Det suger – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Det suger

Fy farao vad grinig jag blir när det liksom inte funkar som jag tänkt mig ..:/

Jag “skulle bara” se om jag kunde fixa så det gick att låsa Corrindas dörr, det är lite för mycket av “låna” just nu här hemma, så att kunna låsa var nödvändigt. Problemet var att jag för några år sen var tvungen att byta dörrtrycket, och då blev det nåt knas, jag kommer inte ihåg, men dörren har inte gått att låsa. Nu stod jag inför att antingen fixa det, eller hjälpa Novalie och Corrinda byta rum för Novalies går att låsa….gahhh, lås kändes enklare :)

Jag började käckt med att skruva loss hela alltet från lekrummet, låshus, trycke och  nyckelhålsgrejen. Bra där, det gick ju bra, och lika bra gick det att byta ut det med det som satt i Corrindas dörr.. Japp, jag är så bra :)

Hann jag ju inte mer än tänka, så infann sig problemen…haha.

Jag fick hämta stämjärnet och mejsla ut lite i karmen, och flytta på den metallgrejen som sitter där och där liksom själva låstungan fastnar. Men efter lite snickeri blev det kanon.

Då återstod bara att sätta in Corrindas i lekrummet. Och exakt NU blev det för jäkla skitjobbigt, för först passade inte låshuset i dörren, det är alltså den här grejen som sitter I själva dörren. Men vafan skitsamma, jag bankar väl i den, spela roll.

familjenannorlunda

 

 

 

Banka, banka, banka. Klart. Och jahaaaaa….hm. Fan. Vet inte vad men fel som sjutton blev det, så det var ju bara till att ta loss den igen, och det var ju inte direkt enkelt eftersom jag använt kraft för att få i det :) Men skam den som ger sig, och fram med stämjärnet igen och mejsla och bända och bryta, och det knakade fint i dörren, som inte är nån fin historia utan en gammal innerdörr från 60 talet, vitmålad, och full med klistermärken och annat skräp..

Till sist fick jag ut den!  Den nya i sin förpackning:) Det ska alltså inte vara uppböjda kanter på den sådär..

lås

Jag var tvungen av avbryta mitt i och skjutsa Corrinda och hennes kompis till basketträning, så då passade jag på att åka till Bauhaus och köpa nytt låshus och trycke. En snabbhandling på Citygross hanns med åxå, innan jag susade tillbaka en timme senare och hämtade dem . Det är skit av Uppsalabuss att inte ungarnas skolbusskort gäller hela terminen, dygnet runt som på min tid:) Nu kan de inte åka buss på skolloven, och visst, men ändå…Då skjutsar man i stället, en förälder per unge…och vad vore smartast miljömässigt? Men nu är inte Uppsala buss det mest intelligenta bolaget ;) Sorry, men när man höjer priserna ideligen utan att det händer ett endaste dugg som förbättrar….nä..

Hur som helst…Jag fick ut den ena huset, och in med det andra, som passade konstigt nog, och sen var det ju bara det lilla att skruvhålen inte passade, men jag hämtade borrmaskinen och sen letade jag efter den där förbannade nyckeln….och lyckan när man till slut hittar den, efter tre vändor i det svinkalla garaget:) JAG lägger alltid saker på sin plats…typ;)

Jag ska skaffa ordning och reda på alla verktyg i sommar, efter den vårliga garageröjningen, för jag blir fan tokig av att allt är utspritt, antigen i lådan i köket, eller byrån i pannrummet, eller garaget, (eller nån annanstans…) så jag måste ha en fet verktygsväska/låda…vem har den bästa??  Tipsa:)

Jag är ju inte helt ohändig, och drar mig inte heller för att påbörja saker, men när man ägnar halva tiden åt att leta efter saker då är det inget kul. Jag ska ha nitisk ordning bland verktygen :)

Jag bytte borr, och hade ingen förlängningssladd så det räckte….men fasen… Jag letade efter en sladd…och så borrade jag, bara för att inse att det inte funkade, så då blev jag sur och skruvade i skruvarna ändå:)

Och sen var det klart! Eller…? Nä, för då satt såklart det där hålet i karmen på fel ställe så det var fram med stämjärnet återigen och mejsla och greja, men sen så :)

Jag ska inte bli låsinstallatör, det är en sak som är säker, för det tog mig hela eftermiddagen och långt in på kvällen:)

Här är då det gamla låshuset, det gamla grejen i dörren, kan det heta låsbleck? och min älskade nyckel :)

IMG_0177I lekrumsdörren sitter splitternya grejor, och dörren är bara lite skadad, lite skavd och sådär ;) Men jag skyller på killarna ;)

Nu kan man låsa in dem åxå om det skulle behövas.

