Familjen Annorlunda

Måndag – städdag

Vissa rum i huset är mer stökiga än andra, som småtjejernas…fd gillestugan, och det är ett kaos utan dess like. De KAN INTE städa, det verkar vara helt kört.

Idag hade jag stålsatt mig för att få det gjort. Jag vill börja julpynta, och det vägrar jag göra när det ser ut som skit, så det var liksom bara att bita ihop.

Efter flera timmars slit är jag inte klar, men hann inte mer idag, så det blir alltså en fortsättning i morgon, suck!

 

I går var vi hembjudna till Anna och Lasse, deras son Joel fyllde 18 år för någon vecka sen, och nu var det dags att fira . Lite konstigt känns det, för jag har känt Joel sen innan han var född, och sen sett honom växa upp, och idag är han en ung man…och jag är bara 23? Hur fan går det ihop? ;)

Anna och jag träffades på öppna förskolan i Nyby när vi bodde där, vi hade varsin dotter då, och väntade barn nummer två. Patricia föddes i september, och Joel i november, och vi umgicks ofta, för vi bodde nära varandra, och trivdes ihop. Sen flyttade vi, och några år senare även de, men vi bor fortfarande i samma stad så vi ses hyfsat ofta.Döttrarna är bästa vänner, Janelle och Matilda, och det är alltså 18 år sen :)

Lika kul att träffas fortfarande ♥

Vi satt där i flera timmar och snackade skit, om allt och inget, både viktigt och ointressant, precis som det ska vara.

Ungarna kollade på Modig, och hunden Vilma var söt och gosig. Hemfärd i kolsvart mörker, det är inte klokt så mörkt det är nu?!

Enda anledningen att det kan få komma lite snö är att det blir ljusare, som det är nu så äter mörkret upp bilens lysen så man ser ju inte mycket överhuvudtaget.

Men jag är nöjd så länge det är varmt jag:) Tjejerna med som cyklar till skolan, så fort det blir snö får de lov att gå.

 

Den här veckan har jag planer, mestadels hemmavid, med städ, städ och städ, för sen ska det julpyntas!

Men lite fika ska jag hinna med:)

 

Jag har fått höra att jag verkar mest bara fika och leva lyxhustruliv om dagarna ;)

Jag vet att det retar vissa oerhört, men vet ni – när jag åker iväg till tex Ikea och äter lunch med någon vän, så kan ju det faktiskt jämföras med andra som har lunchrast.

Jag ”jobbar” hemma, med hushållsgöra och ta hand om barn, plus att jag nu pluggar, och jag gör det ensam, det har ni fattat vid det här laget. Jag har alltså jour 24/7, 365 dagar om året. Ingen hjälp, ingen avlastning. Så är det. Inte mitt val, det har ni åxå fattat.

Mina dejter ser jag som en möjlighet att få komma ut och vara social, träffa vänner och prata lite, så som andra gör dagligen, 45-60 minuters lunch och så 15+15 minuters rast. Oftast är det så lång tid som jag är iväg, 1-2 timmar, sen gör jag tusen ärenden på vägen – handlar, tar ett utvecklingssamtal, skjutsar någon någonstans :)

Barnen älskar att åka iväg och göra de här små utflykterna, och de som går i skolan längtar efter att få följa med :)

Ikea är deras favoritställe. JO det är sant :)

Små nöjen som är värt så mycket, för barnen och för mig.

Det är inte NI som klagar, det är faktiskt folk IRL som haft synpunkter, och jo nån suris här har gnällt över det ibland ;)

Jag har svårt att se vad som ska vara så fel, men det är klart, idioter kan ju inte tänka längre än sin egen näsa;)

Haha.

Nej, jag är inte bitter och ja jag skrattar gott åt att folk kan vara så inskränkta att de tror på fullaste allvar att det är semester att gå hemma med barn. Det är fantastisk – absolut ! Men inte semester. De borde prova.

 

I morgon ska jag nog kanske till just IKEA ;) jag behöver ljus till adventsljusstaken, och julblommor.

Sen är det städ, som sagt. Fy farao vad tråkigt det låter!!

 

Plugget då? JO, jag lämnade in mina två uppdrag i går kväll, midnatt, och fick tillbaka betyget på den jag tyckte var svårast, i Ledarskap och organisation. Ett C, och det var starkt minsann, så jag är nöjd.  Det andra väntar jag fortfarande på…brr, lite läskigt :)

 

Efter att ha burit runt på Älva och Jamie i lördags så har jag ont i ena armen, den där Jamie satt…Älva är som en fjäder, och det var skönt att få träna lite cirkelfys nu ikväll, och jag ser fram emot HIT i morgon, det gör gott åt musklerna.

