Familjen Annorlunda

Vinnare, tråkiga lärare VS trevliga lärare, Dr Dreamy och lite sånt ;)

 

Först en vinnare, av Jotex bäddset:

Malin:

Tjusigt! Sådär ser mitt sovrum också ut, i mina drömmar. Jusst nu är det kaos då jag fint la den rena tvätten på sängen som jag självklart skulle orka vika sen, men nja något gick snett och alla kläder ligger nu huller om buller på golvet och jag nerbäddad, fredags tröttheten vann. Men nya fina påslakanset hade ju ifall varit en bit på vägen mot ett fräschare sovrum:)

 

Jag har mailat dig, Grattis :)

 

Sen resten då:)

Jag har suttit med plugg i flera dagar, den här kursen går snabbare än de andra då jag läser den ensam, de andra har jag haft två parallella, skulle lämna in uppdraget i söndags, och det gick ju inte alls.

Jag totalfastnade på sista frågan, och kunde för mitt liv inte få till den. Det handlade om att ta ut rapporter från en databas som jag då ägnat övriga frågor åt att skapa:) Tog ut flera rapporter, men som sagt gick jag bet på den sista. Funkade inte hur jag än gjorde, och jag blev fan tokig. Klockan 03.45 gav jag upp, efter att ha suttit lika länge natten innan, och det var ju extremt kul ( eller inte) att kliva upp 7.00;)  Kröp tillbaka i sängen och sov några timmar till, efter att ha väckt kids, och så på det igen…men det ville sig inte.

Dessutom är det värdelöst att gå och lägga sig med ett olöst problem i skallen….det ligger där och mal och mal, och inte fan mal det fram nån lösning direkt ;)

Skickade in det strax före 14.00, och skickade samtidigt ett mail till läraren, den nya jag fick efter att ha tjafsat med den andra.

Den här killen, Oscar, har jag haft i en kurs tidigare och jag gillar honom skarpt. Bara hans presentation liksom: Mitt största intresse är min fru :) hur gulligt som helst. Alltid glad och trevlig. Vi hade kul den förra kursen, massa mailkontakt eftersom jag hade problem med att få över min Powerpoint jag gjort, så jag presenterade mig som den struliga powerpointbruden ;) Haha.

Han visste vem jag var :D

Sen sa jag att jag haft problem tidigare i kursen, och att han skulle fått info om det, och att om jag vetat att jag skulle få honom så hade jag bråkat tidigare med den andra läraren ;)

Hon var ju skittråkig, och så här med lite avstånd till det hela så tycker jag att hennes agerande är under all kritik. När jag inte kan ladda ner det program som behövs för att det inte är kompatibelt med min dator, så ska ju hon ha nån backup plan. Hon ska ju ha koll.

Oscar, han bara : Vi löser det på examinationen:) Jag skickar instruktioner hur du ska göra för att ladda ner det här andra programmet som funkar till din dator, nemos problemas.

Dessutom behövde jag byta tid för examinationen, och det var inte heller några problem, det har det inte varit för någon iofs.

Jäkla kärring. Jag ska fan se till att få Oscar i alla kurser i framtiden :)

 

När jag kastat iväg mailet till honom så kastade jag mig själv iväg på ett skolsköterskesamtal för Lovelia. 14.00 hade vi tid, och 13.58 stod vi i dörren :) Tidseffektiv är mitt mellannnamn ;)

Lovelia är 126 cm lång, och ser bra.

Lovelia

Hon är så duktig och fin, min lilla tjej. Här är ”nya” cykeln som hon fått efter Trixie :) Nogsamt fastlåst.

Kedjeskyddet har gått sönder, och det verkar inte som det fanns i 20 tum på Biltema? 24 tum fanns, men var slut..eh lät knasigt, ,men ni fattar :)  Vart hittar man det tro??   Måste fixa nya handtag och skruva lite till på den, men den är i alldeles fullgott skick.

 

I går kväll när jag kom hem efter träningen så hade lilla Jamie fått ont i örat:(

Det var inga fel på honom när jag åkte en timme tidigare, men nu hade han jätteont, eller var väldigt störd över det, och sa att det gjorde ont. Jaha, men vet du, vi fixar det :)

De lite äldre barnen har alla varit med om det, men Jamie var rädd för att det skulle göra ont, det är ju ofta så;) så han ville inte alls ha nån vitlök på örat. Jag struntade i hans protester och hackade en klyfta vitlök, lade in den i en bit gasbinda och tejpade ihop, och sen fick jag visa på Lovelia hur jag tänkt göra, och eftersom det verkade helt ofarligt gick han med på det :

Ont i öratHuvudbandaget har jag snott på jobbet för tusen år sen, jag hoppas det är preskriberat ;) men jag tror det finns på apoteket?

