Familjen Annorlunda

Plötsligt händer det ;)

Nej, ingen lottovinst, eller triss är det ju förresten, men det här smäller nästan lika högt!

Nä, det gör det ju inte såklart, men Tomten har flyttat ut i garaget igen!!  Nu ligger han där i sina plastsäckar och väntar på nästa jul :)

Det är inte utan att jag saknar honom, han har ju stått och kikat på mig länge nu, ett charmigt sällskap.

Ett annat charmigt sällskap är Jamie. Han är så gudomligt underbar att det är inte riktigt klokt!

Om man bli sur på honom så kommer han och vill pussas:)  ♥  och han vill gärna sitta i knät och mysa, då lindar han de små armarna runt en och stoppar in näsan i halsgropen på en och snusar.  Hans leende är to die for, men hur jag än försöker så får jag det inte till fullo på bild. Typiskt. Han har  fyra tänder uppe och två nere, som syns, sen har han två kindtänder åxå. När han ler så visar han alla fina gaddar:

Och luggen kan göra vilken synthare som helst grön av avund;)  Nu är det så pass lång att han faktiskt inte har den i ansiktet hela tiden utan den ligger bakom örat;)

Vem kan låta bli att charmas av Jamie? Jo det finns nog en eller två, men de flesta flinar glatt tillbaka :)

 

Kommer ni ihåg att jag var på ett Ettårskalas för en tid sen? Förra året närmare bestämt, och det var butiken Feminint  som firade ett år. I den fina goodiebagen låg ett presentkort på ett set BH+trosa från Simone Péréle , och nu har det efter diverse turer dykt upp här hemma. Det är ju lite meck när butiken ligger i Stockholm :)

Superfin!

 

Jag gillar verkligen Feminint butiken, och tycker det är synd att den inte finns i min stad, även om det inte är jättelångt till Stockholm. Men det gäller att passa på när man är i krokarna. Man känner sig extremt lyig och flärdfull bara man kliver in hos dem nämligen. Vardagslyx på hög nivå.:)

 

Idag klev inte småtjejerna ur pyamasarna över huvudtaget! De kikade på tv först, sen var det frukost, lek och så flippade jag lite på hur stökigt det var nere på deras rum så då fick de städa, och det tog ju sitt lilla tag. När så middagen var uppäten var det liksom ingen idé att byta om ju.

Jag själv var tvungen att krypa ur pyamasen och skjutsa Corrinda till en basketmatch, men jag går heller inte runt i myskläder en hel dag, det händer aldrig. Inte ens om jag är sjuk, även om jag då kanske inte har de fräckaste jeansen på mig förstås, men påklädd är jag.  Det är rätt skönt väder ute, några plusgrader och det töar på rätt fint. I vår rabatt såg jag faktiskt att snödropparna är på väg upp!!  Underbara vår, kom!  Vägbanorna är helt snöfria och det är ju skönt, men bilden blir ju fasligt smutsig….  Den ser ut som skit, skulle man lugnt kunna säga, och kanske att jag ska vara kaxig och våga mig på att köra igenom en biltvätt?? Jag har aldrig gjort det förr….Åkt med har jag gjort, men inte kört själv , och då tror ju såklart jag att det är skitsvårt..;)  Fast jag kanske inte ska göra det med min knasiga växelspak förresten…det kommer ju in vatten nånstans ifrån och i en biltvätt sprutar det väl underifrån åxå? Eller?

Jaja, Robban var frivillig annars att tvåla in den under nästa regnväder, hehe.

 

Som bekant är min torktumlare deppig, den funkar inte, och jag får hänga tvätten. Det tar tid! Fattar inte hur folk klarar sig utan en tumlare, men jag får väl öva mig på det nu. Tvättstugan är stor, men en tvättställning är ju stor och otymplig, så det är trängre än vanligt där nere nu, fast det funkar. Det GÅR ju att hänga tvätten, det är fan så mkt värre när tvättmaskinen säger upp sig. Ta i trä, för det vill jag inte vara med om än på några år!

Idag tvättade jag ett gäng påslakan, och de kan jag hänga i bastun, och sen en maskin med kläder. Det besvärliga är ju att det tar lång tid innan det torkar, så jag kan inte tvätta så många maskiner som jag brukar..  Det är lite kyligt där nere dessutom. Ännu en anledning att längta efter våren, för tänkt så gott det luktar om tvätt som torkat ute!!  Mmmm.

Men jag har kikat lite på nätet efter en ny, ska väl kolla om det är nån idé att laga den först bara..

