Familjen Annorlunda

Dragit ut tänder, musiklek och tumlare

Ja, det har varit en blandad kompott här idag :)

Novalie mådde inte jättebra i morse, huvudvärk, så det är väl hennes tur att bli krasslig nu, få se hur det utvecklar sig..

Hon får stanna hemma i morgon, lika bra.  Jag skjutsade Jordan till kyrkis, och så hem igen för att äta frukost, och fixa i ordning Jamie. Det är så jäkla bra för Robban har sovmorgon på onsdagar i år, och han kliver upp precis innan jag måste åka, så då behöver inte Jamie följa med:) Nu är det ju inte vargavinter och påklädning en kvart för en bilresa på två minuter , men det är ändå skönt för honom att slippa sjåa. Nu sitter han i trappan med sin vällingflaska och vinkar, och ropar Hej då mamma ♥ det är så gulligt att jag blir alldeles tårögd.

 

Robban pep i väg, och vi åkte tillbaka till kyrkan för att ha musiklek, och som jag säger varenda gång så älskar Jamie det , och när vi dansade till irländsk musik idag ( älskar det!!) så snappade han upp att det var en fräsig gitarr där, och drog ett litet luftgitarrsolo :)

Hem igen och ner med lillprins Bus i sängen för att sova lite, och Jordan softade lite i soffan med sin surfplatta, Novalie satt bredvid hon med. Jag grejade med filtret till tumlaren, det var ju det som var felet förra gången den stökade, och då skulle jag spola igenom det med högtryckstvätt…vilket aldrig blev gjort…hm..men det funkade ju.. Nu verkade det inte alls vilja fungera trots att jag var till mamma och pappa och körde igenom den, men skam den som ger sig utan kamp så jag har ägnat låååååång tid idag åt att hälla kokande vatten, diskmedel och till sist Cillit bang i den samt pillat med ett buntband i varje liten kanal, och de är väl en skjutusen ungefär…körde tumlaren utan det filtret en omgång för att torka ur den, och sen funkade den faktisk felfritt en tvätt….jag vågar inte tro att det är bra, men jag fick en tvätt torr utan krångel iaf :)

Kl. 16.00 hade Corrinda tid för att dra ut en tand, och jag som var vis efter gårdagens parkeringspanik, åkte hemifrån i god tid, bara för att få en perfekt p-plats precis om hörnet…jaha, så där satt jag i bilen och väntade i 20 minuter för aldrig att jag sitter uppe hos tandläkaren i onödan…det är inte mitt favoritställe. Jag släntrade upp 15.57, och mötte Corrinda som satt där och väntade med sina två kompisar :)

Några minuter över utsatt tid ropade de upp henne, och hon fick höra att de skulle minsann dra ut TVÅ tänder idag, och den coola ungen säger bara : OK.  Jag hade fattat det som att de skulle ta ut en tand idag, och en nästa vecka, och den tredje som sitter i nederkäken ska bara bort om att det bedöms som att det är nödvändigt senare. Jag är fan säker på att det var så de sa på tandregelringen när vi fick info, jag vet att vi pratade om att det var för att det var tufft att dra ut två tänder samtidigt…Men remissen sa något annat, och det är ju lika gott att göra allt otrevligt på en gång:)

Jag ska ringa och kolla i morgon så det blir rätt.  Men lite salva, lite bedövning och en ascool Corrinda i stolen, medan jag satt och vickade på foten, tittade i taket, ute genom fönstret, andades långa djupa andetag…( va? Var det inte till mig??) och försökte tänka på andra saker för att mota bort illamåendet som kittlade….Jag är inte ett dugg känslig, jag kan vara med på operationer, jag har stått och assisterat en spansk läkare när en av våra vänner blivit nerslagen med batong av spanska väktare, på en läkarmottagning,  klippt suturtråden han sydde ihop vännen med, som fått ett ordentligt slag i huvudet, och sen åkt ambulans med honom, samt varit med på hans röntgen ..shit vilken resa det var ;) Jag har tejpat ihop mina barn både här och var, efter att ha letat reda på såren under massivt ( nåja, men det lät bra, haha, ymnig är väl ett mer rätt ord) blodflöde, jag har suttit vak hos extremt sjuka barn och jag är löjligt fascinerad när någon gör något med mig, tex tar blodprov, då måste jag bara kika :) Jag har genomgått ett flertal stora ortopediska operationer själv, jag har suttit och ätit lunch med ena handen och sugit slem ur tracheotomerade patienter med den andra ;) samtidigt…( det är alltså när det sitter ett rör i luftstrupen för att underlätta andningen, och de slemmar igen mellan varven) och jag är helt enkelt inte speciellt kräsmagad.

Men…Corrinda prövar mig. Jag har såklart akilleshälar, och det ena är fötter….sjukt äckligt! Hon har opererat ett nageltrång…värsta simpla grejen med ihhhh…Den andra grejen är tänder….och att vara med när ungarna ska till tandläkaren är jobbigt, speciellt om de ska göra ingrepp….Sen är det ögon…och ta i trä så har vi inte hamnat där än, det närmaste är Lovelia som slog upp ett stort djupt jack precis invid ögat när hon var liten . Hur vet jag inte, hon gick om hörnet hemma, jag satt i en solstol och tittade på henne, hon var borta i exakt en sekund, sen blev hon ledsen och kom tillbaka, med blodet rinnande…?

När de drog och vickade på tanden idag så riktigt kände jag järnsmaken i munnen av blodet….fy.

Corrinda hade ont efteråt, men av själv dragningen kände hon inget alls. Jag sprang in på affären på väg hem för att köpa mjukglassmix efter hennes önskemål så det gjorde jag sen i glassmaskinen, supersmidigt:)

En tallrik nudlar sög hon i sig, och en smoothie nu på kvällen.

Den 13 mars ska hon sätta in en tandställning i överkäken, så då blir det tuffa dagar…men hon vill det själv, och det kommer bli bra :)

 

Nu måste jag se till tumlaren, och jag har kört ett rengöringsprogram på tvättmaskinen åxå, när man ändå håller på liksom ;)

Tvättberget på golvet har minskat lite, men det är ju inte så att det är tomt på tvätt…det ligger bara inte där…en halv garderob ligger tex på golvet i tjejernas rum…och en översvämmad tvättkorg står i badrummet, det  står tvättkorgar i bastun dessutom…jamen..ibland blir det så ;)

Så, natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.