Familjen Annorlunda

Snart slut på januari!

Jag har tid hos tandhygienisten i morgon bitti. Det är jättekonstigt eftersom den tiden liksom låg väldigt långt fram i tiden, i slutet av januari..men nu är det visst slutet av första månaden!  Nu har jag iofs avbokat tiden, IGEN, eftersom Novalie är sjuk, och även Jamie verkar ha kroknat.

Han var piggelin som vanligt i morse, och vi var till Spädbarnslab för att låta de göra ett test vart barnen tittar. Han tittade inte alls där det förväntades, hehe, men å andra sidan var han inte ensam om det utan de allra flesta barnen gjorde likadant.

Det tog väl en tjugo minuter totalt, och sen var vi på väg hem igen.

Patricia jobbar kväll på sin praktik så Jordan och Novalie valde att stanna hemma och softa, ingen av dem kände för att åka bil och sitta i ett väntrum;)  Det är så himla behändigt att ha en barnvakt hemma för jämnan, nästan så jag funderar på att anställa en och ha på lut i garderoben de tillfällen jag behöver;)

När det gäller att bara se till Jordan och de större småbarnen så är det ju inte ens nåt jobb för stora tjejerna så de märker knappt av att de är barnvakt, värre är det ju när Jamie är hemma ;)

På hemvägen stannade jag till vid kyrkis, och satt och babblade och drack kaffe med de andra mammorna, innan Lovelia kom ut. Idag var det allt annat än härligt väder att vara ute i, så ungarna lekte inne en stund innan vi åkte hemåt, för att äta lite lunch och hämta upp Jordan för hans kyrkis på em.

Jamie bakom lås och bom. I wish ;)

 

Jamie gick och sov middag, jag lämnade av Jordan på kyrkis efter att ha förmanat honom noga om att vara med på samlingen:)

Han vill inte det nämligen utan han vill helst leka med lego i ett annat rum…Samlingen är ju lite väsentlig för det är ju där de pratar om vad de ska göra osv, plus att det ju är en träning för skolan så småningom. Han sa att han skulle spotta på Atef? Nä, fy, det gör du då rakt inte! Jag hoppas att han sa nåt helt annat.  Jag tjatade hela vägen dit ( 2min, hehe) om att han måste sitta still i samlingen, men förväntade mig inte att han skulle göra som jag sa. Svårt att bossa med honom när föräldrarna inte är med ju ;)

Efter att ha följt med honom in så åkte jag till XXL och slipade Robbans skridskor. Tog en sväng i butiken medan jag väntade, och plockade på mig ett par skridskoskydd, och sen stod jag och nöp lite i ett träningslinne jag ville ha, men bestämde mig för att återkomma. Med min syster som smakråd:)  ( Så nu vet du det, syster yster!!)

Så vidare till Citygross för att handla, och det är inte så ofta jag gör det ensam så det kändes mest konstigt. Lite skönt att inte behöva ropa på Jordan hela tiden dock ;)

”Fyndade” lite rolig mat, så det blir både kalvstek och stora tjejernas favorit – fläskytterfilé i veckan. Jag gillar inte alls ytterfilén för jag tycker den är rätt läskig i konsistensen, men det blev bättre när mamma sa att det var ungefär som fläskkotlett :) men de tycker den är supergod. Hm…Lax blir det åxå, flera gånger :)

Drygt två kilo köttfärs blev det åxå, så det blev repris på förra tisdagens middag : Pannbiff, sås och potatis . All äter som de aldrig sett mat förr. Iaf de som var hemma, för idag var det en decimerad skara.

Jag hann hem och packa ut maten innan jag hämtade Jordan igen. Han hade varit med på samlingen! Suttit så fint och gjort precis som han skulle, och dessutom var han stolt som en tupp för han hade varit kyrkvärd :)  Det innebär…tja det vete sjutton vad det innebär egentligen? Tror de får tända ljuset vid avslutningen edyl:)

När jag kom hem igen så hade Jamie vaknat, och  han var så ledsen, så ledsen, och hade feber. Snorig och lite hostig var han redan i helgen men inget värre än så, men nu kom alltså febern. Kan ju ev vara av sprutan han fick igår, men jag tyckte Eva sa att den isf borde komma efter 2-5 dagar..Haha, vi pratade så mkt så jag inte ens kommer ihåg;)

Fast vänta nu….hm, det var nog MPR sprutan han fick igår…visst kommer väl febern efter typ 10 dagar då?  Men jösses, måste googla:=)

 

OK: Feber 7-12 dagar efterMPR vaccinet verkar det vara, så alltså är det vanlig sketen virusfeber. Alltså sa Eva inte alls 2-5 utan med all säkerhet nåt annat, ska kanske lyssna mer :)

Å andra sidan så märker man ju ändå hur det blir liksom ;)

 

Jamie satt länge i min famn, men sen var det bra igen och febern försvann? Poff borta bara. Skitkonstigt.

Men å andra sidan är den tillbaka nu….

