Astrid Lindgren:) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Astrid Lindgren:)

Frågade barnen om de var sugna på Astrid Lindgrens värld i sommar, och när de frågar : Vad är det??

DÅ är det dags:)  Jag skulle visa dem bilder från sist vi var där men hittade inga på datorn…Efter att ha funderat länge och väl, och med uteslutningsmetoden kommit fram till att det inte var 2006 vi var där för då var vi i Danmark-Legoland, och inte heller 2007 för då var vi på Leksands sommarland, så måste det ha varit 2008!

Vi åkte tillsammans med en annan familj som har lika gamla tvillingar som våra, skiljer fyra dagar:)  och två äldre barn som ungefär matchar Janelle och Patricia, och vi hade det så mysigt i solskenet….

NOT!  Det var monsunregn! I alla tre dagar vi var där. Vi tältade. När man vaknar första dagen av att det droppar vatten i ansiktet på en genom tältduken, där  man ligger med den lilla Loppan som inte ens var ett år, på en för hårt uppblåst luftmadrass, inlindade i sovsäckar och med mössa på lilltjejen….Tja, just då undrar man ju vems jäkla ide det var att tälta? Eller att åka på semester över huvudtaget!?

Jodå vi hade trevligt, det är svårt att inte ha det med det sällskapet ♥ men det är inte kul när man får rusa in under närmsta gran för att ta skydd för regnet, typ 25 gånger på en dag, och det kommer en regnskur som dränker allt i dess väg…

När vi skulle packa ihop så regnade det ihållande, från klockan 04.00 på morgonen, och vi hade fyra tält att tömma och packa…Elva barn som inte kunde sitta i bilarna i flera timmar..Vi gav upp det där med att ens försöka, och åkte till närmsta mack och köpte svarta sopsäckar som vi sen bara öste ner allt i, kläder, sovsäckar, tält Allt!

När vi kom hem såkunde vi hälla litervis med vatten ur sopsäckarna :) och då kommmer grannen :

– Men herregud vart har ni varit?? Här har vi haft 25 grader varmt och strålande sol!

Ridå;)

 

Där och då svor Perra på att aldrig tälta mer i hela sitt liv, men redan året efter var vi på High Chaparall, med tält, och regn…!

Fuck regn när man ska tälta!

Jag var höggravid med Jordan, bara några veckor innan förlossningen så kröp jag runt och slog upp tält, och jag hade så ont i min häl att jag för första gången var tvungen att visa mig offentligt i foppatofflor! Jisses:)

På natten så dröp det in ett gäng fulla ungdomar som satt och skrålade och tjoade, och efter någon timmes irriterad väntan på att de skulle hålla truten så hade jag ledsnat och rullade ut ur tältet och trampade ilsket fram till dem, spände ögonen i dem och morrade att nu var det sovdags för samtliga, inklusive dem, och de vågade såklart inte mucka med en galen kärring med foppor på fötterna ;) utan tystnade och däckade… Jag kan lova att hämnden var jäklig ljuv på morgonen när jag lät mina barn springa runt deras tält och skrika ;)

High Chaparall, sommaren 2009 :)

Dag ett, när vi faktiskt hade kanonväder! Det var dag två som var sämre…;)  Kanske ska skramla reda på cowboyhatten och åka dit åxå, när vi ändå är i krokarna liksom ;)

Haha.

Så man kan kanske säga att vi haft lite otur med vädret de sista gångerna vi försökt oss på att semestra på ett turistmål:)

Eller, tja, vi har ofta det, skulle kunna tro att vi har regnmagneter inopererade eller nåt… Men skam den som ger sig!

Jag vill åka till Astrid Lindgrens Värld i sommar!

 

Berätta nu, var bor man, om man inte vill tälta?  Vi kommer ju vara många även om de största tjejerna kanske inte vill följa med, eller det kanske de gör, vem vet. Jag kan tänka mig att bo på typ vandrarhem, men vill slippa släpa mer än nödvändigt, det blir mkt packning med många barn ändå ju.  Om jag haft ett annat körkort hade jag ju kunnat dra min fina husvagn, men den står ju å andra sidan fast i Årsunda, för om jag nu meckar upp allt där så flyttar jag inte på den för en liten tripp, så kul är det inte:)

 

Jaja, sommaren är långt borta än så länge , men det skadar ju inte att fundera lite!  Rätt var det är så har dagarna rullat på och det är skolavslutning, även om det känns som evigheter dit just nu.

