Saker jag inte bloggar om: – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Saker jag inte bloggar om:

Jodå, det finns saker ni inte får veta:)  När jag tänker efter, så vet ni inte speciellt mycket, och ni får liksom nöja er med det. Till typ 99,9% så gör ni det ♥

Jag är personlig, jajamen, men jag är inte privat. Ni kommer aldrig få reda på vissa saker, och i ärlighetens namn är det så att jag inte vill veta vissa saker om min vänner eller er heller.

Jag bloggar inte om : Sex. Ekonomi. Politik.

Jag försöker låta bli att vara elak, och kränkande, det händer, det gör det, men då är det inte medvetet. Arg är jag ofta däremot ;) och ironisk mest hela tiden :)

Sex kan ni slå upp vilken blaska som helst så får ni det upptryckt i ansiktet vare sig ni vill eller inte, eller titta på Tv…herregud, kan inte det få vara mellan två personer, eller hur man nu väljer att ha sitt kärleksliv? Varför ska det stötas och blötas om precis allt inom ämnet sex offentligt? Jag vill inte höra om mina vänners sexliv, fy farao…Och de här programmen…suck…där man liksom är med för att kunna ha sex i tv..eh? Jorråmenbarasåattnivet…..det hamnar under kategorin :Patetiskt , i min värld. Ni kan gärna tycka annat, men här får ni inget sånt :) Vilket jag är rätt säker på att de flesta av er är tacksamma över :)

 

Politik, det kan jag sorgligt lite om, och har ingen lust att ge mig in i, det blir rätt så hätskt direkt då…samma med religion.

Och så Ekonomi då.

Ja, kära ni som undrar… Det här är vad ni får veta, jag berättar det en gång till nu, för er som missat det förut:)

 

Jag är hemmamamma, det har jag varit sen 2005, när Trixie föddes, innan dess jobbade jag natt mellan barnen, men då tog vi ett beslut att jag skulle vara hemma på heltid tills sista barnet började skolan. Det är ett beslut som jag hoppas kan få bestå även om min situation förändrats. Jag vet inte, men jag hoppas.

Innan barnen har jag jobbat heltid i en sisådär sex år, och så ungefär halvtid efter att de kom i ungefär lika många år.

Det krävs ju inget geni för att fatta att min pension inte kommer vara strålande. Men….orka! Min bästa tid är nu liksom.:) Vem vet hur jag mår som 70 åring, eller om jag ens lever?  Jag kommer att klara mig även som pensionär, även om jag inte heller då kommer att kunna åka till Thailand i sex veckor…men jag kommer inte behöva äta blodpudding mer än nån gång i veckan ;) Tiden som föräldraledig har liksom lärt mig att vända på slantarna, att trolla med knäna och att ta vara på det som är viktigt.

Jag kanske är superpigg och har bästa jobbet, och stannar kvar på det tills jag är 70, eller så börjar jag jobba i en pensionärspool, eller så skaffar jag mig en rik snubbe som försörjer mig, eller så;) Eller så lever jag på de pengar jag har. Eller så är jag död.

Grejen är att NI INTE BEHÖVER BRY ER!

Den dagen jag går i pension så är det mitt problem, eller hur, inte ert. Jag kommer inte att få några bidrag, så oroa er inte för det.

Inte heller då kommer ni försörja mig, precis som ni inte gör det nu:)

 

Vad det gäller min ekonomi i dagsläget så kan jag fatta att ni funderar, men den är liksom inte heller ert bekymmer. Om jag blir försörjd eller inte, och hur…vad spelar det er för roll?

Som ni kanske vet så är barnen inte bara komna från mig, utan de har, även om han är sorgligt frånvarande, en pappa åxå. Han kommer inte att få någon ekonomisk vinning av att dumpa sin fru och sina barn, även om han tagit sig andra favörer.

Jag pluggar heltid, och får studiebidrag från CSN, precis som alla andra som pluggar.

