Familjen Annorlunda

Snott!

Igår letade jag efter bilder på när Robban & Corrinda var bebisar, men hade inga på den här datorn, och orkade inte ( jaja…) gå och leta reda på fotoalbumen, vilket är det nu av alla tusentals liksom..

Men så ser jag att Janelle orkat, hon hade fotat av bilder i sitt album, som jag hänsynslöst snodde rakt av, och här får ni dem:)

Stolt Janelle, med små majblommor ♥

 

Vid matbordet såg det ut såhär innan de fick sina tripptrappstolar:

Det är i vårt förra hus, och matplatsen var så liten, väggen är precis till höger på bilden, så den slog vi ner för att få bättre utrymme:)

Julkort, första julen med tvillingarna:

Patricia, Robban, Corrinda och Janelle.

Det var innan digitalkameratiden, så det här är ett av typ femtio kort som blev ”sådär”  ;)  Här är de runt 7 månader.

 

På nåt lekland några år senare:

Robban – vild och galen med skjortan på trekvart , sötnosen min:)

 

Och Corrinda, lika fin hon:)

Åren går så himla fort, det är tur att det finns bilder :)

 

Idag sken solen igen, fint det, jag blev lite sur igår när det var mulet och gråtungt, även om det ju varit kallt och snö länge så har det ju  varit sol ganska länge nu. Nu sken det ju upp även igår och blev fint, men det är liksom lättare att starta dagen med ett leende när solen strålar :)

Vi åkte till kyrkis, idag var det avslutning på musikleken. En hel termin är slut? Obegripligt! Jag tycker att den nyss började, och då var det svinkallt och asamycket snö…brrr.

Jag gillar sol och värme mkt bättre, även om det är tråkigt att det innebär slut på mysiga sångstunder i grupp..  Nu sjunger ju jag mest hela tiden hemma, hellre än bra erkänner jag villigt, men ändå:) Ungarna trallar på de med, och Jamie till och med sjunger i sömnen, hihi.

Vi stannade kvar och babblade, och så måste vi ju gå och kika på fåren innan vi kunde åka hemåt.

Jordan var så trött, han kanske är seg av pollen?  Han somnade på soffan en stund hemma efter lunchen, och jag låg på studsmattan i solen och halvsov jag med när Jamie sov, najs.

Innan jag intog studsmattan så satt jag vid garageporten en stund, och i ögonvrån såg jag denna skönhet:

Där har jag inte alls planterat någon Kungsängslilja, och det har då aldrig vuxit nån där förr, däremot har jag planterat en på ett annat ställe i trädgården..men de är väl lökväxter?  De sprids väl inte typ 20 meter av sig själva? Och bara en?

Konstigt.

Fin som sjutton är den iaf!

 

Jag plockade lite med loppissaker som Novalies klass ska sälja på Kulturdagen på fredag, och givetvis hittade jag inte en bråkdel av allt skräp jag annars svär över;) men lite blev det, ska kika vidare i morgon.

När Novalie och Trixie kom hem från skolan så åkte tjejtrion ner på sitt rum för att städa, det såg för gräsligt ut. Igen. Som alltid..

Det var tillfälligt mulet så det passade ju bra:) men så fort solen kom fram skyndade de sig att vilja ha ”frisk luft, mamma” .

De får fortsätta i morgon helt enkelt.

 

Pysslade med att vika lite tvätt, röja lite i köket, ta ner några kartonger med sommarkläder, skicka lite mail, bla ett beställning på nya blöjor från Blöjbudet:)

Upptäckte att de ju har börjat med barnmat och lite annat smått och gott åxå.  Jag gav upp barnmat på burk när Robban och Corrinda föddes, inte för att det blev dyrt utan för att de totalvägrade att äta den! Janelle och Patricia åt nästan enbart burkar, så att de där två vägrade blev en överraskning, och det var bara till att ta fram stavmixern :)

Efterföljade barn var av samma sort och har inte gillat burkmat mer än någon enstaka sort.

Men hur smart är det inte att slippa släpa hem burkarna från affären, utan ist lägga en betsällning på nätet och så kommer det hem nästan direkt.!  Fanns massa kul att välja på, och välling:)

http://blojbudet.se/barnmat/

 

Jamie gillar iaf deras blöjor:

 

Han har dock en jäkla ovana som inte en enda blöja stoppar för, och det är att ta av sig dem på natten…

Häromnatten så vaknade jag till av ett litet ljud..?  Vad var det? Det lät som någon hällde vatten i en stråle på lakanet..hm?

