Familjen Annorlunda

Helgen rusade förbi…!

I fredags var det ju Kulturdag på Novalie och Trixies skola. Det är nåt de har varje år, och varje år sen Janelle började i förskoleklass år 2000, så har det varit strålande sol…! Det är ju helt galet :)

Skolan visar upp sig, eleverna får visa upp vad de gjort, olika danser, eller som treorna i år  – en tipspromenad för föräldrarna, Är du smartare än en tredjeklassare?

Jag gav upp efter frågor som : Hur många år tog det att bygga Uppsala domkyrka?  Och  hur högt är det i tak i nån sal på Uppsala slott?

Ingen aning ;) Men jag gav faktiskt inte upp, utan vi tog en paus, jag och Novalie för hon skulle stå och sälja på loppisen, och sen glömde vi bort att slutföra den…men det var svårt! Jag är nog inte smartare än en tredjeklassare ;)

På loppisen fyndade vi massa bilar till småkillarna, lite Barbies, och en paper jam gitarr, som ju Jamie älskar, den han har hemma är trasig, men den här nya låter ju till och med, han är som en liten Angus Young nu ;)  Ni vet, AC/DC ;)

 

Som vanligt stannade vi kvar hela dagen, och som vanligt var det mkt trevligt ♥

 

På kvällen cirkelfys med Martin, och sen tacos, och det är faktiskt riktigt gott med det efter stenhård träning:)

 

Lördag sen, var ju kalasdagen.

Vi samlar ihop våra tre majbarn, Robban och Corrinda är ju tvillingar så det är ju naturligt kanske, men så fyller ju Novalie veckan efter så vi tar alla samtidigt.

Dagen började med lite grått och moln och jag sneglade inåt poolrummet och tackade mig själv att jag dammsugit där några dagar tidigare…men så sken det upp och vi kunde duka ute:)

Janelle och Simon kom och skötte dukningen medan jag ägnade mig åt important stuff:

Tårtmakning :)

De fr välja själva vad de vill ha för fyllning och så försöker jag göra alla nöjda.  Robbans högst upp, med chokladpinnar runtom, krossad choklad över, chokladbottnar, chokladpudding och grädde i….inte min favorit, men ungarna älskar den :)

Corrindas med jordgubbar, vanliga bottnar med vaniljkräm+grädde blandat i lagren.

Novalie hittade en oblatbild som hon ville ha, och hon har vanliga bottnar med chokladpudding, vaniljkräm och grädde blandat i lagren och krossad choklad strösslat på ett lager , massa grädde :)

Corrindas är godast, den är i världsklass, om jag får säga det själv, och det gör jag ;)

 

 

 

Framför sina tårtor, redo att blåsa ljusen…Notera Jordan ;)

 

Sen blev det tårtätning på hög nivå :)

Jamie sov sig igenom hela kalaset , jag trodde att han skulle kunna klara sig utan att sova middag för han vaknade rätt sent, men lagom tills gästerna kom var han så trött att han däckade och somnade…Stackarn vaknade upp och fattade ingenting sen:)

Barnen fick fina presenter, Corrindas bästa var en riktigt fin basketboll tror jag , som syrran köpt, och Robban gillade sitt Trädgårdsyatzy, åxå det från min syster, som oftast prickar in bra grejor:)

Till Novalie hade hon köpt en cykelhjälm som hon kikade på när vi var på Biltema, och Novalie blev supernöjd :)

Lite annat smått och gott blev det åxå. Novalie fyller ju år på torsdag, så jag har inte gett henne nåt från familjen än, så hon har ju lite till att se fram emot :)

Hon vill ha ännu fler Skylanders gubbar, trots att hon fick två från Anna med familj i lördags, Skylander är tydligen jättekul!

Annars har vi ett annat spel som snurrar flitigt just nu på Tv spelskonsollen…nej de får inte spela så mkt nu när solen skiner, men det är skönt att pausa ibland:

 

Sly Cooper , hur kul som helst:)

Till och med Robban kan spela en stund och ser glad ut, han gillar ju betydligt mer avancerade grejer annars.

 

När vi kalasat klart och alla åkt hem var ingen hungrig, men äta måste man ju och plötsligt hade Simon och Janelle erbjudit sig att fixa Kyckling faijitas, och det var så jäkla gott!

Det har jag nog faktiskt aldrig ätit, och när någon annan lagar maten smakar det ju extra gott :)  Det var rensade fat, och jag fick sota för att jag trodde att ett kilo kyckling skulle räcka…det hade varit lagom med två….iofs hade vi några extra gäster..

Simon och Janelle får gärna laga mat flera gånger :)

 

Sen kikade vi på Melodifestivalen, jag nöjde mig med att komma in lagom till Robin sjöng, denna makalösa unga människa med den fantastiska rösten, som tydligen ska vara på Furuvik och uppträda på lördag när vi ska dit, mina tjejer säger: Vi ska träffa Robin på lördag!  Jamen visst, precis så är det ;)  Vi och några andra ;)

När det var några bidrag kvar somnade Lovelia:

 

Och när omröstningen var trist för att Robin fick så få röster ( tråkiga Europa som inte fattar nåt, han var ju bäst!) så somnade Trixie:

När hon var liten kunde hon somna var som helst och hur som helst, och det sitter i än idag tydligen :)

 

 

Idag kom pappa och mamma med husvagnen!