 

Middag blev fläskfilé som jag bara skivade, brynte på och sen lät koka i en god sås,  ( passerade tomater, grädde och salt, peppar och nån pizzakrydda…man tar vad man har;)  ) och det blev jättegott. Alla barnen åt som sjutton. Pommes stripes till det, är det söndag så är det.

Sen vet jag inte vad som hände, men jag skulle bara göra det och det och det och det ………innan jag drack kaffe…och det slutade med att jag insåg att klockan var alldeles för mkt för kaffe :)

Vad jag gjorde? Tja?  Det var tomten som ville ut i garaget, och  väl därute så sorterade jag några kassar med kläder, gick in med några träningsbyxor till Robban, tömde kattlådan och skurade ur den, och när den stod på tork så passade jag på att städa inne på lilla toan där den står, det är även Jamies skötrum, där alla hans kläder och grejor finns, så det är massa jox där. Plötsligt började Corrinda städa inne i badrummet, så jag smittade visst av mig :)

Jag fortsatte med att städa upp på Jordan och Jamies rum, luftade elementet…fast det var en konstig ventil? Det brukar väl vara en liten pip där vatten kan rinna ut? Här var det ingen sån, men det kan jag ju inte göra nåt åt, luftat är det iaf. Just ja, pappa sa att jag måste kolla så trycket i systemet var bra efter att jag luftat….det har jag glömt..:)  Får väl göra det nu då. Eller ropa på nån som gör det åt mig kanske ;)

Sen fick sig köket en uppröjning, innan energin tog slut. Det är rätt bra med ett energiryck på kvällskvisten :)

Då känns det extra bra att krypa upp i soffan och kika på nån film.

Nu är filmen slut, Lovelia ligger här bredvid mig och sover, hon var ledsen innan hon somnade, lillskruttan. Övriga små har somnat , och jag ska väl vänta in Patricia som är på bio med en kompis innan jag hoppar i säng.

Imorgon en ny dag, måndag :)

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lotta m nio

    Önskar jag bodde närmre…då skulle jag komma över titt som tätt o suga lite energi ;)
    Fasen, jag hinner inte hälften av allt du hinner på en dag ju =/

    Kramkalas!

    Carola: Jag önskar åxå du bodde nära, tror vi skulle kunna ha riktigt kul ihop :) Och jo, du hinner ännu mer än mig, för jag blir oftast imponerad över vad DU hinner på en dag :) På riktigt:)
    Kram!

  2. Johanna

    Visst är det skönt att gå i myskläder nån dag emellanåt, men jag skulle bli galen om mina barn inte kom ur pyjamasen på hela dagen.

    Carola: Ja jag ogillar det åxå, men egentligen, vad spelar det för roll? På riktigt:)

  3. Ida

    Vad snygg du är!! Jamie är ju jättecharmig :)
    Du skriver lika bra som alltid och jag gillar ju dina lååånga inlägg.

    Carola: åh tack:) jag växte en meter där:)

  4. Linda

    Torktumlar du alla kläder? Eller bara underkläder och strumpor?

    Carola: ALLT :) Kan det inte tumlas får det inte flytta hit…nästan iaf ;)
    Jag tumlar inte stickade kläder, polyesterklänningarna eller saker med mycket paljetter på för då får man paljetter i hela tumlaren, tro mig, jag har provat ;)
    Det mesta tumlas alltså.

  5. Lola (Carola)

    Carola ..

    Sååå fint Du skriver o vilken fin BILD i slutet!!

    Gillar skarpt Din blogg, underhållande o kul!!

    Tack för att Du tar Dig tid!

    Kram fr en annan Carola (Lola)

    Carola: Tack, tack :) Kram tillbaka <3

  6. Vera

    Halloj! Nu har jag inte lika stor familj som dig men vi har en luftavfuktare istället för torktumlare. Vi har tvättstugan i källaren, utan den skulle tvätten aldrig torka ;)

    Carola: Det är en liten maskin va? Men då måste man fortfarande hänga kläderna? Det är ju liksom det som är haken :) Men jag har funderat på att ta in den lilla fläkten vi har i husvagnen ;)

    1. Vera

      Det är som en fyrkantig fläkt som suger in luften och all fukt blir vatten och samlas i en behållare. Jo hängningen kvar står men den är super bra :) Man kan ha den i hela källaren men vi använder den i tvättstugan. Woods heter märket.

      Carola: Tack , men jag vill ha en tumlare så jag slipper hänga, men jag spar ditt tips i hårddisken:)

Comments are closed.