Nu får det vara nog:) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Nu får det vara nog:)

Flera dagar utan blogginlägg, jisses så tråkgt! Jag lovar att det kliat i fingrarna att få öppna datorn, men jag har ju inte kunnat göra det…! Massa att stå i, och det är ju kul det med, att det faktiskt händer saker IRL som gör att man inte hinner med internetvärlden:)

Dagen innan julafton gick ju i ett med förberedelser och städ, och hela tiden kändes det att jag låg i fas, det skulle inte bli nåt tokrace till klockan halv fyra på morgonen, och det var mkt tack vara Patricia som varit min klippa under hela hösten :)

Övriga barn hjälpte åxå till, och på kvällen samlade jag ihop dem framför granen:

 

Nyduschade och pyamasklädda flera av dem:)

Granen har fått en ny ljusslinga, den färgade, och det är inte så milt och vackert ljus som jag önskade, men den får duga. Vi har åtta olika ljusslingor  i den, det ska vara mkt ljus:) men de färgade byts ut till nästa år.

Här är innan jag har varit där och rättat till och flyttat om lite på julgranspryttlarna, barnen hänger allt ytterst på grenarna.

X-tra allt:)

I det här hörnet skulle det passa skitbra med en braskamin, och jag vill verkligen ha en sån, men var skulle då granen stå? Här syns den från både kök och vardagsrum, och det är så mysigt:)  Granen står bara inne en kort tid, men ändå…;)

 

Jag kröp i säng runt midnatt och sen sov jag gott, i den renbäddade sängen, som ingen spillt välling i ;) ända tills Jamie vaknade strax efter att jag dunat in, som vanlig mao:)

På morgonen såg vi sista avsnittet av julkalendern ( den har varit toppenbra i år) och sen dukade vi fram “storfrukost” som Lovelia säger, hon älskar att få göra det själv, men nu kokade vi gröt och hade skinka och hela julkitet.Perra var iväg och hämtade penicillin så fort apoteket öppnade, han fick nån kur. Så nu blev det tre pc knaprare på en gång i familjen, vi som knappt ätit antibiotika alls. Konstigt.

Robbans borreliautslag gick tillbaka efter de första tabletterna, och han mår ju toppen, han kände sig ju inte sjuk nån gång utan det var det klassiska utslaget som avslöjade det hela. Janelles hals blev bättre efter att ha bytt penicillin, plus att hon äter en dunderkur med sex tabletter per dag, stora som hus:

Här jämför de storleken;)

Det var ju inte det lättaste för henne att få i sig de här jättarna, när hon inte ens kunde dricka vatten utan att det kom upp i näsan, för det var så trångt i halsen!

 

Vi röjde efter frukosten och gjorde oss i ordning för att åka till mamma och pappa. Vi äter alltid middag där, mkt bra eftersom jag då slipper laga massa mat;) dessutom är mammas mat bäst. I år strejkar ju min buss så syrran kom och hämtade upp delar av oss:)

Massa god mat, och mamma och pappa har de snyggaste jultallrikarna:

Sen var det ju Kalle, som alltid, men omklippt version av Tomteverkstan gjorde ju att alla ylade ilsket. Jag orkar inte lägga mig i debatten runt det hela, mer än att jag tycker det är fånigt.

Efter mat och Kalle och Kan du vissla Johanna, som barnen av nån anledning gillar, själv tycker jag att den mest är tragisk…så transporterade vi oss tillbaka hem till oss, för att vänta på Tomten.

Förra året blev Jordan fruktansvärt rädd för Tomten så jag hade pedagogiskt förklarat och berättat, och i år blev han inte livrädd, men han var lite avvaktande:) De översta paketen i säcken var till Jordan och Jamie så han blev ju välvilligt inställd, hihi.

 

Eftersom högen av klappar var stor under granen så fick barnen hjälpa till och dela ut dem så Tomten kunde gå vidare till nästa hus;)

I år var det mindre paket än det brukar vara, men allt var valt med omsorg, och jag känner mig extremt nöjd :)

Småtjejerna vill ju ha måånga paket , men det blev nog kanske inte mer än runt tio i var, men sen fick de ett gäng tillsammans.

Jag köpte två surfplattor:)  billiga, de kostade tusen kronor styck, men verkar helt ok. De och ett PS3 var från farmor, som gett mig pengar i förväg så jag kunde handla. Givetvis var det surfplattorna som var mest uppskattade, och jag hade gjort klokt i att försöka tänja ut pengarna att räcka till en tredje, för de slåss rätt bra om dem;)

Skylanders till wii, och Just dance till samma, lite spel till Ps3 eftersom jag kom på att det ju inte funkar med ps2 spelen…gahh.