Jag hoppas, att det ska vara möjligt även för Jamie och Jordan att få vara hemma tills de börjar skolan. Det kanske inte blir så, men det är min förhoppning, och jag behöver inga “goda råd” från er, eller hintar om än det ena än det andra. Jag kommer plugga ett tag nu, på distans för att att försöka få det att fungera. Det hade varit extremt lätt att sätta in dem på dagis, och sen plugga, men nu väljer jag att sätta barnen främst. Jag pluggar på nätterna, för att kunna finnas för mina barn på dagarna. Det är inte alltid lätt, och gudarna ska veta att jag inte önskade mig att plötsligt behöva stå ensam, men nu är det som det är, och jag får alltså göra det bästa jag kan. (För den delen så är ju inte barnomsorg gratis, sist jag kollade…så i många år, kanske även nu det vet jag inte för jag har inte haft anledning att kolla, så förlorade vi pengar på om jag skulle gå in och jobba och vi skulle betala omsorg för flera ungar..).Mitt yrke finns inte längre, så att plugga är en nödvändighet, och något jag planerat att göra oavsett om jag inte blivit dumpad.

Om ni vill ge mig och alla andra en utförlig detaljerad översikt av eran ekonomi, så kan ni göra det i kommentarsfältet, men eftersom det inte är så troligt att ni har lust med det, så varför ska då jag behöva ge er en inblick i min ekonomi?

De flesta människor har ju fan svårt att tala öppet om exakt vad de får i lön, utan svävar lite…antingen för att de vill få det att låta som mer, eller som mindre, beroende på vem de pratar med. Vissa pratar skrytsamt om sin feta inkomst, medan de flesta väljer att hålla det på en diskret nivå.

Vi har aldrig haft pengar i överflöd, men vi har lärt oss att rätta munnen efter matsäcken, och anpassa oss. Det valet gjorde vi alldeles frivilligt.  Det blir inga dyra utlandsresor, men å andra sidan…första gången jag åkte utomlands med mina föräldrar  var jag typ 16 år..och förhoppningsvis så kommer mina barn att kunna resa själva i framtiden… Det viktiga för oss, eller för mig;) (tydligen) har varit att vara tillsammans med familjen. Att ligga på stranden i Årsunda, eller ligga på stranden i Californien spelar inte så stor roll, bara man får vara tillsammans. Sen kan ju såklart även jag längta efter att få resa, men det finns en tid för allt :)

Att inte röka, inte dricka alkohol och inte vara ett modelejon underlättar, om man sen dessutom inte är intresserad av god mat i överflöd så har man sparat många sköna slantar :)

Vi äter BRA mat, men inte så fancy, utan rätt basic. Barnen har det de behöver, och mer därtill. De får inte sprillans nya cyklar, men det är för att de då blir stulna på en grisblink;)

Extrapriser, reor, tillfälliga erbjudanden…..love it :)

 

Det är vad ni kommer få veta om min ekonomi. Det kanske kommer en dag då jag plötsligt får lust att berätta i detalj om varje krona in och ut i budgeten, men då märker ni det ;)

Så länge som jag inte säger nåt, så behöver ni inte fråga. Ni behöver definitivt inte tro att jag är dum i huvudet och inte fattar mitt eget bästa, jag har full koll, och vet hur mina val påverkar – nu och i framtiden.

Ni behöver heller inte oroa er för att det är ni som betalar extra mycket pengar för att jag är hemma med mina barn, under alla år har vi haft barnbidrag, precis som varenda kotte som har barn får i Sverige. En kort period, när vi hade två barn, och hyrde ett hus, så hade vi bostadsbidrag. Det fick vi dessutom betala tillbaka det mesta av innan det var färdigt, så det var ju liksom inget som gynnade oss ;)

Framtiden vet jag inget om, men det gör heller inte ni, så vi säger så här: Om ni sköter ert, så sköter jag mitt :)

 

De allra flesta av er har en respektfullhet som jag älskar, men det finns några som liksom inte kan låta bli att stickas … att strö salt i såren, sparka när man ligger, dra undan mattan lite till..

