Familjen Annorlunda

Irland!

För två år sen hade syrran och jag bokat resa till Irland. Vi skulle åka i mars/april, 2012. Det är en resa vi pratat om sen 1993, men inte kommit iväg på, men nu skulle Jamie få följa med.(han var ju bebis) Eftersom den andre vuxna hade roat sig med olika  korta resor under årens lopp, och varit iväg på en väldig massa andra saker medan jag varit hemma med kidsen, så var det liksom min tur :)

Året innan åkte jag med syrran till London och julshoppade, på hans inrådan, men var ändå inte i närheten av vad han gjort.

Vi har skojat ofta om att ska det vara millimeterrättvisa, så hade jag en fet månad i Thailand att inkassera;)

Men så blev det kort om pengar, och givetvis så ställde jag in resan, herregud liksom, en resa just for fun gör man ju inte om det ekar i plånboken! Det var ett självklart val, för familjen går ju alltid först. Alla gör dock inte samma val;) men jag gör det. Samma om någon i familjen protesterat emot det, då hade jag inte ens funderat vidare.

Så Irland finns kvar på önskelistan, och det blir ju inte mindre lockande att åka dit när Kevin går vidare till finalen i Globen ♥

Vi ska sitta på pubar och dricka guinness ( hur stavas det,? mitt rättstavningsprogram skriker hur jag än gör!)  och bara lyssna på när de irländska männen pratar och sjunger, för det finns inget språk som låter så härligt som irländska. Ibland hör man ju inte vad de säger, men det är inte den varianten jag menar, utan den här Ronan Keating varianten:)

Underbart!

Vi ska åka dit på våren, möjligen sommaren för det är ju inte världens mysigaste klimat där direkt, men eftersom vi ska sitta inne på pubar gör det ju inte så mkt ;)

 

Ett annat ställe jag gärna vill se är Venedig.

Tittar på en film just nu, The Italian job, där de är i just Venedig i början, därför kom jag på det :)

Det finns så många ställen i världen jag skulle vilja besöka. Några är avklarade, men skulle inte göra ont att återse, Hawaii tex…Las Vegas, Hollywood :)

Jaja, just nu ska jag ingenstans, om man inte räknar morgondagens Fyrishov som ett resmål ;)

 

Där ska jag häcka hela dagen enligt planen, som jag tänker frångå, för jag har inte ro att bara sitta där när det är massvis som ska göras hemma.

Novalie och Trixie ska tävla i KM i gymnastik, och Trixie ska samlas 7.30..!! Men för helvete….? Min klocka går nog inte att ställa på före 7.00 , haha.

Sen ska hon vara där till typ 12.00, och då kommer Novalie, som ska vara där till 17.00….sammanlagd tid som de ska tävla är väl typ en minut…lite räck, lite matta, lite plint. Jag ångrar att jag sa att de skulle får vara med :)

Jag kommer lämna av Trixie till ledarna, och åka hem, packa bilen full med sopor, som jag ska slänga på TIPPEN,  ta med småkillarna och göra det, och sen susa iväg och se henne tävla i en minut..Corrinda spelar basket 12.00 som jag vill se, men det funkar inte, men mamma och pappa kommer åka och kika, och Robban har tennis på samma ställe men inte förrän 14 så då är Corrinda klar….herregud vilken jäkla skjutsardag det blir:) För att krångla till det hela ytterligare har Robbans skola adventsfika kl 13.00…Jag hinner nog dit och trycka in en lussebulle och en kopp glögg innan han skjutsas vidare till tennisen..

Sen försöka se Novalie tävla en minut, och så småningom hämta hem henne, och hela huset ska städas och adventspyntas.

Jorrå, men det kommer funka. Tror jag. Annars ringer jag efter kavalleriet:)

 

Vet ni vad jag gjorde igår?

Jag var med småkillarna och handlade, och köpte bla tre kilo köttfärs, ett kilo kyckling, lax, fiskpinnar, fläskfilé.

Kom hem, tog in posten, fick ett sånt där jäkla jobbigt brev igen, som liksom skär djupt i både hjärtat och själen , inte oväntat men inte mindre jobbigt för det. Ringde mamma och gnällde samtidigt som jag packade upp. Röjde av i köket och grejade på.

I dag skulle jag ta fram köttfärsen till tacosen…och hittade den inte i frysen? Men vafan..? En ond aning slog mig, och jovisst, hela kassen med allt det frysta i stod kvar i hallen!! Hur fan kan man glömma det? Eller jag hade en jäkligt bra anledning men ändå;)

Fläskfilén, och kycklingen var frysta, men hade ju tinat upp helt, men var ordentligt kalla fortfarande, det har sina fördelar med kalla golv kanske ;) men köttfärsen var ju färsk.

Nu min fråga: Törs jag använda den? Den var sval, inte rumsvarm för den har ju fått lite kyla av det frysta…och luktar absolut inget, är inte sådär gråtrist utan ser ut precis som när jag köpte den, men har alltså stått ett dygn i hallen.

Jag har stekt upp den, och fryst in den, men vågade inte använda den…vi ska på cirkus på söndag och jag vill inte utmana ödet medvetet.

Köttfärs är ju grinigt och känsligt jag vet, men är det nån som vet?   Det är ju sådär halvkul att kasta bort mat för flera hundra, men jag chansar inte heller.

Laxen åkte i soporna, den var billig och hade tinat upp och var varm – usch, men kycklingen slängde jag in i ugnen och fläskfilén in i kylen, för att tillagas i morgon tror jag.

