Familjen Annorlunda

Funkar det?

Jisses vad jag är oteknisk ibland….jag har ju gjort det förr, men jag vet inte om jag fick till det nu med Bloglovin??

Funkar det?? Isf ska knappen finnas överst här till höger.

Och ni som har min blogg från Mama på Bloglovin , byter ni?? Eller ska jag göra nåt med m in adress där så ni automatiskt kommer hit?

Jag vet att ni är fler som kan, så hjälp mig nu :) Jag kan ju inte behöva störa Elin mitt i natten :)

 

Annars då?

Jo, här har vi precis sett färdigt på Breaking Dawn part 1, (Twilight) och det känns ju som att vi kanske måste gå på bio och se sista delen typ imorgon:) Hur nu det ska gå till då alla stora barn vill följa med och Perra jobbar….men vi kan väl avvakta lite.

Fånigt att sätta 15 årsgräns på den sista filmen av fem när övriga varit från 11 år…

Vi: det är jag och de fyra äldsta, Janelle, Patricia Robert och Corrinda, och vi satt under varsin filt och myste medan de mindre lekte nere hos sig, och de minsta sov gott. På sista tiden har det varit gott om myskvällar med mina största ungar, ibland alla som nu ikväll, ibland bara nån av dem, och ibland några. ♥

Det är så roligt att få sällskap i Tv soffan att det inte är riktigt klokt!  Perra är ju liksom aldrig hemma, och är han det så går han och lägger sig strax efter småbarnen….jättekul – nix. Men det är jättekul att de äldre är så stora att man verkligen har behållning av dem nu :)

Fast man får ju inte välja fritt vad man ska se förstås…Patricia gillar romantiska komedier….Inte riktigt min grej, men ok då, jag har sällan sett dem iaf:) Robban och Corrinda kan ofta fastna i nån dokumentär, eller typ Skitiga jobb, eller djurprogram på Discovery, och är det Bear Grylls så ilar de och sitter som klistrade :)   Janelle och jag har mest lika smak  för hon bangar inte för rysare, skräckisar och thrillers :)  Det gör iofs inte tvillingarna heller….Alla utom Janelle är helt fascinerade av hajar så är det en hajfilm så finns det liksom inget val, den ska bara ses..hihi.

 

Imorgon råkade jag lova att vi skulle baka lussebullar….ja jag vet att de visst ska bakas TILL Lucia , men spela roll.. Jag måste hur som helst ladda mentalt för det, jag ogillar starkt att baka alla sorter av bullar för det tar sån tid, är så många moment, när jag fått ihop degen och den jäser i bunken och jag röjt upp så känner jag mig klar….och då är det utbakning och ännu mera jäsning och sen gräddning kvar..!

Jag tänkte att om jag gör degen innan jag drar på tennis med Robban så kan den jäsa länge medan vi är borta och så bakar vi sen, smart va? Deg kan väl inte jäsa FÖR länge va??

Sen har den där utebelysningen fortfarande inte kommit upp, så det står högt upp på priolistan…men stegen är ju begravd under snön. Nånstans.. så det känns motigt att påbörja men bara jag får ändan ur ska det väl bli klart!

 

Idag tog jag Jamie, Jordan och Lovelia med mig, hämtade upp Jenny och sen ägnade vi oss åt julklappsshopping!

Och inspiration/inventering , för nästa runda.  En del blev handlat , och mycket är kvar ;)

Lite kläder till de minsta, bla en onepice med Blixten på till Jordan :) Hans ögon tindrade när jag visade honom den så den borde funka. Jag gillar att det är enkelt att smyga ner saker, de minsta har inte så stor koll:)

Till Jamie köpte jag en pingvin som sjunger en julsång , hihi, han älskar den redan eftersom han valde den själv. När Jordan var 1 år fick han en tomte som sjunger i julklapp och den är så omtyckt. Dessutom, och det är viktigt! så sjunger och spelar den i helt ok ljudnivå och Rent, inte falskt! Annars blir man ju tokig:)

Till Janelle blev det en……Nope, tjejen! Jagvet att du läser, så glöm det, men du kommer gilla ;)

 

Nu måste jag i säng!

