Familjen Annorlunda

Flyttade igår

Usch, tårarna fortsätter trilla.

Jag VET att det bara är till andra änden av staden, Uppsala är dessutom rätt litet;) men vad faaaan, det är inte det som är gejen.

Till er som har barn som flyttat typ hela Sverige, eller ve och fasa – utomlands…brrr, så skickar jag en stor kram!

Jag har aldrig kunnat fatta hur jäkligt det skulle kännas, utan mer trott att det skulle kännas rätt ok.  Tänkt att den dagen är de flygfärdiga och klarar sig själva. Det är ju sant, Janelle klarar sig utmärkt utan mig, men jag utan henne? Inte en chans :)

Jo det gör jag, men det känns i hjärtat att hon inte ska bo här längre. Aldrig mer ska jag ha mina nio fina underbara barn boendes med mig samtidigt.  Och OM det skulle ske, så är det ju för att hon är ledsen, och måste flytta hem och DET vill jag absolut inte ska hända!

Som sagt, Janelles lycka är det viktigaste ♥

 

Igår var det tänkt att flytten skulle bli av, och det blev den, med den lilla, förbannat viktiga detaljen att Janelle själv inte kunde vara med. Hon var jättesjuk, och låg här hemma i hög feber och hade ont både här och var, mest i magen.

En mkt ledsen liten tjej fick inse att det inte funkade, och ligga kvar på soffan och sova, medan jag och syrran åkte med släpet till Simon och flyttade ner hans saker, för vidarebefodran till lägenheten. Simons mamma och brorsa hjälpte till, ( supertrevliga både två, det lovar gott inför kommande släktkalas!!) och det gick alldeles utmärkt. De mesta av Janelles grejor var redan i den stora bilen Simon lånat och de kom såklart på plats de med.

Jag fotade lägenheten och messade bilderna till henne så hon fick se hur det såg ut , Simons mobil är inget vidare på sånt tydligen. Den är pytteliten, men precis hur charmig som helst! Med stor klädkammare, och kokvrå och badrum med minibadkar.

Faktiskt så kommer jag inte skriva med om den förrän hon själv gjort det, och inga bilder får ni av mig heller, det är HENNES grej, som jag inte vill ta ifrån henne ♥

 

Vi åkte hemåt vid 23 tiden, och då mådde hon ganska bra, Ipren rules the World!

Simon kom strax efteråt och vi åt jordgubbar och glass/ grädde, och såg på film. En väldigt positiv överraskning var att plötsligt så dyker Jon Bon Jovi upp i filmen :)  Ahhhh, den blev 100 % bättre direkt ;)

Cry Wolf, inget mästerverk mer än för hans skull då ;)

Janelle började frysa och må dåligt när iprenet gick ur kroppen, och det var bara att inse att det fick bli ett besök hos sjukvården om hon inte vaknade frisk dagen efter.  De sov här för det är ju inget roligt att börja sitt nya liv hemifrån som sjuk!

Det gjorde hon inte,( vaknade frisk alltså,) och en visit hos Farbror Doktorn visade Njurbäcksinflammation….!  Vad nu den kom ifrån?

Inte alls bra ju, men nu fick hon ordentlig medicin och ska följas upp om två veckor.

Stackars lilla gumman.

 

Men nu är hon där, och jag började såklart grina när hon skulle gå…för sista gången innan hon flyttat. Det är ju så löjligt, men jag kan inte rå för det.

André och Simon skrattar åt mig när tårarna trillar, men de gör det på ett gulligt sätt så det känns bara rart.

Jag gav henne två berlocker till hennes armband, och kunde inte få fram orden för tårarna satt i halsen, men hon fattade själv:)

Den ena var en vinge, och det är för att hon nu får sina vingar, nu är hon flygfärdig.

Den andra en skyddsängel, symboliserande att jag alltid kommer att finnas där för henne, och vaka över henne. Jag och ängeln tillsammans ♥

 

Så nu är hon utflyttad.

Det blir nog bra det här. Kanske :)  Men ingen av de andra ungarna kan ju ens försöka inbilla sig att de ska få flytta…haha never again! De stannar här. Basta!.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

I morgon ska jag göra nåt spännande!

Och på eftermiddagen gå på Ikea med Janelle och Simon:)  Alla småbarn har tjatat hela sommarlovet om att få gå dit, så okey då!

Att jag gav bort våra vardagstallrikar till Janelle och Simon, så vi inte har nåt att äta på här hemma kan spela in, lite..

På kvällen är jag riktigt sugen på att åka ner på stan och lyssna på Def Leppard…men vete fan…Träna vill jag åxå.