Äntligen :)

Den må vara gammal , och den har sett sina bättre dagar, men det sitter så förbannat mkt glädje och underbara minnen i väggarna på den :)

Och den är…eh…färgglad ;)

Från dörren mot bakre delen, där man bäddar ner och sen får det plats en fyra fem ungar där, eller en vuxen och några barn, eller två vuxna och något barn :)

Köket….:

Det pyttiga kylskåpet :)

Öppnar man bänkluckorna hittar man en gasolspis som jag inte törs använda, och diskho:

Tittar man in på toaletten så funderar man på när sjutton det kan ha varit modernt med de här tapeterna????

Tänk att man kan vänja sig vid allt;)  Jag som ogillar sjuttiotalets mönster och färger, älskar husvagnens :)

Det är lagom stort för att stå här inne, man kan borsta tänderna och möjligen byta kläder , om man är smidig … och inte törs visa sig;)

Vi har en liten portabel toa, ska kika så den funkar bara för det kan vara en räddare i nöden! Förra sommaren var jag ensam med ungarna, det var natt, det ösregnade , alla andra sov och Jamie hade feber och var ledsen och grät, och jag var dessutom så jäkla kissnödig, givetvis bara för att det var i princip omöjligt att gå iväg till toan, Murphys law ni vet. Då ångrade jag att jag lyft ur toan kan jag lugnt säga ;)

Hur det löste sig?

Jag fick stoppa ner Jamie i vagnen, och traska iväg i ösregn, han svalkades nog av för febern sjönk och sen sov han hyfsat, jag hade av nån outgrundlig anledning missat att packa ner barnalvedon….? Inget är omöjligt, bara olika svårt :)

 

Den mindre sovplatsen, där jag låg med Jamie och Jordan förra sommaren, ibland med Lovelia åxå, trångt men mysigt.

Snygga gardiner va ;)?

Diskhon igen.

Corrinda dammsög ur hela vagnen, den städades ur noga i höstas, så det var fint, inga möss hade bott i den:)

 

Karin kom på besök idag, och vi babblade och uppdaterade oss på varandra, det blir allt för långt mellan varven som vi ses..

Hon behövde åka till Ikea så jag ”offrade” mig, haha.

 

Hemma igen satt jag och ynkade över att det var trist att laga mat, och vips hade André erbjudit sig :)

Han lagade till en supergod gryta som alla barnen åt med stor aptit.

Vad fasen är grejen? När JAG provar nya saker så klagar de, men när Simon lagar mat med lök och paprika i, och André lagar mat med lök och massa kryddor, DÅ äter de som att de aldrig sett mat förr?

Jag tror att jag ska hyra in de där två som kockar :)

 

Efter middagen pysslade jag så äntligen ihop inbjudningskort till Trixies kalas, nu blir det sent inbjudet men bättre sent än aldrig, hoppas att inte alla har uppbokat…

De är 14 tjejer i klassen…. Kan bli hög ljudnivå :)

 

Nu ska jag minsann hoppa i säng, Imorgon är en annan dag, som Christer Björkman sjöng för tusen år sen, men som fortfarande sitter i min hjärna :)

 

Natti natti på er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Jag förstår inte heller, det är ju tvillingarna och Novalie som fyller i maj. Vad spelar det då för roll att Trixie fyller år i oktober?

  2. Åsa

    Vet inte om jag missar något men jag läser i alla fall att Novalie och tvillingarna har gemensamt kalas… förstår inte vad Trixies födelsedag i oktober har med inlägget eller rättare sagt med kommentarerna att göra.

  3. Louise

    Kikade på erat hus på google maps och där stod ju du med stor mage och Perra.Fixade ni staketet eller nåt :)

  4. Ida

    Trodde jag var ensam om att ha sådana tapeter men jag har de i grön nyans i mitt badrum hemma

  5. Kristina Å.

    Har också använt chokladpudding i tårta, som du säger kanske inte min favorit heller men barnens! Marsankräm och frysta tinade hallon/blåbär mellan bottnarna, grädde runtom och krossade maränger och färska bär ovanpå, det blir gott det och påminner om Corrindas.

    Men vilken härlig husvagn, kanske inte min stil men livar definitivt upp campingen. Bara den funkar så! Har faktiskt aldrig bott i husvagn. Tältade däremot en hel del med föräldrarna när jag var yngre och med kompisar på Gotland när jag blev äldre/tonåring. Tyckte det var mysigt då men inget jag vill göra nu men skulle kanske offra mig för barnen. Men nu är de tonåringar och kanske inte så intresserade längre … eller?

    Fina kort, roligt att få riktiga kort och inte bara mailinbjudan. Lagom pyssel för en vuxen också kanske.

    Fantastiskt väder det blev, solen skiner från en strålande blå molnfri himmel.

    Nu ska jag åka och försöka hitta reservdel till kylskåpsdörren som verkar ha hakat upp sig på nåt sätt.

  6. Jessica W

    Åh va välvårdad den verkar vara er vagn.

    Tack för titten och stort lycka till med er campingsommar.
    Vi njuter varje helg och snart flyttar vi ner till husvagnen och ska bo där heeeela långa sommaren.

  7. Carola P

    Vilka härliga tårtor. Mina barn brukar också vilja har chokladpudding i tårtan och då tillsammans med banangrädde.
    Ha en trevlig vecka.
    Kramis

Comments are closed.