 

Nix, nu ska jag sova:)

Natti natti :)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Pia

  Mäh! Vilka surdrakar! Om du så skulle vilja fika en gång i kvarten, vilka har med det att göra?? Äsch. De som gnäller har väl ingen högre önskan än en fika då och då, men är för upptagna med att lägga näsan i blöt hela tiden.

  Att ditt liv förändrats har nog ingen missat men att spekulera i vad, vem och varför och eventuellt starta massa rykten som skadar i långa loppet är fegt. Vi nöjer oss med att läsa det du skriver-punkt.
  Ha en bra dag!

 2. Ida

  Hej Carola!
  Skicksr en tanke och en kram och håller tummarna för att det blir bättre inom kort!
  Jag slås också av hur många som beundrar dig och din styrka, ska du inte fundera på vad du kan göra med det? Tänker att det finns nog många som skulle vilja lyssna på dina tankar och erfarenheter… Börja föreläsa?? Skriva bok?? Finns säkert massor annat att göra än kontorsadmin ;)
  Kram

 3. Ida

  Det är många som stöttar och beundrar dig så ta till av varje litet ord. Jag blir så imponerad över att du får allt att gå runt och du är dessutom väldigt snygg.

 4. Lotta

  Hej Carola! Tänkte nästan skriva heja Carola eftersom jag hejar! Du imponerar på mig med din stil! Snygg är du också. O tatueringar försämrade absolut inte ditt läge. Även om du inte vill eller tror det såsen kalaspingla som dig får inte vara singel så länge.. Tyvärr är jag kvinna och gift men om jag varit man o ogift så … Nej men allvarligt så kommer allt att bli bra för dig o de dina. Jag bor i Stockholm men skulle gärna hjälpa dig om jag kunde. Uppsala är inte långt borta..

  Kram Lotta

 5. Helena

  Jag läser allas kommentarer och förundras över all support du får. Härligt ! sug in allt ihop Carola DU är värd alltihop.
  Att vara hemma är ingen lätt uppgift. Och man måste få vuxenkontakt och egentid.
  Nu när blivit ensam är det ännu viktigare att inte isoleras hemma och bara låta allt kretsa kring barnen.
  DU kommer ut ifrån detta med huvudet högt <3

 6. Amanda

  Hoppas att Perra läser din blogg så att han ser hur bra du klarar allt själv! Och hoppas du läser kommentarerna Perra,vi tycker att du suger!!

 7. Familjen Lindvall

  Att folk tror det är semester att vara hemma med barnen är ju inte klokt!! du ska inte ens behöva förklara dig för att du fikar och träffar vänner! för att man är hemma med sina barn menas inte att man ska vara ”inlåst” i sitt hem! folk är ju tokiga! Sen vill jag också säga att du gör ett fantastiskt jobb och har så fina barn.

  Ta inge skit!

  Kram

 8. Åsa

  Det finns alltid en massa idioter ! Dom som tror att man vabbar för att det är lugnt och skönt att vara hemma ! lugnt? skönt? med sjukt barn eller hur ! ;-) Eller dom som inte fattar att ett fik där barnen kan leka gör att man får prata vuxenprat typ IKEA :-)
  Kram till dig du starka vackra kvinna ! :-)

 9. Lotta m nio

  Jag fick en konstig fråga på affären en gång av en som tyckte sig veta hur slappt det är att ”bara gå hemma” ;)
  -Du som bara är hemma med barnen hela dagarna…du kan väl anmäla dig som volontär inom äldreomsorgen…hjälpa gamla på promenad eller till affären, det har du ju tid till.

  Ja…eller inte!
  En stor familj kräver ju rätt mycket tid hemma faktiskt…man sitter inte direkt på arslet o latar sig dagarna i ända ;)

  KramKram!

 10. Anna

  Hej!
  Jag tycker du är en fantastisk mamma som gör allt (och lite till) för dina barn! Vilket märks väl då de ”ger tillbaka” så du kan åka och träna, m.m (vilket jag tycker du är värd, alla behöver lite ”egentid”) :) Det kanske de inte hade gjort i samma utsträckning om du inte varit en så pass bra mamma som du verkar vara.
  Det verkar inte vara en speciellt rolig situation du befinner dig i just nu (och verkar ha gjort en längre tid) och då är du nog än mer i behov av att få ”unna dig” lite, i form av fika, träning, m.m.
  Jag själv skulle aldrig kunna vara hemma på heltid (är alldeles för glad i att jobba ;) ) men jag ser för den skull inte ner på er som har gjort det valet. Har två barn själv och det var ju inte så att man slappade och levde lyxliv under föräldraledigheten. Lär ju inte vara lugnare och lyxigare med 8 hemmaboende barn… :)
  Så fortsätt lev det liv du gör och åk och fika på Ikea så ofta du vill, det har väl ingen annan med att göra?! :)