Det där Harry Potterspelet jag visade i förra inlägget låg åxå i ett paket , men det kunde jag ju inte skriva då:)

Sen fick tjejerna Monsters High dockor, pet shops, Barbie Fashionistas, lite kläder och lite annat jag glömt:)

Övriga barn fick det de önskat sig, och alla var nöjda, och då är ju jag glad, som är den som gör alla inköp och all planering.

Patricia, som varit min högra hand under hela hösten, och frivilligt ställt upp massor så jag kunnat träna bla, hon fick sitt livs överraskning när hon öppnade en kartong och det låg en Ipad där.

Inte den senaste förvisso, men ändock. Hennes lilla dator funkar inget vidare, och hon har ingen digitalbox till sin Tv, så den här kommer hon kunna använda till lite av varje. Jag är sjukt avundsjuk på den!

Av min syster fick jag en potatis!?

Den ingick i en rebus:

Kan ni lösa den?

 

Robban hade köpt fin choklad som han själv valt ut:

Hur gullig är han inte då? Den killen kommer bli en fin pojkvän till någon en vacker dag ♥

 

Efter uppröjning av julklappspapper i alla hörn och kanter så åkte mamma och pappa hemåt, medan syrran stannade kvar, och vi spelade DisneyTP, med några av barnen, de andra kollade på film, i nya tofflor och mysfiltar:)

En massa julgodis stoppade vi i oss åxå, såklart. Precis som det ska vara mao.

 

I går, juldagen, så har vi traditionell julmiddag hos oss. Från början var det min mormor som stod för den, och det var mat så man inte behövde äta resten av året, men när vi tog över den så skalade vi bort det mesta, och bara oxfilén och potatisgratängen är kvar, och efterrätten som är blåbär, hallon, glass och grädde:)

Det är väl ungefär enda dagen på året som Perra lagar maten, och jag lutar mig tillbaka, med all rätt, och dukar bordet på sin höjd, typ tio minuter innan gästerna kommer;) Gästerna är samma som på julafton, alltså mamma, pappa och syrran, men ibland även någon/några andra, iår var det farmor.

Helt slipper man ju inte kökstjänsten,förstås, utan det faller ju på min lott att röja,plocka fram och bort och allt det här tråkiga, diska osv. Men man kan inte få allt.

Jordan och Jamie hade fått varsin snygg pilotskjorta i julstrumpan, och av syrran, som jobbar på SAS fick de flygvärdinne och kaptenskepsar:

Skulle inte våga flyga med den här piloten bara, slipsen på svaj och högröda kinder;)

Själv lockade jag till håret:

Vet aldrig vad jag ska göra av luggen bara :) Den är ju rak, och funkar inte att locka, och det ser ju muppigt ut, men äsch;)

Jäkla lockpinne att vara behändig att locka med, jag är verkligen superdålig på att göra sånt på mig själv, men den här är det nemos problemos med. Klänningen hittade jag på rea på H&M , jätteskön! Pimpade den med ett vinrött band i midjan, är det jul så är det.

 

Och idag då så åkte Perra och jobbade. Jippie. Det är ju roligt nästan jämt. Fast jag bara ljuger, det är inte ett dugg kul ;)

Vi här hemma sov länge, blir ju så när de är uppe sent, finfint:) och sen var det lång frukost och massa lek.

Jamie ville bjuda Smulan på sin fil:

Hon älskar fil, och passar man inte sin tallrik så sitter hon där och lapar i sig för glatta livet:

Det var svårt att få tag i hans sked bara, han viftar runt den lite väl snabbt för henne;)

Notera min nya duk!

Jag hade en vaxduk som jag var nöjd med, men så lyckades ungarna ställa en flaska nagellacksbortagningsmedel på en tidning, men det läckte igenom …så det blev fula runda fläckar på den:(  Jag gormade och gick på, och var sur, men dagen efter åkte jag och letade efter en ny. Hittade ingen. Förrän jag kom till Jysk, där den här hängde och var snygg:) Dessutom på rea. Det är en textilvaxduk. Jag passade på att köpa en röd med vita hjärtan på när de ändå reade, lika bra.

 

Idag har det mest spelats spel, dels Skylander, dels på plattorna, och sen har de dansat Just dance. Jamie har varit på pesthumör och bara gått runt och gnällt eller varit på allt.  Lite ur fas med de vanliga rutinerna.

