Familjen Annorlunda

Tisdag…

Kreativa rubriker, jag vet ;)

Idag har jag inte knäppt ett enda kort! Det är ytterst få dagar som det inte händer, alltid finns det ju något att fota..Det fanns det idag med, men jag hade fullt upp med att babbla :)

Jamieskrutt har bråkat lite i natt, han är lite av och på. Några nätter nu så har han sovit hela natten :)  och andra så vaknar han tjugo gånger:/

Jag vet att han är stor nog att inte äta välling eller ens hålla på att vakna, men så här är det, och har varit med alla mina barn:

Jag värderar min sömn så högt, och jag är så bekväm att jag tycker det är enklast att ge dem en flaska välling ( till…) eller amma lite, för då får alla sova som mest :)

Jag orkar inte ta den där fajten mitt i natten om att somna om på egen hand eller så, utan jag väljer den enklaste utvägen. Jo, det är inte det smartaste i längden, men den dagen, eh – natten;) den sorgen.

Den kommer, jag vet ju det, när jag ledsnar och säger att nu får det vara nog..och då brukar jag vara så less att jag orkar vara konsekvent , plus att det oftast är så att barnet då blivit så stort att det fattar själv :)

Men där är vi inte än, utan jag är snabb som en iller med att ge välling, så Jamie somnar om och alla vi andra som bor i huset får sova vi med.

 

Han vaknade vid 6, men det var alldeles för tidigt i mina trötta ögon , så efter välling somnade han, (och jag) om, och så sov vi till halv nio ungefär.  Då var det upp och hoppa, och göra alla klara för kyrkis.

Kyrkis har några dagar med aktiviteter så här på sportlovet, det är alltså inte de vanliga schemalagda grupperna, utan alla med förskolebarn får komma. Lite pyssel, lite fri lek, lite spårbana ute eller åka skidor, lite musik, lite sagoläsning, lunch och fika.

Jag älskar det:)

Idag kom Helen med deras tjej som är lika gammal som Novalie, så vi hade finbesök.

Novalie, Trixie, Lovelia och Jordan var ute och åkte skidor och gick spårbanan, innan de kom in och pysslade lite före maten.

 

Det har ju snöat massor!? När kom det undrar jag, för när jag kom hem från träningen igår så snöade det inte, och sen tittade jag visst inte ut förrän jag klev utanför dörren i morse, och det var ju en decimeter nu igen…Passade perfekt till dagens uteaktiviteter iofs :)

Zlatan, vår katt, är så jäkla rolig, för när man kommer gående på stengången, helst när det har snöat så det blir ordentliga spår, så gömmer han sig under en skyffel som står lutad mot väggen precis vid ett hörn. Sen väntar han tills man kommer gående, och preciiiis i samma ögonblick som man sätter foten på det lilla trappsteget upp, så gör han en rusning, och så ska han tävla till ytterdörren:=)

Han vinner ju alltid, och vi andra blir alltid lika rädda när han kommer farande som skjuten ur en kanon, han springer ju framför fötterna på en så man hoppar till:) Roligast är det när snön yr runt honom  tydligen, och han ser så himla nöjd och överlägsen ut när han sitter där vid dörren och väntar. ” Jag vann!”

 

Vi hade en trevlig dag, och eftersom tjejerna lekte så fint så följde Helen med hem hit en stund till efteråt. Mera fika, och massa snack. Corrinda är så sällskapssjuk och hon vill gärna sitta med oss :)  Hon är världsbäst på att lägga sig i samtal och att avbryta, men frågar man inget får man heller inget veta, alternativt missuppfattar man;)

Vi har pratat en massa om sommaren, jag har i flera nätter nu drömt om att vi är ute med husvagnarna , och jag kommer bli så galet besviken när jag inser att mina drömmar inte överensstämmer med verkligenheten ett enda dugg…;)

I drömmarna har jag ett förtält som är stort som ett cirkustält, och i verkligheten ryms ett bord, med stolar, en vagn och lite annat…

I drömmarna har jag ett kylskåp lika stort som hemma, och i verkligheten är det så här stort:

Jodå, det funkar, och som synes finns ju även ett yttepyttelitet frysfack, lagom att frysa in sex isbitar i en special-islåda som pappa klippt till ;)  Dessutom så hinner man bara slå igång det så måste man frosta av det…hm.

Ni som bor säsong i husvagn, kan man ha ett vanligt kylskåp i förtältet? Jag har ju sett att folk har det, men sen har jag förstått att det visst finns specialskåp, svindyra såklart.  Får man ha det?  Jag vill ju ha ett med stort frysskåp åxå…och hade tänkt leta på Blocket närmare sommaren, men nu blev jag tveksam till om man får?

Det här fungerar ju för allt i världen, men det är ett evigt plocka ur allt för att få plats med det..och det vore kul att kunna handla lite billigare än på den lokala ICA affären, men för det krävs ju kylförvaring :)

Än är det långt till sommaren, men åh vad jag vill ha en supersommar!