  Kram
  Anna

 11. Malin

  Men herregud vad du fikar! Du blir ju både tjock och pank! Eller vänta nu här, var det inte på Ikea det är typ ”gratis”, och var det inte så att du är en av Sveriges mest vältränade morsor???
  Men heeeerrreguuuud hur orkar folk haka upp sig på nå dylikt?! Du fikar/lunchar/roar väl dig precis när du vill, det har väl ingen annan nåt med att göra?? Fattar inte att man orkar gå in på en blogg, där de garanterat stör sig på vartenda ord, och sen sitta och kommentera massa korkade kommentarer dessutom! Skaffa ett eget liv för Guds skull.
  Nä du Carola, jag beundrar dig så sjukt mycket, att du ror allt i land helt på egen hand och du är verkligen värd varendaste chokladbollar å tårtbit i hela världen ;)

 12. Anna

  Jag tycker du är grym som gör allt detta själv. Jag har 8 barn, 9:an på väg ;) Ibland eller ganska ofta jobbar mannen kväll så jag får vara själv på kvällen med middag, undanplockning, badning och läggning och allt vad det innebär, det ÄR tufft men man grejar det iallafall. Det sticker enormt i ögonen på vissa människor som verkligen på allvar tror man flamsar omkring och lever loppan på Mannens lön ;) inte blir det bättre av att det är just mannen i min familj som sköter tvätten, på eget bevåg då dessutom. Man glider runt på en räkmacka….tror de, men som sagt allt det här andra, kvartssamtal, lämna o hämta på skola dagis, matinköp, laga mat, städa, hålla undan???!!! Det görs inte av sej självt. Så en fika på Ikea (var där idag;) DET ÄR VI VÄRDA på vägen mellan alla möten och dylikt vi sköter om. Så glöm ej du är grym. KRAM

 13. Emma

  Jag har aldrig varit hemma på heltid mer än föräldraledigheterna och då fikade jag med vänner flera gånger i veckan för att få träffa andra vuxna och umgås. Så klart du ska träffa vänner. Unnar dig även att byta ut en del av dejterna mot en mer romantiskt variant. Hihi

  Håller med om att du borde byta header. Har han valt att inte vara en del av familjen behöver han inte vara med på bilden på din blogg heller.

  Många kramar från en som också drar hela lasset själv

 14. Oslomamma

  ”Leser deg” varje dag, Carola. Tittade på tv-programmet först, sen hittade jag din blogg. Som du forstår, har jeg fulgt deg og din familie i mange år. Jeg er en helt vanlig norsk mamma som bor i Oslo. Vil bare sende deg en bamsekram med takk for all den tiden du gir oss.

 15. Mamma till fyra pojkar

  Men allvarligt… Du får väl åka varje dag o fika o shoppa o göra vad ni vill med dina underbara ungar, det är bara roligt för barnen (oftast). Det är väl tur att det är lite lyxigt, vem orkar annars!!!!???? Att folk ens ids!! Huja!

  Du är helt underbar Carola och jag gillar dig och din blogg!
  KRAAAAAAAAAAAM!

 16. Ida

  Det måste ju bero på avundsjuka, varför skulle en del annars ha synpunkter på hur ofta du fikar eller äter ute, det är ju otroligt löjligt. Jag tror inte de har en aning om hur det är att vara ensam med en stor familj, hur kan de tro att det är semester att vara hemma och ta hand om hem och barn. Det är ju bara pinsamt hur en del håller på. Du gör helt rätt som inte tar åt dig.

 17. Gunilla

  Jag gillar verkligen din blogg och jag beundrar dig verkligen. För att du inte bryter ihop och blir en pöl på golvet. Ensam är inte lätt och speciellt inte när du inte valt det. Och på det så tycker folk du lever lyxliv. Och har åsikter om hur hedern ska se ut. Jag ser att det är i all välmening men jag skulle inte orka. Skulle krypa in i mitt skal och stanna där. Och så har de med åsikter ”vunnit”. Så jag beundrar dig för din styrka. Och att du fortsätter skriva. Jag älskar att läsa här! Alltid första bloggen för dagen. Jag skulle vilja ge dig en riktigt stor varm kram! Hoppas din tisdag blir fin!

 18. Karin

  Hej Carola!
  Men hallå, vänta lite nu…
  Har folk synpunkter på att du fikar för ofta?!!!
  Jamen folk är tamigfasen inte riktigt kloka, vad har som med det att göra?!
  Du får väl fika, luncha och dejta så ofta du vill, det är ingen som har med det att göra.
  Jag tycker det låter supermysigt att du verkligen tar dig tid att komma ut på det här,
  för det är väldigt lätt att bli isolerad i hemmet.

