Familjen Annorlunda

Kön….

…ringlade verkligen jättelång utanför…Verkligen..

Kanske berodde det på vädret?   ;)

Regn wvbuss

 

Fy farao vad det ser ut i trädgården..ungarna släpar fram ALLT varenda gång de är ute – sommar och vinterleksaker i en salig röra ..

 

För att förtydliga, det sista jag har i tankarna nu är en ny man. Om man inte kan lita på den man haft i 26 år, den person som stått en närmast i hela världen, hur fan ska man kunna lita på någon annan?

Och för den delen….orka.

Jag har alldeles för mycket annat att stå i för att ha tid med nån kärlek. Fokus barnen liksom, eftersom det är de som behöver det just nu. I andra hand fokus på att pussla ihop min trasiga självkänsla och må bra, det lär ta ett tag.

Reportern på Hänt Extra ställde ju massa frågor, bland annat om jag hade någon ny kärlek, och jag tror att jag såg ut som att han frågat om jag skulle åka till månen, så långt bort känns det, och när han fortsatte med att fråga om jag trodde att män blev skrämda av alla barnen, så kunde jag faktiskt inte låta bli att skratta. För ja, det tror jag.

Ta en, få nio på köpet liksom ;) om en man inte funderar då, så är det nåt allvarligt fel på honom.

Men där borde ju en irländare funka, som ofta har stora bullriga härliga familjer….? Aha….;)

Nä, jag må skoja och skämta om det men det är just bara skämt:)  Ett 26 år långt förhållande, som jag inte på något vis ville skulle avslutas, kräver sin reparationsfas, och med all annan skit som ska tas om hand så lär jag väl aldrig ens komma längre.

Sorgligt men sant. Men en vacker dag :)

 

Vädret har som synes varit helt värdelöst, snöblandat regn med inslag av småspik, fy!

Jag åkte en sväng till Coop, och funderade ett tag på vad det var som lät så konstigt på bilens ena sida, men insåg att det var sylvassa hårda småspikar som regnade ner från himlen. Mysigt. Nix.

Häromdagen så sa jag att jag sällan köper färdigmat….och när jag plockade ner grej efter grej från färdigmatdisken så flinade jag gott för mig själv och hoppades att ingen av er såg ;)

billys pizza

Dagens middag : Färdiga pizzor från frysdisken! Fy farao så slött.

Pommes friten är till morgondagens fläskfilé om jag nu ids göra den då, jag har skjutit upp den i flera dagar..Jag hade tänkt göra egna potatisklyftor, men har liksom ingen lust.

Jag vet att många känner som jag nu, det är grått och tråkigt ute, mörkt som fasen, januari var extremt solfattig säger de, och sommarens reserver har tagit slut…batterierna behöver laddas.  Vårsolen är efterlängtad, tänk att kunna ta med kaffekoppen ut i en solig hörna där det är lä, dra av sig jackan och sitta i kortärmat och bara suga i sig sol….

Men det är ett tag kvar, och jag får vackert vara så här slut i både själ och sinne ett tag till. Pratade med Mirka om det häromdagen, och man gör ju det vardagliga, självklart, men så fort det kommer till minsta lilla extra så får man inte energin till att ta tag i det.

Jag har massor av projekt att ta tag i, men allt känns övermäktigt. Påbörjar jag nåt nu så vet jag att det är svårt att slutföra det så då kan det lika gärna vänta ett tag:)  Vissa dagar är energinnivån lite högre, det gäller att passa på då .

 

Carola Familjen Annorlunda

 

Vi har kikat på Melodifestivalen…och fy satan så tråkigt det är. Skitdåliga låtar. Jag gillar ju Oscar Zia, och State of drama, men sen då…? Gäsp. Jo första bandet var det drag i :)

Usch, vad gnälligt jag skulle ju kunna stänga av eller gå iväg, men nä, jag satt kvar och var en grinkärring ;)

Men, ungarna delade min åsikt, då är det illa..

Eftersom jag körde All-in på middagen idag, så avslutades den med….:

MunkarJamen det är ju helg :)

Trixie tyckte vi kunde äta fikabröd varje lördag, kanske varje lördag OCH onsdag…och det säger ju en del om hur ofta vi fikar hemma kanske..Inte så ofta :) Just de här vaniljmunkarna har Trixie och Lovelia frågat vad det är, så idag fick de smaka, och det blev en kanonhit.  Nu funderar jag ( jo det är sant och nej jag är inte sjuk, men funderar själv..) på att baka sådana där vaniljbullar/vaniljgömmor eller vad de kan heta. Jag har gjort det nån gång och det är ju gott.

De rimmar dock illa med mitt nya liv ;) som förövrigt visade minus ett halvkilo på vågen :) trots krasslig och dålig träning.

 

Jag ska ta fram mina böcker nu, och plugga lite, det är värst vad det är enkelt att skjuta upp det;) men det där A:et känns ju som att det vore kul att upprepa…..

