Familjen Annorlunda

Iphone – Mac

Nu har jag funderingar igen!

Ni får ursäkta om de är mer eller mindre stendumma, men allt jag kan om datorer har jag liksom lärt mig genom att klicka runt själv. Så har jag hållt på sen typ 1999, alltså sen stenåldern, och det funkar.

Men jag gör ju saker på ett onödigt krångligt sätt, det insåg jag inte minst när jag läste kursen Kommunikation och information. Där fick vi ju lära oss hur man sorterar mappar tex, eller bara öppnar och flyttar… Eh, jorrå men jag gör på ett annat sätt, med väldigt många fler klick ;)

Nu handlar ju allt i hela världen om vanliga PC, och eftersom jag föll för mitt habegär att ha en MAC, så faller en hel del av min ”kunskap” i graven, för det är ju olika.

Alltså vill jag ha er hjälp :)

1 . Hur gör man för att göra en mapp??

Jag har massor av dokument som ligger, och jag vill ha dem i mappar…Funkar inte att bara dra dem ovanpå varandra som jag gjort förr..

2: Bildström?

Vad fan är det? Jo jag fattar att det liksom flyger bilder och jox mellan min mobil och datorn, men att ALLA datorns bilder hamnar på Iphone vill jag ju inte…tvärtom absolut. Förklara Bildström. Gärna enkelt och pedagogisk på en femårings nivå ;=)

3. Bilder öht. Jag fattar liksom inte systemet.

 

Det var fler saker jag funderat över, men nu kommer jag inte ihåg dem, såklart,

 

Jag ska iväg och shoppa idag, och jag ska först shoppa från nätet tänkte jag, det är därför jag sitter här på morgonkvisten.

Det finns ställen på nätet som jag älskar, och det är bla Fyndiq!

Jag fastnar i timtal, för de har allt. Jag menar allt. ALLT. Förra julen blev det en stor beställning därifrån, och det kommer det bli i år med, ni ska få se lite av det sen, men jag måste först se till så inte ungarna går in och läser…

Nix, nu måste jag i väg :)

Ha det gott!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. maria

    Bildström handlar om, om jag förstått det rätt, att du inte ska behöva använda kabel att föra över dina bilder på när du tagit dem. Om du tar bilder på din iphone och sen vill blogga genom datorn så ska bilderna finnas i bildström redan. Har du iPhoto? Där finns en mapp som heter bildström. Gå in där så finns alla bilder där. Detta gör även att det skapas en backup om något skulle hända med till exempel datorn. Jag har kvar alla bilder på datorn och även en backup som lagrar upp bilderna kontinuerligt. Sen går jag in och raderar mina bilder på telefonen då och då. Bildström gör ju att alla apparater som är kopplade till mac får dina bilder skickade. Alla enheter som du lägger till tror jag.

  2. Lena

    Högerklicka på skrivbordet så får du upp en meny där du väljer skapa en ny mapp. På en Mac är det mycket bara att dra och släppa.
    Bildström har jag aldrig hört förut. Googlade på det och förstår nu vad det är men inget jag använder själv. Nu är jag inte så himla kunnig själv utan kunnigheten står mina barn för:)) När jag för över foton från min Iphone så kopplar jag bara in Iphonen med usb-kabeln. Då startar Iphoto av sig själv och frågar om jag vill föra över bilder. Den känner av vilka som är nya. När du kopplar in Iphonen så kan du även göra backupp som läggs på datorn.
    Har du Iphoto till dina foton?

  3. Klara

    för att skapa en mapp: högerklicka, alltså två fingrar! då skapas en mapp. sen är det bara att du drar de dokument som du vill ha till mappen :)

  4. Ida

    Jag håller med Fyndiq är en jättebra nätsida med ett stort utbud av allt man kan tänkas behöva.

Comments are closed.