  Jag tycker också (fast jag egentligen inte har med det att göra) att du ska byta headern
  här på bloggen….
  Men det är givetvis helt ditt val eller beslut =)

  Hmm, jag måste noga googla på det här nya betygssystemet…
  Jag fattar inte vad bokstäverna står för :-/
  Eller också får du skriva om de i ett inlägg, kan ju vara fler än jag som inte är insatta :-)

  Kram från mig!

 19. Johanna

  Ähhh Carola… du ska inte behöva förklara dig hela tiden. Det finns gnällkärringar och avundsjuka överallt. Galet trist men vad ska man göra. Du vet ju ändå att du är den bästa mamman till dina barn ♥

  Självklart måste man få ta ett avbrott från sin vardag. Hur ska man annars tanka upp sin energi??

  Så fortsätt leva ditt ”lyxliv” om det nu kallas det :-D

  Ha en fin dag

  KRAMAR

  PS… tycker absolut, och har tyckt länge, att du ska byta header till en med bara dina underbara ungar :-) ♥

 20. monica

  Att folk bara orkar….men du märker ju här att vi inte missunnar dig en fika då och då.
  Du är helt suverän som fixar allt!
  Kram på er

 21. Therese

  Ville bara säga att jag läser din blogg i stort sett varje dag. Jag jobbar på förskola i en småbarnsgrupp, men är föräldraledig med mitt första, och väldigt efterlängtade barn. Jag älskar henne över allt annat, men jag är nästan 40 år, och inte är det någon semester att vara hemma ;)
  Tycker att du verkar ha väldigt sunda åsikter om barn och om barnuppfostran.
  Och det man ser/hör av dina barn har du lyckats väldigt väl med dem…
  Så bara att ”skita” i vad andra tycker och fortsätta i samma stil… Kram

 22. Eva

  Kan du berätta nu vad som hänt? Går så många rykten om er, och det är ju bättre att du förklarar vad som verkligen stämmer. Säger det här bara i välmening.

  1. Camilla

   Carola har ju redan nämnt i inlägget ovan att hon gör allt ensam.
   Det räcker gott och väl som svar tycker jag.

 23. pia

  Godmorgon!

  Jag bara älskar ditt sätt att svara folk som lägger sig i =) Att dom bara orkar….
  Tycker verkligen att dom som klagar ska byta med dig för en vecka så får vi se
  om deras mun öppnas med fler dumma inlägg =) Önskar dig en fin dag och ta en fika
  för mig oxå, en riktig lång kaffe/lunch paus ;) Ha det gott

 24. Ida

  Jag förstår inte hur en del tänker, men det är väl just det de inte gör. Tycker att det är beundrandsvärt att du ensam tar hand om en så stor familj och får allt att gå runt. Förstår att du haft det tufft på många sätt men du verkar vara en sådan positiv inställning till allt.

 25. Anki

  Tänk att det alltid finns någon som ska ifrågasätta någon annans liv och tycka en massa negativt. Tur att du själv vet att du är en stark, klok och fantastisk mamma och person :-)Bry dig inte om när det finns de som skriver negativt om dig och vad du gör. Förmodligen är de bara avundsjuka på dig ;-)
  Kramar till dig Carola från Skåneland

 26. Maria husetfullt

  Det finns så många tyckare om allt och alla. Att vara hemma med barn är ett heltidsjobb. Jag vet jag har själv nio stycken underbara busungar :) att få dom där små utflykterna som är små och korta, men ändå så värdefulla är guld värda. Dom betyder ju så mycket och har absolut inget med lyxliv att göra. . Fortsätt du med dina ”raster” och njut av vardagens små höjdpunkter. :)
  Jag tycker att du är en fantastisk mamma och person. Att ro runt en stor familj är inte alltid lätt. Du gör ett enastående jobb :) för det är ingen dans på rosor och vara hemma och precis som du säger ingen semester samtidigt som det är underbart att vara med sina barn.

  Kramar; Maria husetfullt

 27. Neta

  Dags att byta header nu då :) till bilden du har på köksväggen tycker jag.
  Ja du är enastående i dubbel bemärkelse, inte ett ont ord om … och du verkar klara alltihop galant.
  Men jag förstår nog att du har dina stunder du också och att det är jobbigt med allt inkl ekonomin kan vi nog alla räkna ut, så att du har ”rast” på Ikea är dig väl unt. Fast ljusen köpte jag slut på där idag :P

Comments are closed.