Alright….:/ – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Alright….:/

Vi noterar ännu ett lågvattenmärke och konstaterar bara helt lugnt att än är nog inte botten nådd. Tyvärr. Vore fint med lite värdighet nu.

*långdjupsuck*

Och med det sagt, ett härligt litet A, så blir det inget B, haha, förlåt ;) Men ibland alltså…

 

Vi kör vidare!

Igår gjorde jag müsli. Jag gjorde det alltid förr, men så blev jag lite lat, i samband med att vi flyttade ut i husvagnen, där jag inte har en ugn, och så började jag smaka igenom butikernas sortiment av müsli, nån ska väl vara god? Ja, jag hittade en från Risenta, en GI grej, men efter att jag hittat en sten i den så tappade jag lite sugen;)

Det finns ju massor av olika i butikerna, men för de flesta betalar man ju fett mycket för havregryn och sådana där bruna småflingor som smakar kartong, eller så är det tillsatt socker i mängder. Jag gillar inte torkad frukt så värst, så de väljer jag gärna bort åxå..Nu var jag lite less.

Så igår kikade jag i skafferiet – havregryn, linfrön, solsrosfrön, pumpfrön, sesamfrön, quinoapuffar…jamen det ser ju fint ut, så i med det i en långpanna, på med massa kanel och ingefära, och lite vatten,(så det klumpar sig lite) och så in i ugnen en kvart eller så, på låg värme tills det blir lite gyllene….:

MusliI morse var det extra gott att äta frukost.

Jag tar det jag har hemma, ibland  mixar jag hälften av fröerna, men igår bara öste jag ihop det. Skitgott. Man kan med fördel ha rapsolja i, men den var slut.

Det här är suveränt gott att ha som topping på mixade hallon och kvarg åxå….gahhh, vad hungrig jag blev nu :)

 

Sista april var ju en luring, med snö som låg kvar sen..?

aprilsnöVäldigt onödigt, och det ser ju rätt konstigt ut med björkar som slagit ut och blommande växter och en massa snö..men nu är det mesta borta igen, tack och lov.

Idag var det pass två av tre cirkelfys på tre dagar..whihooo, det kommer kännas så bra i hela kroppen :)

Igår blev det laxmiddag, köpte en bit varmrökt chililax, och fy satan vad god den var!! Hundra poäng av tio möjliga liksom:)

laxInget barn ville smaka, inte ens Jordan som annars tycker lax är gott, men han hade bara fiskpinnarna för ögonen…och färskpotatisen jag fick med bud här om dagen..de var tydligen väldigt goda:)

Jag vet inte om det är Chi-san drickat eller alla vitaminer i olika former som jag tryckt i mig sista veckorna, solen, värmen, eller en kombo ( troligen)  men det har gått väldigt bra att träna nu :) även idag som var rätt stel i början av träningsvärk. Olle hade ny övning i går, en smal press….och det har vi nog aldrig haft, så den kändes fint. Superkul med helt nya grejor :)

Imorgon är det Olle igen, och jag hoppas han har samma bana som i går för den var najs. Sen vila på söndag och på det igen på måndag.

Och på tisdag är det ju konsert!!

NKOTB :) Alltså New kids On The Block för er som inte har koll:)

NKOTB

An intimete evening….jojo. Blir säkert jätteintimt, bara jag och Karin, Jordan ( haha, kanske hade han lite påverkan vid mitt namnval?) Jonathan, Danny, Joey och Donnie…Jajust ja, och så typ några tusen andra brudar ;)

Skit åxå.

När NKOTB var populära för massa år sen, de var ju typ det första pojkbandet, så var jag inte jätteung, och jag var inte heller speciellt kär i nån av dem, ovanligt nog, hehe, men min kärlek har liksom alltid legat hos de coola hårdrocksgossarna, med ni vet ju vem i spetsen ( Jon Bon Jovi för er som inte läser allt här)  men jag och Karin, som jag ska gå med i morgon, vi hade så förbannat mycket roligt ihop den här perioden. Vi jobbade ihop, och vi festade ihop, och vi gjorde det mesta ihop. Det var en fantastisk tid. Jo, jag var sambo, men man behöver ju inte sitta ihop för det, och en tid så jobbade vi varannan helg, alltså mot varandra…värdelöst, men det gav ju massa tid med tjejfester:) Och tjejfester kan ju gärna innehålla snygga killar, och kan de då dansa och sjunga ( om än kanske inte skitbra) så gör det ju inget alls. Bonusen var ju att man slog av Tv/Video/musik när man ledsnat på dem ;)

MTV var en musikkanal på den tiden, där videos rullade dygnet runt, och inte bara massa konstiga program som det är nu…och den stod alltid på. Janelle älskade att sitta och digga till de olika videorna när hon var liten, hennes favorit var Cotton Eye Joe :)

Den spelades överallt, och när hon hörde den så stannade hon upp, sken upp i ett lyckligt leende och så började hon jazza:) Hon kan inte ha varit så stor, kanske 6-10 månader :)

Nåväl, NKOTB är nostalgi. Jag älskar vissa av deras låtar, riktiga smördrypande fjollåtar, men ändå så fulla av minnen av en tid i mitt liv som var väldigt rolig:)

Och …..whats not to like, liksom? ;)NKOTBDonnie i mitten är brorsa med Mark Wahlberg, som ju är rätt känd skådis, och även Donnie ser man lite nu och då i filmer.