 

Här hemma rullar det åxå på, idag var det ju kyrkis!!  Lovelia sken som en sol och fast hon haft så svårt att somna på kvällen så skuttade hon upp, ivrig att komma iväg. Novalie och Patricia var hemma idag, lite krassliga, och bättre att stanna hemma då. Det gjorde ju åxå mina hämtningar och lämningar behändigare för jag slapp ju klä på de barn som inte ska på kyrkis bara för att åka bil i två minuter :)

Jag hämtade Lovelia, snackade en massa med de andra mammorna, och hann bra precis hem för att hämta upp Jordan som har kyrkis på tisdageftermiddagarna.

Medan Jordan var där så passade jag på att handla, en väldigt oinspirerad runda på Citygross blev det, men  även om jag har noll inspiration så vet man ju vad som behövs så kassarna blir ändå fulla:)

Idag blev det dessutom dessa:

Av den enkla anledningen att jag är värd dem :)

Egot behöver boostas ibland, och vad är då bättre än blommor`?   ( Ja de var kanske billiga åxå…, hihi)

 

Jag köpte köttfärs och gjorde köttfärsbiffar medan Trixie var på gympan, och fast barnen såg lite tveksamma ut först ( – Vad är det? Vad är det i? Som köttbullar?? Nää? Man kan tro att de aldrig fått biff förr, och tänker jag efter var det nog ett tag sen, det har mest varit i form av hamburgare…skillnaden är enorm;)  )

så åt de sen med strålande aptit.

Jamie åt FYRA stycken:

Och en halv:)

Med stor koncentration satt han och bara åt, och åt. Det samma gällde övriga barn, till och med Robban gillade dem, och det mina vänner, är kors i taket! Den ungen är det kräsnaste som finns :)

Nu kommer det bli biff och potatis ofta, tills de ledsnar även på det ;)

 

När Jordan skulle ta på sig pyjamas och borsta tänderna så blev han alldeles förundrad över sin storasysters tilltag…

– Vad HAR du gjort???

 Han köpte inte alls att det var för att bli fin som hon hade smetat in ansiktet, han tyckte tvärtom att det kanske var lite konstigt;)

 

Perra är bortrest och det innebär att jag har inte mindre än fem barn i sovrummet:)

Jordan och Jamie i sina sängar , Lovelia i sin lilla utdragssäng hon hade förr som står kvar tills Jordan vill byta från spjälisen, vilket lär bli typ aldrig, han älskar sin säng, och Novalie och Trixie bredvid mig :)

Alldeles alldeles underbart ♥

De ligger faktiskt rätt stilla, så man slipper få en fot i ryggen eller ett finger i ögat, det värsta hittills var när Trixie hade sin hand så att hennes fingrar kom åt mitt hår, så det kändes som jag hade en fet spindel som traskade runt där…Känslan innan man fattar vad det var är ju inte att leka med ;)

 

Nu ska jag ansluta mig till den sovande skaran.

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mikael

  Hej!

  Ett tips om ni vill bo bra och billigt, bara tio minuter ifrån Astrid Lindgrens Värld.

  /Mikael

  Carola: Tack!! I år blir det nog inget ALV, men den såg annars perfekt ut!!

 2. Johanna

  En gång har vi hyrt 10 bäddars eller om det var 12, på campingen intill Astrid Lindgrens värld när vi åkte med goda vänners sällskap, och när vi endast var familjen hyrde vi en stuga, i en liten stugby, någonting med klo hette den stugan, jättemysigt område låg den och flera stugor i. :)

 3. Carola

  Vi skall åka till ALV i början på juli för första ggn. Vi har bokat boende på Smålandsbyn (fd pippis hotell), verkar hel mysigt.

