Familjen Annorlunda

Skolavslutning :)

För…Tja..hm…*räknar på fingrarna*..äh det vete fasen för vilket år i rad det är! Typ 13 tror jag :)  Iaf så var det återigen dags för skolavslutning.

Novalie hade bett om att få lockar i håret, så det gjorde jag, Trixie och Lovelia fick inga. De var inte speciellt sugna på det heller;)

Småkillarna väcktes, Jordan klädde på sig i sitt tycke, fina avslutningskläder : mjukisbyxor, ful t-shirt från nån billighetsaffär, och gummistövlar… Nää, gör om, gör rätt:)

Till sist, under protester fick han på sig kortbyxor och en ny t-shirt, som jag ursprungligen köpte för att de skulle ha på studenten, Jamie fick en likadan.

Trixies fina klänning har Jordan lånat, och hoppat studsmatta i…ja, han ville vara fin;) så den har fått fula brännmärken i tyllen;/ så vi fick ta till plan B, och fast det var surt att hennes klänning är trasig var det ändå lite tur, för då kom jag ihåg mormors gamla klänning ( min mammas) . Den hade hon på sin första skolavslutning, och den är alltså runt 60 år gammal.

Det är två klänningar, en enkel under, och en i nåt crêpeliknande material över. I min favoritljusblåa färg.

Den här hade Janelle på tvillingarnas dop, Patricia har haft den, inte Corrinda för då glömdes den visst bort, och sist Novalie på sin första avslutning. Känns som att det märks att jag är både traditionsbunden och nostalgisk ;) men faktum är att tjejerna tycker den är superfin.

 

Jag skickade tjejerna före till skolan så de kom i tid, medan jag gjorde iordning killarna och Lovelia. Sen susade vi i lillbilen ner, fulparkerade ( inga böter här inte ) och hann stå en stund och vänta innan de kom tågande. Vi kilade bakvägen till altandörren som alltid står öppen eftersom det blir så varmt i kyrkan, och längst bak finns det bord längs med väggen som ungarna kan stå på, då ser de hyfsat ;)

Jag sa ju att vi gjort det här i 13 års tid, så vi har en väl utarbetad strategi :)

Frukostvällingen fick bli on-the-go idag :)

Lovelia var lite kladdig i ögonen i morse, och allt eftersom dagen gick utvecklade det sig till en fullvärdig ögoninflammation :(

Killarna stod still rätt länge och lyssnade på Trixies avslutning , men sen släppte jag ut dem genom dörren, det är på baksidan av kyrkan och bara grönt och gräs/skog så det funkar bra.

När första omgången var färdig, kilade vi till framsidan igen för att ta farväl av klassen till i höst, och efter en stund kom Novalie tågande. Eftersom vi sett det hela en gång hade vi ingen brådska in utan Trixie fick säga hejdå i lugn och ro. De fick varsitt kuvert med ett litet frö i, det ska de plantera och sköta om under sommaren, samt dokumentera – sommarläxa:)

Tror det är en solros, men är inte helt säker, fröer är inte min starka sida..vi får se!

Sen bakvägen igen, och den här gången stod jag faktiskt kvar utanför med ungarna, det är trist för dem att se samma sak en gång till. Kyrkans husmor smög ut till mig med en kopp kaffe, så jag stod där i godan ro och lyssnade på skönsång och sippade dagens första kaffe :) Det gäller att ha kontakter , hihi, men jag är ju i kyrkan tre dagar/v.

Novalie:)

Klänning från Lindex.

Även hon fick säga hejdå till klassen i lugn och ro, innan folk skingrades och de som skulle till fritids gick dit och vi andra hem.

 

 

– Kom ungar och ställ er så jag får fota!!

 

 

 

 

Jag måste hylla digitalkameran.. Fy vad många kassa pappersbilder man fått framkalla annars ;)

 

In, hem, ut, äta lite, innan jag tog med mig Janelle för att åka till 4-ever tattoo, och göra hennes tatuering.