I morgon är det kalas för Lovelia, de ska vara på en av stans innekrogar minsann, där jag inte varit sen 90-talet…tror faktiskt det var en konsert med Thåström..?  Och jag ska ha en energirik dag, för jag har lovat Robban att vi ska byta säng inne hos honom, och det blir ju en jäkla massa merarbete. Att ”bara” byta funkar ju inte..

Och för den delen så verkar det, ta i trä, som att Jamie var väldigt tillfälligt sjuk igår… Han var riktigt ledsen, och det kan ju tänkas att det var det i kombo med febern, som mina barn ofta kräks av, som gjorde att han pjukade..men man vet ju aldrig. Han sov gott ända till halv tio eller så i morse, och vaknade feberfri och piggelin, och idag har det varit samma rulle som vanligt på honom.

Gladast var han när de var ute en stund, han älskar ju att ha de härliga stora ytorna att röra sig på, men hatar att vara påbylsad och  tar av sig vantar, mössa, skor och jacka….men ett tag funkar det ju :)

Jordan tjatar dagligen om Campingen. Han längtar efter att åka ut till husvagnen,, och kan inte riktigt förstå att den inte står kvar där, utan att den övervintrar i en lada. Jag längtar jag med….Det är visst husvagnsmässa i Kista nu? Jag var väldigt sugen på att åka med Helen och Lars dit, men alltså…min husvagn är från 1973, det läcker in här och var, den har massor av förvaring men allt är under sätena och svårt att komma åt…inga, och jag menar INGA fräcka faciliteter… Jag skulle bara bli grön av avund och habegär :)

Nya husvagnar är ju som små rullande slott, med tillhörande stand-by tält blir de ju små mansions….Och så min tattarvagn :)

Som jag älskar!

20130813-200316.jpg

Age before beauty ;)

Diska i det fria :)

20130813-200814.jpg

 

husvagn sprite 73

Men åhhhh, snabbspola framåt lite???

Novalie står över min axel nu och suckar..Åhhh, mamma….jag vill åka dit igen :)

Ja, snart :)

I år ska jag tatuera mig innan sommaren så jag slipper bonnabrännan ;)

tatueringHaha, och nu ska jag sluta skriva och börja plugga :)

Ha det gott!
Natti natti:)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cissi

  Min mans farföräldrar jobbade mkt med hästar och typ köp och sälj!ja dem va mkt bra arbetare,ju mer dem jobbade desto mer fick dem in,kvinnorna va hemma,så du förstå ju att dem va tvungna att vara duktiga jobbare,för att få det att gå runt!så är det även idag bland vissa

 2. Cissi

  Okej,blev lite nyfiken då jag själv är ihop med en som är ’Riktig” resande som man egentligen säger ist för tattare;)ha en bra dag!

  Carola: ok :) det här är sen vi hämtade arbets kunskap från andra länder. Vallonerna var bra på att bygga elle nåt:) många år sen alltså

  1. Maud

   Dom var väl mera åt smedsyrket har jag för mej. Vi ska ha någon Vallon i vår släkt med, får nog studera det lite bättre vid tillfälle…

 3. Cissi

  Vilket släkte är du utav??blev väldigt nyfiken:)

  Carola: det är vallonsläkte långt bak så typ holländare eller belgier eller nåt sånt.

 4. Maria

  Tur att du har en bra och stor blogg som jag gissar genererar en del pengar så att du inte står utan egen inkomst utöver bidragen du får för barnen. Jag tycker synd om alla kvinnor som har förlitat sig på sin mans inkomst och sedan vid en skilsmässa står på bar backe.

  Hoppas att du kan behålla huset även om kommer att kosta dig en hel del varje månad.

  Carola: Då tycker du synd om mig, för jag är precis en sån kvinna, det var vårat val, och eftersom jag aldrig i helvete skulle lämnat honom någonsin, så kändes det alltid väldigt bra. Tills han drog. Då känner jag mig inte riktigt lika nöjd med vår uppdelning kan jag lugnt säga;)

  1. Maria

   Aj fan, var det på det viset. :(

   Men du kanske kan skriva om det på bloggen en dag när du orkar?
   Skriva om det och uppmana kvinnor till att se över sin situation och hur det skulle bli om skilsmässan skulle slå till. Ett kanske tråkigt och tungt ämne, men viktigt.

 5. Cissi

  Tattavagn,det är faktiskt tattarna son har dem finaste vagnarna idag!

  Carola: Ja absolut, och eftersom jag visst har en skvätt tattarblod i mina ådror så anser jag mig kunna skämta om det:) Min vagn var säkert hipp på 70 talet…och byggd enligt den tidens standard, men nu idag är det inte så mkt att komma med. Men jag älskar den!

