Familjen Annorlunda

Fotspår i snön

Det hade snöat i morse. Eller snöblaskat rättare sagt… Hur som helst tyckte jag det såg rätt gulligt ut med alla fotspår:)
Ungarna har en kompis som kommer och hämtar dem på morgonen och sen har de alla lämnat spår, även Zlatan som gick ut först av alla.

20140212-130540.jpg

En hare hade skuttat tvärsöver allt åxå men det syns nog inte på bilden .
Nu är all snö borta och det är bara blött..

Hörni, angående Tina!
Hon är en vän till mig, och jag tycker att om ni har åsikter om att hennes blogg är tråkig- läs den inte.
Om ni tycker att hennes agerande är konstigt – fråga henne , jag tror säkert hon svarar:)
Det jag kan säga är att hon och Jörgen är överens om den uppdelning de har av barn och boende, men jag vet att hon saknar sina barn mycket!
Jag bor i Uppsala, en rätt stor stad, och på arbetsförmedlingen här säger de ( Janelle var där nyss) att man bör söka 30% av alla jobb man söker i Uppsala.. Övriga 70% lär man söka i Stockholm.
Chansen att få jobb här är med andra ord rätt liten. I en storstad.
Tina bodde i Älvdalen. Det finns inga jobb alls där, så hon flyttade till Mora några mil bort- finns inga jobb där heller…
Vad ska hon göra?
Att sitta still, rulla tummarna och leva på bidrag är inte hennes grej, hon blir tokig då, hon vill jobba.
Hon måste flytta dit jobben finns, och det bästa för barnen är att få bo kvar i sin gamla vanliga trygga miljö, och det kan de få göra hos Jörgen.
Så konstigt är väl inte det?
Hennes kärleksliv tänker jag inte lägga mig i:)
Jag skulle tycka det var skitkul att få träffa Jörgen igen och prata om hur han får allt att funka :)

Schyssta bananer handlar lite om just det här, respekt och vänlighet och att inte häva ur sig åsikter när man sitter tryggt i skydd bakom sin skärm.. Jag har en regel – det jag inte skulle kunna säga till folk Irl, det skriver jag inte heller, framför allt inte anonymt :)
Både här på bloggen och i andras kommentarer .
Livet blir både enklare, trevligare och roligare då :)

Ni vet att jag älskar er allihopa, och kommentera gärna, men glöm inte respekten :)
Kram på er nu ska jag på utvecklingssamtal :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Neta

    Hade inte läst kommentarerna om Tina så gjorde det nu, och blev lite mörkrädd.
    2014 och det finns fortfarande dom som slänger skit på mammor som sätter sina barn först.
    Skrämmande!

    1. Cattis

      I det här fallet går väl kritiken ut på att hon INTE anses sätta sina barn först… Kommer alltid att finnas åsikter om andras livsval. Jag skulle aldrig göra Tinas val men det är hon och inte jag som lever med besluten och jag önskar henne och barnen all lycka.

      1. Rut

        Fast TINA sätter sina barn först, de får bo kvar i huset med sin pappa, som har fast arbete, och har råd med huset, och också älskar sina barn.Tina gör en jätteuppoffring just för att hennes Braån ska ha det så bra som det nu bara går, hon sätter de i främsta rummet, utan tanke på sig själv. Hon besöker dem, har kontakt och saknar dem otroligt, men ändå tänker hon på deras bästa!!!

  2. Svandis Ros

    Instämmer, mena vad du säger o säg vad du menar. Enklast så.
    Sen ska man inte tycka så mycket om andra eller hur andra lever sitt liv – fokusera på eget istället.

    INGEN tar medvetet beslut om att göra det dåligt för sig själv o sina barn… alla beslut fattas i tron om att saker o ting blir bättre. Och ingen kan veta vad som är bäst för någon annan…

    Lite sunt förnuft som man kan tycka är självklart – men de flesta glömmer väl för snabbt.

  3. Ida

    Ja tänk vad skönt att man bara kan dissa de bloggar som är tråkiga och som inte ger något att läsa. Jag tänker i alla fall stå för vad jag tycker oavsett om det passar andra eller inte.

    1. Rut

      Gör du det Ida,

      JAG tycker att Tinas blogg är ärlig och rak. Hon beskriver verkligen livet som det är, inte alltid en dans på rosor……men det är det inte för de flesta jämt heller. Jag älskar att läsa Tinas blogg just för att hon är så rak och ärlig om det som händer i hennes liv och hur hon känner! Och jag kommer fortsätta läsa hennes blogg!

          1. Ida

            Nina, det var inte dig jag skrev till. Så varför tar du åt dig? Allt som skrivs här är inte riktat till dig även om du verkar tro att allt bara kretsar kring dig.

        1. Rut

          JAG tycker i och för sig att jag är alldeles otroligt vettig och sund i det mesta jag företar mig (tja, även solen har fläckar, men jag har kanske inte så många….;) ) MEN det är ju upp till dig att bilda din egna åsikt, varsågod!

          JAG tänker precis som DU ivarjefall stå för vad jag tycker, oavsett om du gillar det eller inte, Ida! ;) Ha nu en riktigt bra dag, och om du hittar LILL-BABS falukorv i kyldisken, prova den, supergod, då blir du kanske på lite bättre humör, du kanske behöver det! ;)

          1. Rut

            Ida, angående min diagnos, jag vet faktiskt inte ännu…..är under utredning. ;) (Tihi…..) , jag har en bra psykiatriker jag kan rekommendera, om du är intresserad… ( ironi…. ;) )

  4. monica

    Hej Carola!
    Som vanligt är du en mycket klok kvinna i dina kommentarer. Tänk om alla hade det!
    Kram på dig

  5. pia

    Instämmer,väldigt bra skrivet! Jag såg att det var vissa som kom med ”låga” kommentarer ang. Tina o det hon gör. Tycker det är så jäkla dåligt att lägga över ”sina” åsikter på en annans blogg!! Håller med dig Carola, den som funderar kan ställa frågan på hennes blogg. Jag läser även den och tycker hon verkar vara en hyvens kvinns =) Nej, nu har jag fått ur mig mitt så nu
    ska jag ta och göra dagens tråk :( Åka o handla….MAT. Not so fun, önskar dig en fortsatt bra onsdag =)

    1. Rut

      Jeppsson, tänk om fler levde efter det ordspråket.

      Schyssta bananer nu allihopa!!!

      Ha en bra dag, och om ni ska handla falukorv-prova LILL-BABS FALUKORV, den godaste som finns!

Comments are closed.