(jag skojar!!)

Nåväl, förutom det här extremt roliga jag ögnat mig åt, så har jag burit ut Robbans säng i garaget, jag fick hjälp av Corrinda som barbent och barfota gick ut…brrr.  Under tiden röjde barnen i trädgården.

Vi startade dagen med kyrkis, Helen kom dit med sin trio och vi var ute först, och sen kaffe och snack, medan barnen lekte, lite sångstund, korv till lunch och bara helt fantastiskt härligt .

IMG_0168

Tanken var att det skulle vara snölekar….men i brist på snö hittar man på nåt annat :)

Vad jag kan minnas är det här första gången det inte varit snö…?

Ett år…2006, så hade Corrinda brutit benet. Hon var fem år skulle fylla sex, Robban lika gammal rimligtvis;) och så var Janelle och Patricia med, Novalie var tre, och Trixie några månader..

Jag hade lovat Corrinda att vi skulle gå den där jäkla tipsrundan, så det var bara till att hålla sitt ord, så in med Trixie i sjalen under jackan, ner med Corrinda i en pulka, och så dra runt henne i knädjup snö… Och så Novalie som ramla hela tiden ;) Det gick det med, och roligt hade vi, men svettig var jag !  Usch det där brutna benet var jobbigt. Hon fick ju inte stödja alls på gipset, så jag fick bära hela tiden, hon hade en rullstol som vi tjatat till oss, som jag hade med överallt, för jag hade ju en bebis att bära på åxå, men så fort det var tal om nån förflyttning, så fick jag bära…Ont gjorde det ju åxå, stackars lilla ungen .

Hon bröt benet när hon åkte skridskor, fastnade i nån liten spricka och ramlade och vred benet så det blev en ful fraktur, som de först funderade på att fixera med hjälp av stag på utsidan av benet…Jippie,(not) tänkte jag som jobbat med sådana ställningar, benförlängningar, men hon slapp det.I stället blev det gips i många långa veckor.

IMG_0169

 

Hon är den som gjort sig värst illa (hittills?ta i trä!)  Janelle har fått en hjärnskakning , (på dagis för övrigt;) ) och Lovelia har ju lyckats med några fula sår, lika som både Jordan och Jamie, men summan är ändå rätt skadefri på så många barn. Jag som stod på öronen mest hela tiden när jag var liten stod nog ensam för mer blessyrer än mina nio ihop:)

 

Kyrkis slutade halv ett med såpbubbelavslutning ute, och vi åkte hemåt, men tanken är att vi ska dit i morgon med. Jamie fick sova middag, och Jordan lyckades kvarta in en stund i soffan runt 19-tiden…

JordanNär han vaknade vid 21, så var han sur för att han missat Bygglov, och när jag försökte med att han kunde kila in och lägga sig i min säng och sova vidare, tittade han bara på mig: Men mamma? Jag HAR ju redan sovit?

Hm, ja…iofs.:)

De gick och kikade på film, och snart ska de hoppa i säng.

Jag ska plugga. Har fått loss det ena uppdraget, ett inforamtionsblad ska utformas, en Powerpoint på nåt jag inte riktigt fattade…och nån brevmall som ska göras. Inte svårt, men tar tid.

Nu ska jag läsa igenom all personaladministration åxå, och se om jag hinner få fram det uppdraget ikväll åxå:)

Vi hörs :)

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Brukar inte kommentera, men läsa din blogg flitigt – det gör jag mig skyldig till! Det är det första jag gör på morgonen och det sista jag gör på kvällen; tittar om du har skrivit ngt nytt inlägg. Du gör min dag :)
  O jag bara måste säga att WOW vilken kvinna du är! Roddar runt allt det innebär med 9 barn, fixar och ger dem en fin och trygg uppväxt. Och mitt i allt så fixar du att plugga! Fattar inte hur du fixar det, du måste vara otroligt stark på många sätt. O det bästa av allt; du sprider din glada energi till oss läsare genom ditt skrivande – bara en sån sak ;)

  Hoppas att du får en fin onsdag. Min onsdag består av tentaskrivande – nu jäklar ska jag få till det!

  M.V.H Linda

 2. Nettan
  nettan

  Jag köpte en stor och bra verktygslåda på kungens för under hundralappen förra året. De hade då många olika modeller att välja på och antar att de fortfarande finns kvar.

  1. Nettan
   nettan

   Hmm…. Autocorect i all sin öra, kungens skulle va BILTEMA och jag va just i Uppsala. Tur jag gick in igen ;-)

   Carola: Ja det var det, jag undrade vad kungens var för nåt? ;) Det lät liksom som nåt alla borde känna till, haha, men Biltema hittar jag till :) Tack!