 4. Mikaela

  Rekomenderar smålandsbyn som ligger ganska nära DÅ kan man välja att bo typ i stuga som är MADICKENS HUS eller vandrahem som är villevillakulla eller emils stugor(hus) super mysigt och en fin lekpark med bilar man kan åka små lekstugar massa leksaker men menra Va där i sommras mysigt mysigt!=) finns massa grilla ro sådant alla får låna där så sådant behöver man inte tänka på att släpa eller nått!=)

  mvh mickan

 5. Anna Hammar

  När vi var där senast (2år sen) bodde vi på Oxgården. Funkade toppen, trots att jag kan hålla med om att det kunde fått vara en toa till… Vi var 5 vuxna och 6 barn som bodde i en av lägenheterna på “Bullerbygatan” och en familj på ytterligare 2+2 som bodde på campingen, men hängde hos oss när vi inte var i parken. Supermysigt! Man kunde beställa nybakade frallor, som de kom och hängde på dörren på morgonen… Dessutom är det bara tvärs över vägen från Astrid Lindgrens barndomshem, Näs, där de har museum, med jättefina utställningar!
  Bara ett litet tips! :)

 6. maya

  bo inte på oxgården eller hotell ronja! lika hemska bägge två…

  skulle jag vara er skulle jag hyra stugor på campingen och sedan ta frukostbuffé på Linas kök i parken. för när ni då är klara kan ni bara gå rätt in i parken utan att köa till entrén…

  kolla även noga på hemsidan när alla är i parken och ta då första eller sista av dessa dagar för när det är högsäsong är det INTE roligt i parken.
  toakö på 5-10 min, glasskö 50-70 min… nä roligare kan man ha

  vi åker dit med 9 och 11 åriga barn i sommar till vårt femte besök.
  vi bor på stadshotellet (men vi är inte så många) och vi åker alltid precis när högsäsong har börjat eller ska sluta för då är det bäst i parken

  sedan skriv tele på barnens armar för man kommer lätt bort och försök att se så många teatrar som möjligt! dom är underara!

  ha en skön vistelse!

 7. Sandra

  Googla “hyra hus semester”. Finns oftast väldigt bra och prisvärda boenden. Det är alltså privatpersoner som hyr ut sina hus så det finns ju olika alternativ =)

 8. Maggan

  Såg att du fått tips om Oxgården, kan fylla i lite där. Vi bodde där i höstas, när vi besökte söstra mi i Vimmerby och tajmade in detta med höstmarknaden på ALV. Oxgården har numera även små lägenheter i ett plan med 12 bäddar. Tre små sovrum med två st våningsängar i vardera och ett allrum med stort matbord och en liten soffgrupp och kökshörna. Toalett med dusch förstås. Enda minuset var att det blev lite körigt med 11 personer och en toa, där kunde de tänkt till lite och kanske åtminstone förlagt toan och duschen i varsitt utrymme,eller kanske t o m en toa till. I övrigt var det “fint nock”! I alla fall om man inte är extremt petig…. Himla bra pris också, men det är ju klart dyrare på sommaren. Det ligger helt nära ALV också, man knatar kvickt dit. Så ta en kik på nätet, vetja! Mvh/Maggan

 9. ann

  Bo i Perstorp, går att boka på turistbyrån. Finns 5 bäddar i huvudbyggnaden där även värdparet bor, i huset bredvid finns det minst 8 bäddar och i friggebodar bredvid 5 eller 7 bäddar. Man bokar antal bäddar. Det ligger ute på landet, ca 1 km utanför stan. Finns lite djur, jättegräsmatta och lite barnsaker, typ gungor och lekstuga. Bra husets biltrafik. Att rekommendera.

 10. Karin Frid

  Vi kommer ev att åka till Astrid Lindgrens värld den 10 maj innan högsäsong, lite billigare och inte sån trängsel då! Dessutom går mellanpojken in gratis för han fyller år då! Vi har inte varit där med barnen, ska bli spännande!

 11. Fyra barn

  Vad kul att ni ska till ALV. Det ska nog vi med. Vi var där 2011 och det var det bästa stället hittills. Vi åkte i vecka 26 och det var lagom mycket folk då, satsar på det i år med om vi kommer iväg. Vi hade kanontur med vädret. Vi bodde två familjer tillsammans, 4 vuxna och två barn på Oxgården, ett mysigt vandrarhem på gångavstånd till ALV (kanske max 1 km). Det kan jag rekommendera. Finns större lgh med två våningar, tror det är 8 bäddar om jag inte minns fel. Minuset med det boendet är trappen upp till sovloftet som är tvär men där kan ju de större barnen bo.