 6. monica

  Jag beundrar dig och jag är så ledsen för det han har gjort mot er. Det är fanimej det lägsta jag har hört om. Men du är bäst och du kommer gå hel ur det här! Kramar i massor

 7. Annakarin

  Klart man får fuska med maten det gör vi alla oavsett hur många barn man har :) Har röstat på din fina blogg o håller tummarna för dig. Kram

 8. lillys mamma

  vi har en 70talare vi med, smurfblå… men den passar våran raggarbil, och eftersom bilen är tung får vi inte dra en för stor och tung vagn heller.. nu har vi bara ett barn, snart två, men 5åringen är väldigt kinkig vid sömn, så hon lär ha egen hörna, så vi tycker de ätr trågn som de är… men så har vi heller inget förtält, även om ja letat lite, men är ju lite snål med, får inte kosta hur mkt som helst.. får se vart bebis hamnar i sommar, nära tutten men mer än så är de inte bestämt.. haha.. campingen ni varit på verkar mysig…

 9. annelie

  Klart man kan äta färdigpizza varför skall folk liksom bry sig?
  Jag tycker att du gör det bra med hus, barn, bil och husvagn
  Nu är det bara att vänta så kommer våren och ni kan vara i vagnen
  igen. Det är bara så härligt när man kan få med sig barnen och alla
  tycker om det.
  Kram på Er
  thibia.blogg.se

 10. Gunilla

  Godmorgon! Ät lite Rosenrot så ska du se att du får en extrakick och orkar fram till våren. Lycka till.

 11. Jenny

  Ähh klart man får äta färdigmat ibland. Den som gnäller om sådant måste ha för mycket tid. Du är en inspiration. Du fixar och donar och dina barn har tur som har dig. ♥

  All kärlek.

 12. Camilla, mamma till 2

  Jag beundrar dig Carola! Din barn har helt klart världens bästa mamma! Trots att de får färdigmat ibland. ;-) Fattar inte varför folk gör så stor sak av färdägmat?? – Vi lagar alltid mat från grunden och sen går de till MAX och käkar hamburgare – jo tjena! Tittar förresten på den nya säsongen av fam. Annorlunda och familjen på visingsö har Billys panpizza som fredagsmys. Klart man får fuska med maten ibland, det är som du säger, man orkar inte alltid laga mat. Jag älskar att läsa din blogg! Det är morgonens höjdpunkt eftersom du skriver dina inlägg när jag sussar gott. =)

 13. Ida

  Det måste vara jobbigt att ha granskande ögon på sig så att du till och med inte vågar handla vad som.
  De som bryr sig kan ju då i stället erbjuda sin hjälp, laga mat åt dig!
  För i ärlighetensnamn är det väl inte så konstigt att du inte orkar. Du har varit med om en uppslitande seperation. Både du och barnen måste vara djupt ärrade. Det tar ju massa kraft att klara dagen med det bagaget.
  Sänk kraven och fokusera på det som är viktigast just nu nämligen ert välmående.
  Mat måste man ha men just nu är kanske långkok och annat inte prio 1.

  Sen en eloge till dig! Du skriver inte illa om Perra alls. Hade det varit jag hade jag hängt ut det svikande äckliga aset direkt!!!

  Carola: Jag var ju ironisk, eftersom jag dagarna innan skrivit om att jag inte brukar köpa färdigmat :)det finns folk som på allvar tror att man inte orkar laga mat åt en står familj nämligen….
  Att laga mat är bland det tråkigaste jag vet, men jag tycker ännu mindre om att stoppa i mig massa skit, som finns i det färdiga, socker tex…i allt…massor. Jag är ingen sockertaliban men jag fattar inte varför allt ska vara så sött??Alltså lagar jag.Utom ibland :)

  Tack :)

  1. Cattis

   Fast saken är den att man kan inte ”hänga ut” folk hur som helst, kallas förtal oavsett om det är sant eller inte. Svin eller inte så är det barnens pappa och man får väl verkligen hoppas och önska att deras relation kommer att bli bättre igen i framtiden.

   Håller med om att prioriteringen av familjens välmående är bra mycket viktigare just nu än vad som hamnar på tallriken.
   Hoppas att ni kommer att kunna bo kvar efter bodelningen och att en ljus framtid väntar runt hörnet, kärleken brukar komma när man minst anar (och letar) och då brukar den bli som bäst. :)

 14. Paula

  Måste bara fråga,
  Frågar ibte jamie o jordan efter sin pappa (ja o de lvriga barnen med självklart).

  Minns när min son var ca 1år o 9 månader så var min man borta i ca 3 månader, och han tjatade nog ftr sin pappa . Vissa nätter grät han o ville titta ut genom fönstret och se om papa kom med bilen.

  Har han noll intresse i att träffa barnen öht ???

  Carola: jo det gör de, men eftersom jag inte kan svara på i princip något när det gäller honom så kan de inte få så mkt svar, tyvärr.

Comments are closed.