Ibland blir jag förbannad på er, men allra oftast så känner jag bara en liten dust av medlidande, hur orkar man liksom? Det är sällan som det ni säger sårar på riktigt, eftersom det så uppenbart kommer från någon som inte mår helt toppenbra, utan bara är ute efter att vara taskig.

Ibland undrar jag om ni skulle säga samma sak till mig om vi möttes IRL? Mest troligt inte :) Det är sällan som någon på ICA avkräver mig en detaljerad inkomstbeskrivning eller vill veta exakt när och var något av barnen tillverkades….eller undrar över något annat högst privat;)

Jag vet att jag har till nästan hundra procent fantastiska läsare, och det är jag makalöst lycklig över, ni ger mig massor. Styrka, hopp och kärlek när det är jobbigt, kloka ord när det behövs och ibland har ni svar på tal när jag gnäller :)

Jag älskar er ♥ och till er som  bara vill vara elaka … ni fyller säkert en funktion ni med, precis som fästingar och mördarsniglar ;)

Hehe.

 

Nu ska jag se Mästarnas Mästare, och sen en film, men jag kanske återkommer….har fortfarande problem med bilderna …ska försöka fixa med det åxå..

Allt gott ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Therese

  Hahaha…njuter av att läsa ditt inlägg :)
  Tyvärr ska alltför många lägga sig i hur andra har det och hur man ska göra.
  Gillar din inställning.

  Kör på!!!

  Kram

 2. Åsa

  Tycker du är super duktig som pluggar heltid o har barnen hemma. Det är inte många som skulle fixa det.
  Tycker att du fixar det ekonomiska hur bra som helst oxå. Barnen får nya kläder o du åker på utflykter o fika resor till IKEA både en o t å gånger per månad.
  Det är kanske så att svartsjukan kommer in i bilden. Varför kan hon ensamstående med många barn göra det o inte jag….??

  Du är i alla fall i mina ögon JÄTTE duktig ;-))

 3. Monica

  Hej, var är du??
  Saknar dina inlägg ju, hoppas att det inte har hänt ngt tråkigt utan att du bara helt enkelt inte har haft tid för oss……
  Kramar!!!

 4. Doris

  Hej Carola.
  Jag tycker att du är en häftig “dam” med mycket kloka värderingar, fortsätt med det och bry dej inte om alla SMÅ människor som skriver så dumt att man skäms!!! Det värsta är att det mest är kvinnor som skriver!
  Kram Doris.

 5. Annette

  Hej Carola.
  Jag läser din blogg ofta,och gillar den har följt er sen tv,fam annorlunda.
  Men!!Nu får du faktiskt byta bild på din header,är trött på o se hans
  “fula” tryne när jag vill läsa om dig och barnen.Fixa det snarast är du snäll.
  Kramar Annette

  1. Pinglan

   Men snälla va det ska tjatas om headern hela tiden. Carola tar bort den när hon vill, hon kanske inte är redo har du (med flera) tänkt på det? Tål ni den inte så blunda tills ni scrollat ner.

 6. Madelein - mother to six wonderful kids

  Något som de flesta tycks överse i hela diskussionen att vara parasit på samhället eller inte är att du behöver föda minst två barn för att inte vara en belastning till samhället på lång sikt. Ju fler barn desto fler senare skattebetalare. En person tjänar in mer pengar till Staten på en livstid än vad det kostar under uppväxten.

