Familjen Annorlunda

Husvagn

Jag har inte längtat så där värst mycket efter att komma ut i husvagnen, utan lite mer sett den där lite obekväma biten ; att det är meckigt att laga mat, långt till toan och sånt där, men i samma sekund som mamma och pappa kom med husvagnen så klickade det till, och jäklar så jag längtar nu:)

Barnen tjatar sig blåa, och det är en evig tur att Jordan fick en inbjudning till Leos Lekland nästa söndag så han kan tjata om det i stället :) Hans första egna inbjudan till kalas, ensam utan syskon, så det är stort ♥

 

Imorgon ska vi dra ut vagnen på plats, vilket innebär att jag haft flera dagar på mig att städa ur den, men inte gjort det, haha.. men det har varit skittråkigt väder så jag har haft annat för mig :) Men idag var det finväder, förutom att det blåste, så jag fick ändan ur vagnen.

Plockade ur förtält och pinnar och grejor, och dammsög och våttorkade, men den är inte dammig, bara lite smågrus på golvet. Jag var förundrad förra året, eller om det var två år sen kanske, när den kom hem efter att ha stått i en lada i femton år, och hade noll damm i sig :) Här hemma dammar det ju hela tiden….

Mitt lilla pyttiga kylskåp:

husvagnI det här får jag rum med mat till mig och fem små, ev en vuxen till om jag vill, även om det är ett jäkla trixande hela tiden, och det finns ju ingen plats för frysvaror mer än för ett paket korv typ :) Jag köpte ju ett fristående skåp förra året med kyl och frys, men det får vi inte med oss i morgon, det behövs hemma tills vi haft studentmottagning, men sen så. Tills dess får detta duga om vi kommer ut nån helg, typ nästa … Om det funkar vill säga, kylen, det vet man aldrig..

 

Jag klättrade upp på en stege och skruvade loss två skruvar till takluckan, och bytte ut dem, satte dit sådana där gummipluttar runt så det förhoppningsvis inte ska läcka in där, som det gjorde förra sommaren, och sen kom syrran med en ny fräsch tub silikon, som vi nu dragit runt hela skenan  där man fäster förtältet, det läckte på nåt ställe men vi hittade aldrig riktigt var, utan silikonade i blindo. ( Jag gjorde inget, men syrran fick ont i armen i flera veckor efter det, hihi). Ett stöd till en hylla ramlade ner i somras, så jag letade reda på nya skruvar och plugg och nu sitter den där den ska igen.

Lite småfix, som man av olika anledningar inte kunde/hann förra året, är åtgärdat, och i morgon kommer pappa och syrran och så drar vi ut den. Kanske hinner vi åka till nån brädgård i Sandviken och köpa virke till golvet vi ska bygga..och mest troligt får syrran och jag åka upp på lördag igen och hamra och såga.

Nej, vi har inte byggt altaner förr, men hur svårt kan det vara?  Lite såhär, med en snodd bild från nätet :)

husvagnHar ni tips och goda råd, eller kanske nåt ni absolut vill avråda från, så hit med dem bara :)

Mamma är barnvakt, och frågade om hon kanske skulle vika min rena tvätt…och jag är helt säker på att hon inte förstår exakt hur mkt tvätt det är, men hon får så gärna påbörja :)

På lördag vet jag inte hur jag får ihop det med barnvakt än, men det löser sig, och de vill säkert följa med åxå, bara det att de ju tar tid. De ska ha mat, och sånt ;) En annan kan ju ta en kopp kaffe och så är man nöjd, en banan kanske, och så kan man jobba vidare, men de behöver ju aningens mer TLC än så (tender loving care)

Det löser sig.

 

Janelle messade mig tidigare idag, och ville att jag skulle ringa Dr Dreamy :) hon har fått nåt fult utslag på handen, tror det kom när hon jobbade som kallskänka, och behöver ha nån salva utskriven. Jag törs nog inte be om en till dejt med honom, han kommer tro att jag stalkar honom, och Patricia hade nåt födelsemärke hon vill ha bort, och tycker åxå att jag ska ringa…Jösses:) Det är ju inte som att jag har nån direktlinje direkt, tyvärr….;)

Men jag har inte tid i morgon, hur gärna jag än skulle vilja, så Janelle får gå till nån annan doktor. Men det är snällt av dem att liksom erbjuda mig att följa med..hihi.