Det är suveränt till att hålla fast gasbindor med vitlök. Och efter att ha suttit i min famn och varit lite ledsen  och haft ont, så gick värken över på tio minuter eller så :)

Vitlök är antibakteriellt  och med lite tur så får man inflammationen att gå tillbaka, och det var precis vad som hände här. Smärtan försvinner ganska omgående, nåt i löken där med, fråga mig inte vad för det har jag glömt för tillfället.

I morse tänkte jag att jag var ju lite korkad här alltså…utan vitlök på örat hade jag ju fått gå till Dr Dreamy idag med Jamie…..osmart ;) Men man kan ju knappast offra barnet för en snygg läkare…;) Nån måtta får det all vara . Vänta tills han börjar göra hembesök…då ringer jag honom direkt;)

Vitlök har ju en liten nackdel…det luktar ganska mycket. Speciellt när man gör så här… Jamie gick och lade sig efter Talang som alla ville se på, och Patricia kom hem nån timme senare, sniffade i luften och undrade vem som hade ont i örat? ;)

När jag gick in i sovrummet så var det så att ögonen tårades lite av den starka doften…det stinker, men jag hoppas på att ångorna kanske skulle rensa bort eventuella bakterier som fanns hos mig åxå, av bara farten liksom ;)

Samma visa i morse, när jag kom upp efter att ha varit nere och väckt barnen så luktade det rejält här uppe…mums…

Idag är Jamie pigg, kanske att han haft pyttelite feber, men inget som märkts på honom, lite gnälligare kanske, och han sov middag, så lite seg är han ju, men det onda är borta.

 

När jag var till skolsköterskan, så kom ett bud. Tur att min syrra var hemma och barnvakt:

Svenskt smörSvenska smör vill låta oss smaka vårens första primörer, och det ska vi. I morgon blir det färskpotatis på buffén:)

Tack :)

 

Fan jag har skitont i armar, nacke, axlar och rygg!

Cirkelfys i går kväll, och Olle hade lagt banan med fokus axlar…min svagaste punkt…Ryggen har fått sig en smäll av nåt jag inte vet, det är stelt och ont bak i korsryggen, och känns ostabilt.  Kan ju ha att göra med allt krattande, bärande och kastande av sopor kanske ? Och så idag gick vi på Anders cirkelfys, en sisådär 16 timmar efter det förra tuffa passet…inte optimalt, men ibland blir det så:) Anders hade lagt en bana med fokus på…tadaaaa axlar. Eller egentligen inte fokus på axlar, men de var med i alla övningar och jag var liksom redan slut i dem…Naprapaten har konstaterat att det ju inte är min bästa kroppsdel, no shit, och att vissa övningar är sämre än andra, och att jag ska försöka undvika dem, men ändå inte helt utan träna upp det partiet åxå.

Lättare sagt än gjort. Haha. Men nu kan jag tala om att det är svagt i armarna…och ont i nacken. Men vafan.

Jag har liniment insmort, och ska värma vetekudde och sätta mig i bästa fåtöljen snart, och se på Jättebästisar:)

 

På Citygross hade de nog kanske inte riktigt tänkt hela vägen när de skyltade om….:

ÖlVilka vitaminer finns i öl??  B-vitamin ja, men sen är det väl inte så värst vitaminigt ;)

Fast visst, om det är på det viset så nog kan jag offra mig på en öl om dan, det är gott! De hade en av mina favoriter, nämligen en helt alkoholfri från Spendrups. Jag drack den i Danmark när vi var till Legoland och jag ammade, och då fanns den inte här, men nu sen några år är den inte så svår att hitta. Skitgod.

Haha, fast nu ser jag att det kanske var Carlsberg den hette….Gahh, skitsamma, jag vet hur de ser ut, Spendrups eller Carlsberg, vem bryr sig ;)

Jag gillar öl, helst ska det vara en fet Guiness, men dricker det väldigt sällan. Men den alkoholfria kan jag ju dricka:)

Min tanke är så här: Jag vet aldrig vad som händer, rätt vad det är så behövs en utryckning och då vill jag kunna köra bil.Tanken på att polisen ringer och det har hänt nåt av barnen något, och jag inte kan köra och hämta för jag druckit….

Det har hänt att polisen ringt..eller de hann aldrig för jag var redan på väg, det är några år sen nu, men Patricia var med om en misshandel på stan när hon var 14 år. Paniken som jag kände när Patricia ringde upp mig och gråtandes skriker i luren att ”hon kommer slå ihjäl mig mamma! ” den vill jag aldrig vara med om igen. Den gången satt jag i bilen efter tre minuter och kom fram till stan i överljudsfart…;) och kom fram lagom  till dess att polisen fått tag i den där tjejen…och jag förstår att Patricia var rädd, för den här tjejen var helt galen, hon hängde mellan två stora stadiga poliser och sparkade och skrek…hu.

Bara tanken på att inte kunna köra för att jag själv druckit är nog för att jag ska låta bli. Ännu mer nu, när jag ensam har allt ansvar.  Jag passar på när jag är i typ Göteborg och ändå inte kan komma hem på tio minuter ;)

Det är inget jag saknar heller för den delen, jag har varit mer eller mindre nykterist i många år nu av kända orsaker, och liksom tappat tjusningen med alkohol som umgängesform. Jag orkar fan inte vara bakis heller, fy faaaan vad jobbigt ;)

 

Vad sägs om den här då?