 7. Lisbeth

  Heja dej. Läste och skrattade. Du ska så klart ha din ekonomi för dej själv. Det har ingen med att göra. Det är strongt gjort att klara vardagen ensam och det är verkligen beundransvärt att du läser samtidigt. Att han lämnade dej och barnen kommer han att ångra många gången…sanna min ord. När den grå vardagen kommer… och det gör den för alla…och det inte är lika roligt längre….då kan du stå med högburet huvud och berätta för honom att du har träffat en rik.. snygg..trevlig..charmig..underbar..slottsägande man. Då kan han stå där med skägget i brevlådan och flytta in i sin etta med kokvrå….hehe…..Kram till dej.

  1. Rut

   Nu sitter ju inte lyckan i att träffa en rik snygg Karl! En som är gift med en rik Karl kan mycket väl vara olyckligare än en som bor i en etta med kokvrå!!! Lyckan sitter inte bara i pengar och yta, utan så mycket djupare än så. Sedan kan vi ju konstatera att Perra inte verkar vara en lycklig människa som är tillfreds med sig själv, då skulle han aldrig bete sig så som han gör!

  2. Ida

   Det där var ju lite roligt skrivet. En dag kommer han vakna upp och inse sitt misstag för den grå vardagen kommer garanterat förr eller senare. Är ju väldigt uppenbart att han inte mår speciellt bra, då hade han aldrig kommit på tanken att bete sig som han gjort och svika sina barn. Ja helt otroligt egentligen hur man kan sjunka så lågt.

   1. My

    Han behöver ju inte ångra skilsmässan om kärleken är slut men han kommer garanterat ångra den nu bristfälliga kontakten med sina barn.

 8. Ulrica

  Ville bara säga att jag beundrar dig som får tillvaron att gå ihop. Jag har två barn, jobbar deltid och har precis skrivit en c-uppsats och vet vilken envishet och vilket trixande det krävde. Så att fixa att läsa, träna och ta hand om dina fin barn är värt all beundran och respekt. Sköt om dig och familjen och strunta i alla idioter som tror att de vet bäst. Jag tror faktiskt att det ibland handlar om avundssjuka. / kram Ulrica

 9. elin

  hej. bra där! jag funderar dock på politiken, allt är ju typ politik. det är en definitionsfråga. även fast du inte skriver om det så hur tänker du där? jag bryr mig om politik lite si sådär men litegrann mest för barnens skull. man har en liten chans att påverka deras framtid.
  stå på dig. mvh från en hemmamamma till en annan

 10. J

  Men hallå..visste inte ni alla att fam wetterholm är sk hemliga miljonärer..?!?!
  För hur annars kan man vara hemmafru i en fin villa m flotta bilar och barnflicka/or?!?!?!
  Sååå nu har jag avslöjat den hemligheten här i offentlighetens ljus..:-D
  Behöver inte folk undra ngt mer…

 11. Sarah Howarth

  Du är fan fantastisk !!! Jag tänker och hoppas att du får ett”break” liksom .Typ något som bara gör dig glad.. Ny husvagn( fast din är supergullig) eller fri mat 1 år eller kläder till alla barn under 1 år.Liksom ett “break” för att vissa att mänskligheten är god efter allt ( helt otroligt hur man kan göra så) som den andra föräldern har gjort eller snarare INTE gjort.Hade jag haft några kronor över så hade jag gjort nåt kul för dig och din familj,nåt osjälviskt…/Sarah

 12. Emma

  Hej!
  Ville bara säga att av dem bloggar jag läser är din den första bloggen jag går in och läser på:)
  Beundrar dig att du orkar med allt själv!
  Jag har valt att bara jobba 50% för att kunna vara hemma med barnen mer,dem är på dagis & i skolan (har två på 6&4 år)
  Får många gånger frågan, ja men då tjänar du ju inte så mycket…. Jodå vi klarar oss! Barnen har allt dem behöver o lite till!
  Dagens samhälle är:jobba jobba, stressa, nyaste bilarna,modet o tjäna så mycket som möjligt!
  Grattis till dina bra betyg:)
  Ha en fortsatt bra vecka & fortsätt skriv som du gör, älskar att läsa dina inlägg!
  Kram

 13. svintoflickan

  Är också hemma med barnen och har skrivit det förr men skriver det igen.såå bra att du är hemma å skönt det är fler som tänker lika.
  tiden kommer aldrig igen.
  stor kram

 14. Maria

  Jag förstår mig inte alls på folk som skriver direkta elakheter.
  Å andra sidan förstår jag mig inte på folk som säger sig älska bloggaren och tokhyllar allt denna gör och säger heller.
  Lika obegripliga beteenden båda två.

