Familjen Annorlunda

Intressant :)

Kul att ni har så mkt åsikter om det här med bilder !
Jag har förstått att mitt ordval att kalla er skitnödiga nog var värst av allt ;)
Jag ber om ursäkt för det, det var valt för att det var en hel del ironi bakom, folks dubbelmoral och att det man själv gör är ok men helt förkastligt när andra gör exakt samma sak om än i en något större skala .

För att tillfredsställa alla som var mindre positiva :

20131216-131808.jpg

Robban och jag var på Catching fire igår, Hungergames filmen nummer två.
När jag gick med honom på första filmen när den kom fick jag massa kommentarer om att jag var oansvarig som lät en så liten kille se en så våldsam film , men nu är han 13 och filmen från 11 år och jo det är fortfarande våld och ruskiga scener men i vår familj är vi väl kanske knäppa men vi gillar sånt !
Så länge som det är på film ! I verkligheten är det total nolltolerans på våld , utan undantag .( eller jo… Alltså det finns ju vissa man skulle vilja krossa under skosulan eller ge en rak höger och om tillfället kom så…. Nä då;) )

Hur som helst så har jag läst hela den här serien och den är jättebra . Jag tycker de följer böckerna bra i filmerna även om de inte får med allt.
Jag är lite hemligt förälskad i Peeta och eftersom jag blir 17 år igen när jag ser filmerna / läser böckerna så är det okey ;)
Men nog är hans karaktär fantastisk:)
Filmen är nånstans runt 2,5 timmar lång men kändes inte så lång, mer än att biostolarna är rätt obekväma att sitta länge i .
Den slutade ju bara mitt i.. Boken gör samma och det är så frustrerande ! Nu vet jag hur det slutar men corrinda satte sig direkt och läste tredje boken när hon kom från bion, hon såg den för nån vecka sen, och kanske ett Robban gör det samma … Han var bra sugen på att få veta vad som händer :)

Innan bion följde Robban med mig till kyrkan på avslutning och Jamie Jordan Lovelia och Trixie var åxå med. Jag envisades med att säga att jag hade sex barn med mig…? Men Novalie ändrade sig i sista sekund så det blev kortis i hjärnan ;)

20131216-134456.jpg
Tomteskaran :)

Vi dansade runt granen med riktiga spelmän och så kom Tomten :)
Alltid lika mysigt och lite mer julstämning infinner sig allt.

Ni vet att jag alltid får tårar i ögonen av sångerna i kyrkan , och igår var inget undantag, Nu tändas tusen juleljus…?
Den hade vi på Patricias dop, hon döptes tredje advent, och den påminner mig alltid om det lilla pyret i min famn <3
Jag hade en superfin klänning som jag har kvar än idag, jo jag kan ha den;) även om jag gick ner löjligt mkt i vikt efter att hon föddes, jag var nere på 50 kg..mot de ca 10 kg mer som är mer normalviktigt om man är 169 cm.. Men det var då och nu är nu och 50 kg kommer jag aldrig väga igen om jag får bestämma .
Jag kommer inte ihåg vilka psalmer vi haft på övrigas dop och det är väl tur det med tanke på alla tårar ;)
Jo delvis vet jag faktiskt men alla triggar inte tårkanalerna på samma sätt .
Däremot är sommarpsalmerna jobbiga nu för tiden , vi hade dem när vi gifte oss.
Tänk vad fånig jag är ;) men det är bara så jag är. Minnen som är vackra eller som blivit solkiga gör ont, på olika vis men tårarna stiger i ögonen som ett brev på posten .
Vackra minnen gör ju såklart inte ont ont men jag önskar ju lite att få vara tillbaka just den sekunden och uppleva det vackra igen.
Nä vafan det går inte att förklara ;)
Ni fattar , eller så fattar ni inte och då kan jag inte förklara heller så vi hoppar vidare :)

Jag har inget klart inför jul!
Och inte vett nog att ta tag i det nu heller utan skjuter upp det så det blir tokstress sista dagarna …
Hur gör ni? Tipsa mig om era knep för att sitta den 23/12 i lugn och ro och allt är klart !!