 

Barnen är less på snö de med nu, även om de faktiskt är ute och leker en hel del, idag skulle de visa sin koja för deras kompis, och det slutade med att nån kom hem och ropade att jag skulle komma, för Novalie hade klättrat så högt i ett träd att hon inte kom ner , hehe.

Undras vad jag skulle göra då? Klättrat efter?  Hihi, tur att Corrinda var snabb på med kläderna och kilade iväg och sen hade Novalie visst kunnat ta sig ner iaf. :)

 

 

Middagen överlät jag till Corrinda, med Patricia som hjälpreda, de tycker det är rätt roligt, och jag vill verkligen att ungarna ska få lära sig laga mat. När jag flyttade hemifrån så kunde jag  – inget -!

Inte ens koka ägg. Koka tevetten klarade jag med nöd och näppe, tur det finns vattenkokare ;)

Så jag har fått lära mig på egen hand, med min kompis Vår Kokbok som guru och vägledare, men jisses vilka äckliga middagar det blivit, hehe. Sånt kan man ju försöka undvika å barnens vägnar, alltså får de lära sig laga mat under min eminenta ( nåja) vägledning ;)

De har några rätter som de klarar av, och de utökar sina kunskaper hela tiden. Robban gillar inte att laga mat lika mkt som han tycker om att baka, för det är mer hans grej:)

 

Nu fastnade jag på ett konstigt tv program på MTV, det är Patricia som vill sitta ute med oss i vardagsrummet för hennes kanaler är ju kassa, och då får man se massa spännande. Det här är nåt program om folk som träffat sin stora kärlek på nätet, alltså chattat osv, men inte träffats. Programmet sammaför dem, och såklart är det bluff, tjejen som det handlar om nu trodde hon pratat/ smsat/chattat/mailat med en snygg manlig modell, och så visade det sig vara en typ 14 årig TJEJ?

Jobbigt. Hon har ju blivit kär i en kille som inte finns…  Herrejösses, det finns folk till allt..

Nu måste jag ju se färdigt;)

 

Hörs i morgon :)

Natti natti :)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. j

    Va kul att ni campar:-) säsongar ni då? va har ni för vagn? Sorry jag e helt galen i de livet, äslkar min husvagn. I den har vi 190 l kyl o ett köldfck som de så fint heter separat från kylen.
    Tänk på elkopplingarna när man har kyl i förtältet bara. De e ju många osm har hela möblemang, köksbänkar, spisar kylar osv i förtältet. Men de e ju oxå så att där e ju fuktigare än ex kyl e van vid. Många bränder startar just pga felkopplad/dålig elkontakt. å inte för mycket inkopplat m andra ord. Sätt en spearat jordfelsbrytare i mellan tex o stäng kylen när ni inte är där tex.

  2. Neta

    Ja men det måste stå på golv som är fuktfritt ovanpå och garanterat regntätt runt själva kylen, vi har ett 160 cm med en mindre frys ovanpå ungefär som det här men vitt, äldre och tråkigare
    http://tubby.scene7.com/is/image/tubby/FAB30RO7?$prod$
    Sen köpte vi 2 dubbla begagnade 90 cm höga köksöverskåp och satte socklar på som en långbänk mot husvagnsväggen, där har(när vi är där) micro och lite annat. Skåpen sväljer ju en del trots att dom bara är 30 djupa.
    Förtältsgolv gör dom flesta av lastpallar som dom spikar plyfa på och sen täcker med en hel matta (typ stuv av heltäcknings eller syntetisk ”gräsmatta” för balkonger) och har en lång plastmatta vid entrén för skor och stövlar.
    Gå runt på campingen och kolla hur folk har och sno idéer.

  3. Jenny

    Fina Carola!
    Ja visst längtar man efter vår och sommar nu!!
    Ville bara passa på att tacka för en underbar blogg, du och din goa familj förgyller alltid mina dagar så tack för det!!
    KRAM //Jenny

  4. Denise

    Hej!

    Det funkar alldeles utmärkt att ha ett vanligt kylskåp i förtältet, det kör vi varje midsommar på i våran husvagn på!

    Kram!

  5. Sara

    Hej! Jo du kan ha ett vanligt kylskåp, men kolla upp så det räcker med strömmen in ifrån stolpen så det inte drar för mycket. Alltså hur många ampeer.

  6. Sara

    Äsch, du behöver inte förklara dig med nätterna tycker jag!
    Du gör bara som föräldrar i alla tider har gjort – samsover och ger barnet vad det vill ha. Sova i egen säng och massa sovkurer hit och dit är ju ett modernt påhitt, men knappast det mest naturliga för små barn…

  7. Lisa

    Mina föräldrar har säsongsplats och dom hade ett vanligt kylskåp (fast ganska litet) i förtältet. Nu har dom dock tagit bort det tror jag och använder bara det i vagnen som är förvånansvärt rymligt, men så är dom ju bara två st också ;)

  8. Carita

    Hej

    Vi har ett vanligt kylskåp i förtältet, då vi har den uppställd på samma plats varje år. Perfekt med lite mer plats :)

Comments are closed.