  Hoppas att Mazdan går igenom besiktningen så du slipper betala och krångla med reparationer.

  1. Ida

   Varför får man inte säga att man gillar att läsa bloggen? Vad är det för konstigt? Jag förstår mig inte alls på dig. Bara konstigt alltihop.

 15. fAMILJEN LINDVALL, MAMMA TILL 3 SMÅ TROLL OCH MIN RESA FRÅN FETMA TILL NORMALVIKTIG. DET HÄR ÄR VÅRAN VARDAG!

  Att folk ska bry sig i hur andra människor väljer att leva sina liv! Varför ska man behöva förklara sig för att man väljer att göra det som man tycker är bäst för sig och sin familj?! DU är fantastisk Carola!
  Du gör ett så fint jobb med barnen och samtidigt pluggar du. Det är inte många som skulle fixa det du gör, som du skriver är det lätt att sätta barnen på Dagis och sen ha hela dagarna hemma själv att plugga. Jag beundrar dig! Jag har själv bara 3 barn och tycker det är fullt upp, mina barn går dock på dagis, men önskan vore ju att som du få möjlighet att få ha haft de hemma länge. Nu går de inte så många dagar eftersom jag är hemma med den minsta. Mina barn gillar trots allt dagis och träffa kompisarna men sen när vi båda jobbar sen blir det mer som ett Måste, och det känns inte kul. Det komiska i det hela är att jag själv jobbar på dagis eller som det heter förskola och är förskollärare… hur går det ihop ?! Men det är något annorlunda när det är ens egna barn.

  Glöm aldrig bort att just du är värdefull att du är viktig här och nu! <3 Kram från mig, Linda

 16. Sofia

  Hej Carola!
  Jag förstår verkligen inte folk som undrar över din ekonomi! Det är ju din ensak! Måste ju bara avundsjuka eller något!
  Hoppas du fortsätter och blogga, gillar både din och Mirkas blogg! Att vara med och titta lite i kulisserna! För alla har ett privatliv och jag är glad att man för ta del av lite av din vardag :)
  Ha en bra dag! Bra jobbat med fina betyg!
  Mvh Sofia

 17. Ida

  Jag fattar inte att en del måste lägga sig i andras ekonomi, vad har de med det att göra?! varför bryr sig ens folk om att du väljer att vara hemma med barnen istället för att jobba, en del tror att de måste läxa upp andra och tala om vad som är rätt och inte. Blir så trött på alla som måste lägga sig i allting och som tror att alla måste göra på exakt samma sätt. En del kanske är bittra över att de själva inte har möjlighet att vara hemma med sina barn.

 18. Anki

  Ja du, Carola! Jag beundrar dig för du fixar allt i olika situationer, har alltid svar på tal och en sån häftig mamma :-)
  Vill bara ge dig en stor kram o ett stort Grattis för alla fina pluggresultat <3

  Kramar från Skåneland

 19. Svandis

  “precis som fästingar o mördarsniglar”…

  HA HA HA HA HA

  Jag skrattade högt… !

  Du är bra ;) Och du vet bäst vad som fungerar för dig o dina. Du är en klok kvinna!