Men ingen av småkillarna grät, så jag somnade om, bara för att vakna av att Jamie klagade en stund senare, då hade han, trots halvlånga ben på en body, lyckats öppna ena tejpen, och bklöjan var snustorr, men sängen dyngsur. Gahhh!

Ytterligare en kväll för några dagar sen, så klagade han lite inne från sin säng och jag gick dit för att stoppa om honom, och klappade på en naken liten rumpa! Då hade han inte pinkat än, så han har väl nånstans ändå insett konsekvensen kanske..

Nu blir det silvertejp , då får han inte av den :()) Bara det att man glömmer den ibland och sen står och svär mitt i natten när sängen måste bäddas om.

 

Åkte på HITpass, och höll seriöst på att dö av syrebrist…herregud! Men det är kul iaf, fast vore roligare ändå om man fick luft..Synd att klaga kanske ;)

När jag kom hem igen möttes jag av:

Man känner sig välkommen hem ♥

Fint att han signerade åxå, hihi.

Jag köpte gatkritor igår på ÖB, det är många timmars skoj för en billig peng, dessutom försvinner det ju när det regnar så det är bara att fortsätta måla:)

Alla ungar har målat konstverk, Jamie använde rumpan, och hasade runt i det som de andra skapade, alla sätt är som bekant bra.

 

Patricia ville ha hjälp att skriva ett CV, sen ringde André och hon blev nog aldrig klar, så det återstår att skriva ut det.

Janelle är på sin studentskiva, och jag hoppas att hon har superkul!  Det behöver hon efter de här tuffa åren i skolan. Snart slut ju..!

 

Imorgon är det sista kyrkis, Lovelia börjar skolan till hösten så det är inte bara kul, hon vill gå kvar på sitt älskade kyrkis. Jordan börjar i den gruppen som hon gått i, så  hon får väl komma med på besök i höst.

Idag fick de med sig en mapp med teckningar och pyssel de gjort, jag har inte hunnit kika igenom den än, men ska. Jag brukar spara det som är fint , datummärkt och signerat i mappen de gjort, i en stor flyttlåda i garaget. Inte för att de kommer vilja ha det i framtiden kanske, men jag är sentimental. Jag tycker själv att det är kul att ha saker kvar som jag gjort en gång i tiden, inte allt givetvis, men lite. Jodå, jag är en samlare :)

 

Nu ska jag släppa in lite katter och sen sova.

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tove

    Åh så mkt fina bilder. Jag läser in här inne varje vecka men är så otroligt dålig på att kommentera, men nu bara måste jag.
    Vad lik Corrinda är när Jeanelle var liten och vad lik Jamie är lik Corrinda när hon var liten, det är så roligt att se likheten som finns hos syskon, mer eller mindre vid olika åldrar och mellan olika syskon.
    Kramar

  2. Lotta m nio

    Haha, men va lustigt… Vi hittade nämligen en sådan blomma här vid vår husvägg häromdagen :) En ensam liten rackare som jag inte har en aning om var den kommer från.
    Elsa bad att få ta med den till skolan för de samlar tydligen olika sorters blommor o läser o skriver om. Å denna hade ingen haft med. Så det fick hon… Hon kom inte ihåg sen vad fröken sa den hette men den var visst lite giftig hade fröken sagt ;)

    KramKram!

  3. Ida

    Vilka jättesöta barn ni har :) Det måste vara väldigt mysigt att ha både tonåringar och småbarn på samma gång.

  4. Carina

    Hej Carola! Du som är en klok och erfaren mamma kan inte du skriva ett inlägg om hur du tänker kring tonåringar, alkohol, pojk-flickvänner o.s.v.? Är lite nybörjartonårsmamma själv och känner inte att jag riktigt har hittat hem där. Man vill ju skydda dem men samtidigt så måste de ju få ha roligt och växa upp också. Jag tycker att det är jättesvårt, har inga direkta bra förebilder i det hänseendet heller. Vad har ni för regler och hur pratar ni hemma? Skulle vara väldigt intressant att höra tycker jag.

Comments are closed.