 12. Neta

  Vi har bott både på Nossebadet och i de söta parstugorna vid parken. Stugorna är det 2 våningssängar i och plats för iaf en madrass på golvet om man skjuter hop stolar och bord, men det är inte stort. Finns kyl och matlagningsmöjligheter. Uemöbler till varje stuga. Hyr ni en hel parstuga borde det ju funka, det är gångavstånd till parken och finns lekplats på området.
  Nossebadet är helt ok det också, fint bad, lekplatser, minigolf, kiosk, pub och allt det där. Vi bodde i ett hus där det hyrdes ut rum men man fick använda campingens toa och dusch. Tror vi hade 6 bäddar i vårt rum. Vi har också bott på ett vandrarhem i en privat villa vid kyrkan, dom hade som en vinkelbyggnad från sitt hus med 2-3 rum och alla bekvämligheter. Ring turistbyrån i Vimmerby så får du hjälp men gör det snart med tanke på att ni är så många.

 13. Maria

  Hej
  Jag har en liten fråga. Hur gör du dina biffar och köttbullar, steker du dom eller gör du dom i ugnen? Om du gör dom i ugnen hur gör man då? Hur många grader och hur länge ska dom vara inne för att bli färdiga?

  Carola: Jag gör lite olika: ) I går stekte jag dem så de fick en fin yta, nästan genomstekta, men sen slängde jag in dem i ugnen på kanske 175-200grader under folie så de blev genomstekta.Kanske en kvart?
  Jag har Min Kokbok, det är min husgud:)

 14. Carina

  Hej på dej!
  Har precis börjat läsa din blogg och gillar den som attan :)).
  Vi brukar alltid åka till ALV och brukar bo ca en mil utanförbi skogen hos en tyska. Det finns djur där och olika boende alternativ, du kan även tälta där om du vill ;). Boka typ nu för annars tar det slut. Sök på lilla Sverigebyn.
  / carina :))

 15. Guro

  Vi har varit där 2 gånger och har bodd på kullagården vandrarhem. Det var jättebra.. Frukost ingår, men övrig mat fixar man själv.. Fin utemiljö med lekpark för barnen, bänkar, grillar osv. Många kök innomhus där man kan fixa mat om det spöregnar :) Det var oxå nåt allrum och lekrum innomhus. Sengkläder kan man “hyra” för en liten summa, annars tar man med eget :) Billigt och bra!

 16. Maria

  Klart ni ska åka till Småland! Missa inte Karamellkokeriet i Mariannelund! Underbart gott godis, särskilt vaniljfudgen. De är mycket ute på marknader och säljer. Perra kanske har träffat på dom! Hoppas på en varm och solig sommar!

 17. Cajsa
  Cajsa

  Vi var där förr året och lär göra om det i år. Då bodde vi på Nossebadens camping i någon slags stuga. Inte toppfräscht, men helt okej och ett jättefint läge med lekpark och badstrand. Jätteskönt att barnen kunde springa ute och leka lite på kvällen (även om de däckade rätt snabbt efter en dag på ALV…). Så det är ett tips.

 18. Carola

  Hej!
  Brukar inte ni åka till Furuvik en vända också? Ska ni göra det i år också?
  Ha en bra dag.
  Karmis

  Carola: Jo det brukar vi, och jag hoppas vi kommer iväg även i år:)

 19. Gunilla

  Hej vi bodde på vandrarhemmet Kullagården Vandrarhem det var många år sedan men det finns kvar och det var trevlig. Det bästa var att det ingick:

  Vuxen frukost buffé
  Barn frukost buffé
  Slutstädning på avresan

  sök på Astrid Lindgrens värld och alternativt boende så hittar du olika alternativ där
  /Gunilla

 20. Pillan med 3 gullungar

  Via Vimmerby Tursitbyrå kan man hitta mysiga och prisvärda boenden. Vi brukar boka hos dem. Det finns även ett vandrarhem i Centrala Vimmerby, nere vid busstationen, som vi har bott på vid något tillfälle. Vimmerby är ju en liten mysig stad att gå och strosa i på kvällen.