 20. Helén

  Förstår mig inte på folk som ska lägga sig i. Jag tror att det är ren och skär avundsjuka. Att du kan vara hemma med barnen. Det är ju faktiskt upp till dig och ingen annan. Jag tror mer på att barnen har det bättre att få kunna vara hemma så länge som möjligt med någon av sina föräldrar. Speciellt nu när man den senaste tiden läst om hur dom behandlat barnen på dagis. Barn som kommer hem med såriga rumpor, max 1 pannkaka per barn, ingen sylt eller dylikt, helst vatten och bröd.
  Nej barn ska få vara hemma. Hoppas verkligen att du kan få vara hemma så länge du bara kan.
  Och ni andra lägg er inte i hennes ekonomi eller annat.
  Jag tror Camilla vet vad hon sysslar med och det har hon vetat hela tiden.
  Kram på dig och lycka till

 21. Mormor

  Hej fattar inget alls din blogg är så hatisk men varför , inget jag sett .
  , men varför berätta det är tråkigt att läsa vem bryr sig det går du ordna själv

 22. Jenny

  Blir du inte avundsjuk på alla som har såna perfekta liv? Inga problem allt bara flyter på. Inga barn som bråkar och prefekt familjesituationer. För en del som läser och kommenterar din blogg verkar ju ha det så. och framförallt verkar de behöva tala om det för dig.
  (Läs med ironi)

 23. Annelie

  Bra skrivet, ingen har med din ekonomi att göra. Grattis till fina betyg i ditt pluggande!!!!!!
  Tycker du är helt suverän med allt du roddar runt kram

 24. Maolst

  Jag är en sån som skulle fråga, väldigt imponerad och förundrad, om vi sågs irl.

  Jag skulle: Alltså Carola… Hur fan får du ihop det med ungar, utbildning, köra hit och dit och ekonomin.. Osv.

  Däremot skulle jag aldrig fråga dig på bloggen. Vad har jag alls med det att göra? Inte ens irl. Men jag är som jag är, och vill hissa dig och din otroliga kämpaglöd. Speciellt irl.

  Tänkte skriva att jag aldrig skulle kunna klara det du gör.. Men sen kom jag på.. Vem fan har frågat om du orkar. Så är det, man klarar det man måste.

  U go girl!

  Det enda förlåtande med ditt ex är att han gör fina ungar.. I annat är han nada.

  Var rädd om dig/er.

 25. helahea

  Men hur fan orkar nättrollen !!
  Vill ni veta vad jag tjänar så hör av er till mig med!!
  Kanske kunde vara intressant att veta hur en fattig kommunalarbetare med 50 % sjukersättning får det att gå runt…
  Sådana som oss skulle kunna lära en o annan om ett o annat !

 26. Marie

  Heja Carola underbara du.
  Vet precis hur du har det när det gäller folk och deras nyfikenhet på ekonomi. Jag är hemma med våra barn och gudars vad folk undrar hur det går till och ihop. Rykten om att soc betalar. Jag har aldrig varit på soc. Vi PRIORITERAR!
  Jag sa det till en nyfiken kärring det beror väl på vad man anser är viktigt, jag tycker mina barn är viktig. Du kanske tycker nyaste mobilen dyraste jeansen eller senaste tv är viktig.
  Nä goa människor sköt er egen ekonomi och skit i andras.
  Stor kram till dig Carola du är bäst!

 27. Sussan

  Heja Heja dig =)

  Att folk orkar bry sig om andras ekonomi, om man hängt med lite vad du skrivit är det snabbt uträknat att du varken har krediter eller billån, o som du skrev nu, levt efter vad ni haft. Om man är smart som du varit kan man va hemma med barnen o klarar att leva på det man har =)

  Hoppas att du kommer kunna va hemma tills Jamie börjar skolan, hade önskat att jag kunnat det med mina, men när inte jobb växer på träd här jag bor fanns inte den möjligheten.

  Ha en fortsatt trevlig söndag

 28. Susanna

  Såg ett program på National Geographic. Fästingar är riktigt läskiga parasiter och fyller ingen som helst funktion i ekosystemet. Ungefär som nättrollen alltså ;)