Det var inte vad jag planerat att laga massa mat bara sådär :)

 

Nix, ska upp tidigt, och dessutom iväg, så jag måste ju se hyfsad ut, så det är sängdax nu :)

Men vet ni….alla barnen skrek högt av lycka när Kevin gick vidare, och ja, jag med såklart :)

Natti natti

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Susanne

  Dublin rekommenderas starkt. Var där i somras och det blev en del pubbesök…:) Det finns hur många mysiga pubbar som helst. Rekommenderar O’Neils (mitt i centrum, mitt emot turistinformationen, nära Trinity http://www.oneillsbar.com/) samt Fagan’s (http://faganspub.ie/)som ligger lite utanför, i Drumcondra. Fagan’s är lite häftigt för det är lite av en kändispub; de har massa kort på kändisar som varit där; bland annat Boyzone…:)
  Hoppas verkligen du kommer iväg denna gången. Ibland behöver man slappa lite och bara släppa allt för att orka med…

 2. Viktoria

  Jag har gjort det där så många gånger – ställt matkassarna i hallen och hjälpt barn med ytterkläder, medlat i syskonkonflikter, lagt in posten etc etc och vips så har man glömt bort maten.
  Nu är jag jättepetig med mat, mjölkprodukter och annat har jag inga problem med att använda varken om det glömts framme eller passerat bäst föredatum, där går jag på lukt och smak och det är nog inte ens lätt att hälla i sig så mycket härsken mjölk att man blir liggandes en vecka. Kött däremot…. jag slänger det! Matförgiftning slår så hårt mot alla och jag vågar inte riskera någonting. Trista pengar men jag vågar helt enkelt inte.

 3. Neta

  Säger som de flesta, luktar den inte skunk så ät. Det som varit fryst men tinat kan du också äta. Det är ju ingen rötmånad precis.

 4. käthe karlsson

  Jag brukar alltid lukta på allt som passerat utgångsdatum. Köttfärs har jag också glömt, men luktade, stekte o ingen blev sjuk. Kram

 5. Kristina Å.

  Jag skulle ätit jag med, vad sjutton den har ju fått kyla av det frysta. Finns folk som slänger mjölken om den är passerad ”bäst före” datum, själv luktar jag och den har alltid varit ok flera dagar efter ”bäst före” datum. Så klart man ska vara försiktig med viss mat. Känns som att köttfärs generellt har fått längre hållbarhet från affären, ett tag var det väldigt kort datum. Fick en älgstek av en kompis en gång, den hade legat i hennes frys i nåt år eller så och hon var orolig. Men för sjutton gubbar, det var den bästa stek jag nånsin ätit!

 6. Maja

  Åh, jag är lika osäker på det här med köttfärs som du, så jag vågar inte ge några tips.

  Det här med breven, jag förstår precis vad som kan tänkas stå i dem. Hoppas att du har ett ombud som kan hjälpa dig, det behövs nog i längden. En supermamma är du, heja heja dig!!! KRAM

 7. Ewi

  Gå på katterna! Helst då med rå köttfärs men i alla fall. Katter äter inte om det är dåligt, annars gillar de ju köttfärs. De har ju bättre näsa än vi för sånt.

 8. Louise

  Säger som andra redan skrivit-luktar den ok så är det ingen fara!
  Jobbiga brev vet jag allt om,här dimper det också ner ett och annat i veckan just nu och jag kan nog gissa att vi ungefär är i samma sits…Styrkekram!

 9. Loppan

  Jag hade ätit den direkt utan att tveka. Nu har du både tillagat den och fryst den, då är det ju bara att köra! Att utländsk färs skulle vara större risk är bull. Risken överlag är överdriven. Vi tinar ALLTID kött, fisk, fågel ett dygn i rumstemperatur (inte på varmaste sommardagen dock) och har gjort i 12 år – ingen har någonsin blivit sjuk.

  Ang dina brev, ja,vad säger man!? Man kan väll mest bara konstatera att en del människor är oerhört märkliga och att det är underligt hur människor kan förändras så kapitalt! Sorgligt är det.

 10. Christin

  Den går nog att äta. Mamma brukar tina från morgonen tills vi äter den på kvällen. Så det är nog ingen fara.

 11. Ulle

  Är den svensk? Nöt eller fläsk? Hade det varit fläskfärs och utländsk hade den åkt i soporna direkt.

 12. Petra

  Å nej, men vi vet ju vems fel det är! Testa på Smulan o Zlatan…äter de är den ju helt okej…

 13. Malin

  Oj vad jobbigt ! Tur att du kan använda det frysta i alla fall. Önskar du kunde slippa de jobbiga breven !!
  Köttfärsen… nja jag skulle inte våga använda dem, men jag är sjukt noga med köttfärs Om man har otur så kan den vara dålig utan att den luktar illa. Men om du hettar upp den ordentligt när ni ska äta så kan det ju funka.
  Oj, det där gav inga tydliga råd alls.
  Sorry.
  Trevlig helg ändå, mellan alla skjutsar och allt som ska göras.
  <3

 14. anna

  har inte läst de senaste veckorna i din blogg men kan tipsa om radions julkalender (dom är jättebra) sr.se den heter familjen svenningsson tror jag och de är en familj med masssor av barn : ) verkar rolig, kram anna ps man kan även lyssna på 2010 11 o 12s gamla kalenderar dom är jättebra, avslappnande o mysigt att lyssna själv eller tillsammans med någon/några : D

 15. Anna

  Ohh din stackare! Jaa..hmmm… säkert ingen fara med köttfärsen. Gå på lukten. Luktar den inte konstigt så använd den. Hände mig också en gång med 2kg köttfärs. (Utan argt brev!). Glömde kassen på (värme)golvet över natten. Gjorde köttfärssås på den o ingen blev sjuk!!!

  Fisk är ju väldigt känsligt för smaken!

  TÄNKER PÅ DIG/ER MITT I ALLT SOM SKER!
  KRAAAM

Comments are closed.