 21. Anna B

  Har aldrig varit på ALV, så jag har inga tips, men måste bara säga att jag älskar bilden på Jordan och storasyster. Helt underbar ögonblicksbild.

  Carola: Ja visst är den härlig, han visar så tydligt att det är knasigt :)

 22. Maria

  Vi var där i somras med tre barn (1, 3 och 4 år). Första dagen var katastrof, skitväder och fyraåringen helt rabiat och skulle sticka ifrån oss hela tiden. Ha ha. Jag tyckte att vi skulle åka hem redan den kvällen men blev övertalad att försöka dag 2. Vi bodde på ett hotell, ganska nära Vimmerby Stadshotell kommer inte ihåg vad det hette. Dag 2 blev dock mycket trevligare och vi planerar faktiskt att göra om det i sommar! Dock i slutet av sommaren eftersom det väntas ny liten bebis i juni! Hoppas i hemlighet på att vi införskaffat husbil till tillfället, det såg väldigt smidigt ut de som hade det – parkerade 10 m från entrén :)

 23. magda

  Vi bor bara några mil från Vimmerby, rekommenderar verkligen att åka till ALV i sommar. I juni öppnar dom det nya katthult med Emil, super super stor satsning som kommer bli kanon. Finns många olika ställen att bo på i närheten. Det finns juh campingen, men det är en aningens dyrt :( men det finns många vandrarhem och bed and breakfest. kolla Vimmerbys turistbyrå

 24. Maria F

  Hej! Nu blottar jag strupen och ställer en fråga! Jag har den stora äran att vara mor till fyra barn. Den minsta blir fyra i maj och saknar i nuläget eget rum. Hon har ett utrymme med alla leksaker och så men sover i en liten utdragssäng i vårt rum. Hon kommer i framtiden få ett eget rum men det kräver en liten ombyggnad. Som det känns nu finns det varken ork eller medel för att dra igång ombyggnaden nu. Nu börjar vi få gliringar om att vår minsting minsann behöver eget rum…… Du som är klok och erfaren, NÄR behöver barn egentligen ett eget rum??
  Tack för att vi får följa dig och din mysiga familj i bloggen!

  Carola: Vill hon själv ha eget rum? För det är väl då det börjar bli dags, lyssna inte på andra :)
  Här har Novalie som fyller 10 i maj börjat klaga lite , hon delar med Lovelia och Trixie, men det finns inget rum till henne. Dessutom så kommer klagomålen mest när det handlar om att städa;) Jag ska försöka trolla med knäna, men det är svårt för det finns inget just nu..
  Jag tror att det är tryggt att sova hos mamma och pappa när man äär fyra år, men att ha ett eget litet ställe för lek. Jag skulle inte alls stressa om det inte känns som att ni orkar just nu. Hon kommer med all säkerhet börja efterfråga det själv när hon känner att hon behöver det :)

 25. Annika

  Det finns stugor att hyra alldeles bredvid Astrid Lindgrens Värld. Kolla deras hemsida, det finns paketpriser på stugor och inträde.

 26. Viktoria

  Vi är också lite inne på att åka till Astrid Lindgrens värld i år. Vi brukar hyra stuga på campingen intill.
  Jordans min när han tittar på Patricia säger ju allt! Inte kan man kleta in ansiktet sådär :-)

 27. sara

  Passa på och besök det som tidigare hette Det lilla lilla landet som nu har nya ägare och har blivit superbra:
  http://nilspark.se/hem/
  ligger bara c;a 10 km från Vimmerby där finns det att göra även för de lite större barnen

 28. Ewi

  Jag funderade på Astrid Lindgrens för nått år sedan, och insåg att det finns ju “bo på bondgård” upplägg. Flera stycken i södra Sverige, av varierande standard, där hypotesen är att barn utan djurtillgång ska få bo på en bondgård och glo på kor (eller vilka djur som råkar finnas). Men varför inte använda konceptet som övernattningsställe? Det är ju inte hotell på något sätt, men det slår ju drypande våta tält, alla gånger! Leta reda på ngt med drängstuga på gården eller dyl där du kan bunta in de flesta på ett ställe :)