Jag hade i mitt stilla sinne tänkt att vi är väl hemma på en timme eller så, och vispade ihop  mjukglass som skulle frysa i 3½ timme, perfekt. Trodde jag;)

Haha. Nästan fyra timmar senare var vi hemma igen, och då hann jag bara slänga i mig lite ( för mkt) mat, och svida om till träningskläder, för idag var det ett HIT pass i Stadsparken!  Whihaaa:)

När det var slut var det inte så mycket Whihaaa som hördes från mig, snarare…Pust, jag tror fan jag DÖR nu!

Svinjobbigt!  Kul:) men asjobbigt. Skönt att vara utomhus, det känns härligt.

 

Hem, äta en jättetråkig fisk i ugn, och sen tinade vi mjukglassen, hihi, och smackade i oss i våfflor . Jättegott!  Det är Arlas, och finns i kyldisken, jag såg den av en slump för ett tag sen.

 

Janelle och Simon drog iväg på partaj, och sen pyser hon till Mitta, så henne ser man väl framåt lördag eller så. Patricia och André stack iväg de åxå, tror de skulle till Stadsträdgården . Bäst att passa på att njuta av de här sommarkvällarna som är nu, sommaren blir ju aldrig lika vacker som den är nu, med långa ljusa kvällar, mörkt en sekund vid halv tre eller så, och sen ljusnar det igen .

Ljuvligt.

 

Nu är det alltså SOMMARLOV för alla!

Nio veckor, och vi ska försöka fylla dem med lite av varje, så att alla är nöjda och glada. Lite ( mkt) Årsunda, lite konserter, lite utflykter, massa bad och förhoppningsvis massa sol och värme!

Det behövs.

 

Nu ska jag pussa på Trixie och Lovelia som av nån anledning ville sova i soffan /fåtöljen i vardagsrummet ? Fråga mig inte varför, men visst kan de få det :) innan jag knyter mig.

 

Hörs snart.

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maud Franzén Arroyo

    Så Fina dina tjejer var i sina klänningar, roligt med mormors klänning tycker jag. Kan förstå att det är svårt att samla alla på en bild. Småkillarna har nog så mycket ”spring” i sina ben nu när det är sommar så det är nog svårt att stå still då. Fotot på Jamie ensam, ser ut att vara på en kusin till Emil i Lönneberga ha ha ha… ibland har jag sett Jordan med den blicken oxå. Hoppas att ni får en skön o bra sommar, sköt om dej och de dina Kram Maud

  2. Camilla Nordin

    Härligt med sommarlov :-) Du har tålamod som en ängel ;-) Jag har 2 tjejor, 9 & 11 år och tycker jag har häcken full ;-) vad ska ni hitta på i sommar? Tänkte om du har förslag på aktiviteter, spontana och lättillgängliga? Jag kan tipsa dig om Kungsbyn som ligger en liten bit utanför Västerås. Kanon! Mina barn älskar det. Barnen får riktig närkontakt med djuren och som förälder kan man låta barnen springa fritt och utforska. Det finns även jättefina grillplatser med stora elgrillar.
    Ha en härlig sommar!

  3. Åsa

    Kommer även jag ihåg denna fina gamla mormors-klänning sedan tidigare.
    Kul med sparade kläder som går att återanvända.

  4. Viktoria

    Vilket fint gäng! Jag tyckte väl att jag kände igen den ljusblå klänningen från något annat år.
    Våra barn kom precis hem från ännu en skoldag, men snart är det deras tur att ta sommarlov också.

  5. Brittinger

    Härlig avslutning. Vilka fina ljusblå klänningar flickorna hade.
    Roligt med din mammas fina klänning som varit med så länge, kan man inte tro att den har så många år på nacken.
    Känner igen det där med att samla alla för fotografering, alltid är nån på G.
    Ha de så skönt nu med sommarlov för alla, då du också är hemma. Skönt.

  6. Ida

    Var är Per någonstans? Har han inte tid att vara med på barnens skolavslutning? Jag har såklart inte med det att göra, jag är bara nyfiken eftersom det låter som du vore ensamstående.

Comments are closed.