Jag hoppas att det inte är lika mycket falsettsång som då….det passar inte riktigt medelålders herrar…eller vafan det passar aldrig, det är liksom inte så snyggt;)

Hur jag ska ta mig dit och hem återstår att klura på..hinner inte med sista tåget hem, och har ingen lust att köra (parkera) bil, men det löser sig.

Först ska jag till tandläkaren på måndag…uscha, det gillar jag inte.Jag har ingen tandläkarskräck, men jag har ju svårt för tänder överlag, plus att det blir dyrt ;) Nu är det ett tandhygienistbesök iofs…men det är inget vidare det heller.

 

Innan dess är det ju en helg åxå, det blev mkt ledigt nu, så skönt. Barnen sover rätt länge, så det är återhämtning på alla nivåer, för alla, och det är välbehövligt.

Jag har fått hjälp av min lärare Oscar att fixa det där jäkla Visma, nåt som den andra klantläraren inte ens hade en aning om existerade, gahhh, så trött man blir på folk. Det är ju ändå hennes jobb, precis som det är Oscars, och hon var bara dryg och otrevlig. När jag skrivit klart det här ska jag kika på lite lektioner på Youtube…”snubben som snackar är hyfsat lökig men lektionen är bra”  haha, vi är på samma nivå ;=)

Det här kalla och snöiga vädret var toppen för min pluggmoral…eller nog gör jag det jag ska annars med, men nu kunde jag göra det på dagtid i stället för mitt i natten, och det gör ju inget alls:) Då kan man ägna sig åt andra roliga saker på nätterna i stället, som att surfa och glo på skitdåliga filmer med George Clooney..;)

 

Sen är det så illa att jag måste åka till Ikea snart! Min torkställning har gått sönder, och fast jag tumlar typ allt, så är det ändå massor som behöver hängas. Plus att tvättkorgen här uppe sett sina bästa dagar och måste bytas ut. Nere i själva tvätteriet har jag ju en miljard tvättkorgar ( plus ett helt golv att slänga tvätt på….) men den här uppe behövs så man slipper springa ner dit hundra gånger om dagen. Det räcker med 99…;)

 

Maj bjuder på mer roligheter!

Närmast NKOTB, sen en annorlunda galapremiär på ett av mina absoluta favoritprogram…6 maj på Viaplay!

24

Ska vi snacka snyggingar lite till? Jag har alltid haft en svag spot för Kiefer Sutherland…och som Jack Bauer är han ju bara to die for…Hans röst, och stenansikte….gosh:)

Första gången jag råkade se en bit av ett avsnitt av 24 kom jag in i en sådär sekvens där de har tre,fyra bilder uppe parallellt och sen blev det reklam…och jag trodde att hela serien var så, i flera rutor samtidigt…korkat jag vet, men jag hade väl annat i huvudet;)

Missade hela första säsongen, men av nån anledning fastnade jag när de körde den igen inför andra säsongen, och sen blev jag fast, jag älskar action, och det är det ju inte direkt brist på:)  Och så Jack Bauer sen då ♥

Sen kommer ju Robbie Williams, och jag har fan inte hunnit göra tusen knäböj om dagen så min rumpa är inte i “sign my butt so I can tattoo it” form, så jag hoppar det. (Annelie, du kanske är frivillig stand-in här?? ;)   )

Sen lite roligheter med Loppi, som ni får höra mer om framåt. Mitt enda problem i allt det här är ju barnvakt, men det hoppas jag löser sig, en grej i taget liksom:) Just det här är ju inget som jag kan ta med barnen på, men vi har planer på att försöka få in ett Skansenbesök i maj åxå, så då får de följa med på roligheter de med ♥

 

Jaha, men nu kanske jag måste sluta babbla och gå och kolla in den där lökiga snubben på Youtube som Oscar ville :)

Vi hörs i morgon!

Natti natti :)

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. camilla

  Såg backstreet boys för 2 år sen, då nkotb var med…dem fick inte speciellt bra betyg. Jag håller med, dem sjöng jättefalskt! Jag är generationen efter, dvs backstreet boys men min kusin är o sa att hon var besviken. Hoppas dem skärpt till sig o ni får en underbar kväll!!