Räven raskar in i carporten…

RävMitt på blanka dagen…

Jag , syrran och Corrinda stod och pratade ute, när Corrinda plötsligt ser en räv på grannens uppfart. Wow, vad fin den var, står vi och säger, och plötsligt kommer den intravandes på våran tomt :)

Trots att vi stod helt öppet och pratade högt så lufsade den på, och gav oss ett ögonkast i farten, medan vi kastade fram mobilerna, haha, man måste ju ha bildbevis.

Här har den gått förr, kan man lugnt konstatera. En liten bit efter räven kom Smulan springande, med svansen i sitt allra gladaste läge, småtrippandes och glad. Jag undrar jag om de är kompisar…hoppas det så hon inte blir uppäten .

Det är rävar i området, och jag har lärt mig den hårda vägen att inte låta soporna stå ute. Antingen räv eller skator, det är bara att välja:)

Kvällen innan var det en fasantupp på tomten intill, och ungarna hade aldrig sett en sån förr, så de var både uppspelta och lite rädda , de är ju rätt så stora och väldigt oodiskreta när de traskar omkring i skogen, de hörs ju lång väg :)

Ett djurrikt villaområde .

 

Nu ska jag se på Tv lite, måste värma vetekudden först bara :)

Natti natti :)

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. "Mia"

    Carola, jag ser upp till dig och beundrar på så många sätt. Även om jag aldrig träffat dig, så har många av dina inlägg varit hjälpande för mig. Att du är öppen om att ni många gånger har det tufft, som de flesta, kanske bara liiite väl ofta, som min familj… Min lillasyster var med om ett övergrepp, sen blir hon hotad med kniv, att hon ska få på käften, får byta skola, börjar självskada, blir deprimerad och min mamma som är ensamstående med skulder men som KÄMPAR och försöker få allt att gå ihop, jag har djup ångest i perioder, sa upp kontakten med min far för han valde alkoholen före, vilket han alltid gjort men jag trodde att han hade ändrat sig och när man får motsatsen slängd upp i ansiktet blir man rätt besviken. Vår familj har precis även kunnat börja greppa att min mormor även är alkoholist, och dricker för att glömma, ungefär. Och som inte det var nog så fick min älskade morfar cancer för ett par veckor sen. Ja, livet är fan inte lätt. Det är svårt, tufft, jobbigt och för jävligt många gånger, men visst är det även vackert, underbart och fantastiskt ibland. Det gäller bara att ta sig igenom vardagen, tillsammans, och vara stark för sin familj, hålla huvudet högt. Ser min mamma mycket i dig och min familj i din familj, och det gör mig varm och glad. När jag klickar in här varje kväll känner jag en trygghet och samhörighet som får mig att må lite bättre. Allt det har DU hjälpt mig så mycket med, genom att skriva öppet om tuffa saker du och din familj går och har gått igenom. Jag, precis som många andra behöver det och uppskattar det. Man känner ett hopp, låter kanske konstigt men så är det. Man känner att kan Carola så kan jag. Gäller att kämpa, en dag i taget.
    TACK, Carola, för att du hjälper mig med det!!!

    Carola: Tack för att du skrev, jag blev alldeles rörd <3 På riktigt, jag hittar inga bra ord, men jag känner mig varm i hjärtat. Tack, och kämpa på, vi gör det tillsammans <3

  2. Lene

    ÄNTLIGEN ett livstecken!
    Som jag saknat dig!

    Gör inte om det där igen! Trodde det hänt något!
    (ojdå! vart lite många utropstecken)

  3. Helena

    Men oj vilket liv du lever !!!
    Du behöver också sömn … Ta nu inte detta som kritik för jag säger detta med omtanke för dig….
    Du behöver sova också…. DU är en viktig person som sitter i racerbilen på väg mot en sjukdom!
    Jag vet att du kör på nu …. Livet liksom spinnar på och du fixar det… Med beröm godkänt ❤️
    Men shit …. Den där farten har jag kört ….

    Carola: Jag sover:) men bara inte så bra och inte när alla andra sover ;)
    Tack för din omtanke, jag försöker verkligen att inte köra på i 180 och det låter säkert värre än det är, jag är ju van vid det här livet, bara inte att vara helt själv om allt ansvar, men det i sig är inte det jobbiga, sånt klarar jag utan problem :)
    <3

  4. Margaretha Dahlrot

    Hej!
    Måste bara få kommentera vilken härlig bild av räven,roligt att få se!
    Och så fyndigt m vitlöken till örat,det ska jag vidare tipsa min dotter,
    som bor utomlands m sin familj! Perfekt!
    Vilken toppen tjej du är!
    Kram fr Metha i Bålsta

Comments are closed.