Familjen Annorlunda

Studsmattorna

Nu har ungarna hoppat och hoppat, och de somnade ovaggade :)

Vi har som ni ser , inga nät på dem. Det är ett val vi gjort av lite olika anledningar.

Som vi ser det så känns näten som en falsk trygghet, och de barn vi känner som gjort sig illa så har de flesta antingen hoppat snett och gjort illa fötter/ben mitt på mattan och då hjälper ju inget nät, eller så har de använt nätet som studsplank och kastat sig emot det, för att det är kul. En kompis till Janelle, eller hennes brorsa, lyckades ha sönder nätet när han hoppade emot det och åkte handlöst rakt igenom det och ner i marken. Aj.

Sen finns det ju några tragiska fall där barn fastnat i stolparna på nätet och strypts.

 

Än så länge, på  snart tio år, har ingen ramlat ner från våra mattor, och jag kan bara ”ta i trä” för att det får fortsätta så.

Vi tror att ungarna hoppar med mer respekt för varandra och faran att göra illa sig genom att inte ha nät. Ja det kanske låter knasigt i de öron som förordar nät, men inte i våra :)

Alla gör som de vill, och vi är rätt mkt för att inte ta bort allt som är potentiellt farligt utan däremot försöka lära dem att bemästra det. Lite som Ronja Rövardotter :)

Pappa Mattis säger att det och det är farligt och genast springer Ronja dit för att testa .

– Akta dig för Helvetesgapet!

Och Ronja övar sig på att akta sig genom att hoppa fram och tillbaka ;)

Ja typ då:)

 

Förutom att sätta upp tre studsmattor så tvättade jag lite, och min rena tvätthög bara växer så jag måste ta ett maratonpass där nere snart..tänk att jag alltid ska samla stora högar…det är ju roligare att vika en maskin än fjorton…!

Men det tar jag sen, i maj :)

 

I morgon är det sista april, och all snö är borta, det kunde man inte direkt tro för bara några veckor sen, men det blir en snöfri Valborg!

Här i Uppsala är det skolledigt, vi har så många traditioner runt just Sista april att det inte är lönt att ha skola…Annat var det på min tid, då jäklar fick vi ha franskaprov varenda gång, prick klockan 10.00 då forsränningen startade….Skulle motverka skolk, men jag tror inte att det hjälpte.. Jag var för feg för att skolka i grundskolan, men i gymnasiet gjorde jag det med all säkerhet ;)

Det är många år sen jag såg en forsränning nu , det är så himla mkt folk och jag tycker inte det är kul att stå och knö, men de stora ungarna åker nog ner och kikar. Kanske :)

Senare på dagen åker vi förhoppningsvis hem till goda vänner, grillar lite, snackar lite och så tar vi en tur till majbrasan på kvällen.

 

Hur firar ni Valborg / Sista april?

Hur ni än gör, så hoppas jag att ni har det bra, och kika på en majbrasa, det är så mäktigt :)

Vi hörs!!

 

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin W

    Jag håller helt med om det där med falsk trygghet om man har nät på studsmattan! :) vi har heller inget nät och ingen har ramlat ner än så länge… ( På 7 år)

    Ha det gott!

  2. J

    Här utanför Umeå har det snöat stora flingor hela förmiddagen, så suget att stå och frysa vid en majbrasa ikväll försvann ganska fort…hehe! Tur att snön fort smälter bort!

Comments are closed.