Jag har lämnat in mina skol uppdrag iaf och nu tar jag ledigt från plugg till efter jul! Så skönt att kunna koncentrera sig på jul, även om jag inte får fart…
Jag satt med dem hela helgen , det var massa skriva och fundera och jag är inte riktigt med på noterna när man ska analysera … Skit vad jag tycker det känns onödigt . Analysera och reflektera utifrån vad du tycker … Hur fan bedömner de sånt liksom ?
Trams, jag vill ha rena fakta :)

Nu måste jag åka och handla !!
Men först lite mera kaffe …;)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helena

    Be inte om ursäkt Carola ! Det här är din blogg låt inte kommentar styra dina ordval.
    Passar det inte vissa läsare är inte det så skitnödigt :)

  2. My

    Är väl bara att acceptera människors olika åsikter, vissa tycker att det är och och vissa tycker inte att det är ok. Gäller ju det mesta här i världen, allt från uppfostran till tatueringar och allt där emellan. :)

  3. Monica

    Mitt tips är att sätta en mental deadline när du vill att allt ska vara klart…vissa år är jag klar i början av oktober…vissa år far jag runt som en virvelvind dagen innan julafton. Hur det än är så är jag säker i mig själv att jag fixar det även om det är dagen innan…
    I år har mitt äldsta barn varit väldigt sjuk sen i september vilket har gjort att jag när tillfälle varit rätt beställt alla julklappar på nätet. Som jag sen enkelt kunnat hämtat ut på mataffären när jag ändå handlar mat….för dit måste man förr eller senare hur hemsituationen än ser ut.
    Jag är säker på att du vet att du klarar av det du tänkt dig ordna innan jul…därför sätter du inte fart just nu…eller så tar det känslomässigt emot lite…det gjorde det för mig inför första advent eftersom det påminde mig om ifjol när hela min värld rasade…
    Surrigt inlägg…från en en snurrig mamma ;-)
    Önskar dig och dina underbara barn en god jul och ett gott nytt 2014.

  4. Helene

    Carola! Du är så ambitiös som pluggar och sköter alla barnen.. När mina barn var relativt små gick jag och deras pappa skilda vägar. Hörde jag en låt som väckte minne kom tårarna. Jag drog största lasset med barn och allt som hör där till själv. I dag har mina barn flyttat hemifrån. Jag får så mycket värme och kärlek från dem. De minns sin barndom, som så positiv. Många gånger kände jag mig otillräcklig. Sorg saknade min fd man även om han inte varit speciellt hygglig. Han var ingen aktiv pappa. I dag ringer de honom, ja han är deras pappa men mer än så är det inte. Lyckan vänder idag är jag omgift med en underbar man. Livet vänder. Du snygg, och kan ta för dig. Du prioterar dina fina barn. Jag önskar dig all lycka och kraft! Skit i alla löjliga synpunkter, du får från korkade människor, bittra och tråkiga. Varma kramar från Bjärehalvön.

  5. Loppan

    Du skriver så bra om känslan. Känna det ljuvliga men vilja vara i känslan från förr. Så känner jag i juletid med. Att komma in i ett pyntat rum, känna doft av gran och hyacint och veta att snart… Som barn kunde man njuta ohämmat och länge i den stunden, idag är känslan så flyktig och snabb för man är ju vuxen. Har ansvar för Måsten och Barn som pratar med en – då går det inte släppa och drunkna i längtan och mys på det sätt man kunde när mamma och pappa pysslade och fixade åt en. Lite som att andras mat är godare än den du själv lagat även om det är samma recept.

  6. Ida

    Nu är det kanske dags att släppa det där med bilder, om det är okej eller inte. Ingenting att haka upp sig på. Vilka otroligt söta barn du har :)

  7. Lotta

    Hej Carola,

    Du kör ditt race och du gör det förbannat bra enligt mig! Min ringa erfarenhet beträffande det mänskliga psyket är att ju sämre en människa mår eller ju sämre självkänsla hen har desto större behov har hen att göra illa andra människor. Detta drabbas vi tyvärr alla av och till men eftersom du har din blogg och blir offentlig så kanske du drabbas lite mer än vi andra blogglösa.

    Jag struntar faktiskt om du lägger ut bilder på hela släkten och alla i din närhet jag hadej kanske inte gjort det själv men det beror nog på att jag får ångestattack då jag lägger upp bilder på Facebook utan personer på.. Min andemening med detta inlägg är väl ungefär: keep ut the god work girl!

Comments are closed.