Men på torsdag åker vi till husvagnen så jag borde inte ränna ute i morgon kväll, utan stanna hemma och packa.

Till eventuella tjuvar eller annat löst pack vill jag bara säga att huset ingalunda kommer att stå tomt!

No way, det kommer ränna folk här hela tiden :) På helt oförutsedda tider, mohaaa.

Dessutom finns det typ inget att stjäla:) om man inte gillar trasiga gamla leksaker och tjock-tvn…

 

 

Dagens roligaste annars var att Corrinda fått plats på Stadium sports camp! Som hon hoppats på det!  Vi var sena att anmäla så det fanns inga platser kvar då, men så kom det ett återbud. :)

Hon blev så lycklig!

Dessutom har hon blivit erbjuden att åka på ett annat basketläger, i LUND…jag vet inte hur vi ska lösa det, men på nåt vis går det nog….Det i Lund är 10-14 juli, och Stadium 14 och en vecka framåt…. Kan bli knepigt. Speciellt eftersom jag har noll lust att köra henne fram och tillbaka till Lund…och lämna henne i Norrköping på vägen hem:)

Haha, men det löser sig:)

 

Nu ska jag fixa lite och sen sova!

Kramisar till er :)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Jag är ensambarn och flyttar till Australien om två år. Så min mamma skulle nog vara väldigt glad om hon var i din situation ;)

 2. Felicia

  Åh, att ens barn flyttar hemifrån bävar jag inför! Även om det dröjer ett tag innan mina barn gör det.
  Jag har följt er ända från er medverkan i familjen annorlunda och tycker att du har fantastiska fina barn.

  Om Corrinda ska på läger i Lund och du behöver hjälp med tex lämning/hämtning vid tåget osv så bor vi i Lund kommun och hjälper gärna till. Mitt äldsta barn är ett år yngre än Corrinda. Bara att maila mig på den angivna mailadressen.

 3. C

  Corrinda kanske kan åka tåg om hon tycker det känns ok? Det går ju direkt till Lund från Stockholm och på hemvägen kan man ju hoppa av i Norrköping.

 4. Lotta m nio

  Men åh, stackarn, njurbäcksinflammation!
  Det är ju en bra mycket värre variant av UVI.
  Jag har haft det en gång för länge sedan…trodde i min dumhet att det var vanlig urinvägsinfektion som kanske skulle gå över, men nädå.
  Det är faktiskt en riktigt obehaglig grej. Man kan bli skitdålig (kan jag ju säga nu när hon fått hjälp!) och bakterierna kan lätt spridas till blodet. Blodförgiftning sen alltså…tvi vale.

  Tur hon fått hjälp och jag hoppas hon blir bra snart =)

  Kram till er!

 5. Hanna

  Du skriver så fint. Och vad underbara presenter, berlockerna. Jag önskar att jag hade en väninna som du! Kram

 6. Jeanette

  Jag ligger och morgonmyser i sängen med min 1,5åring och bebis i magen. Tårarna trillar när jag läser dina fina ord om Janelle! Vill inte tänka tanken på att mina ungar också ska flytta en dag. Väldigt fint med berlockerna också!
  Är kanske smått hormonell såhär i v31, men va fan ;)
  Krya på Janelle och hoppas att dem trivs i sin egen lya :)
  Kram på dig Carola! <3

 7. Hanna mamma till 4

  Oh nu sitter jag här o lipar igen ;-) Du skriver så fint. Hoppas nu att det ska gå bra för er alla. Njut av semestern. Många kramar till dig o familjen.

 8. mettemy

  Mina föräldrar har en dotter på irland å en i Tyskland. ….även en hög med barbarn att sakna men mamma är pensionär å kan åka dit rätt ofta :) jag å mina tre döttrar bor kvar i samma stad :)

 9. Gunilla

  Du är bara så otrolig!!! Både mjuk och stark. Brukar tänka på dig när jag får för mig att det är något jag tror att jag inte klarar av. Carola kan…. Två av mina flickor flyttade vid 18. Det har gått jättebra,nu är min yngsta 18 och blir förhoppningsvis kvar ett tag till. Gunilla

 10. Ida

  Du skriver så fint om din dotter. Det är jobbigt med förändringar, ibland önskar man att man kunde backa bandet lite men det är ju ändå livets gång. Det viktigaste är ju att ens barn mår bra. Skönt ändå att ni kommer att bo så pass nära varandra.

 11. Marianne

  Min dotter är på stadium nu helt underbart läger, duktiga ledare och så välorganiserat. Hon får säkert jätte kul.

Comments are closed.