Familjen Annorlunda

Bakis som fan, event och Radio

Inte bakfull, såklart, men sådär härligt dagen efter bakis.. Trött som fasen trots att jag sov både gott och länge natten till idag, och   sen råkade somna på soffan när Jamie sov middag åxå….helt makalöst att det på dagen tar en sekund att somna, medan jag minsann jag ligga och vrida mig i timmar på natten..

Idag skyller jag på vädret, för jösses så tråkigt, regn och grått.

Måste fundera om jag ens gjort några knop idag? Och jo, jag har tvättat lite, lagat mat, lämnat och hämtat på kyrkis, och passade på att fika med Helen, Lars och Mio ♥ när vi sägs där.

Jag skulle tränat, men fick aldrig nån plats utan stod kvar som sur andra reserv när tiden var ute, och det var då jag gick och lade mig på soffan i stället, jag hade ju kunnat göra nån armhävning hemma eller så, men orka ;)

I morgon är det bokat, så jag får nöja mig med det.

 

Det här tycker jag vore lite kul att få vara med på:

IMG_sojkawalle1218VIP är VIP och alltid jättekul, och event är helt enkelt en grym guldkant och glamour i vardagen :)

De har spännande event, press releaser, VIP kvällar

Alla som vill kan anmäla sig till deras nätverk för att få inbjudningar till olika events.
Vi finns i Malmö men våra samarbete sträcker sig över hela landet.
Här är deras facebooksida:  Sojka och Walles Events

 

I morgon är det fredag :)

En vecka har gått, i rasande tempo, jag tycker det var söndag igår??

Jag har fortfarande inte gjort examinationen i sista kursen, men nu tyckte skolan att jag skulle vara klar för de har stängt min inloggning på portalen och alltså kunde jag inte plugga som jag tänkt ikväll/natt ( jag har ju sovit middag ,hihi)

Alltså hoppas jag att Oscar har fullt upp, och att jag inte måste göra en helt oförberedd examination…gahh det går åt skogen nämligen;) Jag har mailat och bett om åtkomst, så får vi se..

I morgon åker Corrinda på basketcup i Eskilstuna. Jag hade planer på att åka och se henne spela på söndag…få se hur jag får ihop det. Jag ska skjutsa henne och hennes kompis till bussen i morgon, men först får de följa med på en lunchdejt jag har inbokad;)

 

Kommer ni ihåg att jag gjorde en radiointervju för ett tag sen? Eller sa jag inte det?

Det gjorde jag iaf:) i ett program som heter Christer och Morgan rapporterar, en timme innan sex. Resultatet kan ni lyssna på här om ni vill :

http://t.sr.se/Sifxfr

Om inte det funkar, så finns det på deras sida här  http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=4670 och programmet sändes 5/5.

Trevliga människor:)

 

Nästa vecka fyller mina tvillingar 14 år. FJORTON år??? På riktigt, vart tog tiden vägen? Fjorton år är ju en evighet, hur kan det då komma sig att jag minns det som igår när de föddes?

På de här 14 åren, så kan jag ärligt säga att jag inte en enda gång fattat det där som ”alla” sa när jag väntade dem… Att det är så jobbigt med tvillingar…?

Ska vi en gång för alla göra klart det här nu : Att få tvillingar (eller fler på en gång), är en välsignelse, en gåva och ett makalöst naturens under.♥ Inte dubbelt så jobbigt.

Någon sa när jag väntade dem ” Man får det man klarar av” och så är det kanske :) Jag har alltid tyckt att det är roligt. Givetvis finns det stunder när det är krångligare med två bebisar/ småbarn, som att bära två tjockisar i varsitt babyskydd tex— det var tungt;) men man kommer på knep för sånt. Men jobbigare …nix. Roligare – ja!

Och nu fyller de 14…och veckan efter fyller Novalie 11 år. Min mamma fyller den 16 maj så det duggar tätt med födelsedagar den här månaden. Jag har flera vänner som fyller samma dag som tvillingarna dessutom :)

 

Jag fick en tandläkartid nästa vecka, men bytte snabbt bort den,mot en i juni efter skolavslutningarna, jag hinner inte gå till tandläkaren nu :)

Jag var ju där i måndags, eller till tandhygienisten, och allt såg bara bra ut. Fint tandkött, rent och snyggt, hela tänder, jajamen bara positivt…men för att jäklas lite så hade en pyttebit av en gammal fyllning lossnat, och då måste man byta ut allt tycker min tandläkare.. Jag gillar honom, han är superbra. Det är bara så att vi inte har samma åsikt om vad som är roligt ;)

Han tycker det är jättekul när mina tänder behöver åtgärdas, det tycker definitiv inte jag.

Jag undrar lite varför det inte är garanti på sånt här? Det är ju han som lagat tanden en gång i tiden, om han då gjorde ett crappigt jobb – varför ska jag betala för det en gång till ;)

Jaja, det blir billigt och bra, 2500kr för en hygienist undersökning och en ny fyllning. Suck. Jag måste fråga om de har sådär så man betalar ett visst belopp per månad.