  Carola: Jag har inga höga förväntningar, mer än att ha skitkul ihop med Karin :) allt annat är en bonus:)

 2. Titti

  Haha, du och jag har exakt lika smak där, jag var ett stooort NKOTB-fan under mina tonår. Såg dem live flera gånger, och även mr Bon Jovi… Nu på senare år har jag snöat in på Jack Bauer och har precis tittat klart på den sista säsongen. Längtar nu bara till att nästa kommer här i maj! :)

  Carola: Vad? Har jag missat en säsong??? shit, blir jobbigt nu:)

 3. Ase

  Jo en fråga, vill inte ditt ex träffa sina barn? och hur tänker du själv att du skulle vilja ha det i den frågan. Det kan ju lätt bli så att man klamrar sig fast vid barnen om du förstår vad jag menar. Jag menar inte att du gör det utan undrar ärligt hur du tänker kring ämnet och framtiden. Jag tänker att ni för barnens skull måste finna en väg i detta hur svårt den än är för både dig och barnen. Jag läste ju om julen och presenten från pappa och x och höll på att spy…detta kan inte vara någon lek för dig❤️. Men dessvärre är han ju far till dina barn och hur det än är så saknar de säkert honom väldigt mycket och mår nog inte så bra av läget och steget han valt att ta. Känner du att han lämnat dig eller dig och barnen? Förstår om du inte alls vill svara på detta, då är det okej så. All kärlek till dig och barnen men en påminnelse om att det finns ett ljus i varje tunnel.

  Carola: Jag kan bara säga att jag inte kan vara ansvarig för någon annans relation till sina barn. Det är upp till honom att ta de steg som behövs för att reparera detta, om det går. Han har lämnat mig OCH barnen helt klart. Jag gör inget för att försvåra, men tänker inte heller bygga upp de broar åt honom som han raserat.

 4. Helén

  Åh jag är inte avis på att du ska se New Kids On the Block på tisdag. För jag ser dom på torsdag :)
  Min kära sambo köpte dom i för tidig födelsedagspresent. Jag sa det enda jag ville ha i år var en biljett för att se dem. Och det fick jag. Man får ju hoppas att han glömt bort att jag inte ville ha andra presenter ;)
  Roliga är att han kom på att han missa skånederbyt i fotboll, men det är inte mitt problem *ler*
  Hoppas du får roligt på din konsert. för det ska jag ha.
  Kram

 5. Ann

  Hej!
  Jag undrar varför du väljer att inte berätta allt skit som ditt ex ställer till med?
  Varför skyddar du honom?
  Om allt är sanning kan ingen säga nåt om att du skriver om det……eller?
  Lycka till med allt!
  Jag undrar bara varför du skyddar honom o vad du tjänar på det?
  Kram!

  Carola: Jag har lärt mig att även en sanning kan vändas och bli till förtal, inte för egen del, men i ett mig nära fall. Jag får skit som det är för det lilla jag sagt, även om det är sanning, och än så länge har jag ingen avsikt att berätta allt. Ingen vinner på det, allra minst jag och barnen :) Skulle läget ändras så det blir annorlunda, då tar jag ett nytt beslut :)

  1. My

   Varför berätta det är i sin blogg och vad skulle hon tjäna på det?, hon skyddar väl självklart sina barn. Övertygad om att nära och kära är väl insatta i situationen, precis som det ska vara. Klokt att bida sin tid, den kommer med eller utan “uthängning” på bloggen, detta handlar om en familjs framtid och då gäller det att tänka strategiskt istället för att mätta läsares nyfikenhet.

  2. Helén

   och varför ska hon göra det? Tänker du inte på att hon har nära och kära som läser detta? Vad skulle hon tjäna på det menar du? Ingenting skulle jag vilja säga. Dessutom barnen ska inte behöva läsa det här. För dom vet redan vad dom gått genom.

 6. Åsa

  Från en husmor till en annan kan jag tipsa om lite riven kokos, bara lite så det inte blir för sött, så jäkla gott!

  Jadu vad tiden har gått fort, skrattade gott åt din beskrivning av MTV, kommer du ihåg Ray och Steve och alla de andra godingarna :-D

 7. Anette

  Hoppas verkligen att det inte handlar om att han gör anspråk på huset. Det skulle verkligen vara lågvattenmärke -:( Ha en fortsatt bra helg!!

 8. Pernilla E

  Vad härligt med en månad med en massa kul saker att se fram emot. Det gör kanske att det är lättare att stå ut med lågvattenmärkena.

  Våren gör ju sitt till för att höja humöret till nya nivåer.

  Hoppas du får en oslagbar vår och sommar, med en massa skoj.