hade visserligen vuxna utflyttade barn med egna familjer men herregud vilken toffel han blev med den nya….han är nu 64 och hon är 88 år.Han smög bakom ryggen på mej i över ett år och någon sa också att han bodde hos henne när jag trodde att han var på sitt jobb på en lastbåt. Jag förstår precis vilka känslor du har. Han får nog se när hon hamnar på hemmet …hahaha…då ska jag mysa. Ha kul med appen ,….den kommer att ge dej många glada skratt kan jag lova…..lite tidsfördriv också när barnen har somnat.Jag har nu träffat en ny man som är helt underbar. Jag trodde själv att jag skulle sitta ensam resten av livet…men nej….det fanns en underbar person som väntade bakom hörnet på mej. Så misströsta inte….helt plötsligt så…och det unnar jag dej verkligen. Då kan din fd stå där med lång näsa. Han är inte värd mer än så. Det är du som vinner högsta vinsten. Kram

  18. Sara

    Känner helt igen dina tankar om att det politiskt korrekta i att se till att pappan har så mycket umgänge som möjligt ”för barnens skull” ibland inte alls tar hänsyn till barnens bästa. Det känns som om både soc och tingsrätten vill att pappan ska vara bra för barnen, så att de inte ser det ur barnen synvinkel. Lycka till!

  19. Elin

    Klart de skriver till dig som är så snygg!! Spara appen, om inte annat är det ju alltid kul med lite uppskattning ;)

  20. Rutis

    Klart du ska spara appen Carola, kan ju vara kul, även om du inte behöver en man i ditt liv för att vara lycklig! ;)

  21. camilla

    Har varit med om något liknande tyvärr gällande mina barn….exet och hans Advokat sa…exet har inga skyldigheter gentemot barnen…bara rättigheter!!!! Hur i hela helv…. kan man bara uttala sig så? Mina barn vägrade att vara hos sin pappa!!så där sprack hans ”rättigheter” heja dig stå på dig!! Men barn är som sagt smartare än vi tror och kommer nog genomskåda sin s.k.a pappa.lycka till☺

  22. Malin

    Förstår precis hur du känner det…….min familj går igenom en vårdnadstvist men min mans ex. Tingsrätten, socialen, boendeutredning, lögner, advokater……det är inte konstigt att man blir snurrig och totalt slut! Nu har vi hållit på i snart 1 år och vi hoppas att beslutet kommer snart så vi kan få hem sonen igen! Det är svårt många gånger men vi har hållit oss till sanningen oavsett hur mycket pajkastning vi har blivit utsatta för och vi hoppas att det bär frukt snart! Spara på allt, sms, mail osv, dokumentera i en dagbok. Rådfråga soc om det är något du tvekar om. Dem dokumenterar också allt! Visa att du är samarbetsvillig så kommer det att lösa sig :) Vill du fråga om nåt så hör du av dig! Var stark men tveka inte att ta hjälp! Ta hand om dig och barnen! Kram

  23. Louise

    I lagen står det att det är barnens rätt och barnens bästa som ska gälla i allt.
    Barnens rätt till umgänge tex.Tyvärr är det inte så i verkligheten…
    Jag har en liknande historia,en exman som bara reste sig upp och gick utan förvarning när barnen sov en natt.Inte ett ord,ingen förklaring,ingen lust att träffa dem överhuvudtaget för han hade en ny familj att bygga upp med den han varit otrogen med bakom min rygg i flera år,gifta sig,skaffa nytt barn och snabbt gick det..Alltihop på 1 år!Inte ett telefonsamtal (svarade inte när de ringde)eller ens födelsedagspresent/julklapp till barnen och han ville inte ha något umgänge överhuvudtaget.
    Efter 2 år utan kontakt skulle han ha umgänge och drog oss till tingsrätten med krav,krav och åter krav.
    Han fick ett umgänge med den yngsta som han misskötte gång på gång och som hon mådde jättedåligt av och inte ville gå på(Som du skrev,Barn är inte några dumbommar!) i veckan fick jag ett samtal från fam.rätten att han har ställt in allt umgänge tills vidare för han ska jobba heltid och har inte tid.
    Förra sommaren var det att han skulle på semester och inte hade tid..suck..Allvarligt talat vad är det med en del män (för jo,jag tror det i huvudsak är män som gör så här)
    Det är så sjukt !!Inte fan skiter man i sina egna barn!
    I vårt fall har hans släkt gjort det samma sedan samma dag han gick,och innan också kan jag tycka då de visste om förhållandet med den nya i år innan jag och barnen gjorde det..vidriga människor det finns!
    Kram Carola,jag vet hur du har det och håller mina tummar för att allt blir ok för dig och barnen!

    1. Emma

      Louise! Jag blir så lessen när jag läser din historia och min syn på MÄNskligheten blir allt sämre. Hur kan man skydda sig från dessa empatilösa egoister?

      Mannen jag lever med tror jag också skulle kunna agera så här. Han tycker ju på fullt allvar att jag ska stå ut med allt hans skit.

      Jag måste lämna honom innan det bli värre.

      1. Rutis

        Vill bara skriva att det finns massor av schyssta hjälpsamma, toppen pappor där ute, synd bara att det ofta är om rötäggen man hör, för visst finns de. Men många (de flesta?) är ansvarsfulla bra engagerade pappor, arbetar med barn och deras familjer, och många pappor är jätteengagerade i sina barn, i en del fall mer än mammorna, och skulle offra allt för att barnen ska få det bra! Ville bara säga detta som en motvikt, och synd att inte Perra tar vara på tiden då hans barn är små, om han mår dåligt, så finns det hjälp inom sjukvården att få, han behöver inte gå miste om sina barns uppväxt!

        1. Monica

          Håller med dig:de är bara de dåliga man hör egenligen:rötäggen som sticker ut.
          Dom flesta är skötsamma o tar sitt ansvar.

          Carola: Precis som med allt i livet:)

      2. Rutis

        Visa honom att du inte står ut med hans skit! Om du inte trivs med honom så lämna honom, då kommer du garanterat att få det bättre utan honom.

  24. Anna-Karin

    Kramar till dig och barnen, skönt att det jobbiga är över. Säger som föregående talare, behåll appen du!!

  25. Ida

    Usch vad jobbigt både för dig och barnen, hur ska de kunna ha en bra relation till sin pappa efter allt det som hänt. Men jag tror och hoppas att allt löser sig till det bästa för dig och dina barn.

  26. Emma

    Vad mycket du har gått igenom…!! Varför gör så många män så här….de träffar någon annan…och deras föredetta för skulden…och i många fall också barnen? Hur kan de bara glömma ett helt liv gemensamt? All gemenskap och kärlek? Det verkar vara biologiskt…män blir som förbytta om en yngre tjej visar dem intresse….de fattar inte ens att det kan röra sig om att en ung kvinna bara vill ha dem för att tex få uppehållstillstånd….de tror på fullt allvar att trots de är gubbar är de oerhört attraktiva…löjligt. De är gubbsjuka och ansvarslösa som STICKER FRÅN SINA FAMILJER. Du är stark Carola!!!

Comments are closed.