Jag kröp iofs ihop på soffan med ungarna på eftermiddagen och kollade på Greveholm, den första kalendern som jag köpte på dvd, och somnade gott…..Patricia tyckte väl att jag behövde sova så hon fixade med Jamie och sen lagade hon middag . ♥

Jag behövde det , för Jamie är en krångelåsna på nätterna….välling, välling, amma, amma, välling. Och med all den vällingen måste det till ett, ibland två blöjbyten…eller en renbäddning av en dyngsur säng:/  Föredrar blöjbytet!

 

Nu vaknar han snart så jag ska förekomma honom :)

 

Hörs i morgon!

Jag ska försöka få till så jag kan blogga från mobilen, just nu ligger den gamla bloggen där på appen och vägrar flytta sig…jaja, ska slå på hjärncellen ;)

 

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla 32 år och 9 barnsmamma

    Hej hej
    Är han hungrig på natten eller är det mer som en vana?
    Vet vi hade liknande på ett av barnen,pratade med bvc som sa att dom inte behöver äta på natten i den åldern och att vi skulle sluta med det..
    Jag brydde mig inte så mycket vad dom sa .var min unge hungrig så fick han äta hehe
    Men tillslut provade vi några dagar utan och gav lite vatten istället så gick det bättre :-D
    Mvh camilla

    Carola: Det är bara en dålig ovana!! Jag orkar helt enkelt inte bråka:) Vi har haft så med de flesta av barnen, men rätt vad det är ledsnar man och bara man bestämmer sig så är det ju rätt lätt åtgärdat…men jag har inte kommit dit än:)

  2. mettemy

    Va duktig du är som kämpar på med din lilla krångelapa! När min blev så vid året ungefär så orkade jag inte så länge utan sov i storasysters rum två nätter så fick pappan försöka få lillstintan att förstå att på natten sover man, tutta hela natten behöver bara minisar:)Hon fattade poängen men då var det ju slutammat helt å hållet vilket var mycket sorgligt eftersom att jag hade tänkt amma länge denna sista gång….Hoppas du får sova bättre snart!

  3. Jenny P

    Maria L, tack ska kolla där på en gång…

    Carola: Ja det var Kappahl, typ 300kr, men jag hade en rabatt på 30% så det kändes trevligt:)

  4. Annika

    Man behöver inte jäsa degen två gånger! Gör degen baka ut och jäs, det har jag gjort i många år. Snabbare, nja kanske inte, men bra mycket smidigare!

  5. Maria L

    Till Jenny P: Jag har sett att iaf Kappahl har one piece med blixten på. :-) Lycka till och hoppas du hittar någon.

  6. Anna

    Hej!
    Ett tips när det gäller bakning av typ bullar och lussekatter så kan man göra degen kvällen innan och ställa in i kylskåpet över natten! Då jäser degen ganska långsamt men det blir samma som att jäsa degen under tiden man väntar!

    /Anna

  7. Eva

    En dum fråga men ska jag bli medlem i bloglovin? Jag är HELT korkad vad gäller datorer/tekniskt eller är det bara att klicka in på loppi för att följa dej.????

  8. Ewi

    Min BVC tant sa att jag skulle spä ut vällingflaskorna på natten allt mer, så äter de sitt matintag på dagen istället, och sover sen bättre. Nu har jag ingen aning om det fungerar, jag tyckte det lät som strunt :P Enklare är väl i så fall att trycka i ungen mat på dagen från start, och se om han sover över nattmålen? (Vilket han gjort en natt, har precis börjat). Inatt kan jag inte uttala mig om, eftersom han spydde ner hela sängen istället, pga hosta tror jag för det kom bara en gång, och han åt frukost utan problem och sådär, och verkar glad. Men en gång räcker ju bra, eftersom det blir att sanera hela sängen. Blä!
    Carola: Blä var ordet!! Urk…hoppas det var bara den gången! Jo, din bvc tant har rätt…Jamie äter massor av välling plus ammar p nätterna, och det behöver han inte alls göra. Jag har bara inte orkat ta tag i det än, det är lite mysigt åxå ju :) Ja inte att vakna då, men att få mysa ihop med en gosig unge:)

Comments are closed.