” Enda stället det kommer göra ont på är din plånbok” sa han när jag gnällde över att det gör ont att borra bort fyllningar…och det stämmer ju;) det är där det svider värst, men jag gillar verkligen inte sånt här.

Positivt är dock att jag förutom sånt här gammalt inte har några andra problem ( ta i trä!!!!) utan det ser bra ut.

 

Nu ska jag fixa lite i köket, och sen kanske hoppa i säng, kanske somnar jag till och med, trots tuppluren på soffan tidigare…vem vet ;)

Jaja, vi hörs i morgon!

 

Natti natti ♥

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ann-Mari

    Det är troligen inte tandläkaren som gjort ett dåligt jobb, utan material som faktiskt inte håller i all evighet. Precis som med andra reservdelar och lagningar, på bilar, hus etc. Inget material som utsätts för slitage håller mer än en begränsad tid och då behöver inte ”hantverkaren” ha gjort något fel alls. Någon kommenterade ang bettskenor; tandläkaren tar avtryck och skickar till en tekniker som tillverkar skenan. Tandläkaren slipar in den och kollar att den avlastar bettet på ett bra sätt. Ibland hjälper inte en skena eller så behöver man en lång tid för att vänja sig och bli hjälpt, det beror lite på vad man haft för bekymmer. Man kan inte lämna tillbaka bara för att det inte kändes som man tänkt sig, det är lite som med glasögon. Dessvärre täckte en tandvårdsförsäkring (premiesystem) inte skenor för några år sedan när jag jobbade med tandvård, vet inte hur det är idag. Kanske bäst att kolla upp det så det inte blir en överraskning om det blir aktuellt med en ny skena.

  2. Jennifer

    Nej tandläkarräkningen blir aldrig billig. Jag skulle skaffa en bettskena i hårdplast eftersom jag bara bet sönder de mjuka. De kostar 3500kr, men som tur var var jag där månaden innan min 20-årsdag så jag fick den gratis.
    De misslyckas med den ( va en tandläkarstudent) och byter modell som jag måste betala. Den misslyckas de också med! Jag kräver en ny, för den jag hade gick inte att använda, fick bara mer huvudvärk av den och den skavde på tandköttet och kändes alldeles för trång. Men då sa dem att det inte var någon garanti på den, att ville jag ha en ny fick jag betala en gång till! Varför ska jag betala för att de har gjort fel?! Gaah, jag blir tokig! Hur skulle det se ut om jag sydde upp en klänning till en kund och tagit fel på måttet eller sytt fel, och sen begära att kunden ska betala en gång till för en ny?
    Jaja, det är bara att acceptera.
    Nu har jag skaffat mig en försäkring som ligger på några hundra per år och den täcker åtgärder som lagningar och sådant. (Hoppas jag, för när man väl ska dit så täcker väl inte försäkringen just det. Brukar vara så… ) :) Nu färdigklagat, jag kom bara att tänka på det när du skrev om ickegarantier. :) Ha en bra dag!

  3. Viola

    Pengar till tandläkaren är ju aldrig kul, vare sig själva besöket eller jobbet ( oavsett trevlig tandläkare eller ej ) – men nödvändigt säger dom som vet :-) Älskar att läsa dig blogg, tyvärr är jag världssämst på att kommentera, tänkte ändra på det i dag iaf – jo, ang. dina sovproblem, jag hade själva en tuff period som resulterade i sömnlösa nätter och det blir ju så att man lätt däckar en stund under dagen i stället. Fick sedan tips om diverse saker som inget koffein alls under dagen ( tufft, jag vet! ), frisk luft, träning och INTE sova/vila alls på dagtid. Tänker ofta tillbaka på hur tufft det var, men såg det som en annan sorts träning och så sant som det var sagt så kom jag tillbaka till att sova på nätterna igen… Hoppas du också hittar nattsömnen så småningom, kram på dig!

  4. Ida

    Vad mysigt och häftigt det är att ha tvillingar, något väldigt speciellt. Gillar att du har mycket humor och alltid skriver med glimten i ögat och lite ironiskt.

  5. monica

    Hej Carola!
    Bry dig inte om tantsjukskommentaren!
    Jag älskar att läsa dina inlägg som är fyllda m ironi och glädje. Härligt skrivet av en stark kvinna som har gått igenom det du har gjort.
    Klart att du skall spana och använda dina ögon. Tänk vad livet hade varit tråkigt annars och jag tänker spana för fullt även om jag lever i ett bra förhållande sedan 17 år, det har ingen betydelse tycker jag.
    Kram på dig och trevlig helg

  6. Anna A

    Fick tips om radioprogrammet av en arbetskollega innan idag ;)

    Ang tandläkaren så se det positivt, snart har du passerat 3000:- och då får du 50% rabatt :D Själv ska jag börja mitt tandimplantat om en vecka…. Dyrt :(

Comments are closed.