Jag vet att han skulle älska att få springa av sig ute åxå, men det är ju så svårt när man är liten och det är mkt snö! Han stupar ju direkt och sen står han där med hela ansiktet i snön….Inte ett dugg roligt ju ;)

Vi får försöka ta en promenad i morgon iaf, idag har det ju regnat !! så det lockade inte direkt..

 

Imorgon är det lite annat på schemat åxå, jag måste byta Jordans Blixten onepiece för den har gått upp i en söm, och jag lagar inte sprillans nya kläder…jag fick en iphonehögtalare som ska bytas för det var skräpljud i den, och Corrinda måste få ett microsimkort till iphonen hon fick. ( förlängde ett abbonemang och fick den “på köpet”)Ett par tofflor till Lovelia måste bytas åxå för de var för små, skönt att båda var på Kappahl iaf:)

Simkortet måste Perra fixa för det är han som står på abbonemanget så jag hoppas han gör det, hon vill ju ha den igång NU, helst igår:) Jag fattar inte varför de inte frågade om han behövde ett microsim i butiken bara?

Imorgon ska jag dessutom träna, och jag lovar att jag längtar! Tänk att det rycker i benen när man inte fått komma iväg på några dagar:) Jag ska lyfta extra tunga vikter och göra extra många reps av allt:)  Härligt!

 

Vi har haft en fin jul, det var mkt snö, lagom kallt, alla var friska och alla blev glada över sina paket :)

Jag hoppas att alla ni har haft det bra ni med! Berätta gärna :)

Och glöm inte tävlingen om en Playtray!!

 

Kram på er ♥

 

 

 

 

 

Rebusen lyder: Stor termos med kran :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. kicki

  hej! :-) vad för sorts iPhone-högtalare var det du fick? jag är ute efter en sån och då är det ju bra att veta vad som är skräp ;-) för övrigt älskar jag din blogg!

  kram o gott nytt år!!

  Carola: Den jag fick var skräp;) så den har jag lämnat tillbaka, och ska köpa en liten gris på elgioganten:) Ungarna har fått sådana och det är ett jäkla bra ljud i den:) Kostar typ 600kr:)

 2. Malin

  Tack för en trevlig blogg.

  Hm… “Stor termos med…” Vad heter den där saken i en baginboks? Hällpip? (Eller stor termos med vin kanske? ;-))
  Carola: Stor termos med kran :) Ska ha den i husvagnen i sommar:)

 3. Sandra

  Om du inte vill klippa själv så kan ni gå till eran operatörs butik & be de klippa kortet. De har en utformad sax att klippa till simkort med ;) god fortsättning!

 4. Carita

  Hej, om du söker på datorn, så finns det en mall som visar hur du klipper det vanliga simkortet till microsim, det har vi gjort till barnens iphones… lycka till :)

 5. Lena

  Hej Carola! Härlig julhelg ni verkar ha haft…du skriver så kul och underhållande tycker jag. Tack för en trevlig blogg. Jo jag undrar vad det är för lockpinne du har? Skitsnygga lockar!

  Carola: Tack:) Lockpinnen heter CeraWand eller nåt sånt, och jag köpte den på Lyko.se:)

 6. Pinglan

  Fin jul ni verkar ha haft och mysig förstås. Angående Kalle anka så tycker jag det är synd att du uttalar dig och tycker det är fånigt när du själv säger att du inte är insatt. Sekvenserna som tagits bort på den svarta dockan och juden är nidbilder på hur svarta och judar uppfattades i USA på 30-talet. De är rasistiska och har en stereotypiska historia bakom. Även den bloda dockan har tagits bort för att den gav en bild av att blonda är dubba/blåsta. I Sverige kan det vara svårt att förstå vad dockorna symboliserar men i USA har det stor betydelse. Disney som har både medarbetare som är svarta och medarbetare med judisk härkomst är detta ett stort steg. Jag tycker att det är helt rätt. Det är 70 årsen filmen gjordes och nånstans måste vi ha kommit i vårt tänk.

 7. Annika

  Var har du köpt ljusslingan med stora, vita kulor? Vi har en sån, köpt på loppis, och skulle vilja ha en till!
  Är det norsk jullax ni har på bordet? Här har det blivit ett måste på julbordet, efter att svärsonen bjöd på det för fem år sen :D

  Carola: Den slingan, eller det är tre….köpte jag superbilligt på rean på Coop för flera år sen, och jag har inte sett dem sen dess… Men visst är de snygga!!

 8. madde

  Ja ha haleboo å där ha de bara varit å skicka efter ett microsimkort gratis,himla enkelt å gå ju göra fast de är röda dagar :)