 

Jag skjutsade Trixie till gympan samtidigt som jag lagade mat och grejade med Robbans skridskoskydd. Hämtade hem henne igen och sen var det middag. Efter den så dammsög Trixie köket medan Novalie dukade av och torkade bordet, Lovelias egenpåtagna ansvarsområde är att plocka i och ur diskmaskinen :)  Det har hon gjort flera gånger idag, det tar TID men vad gör det, hon är jätteglad över att kunna hjälpa till ♥  ( och jag gråter ju inte över att slippa )

Att jag sen hittar stekspaden i lådan med alla vassa knivar är en annan sak:)

Lovelia är så himla pysslig av sig! Hon har bett om att få lära sig göra välling, och efter mkt tjat gick jag med på det. Jag har ju en brandkårsincident med just vällingkokande småtjejer i bakfickan….så jag är lite skeptiskt mot just det …  Men nu kan hon och hon vill göra till både sig och Jordan. Jamies välling är en annan sort och doseras annorlunda så den får hon inte göra.

Så varje kväll så kommer en storleende liten Loppa och ber om att få göra välling  ♥

 

Nu sitter Jamie i famnen på Patricia här intill mig, mitt i natten. Han har haft svårt att komma till ro för det slemmar ihop i halsen, och till sist så kräktes han såklart. Patricia tog med honom in i badrummet och torkade av honom medan jag bäddade rent. Teamwork på högsta nivå  ♥

Han har ju piggnat till, så det ska bli kul att se om han kan somna…gahh.. Men han ska få torr blöja, alvedon och amma lite så hoppas vi på att få sova sen…

 

Så med det säger jag Over and out , natti natti :)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. DomainPenny

  Greetings! I’ve been reading your weblog for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from New Caney Tx! Just wanted to say keep up the excellent job!

 2. Whitney Marullo

  Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just extremely wonderful. I really like what you have acquired here, certainly like what you’re saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it sensible. I cant wait to read far more from you. This is really a great site.

 3. Perry Stockett

  Very decent site, well optimized! You are able to see you contain put loads of work directly into her. After that this content, even though no lie within my circles connected with interest, is during a very dangerous too!

 4. zobacz

  This web page is known as a stroll-by way of for all of the data you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and you’ll definitely uncover it.

 5. Tamra Fiorillo

  From the greater Manchester area, both Alley Cat Pizzeria, for a thin NY-style pizza, or perhaps the aforementioned Portland Pie Company, which does a thicker crust. Both are delightful, it just depends within the mood you might be in.

 6. Maggan

  Min lilla loppa fick Mpr-vaccin 17/1 och nu i helgen kom febern och lite utslag hit och dit. Utslagen försvann dock lika fort som de kom och tempen gick inte högre än 39 (vad jag vet iaf…). Hon var feberfri i går morse, men under måndagen började hon hosta och igår blev hon snuvigare under dagen. Så förkylningen avlöste det andra eländet och inatt fick vi åka upp till akuten en sväng. Krupp….. Inte skoj alls. Jag tippade själv att det var krupp och vet ju att det inte ska vara så farligt som det kan se ut, men jag ville ändå att nån kollade henne. Hon blev klart bättre redan på vägen dit och efter att ha inhalerat lite kortison däruppe mådde hon rätt bra och kunde äntligen somna… Nu hoppas man ju att man klarar upp det hemma när och om (troligtvis enl dr) det dyker upp igen. Har någon eller några av dina fått dras med krupp eller feberkramper?

  Carola: Nej ingen har haft vare sig krupp eller feberkramper,tack och lov:) Hoppas din lilla tjej kryar på sig snabbt :)

 7. Johanna

  Min lilla tjej fick MPR-vaccinet för två veckor sen och efter tio dagar fick hon 40 graders feber, ont i kroppen, sömnsvårigheter och var allmänt hängig. Men det gick över efter ett par dagar som tur var. :)

  Carola: Ja det låter ju som klassiska biverkningar på MPR :)

 8. Hanna B

  Är inte mannen hemma än? Du verkar fixa allt själv.

  Carola: Jo han är hemma, men det är knappt ;)

 9. Maria F

  Barn är härliga!! Mindre kul med sjuka småttisar! Fläskytterfile är inget annat än benfri kotlett!!

 10. Gunilla

  Hej. Jag vill bara säga att du har väldigt duktiga barn. (eller bra uppfostrade? )

  Carola: Lite av varje, tror jag :) Tack <3

 11. Kristina Å.

  Innan jag glömmer bort det, här är ett jättegott recept på laxpudding med ris, http://www.alltommat.se/recept/Laxpudding-med-ris-1649. Vi åt det igår och jag som inte är så förtjust i lax tycker det är super, dessutom går det fort. Men du lär väl minst få göra gånger fyra för att få det att räcka.

  Antar att det går åt en hel del mat hemma hos er, inte minst mjölk kanske? Tycker jag fyller på med mjölk, yoghurt och frukt var och varannan dag och jag tre barn mot dina nio.

  Ganska skönt att januari är slut och februari är en kort månad så den går väl också fort. Förhoppningsvis slipper vi det tråkiga vädret också ju närmare våren vi kommer. Idag regnar det och är halt som sjutton.

  Sjuka barn är aldrig roligt, mina är lite större och inte så ofta sjuka nu för tiden. Konstigt nog håller man sig själv frisk när barnen är sjuka.

  Det där med att skjutsa hit och dit känner jag igen, hos oss är det bland annat fotboll och ridning som det skall skjutsas till och hämtas från. Ibland hinner jag inte träna själv på grund av detta, men men!

  Ha en fortsatt bra dag :)

  Carola: Tack för receptet, det lät jättegott och ska provas!!

Comments are closed.