Jaja, om Dr Dreamy är bra på att bygga altangolv så vet han vart han är önskvärd i helgen :) kanske kan skriva ut nåt mellan skruvningarna….?

 

Jamie då, den lilla fjanten har kommit på att han kanske inte vill ha blöja längre. Han fyller tre i sommar så det är absolut tid. Innan vi drar igång någon debatt om att det är sent att sluta med blöjor, så kan jag bara meddela att det är helt normalt. Man får ha blöja när man är tre år, och till och med fyra. Man får sluta när man är sex månader åxå, det där är så jäkla individuellt .

Jag har aldrig sett det som nåt viktigt att barnen är blöjfria tidigt, utan tvärtom väntat in dem tills de själva visat intresse av att bli av med den, och när vi sen väl börjat så är de blöjfria på ett kick. De flesta har haft en kort period när de velat vara utan blöja, precis som Jamie idag, och sen inte fattat att de måste gå på toa. Precis som Jamie idag :) Sen har de väntat någon/några månader till för att sen sluta. Det är som att de måste fundera och klura lite :)

Jamie

Söt i kallingar är han hur som helst, den lilla skrutten, men nu hänger de på tork;)

 

Patricia är på studentskiva ikväll, det var två stycken samtidigt, som hon ville gå på, och lyckligtvis var temat på dem något som gick att förena i en outfit : Den ena hade ” Oops jag kom fel” typ, och den andra ” Änglar och Djävular”

Patricia

En djävul som gått fel ;)

Patricia

 

 

Jag kan lova att jag hajade till när hon vände sig om i köket ;)

 

På köksbordet står Jordan och Jamies bondbönor som de planterade på kyrkis förra veckan, så här såg de ut igår, och idag är de ännu längre:

 

bondbönaJordan är så lycklig över dem, och går och vattnar varje morgon, och sen kikar han förundrat på dem, och nog är det rätt fräckt att se växtkraften.

De ska planteras ut snart, helt uppenbarligen.

 

Mina nya fina skålar som jag fick av barnen är supergoda att äta ur, den blå invigdes igår med det bästa av det goda: jordgubbar:

bluebox

Om jag bara fick äta en sak i resten av mitt liv så skulle jordgubbar ligga rätt högt på listan, för de är ju så goda! Speciellt nu och ett tag framåt, senare på säsongen blir de ju lite mosiga, men just nu njuter vi.

 

Nu måste jag hoppa i säng, i morgon är det Årsunda ♥

Arbetsbrallor på, handskar med, och så hoppas vi att det inte blåser storm:)

 

Natti natti :)

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Neta

  Ja det är ju inte precis bara att lägga ut ett golv på marken. Först måste underlaget vägas av, antingen kan man då gräva ner betongplattor som reglarna ligger på, då ruttnar dom inte av jord o fukt, en i varje hörn o nån i mitten både längst in och längst ut. Sen skruvar man plankorna väldigt tätt på reglarna ev i sektioner om det ska ligga kvar på vintern, så man kan stapla upp det.
  Men vet också att en del lägger ut lastpallar och skruvar skivor på det. Viktigast är dock ”inget trä direkt på marken” och viktigaste verktyget är ett vattenpass förutom en skruvdragare med dubbla batterier. Lycka till!.
  För dig som ska ha ett kylskåp därute är det nog extra viktigt att ha det plant.

 2. käthe

  Det viktigaste är förarbetet med ett altanbygge. Välj lite grövre reglar och ta inte för stort mellanrum mellan reglerna. Markduk är bra för att förhindra att ogräs växer upp genom plankorna. Gubben min har byggt ett antal altaner;-)

 3. nettan

  Hej!
  Mitt bästa tips är att lägga plankorna mot varandra utan springor, när virket torkar kommer det ändå bli springor och detär trist när springorna blir så stora att bestick och annat hamnar under.
  För övrigt beundrar jag dig som kämpar så jävla bra, du är en förebild!
  Lycka till med bygget !

 4. Lola (Carola)

  Underbara duktiga mamma, jag är helt imponerad!!
  Hoppas allt går finfint i helgen. Håller tummarna för Dig. Kramizz Lola/Carola

Comments are closed.