Familjen Annorlunda

Tisdag!

Efter moget övervägande tyckte jag att den rubriken passade perfekt;)

( eller så kom jag inte på nåt bättre…*s*)

Vi som inte behöver rusa iväg på morgonen, idag var det jag och två små gossar, sov ganska länge, tja, till strax efter 8 då.. Jag var inte pigg, jag sover så förbenat dåligt!

Jag vet ju att Jamie brukar vakna vid 01 – tiden så det är liksom ingen idé att somna före…så oftast ligger jag och snurrar tills han vaknar, men ibland somnar jag, och då är det lögn i helvete att somna om sen efter att jag hämtat honom…Hur man än gör blir det liksom fel;)

När man är klarvaken på natten så snurrar ju huvudet av allt och inget, och det underlättar ju inte insomnandet direkt. När jag så somnat, så kan man ju ge sig den på att man vaknar till av nåt, Jamie, Jordan, eller att Perra kliver upp…och då är det kört igen.

Fast det är ändå inga problem att vakna, i morse tex så väckte Jamie mig genom att drämma en tom nappflaska i skallen på mig…det är effektivt ;) Funkar inte det så tar han till bajs-tricket, för det funkar alltid. Hehe;)

 

Vi såsade på, och jag blev glad när diskbänken var , om inte skinande ren, så nästintill tom på disk:) Dessutom var de två kastruller jag lämnat odiskade på spisen igår diskade och inställda i skåpet.

Ja, jag vet att jag sa att jag röjer innan jag lägger mig, men igår var det folk som kom och gick hela kvällen, och maten stod framme på spisen, på kylblock, och när jag sen skulle lägga mig stod det kvar. Jag hade ingen lust att börja spola med vatten så Jamie skulle vakna, så jag gav fasen i det, och låtsades som att jag inte sett det :)

 

När vi skulle hämta Lovelia på kyrkis så tänkte jag ta min buss, den har stått alldeles för länge nu, och fordon ska ju rulla, så jag stoppade in killarna där och skuttade in på förarsidan, wowade lite över hur stor den är och var rymligt det kändes:) ochvred om nyckeln.

-Wro……..m………m..mmmm…

Nix, den startade INTE. Nähä. Kul, spännande, och fan. Hoppas det är batteriet, det lät inte riktigt som det bara…..Håll tummarna:)

Jag kablar inte igång en bil, med en annan bil som har kasst batteri ( mazdan) så jag bytte bil och åkte till kyrkan ist. Det där får vi lösa senare. Kanske svänger förbi pappa imorgon och hämtar batteriladdaren.

Hem igen och käkade rester sen middagen igår:

Jamie var skitförbannad när jag skulle mata honom, han vill äta själv! Och inte ska han  ha nån mesig bebissked heller, nej en riktig gaffel annars får det vara…Och han är duktig:)

Vi turades om, jag matade det mesta och han trodde att han åt själv;)

Jag gjorde ungarnas senaste favorit igår, kyckling som jag bryner och sen låter koka i buljong, med morötter och vitlök, barnen äter det med ris, jag tar mer buljong och äter det som soppa, alla är nöjda. ( ungarna äter inte soppa nämligen..?) .

Idag gav jag Jamie rätt mkt buljong så det var inte läga att äta helt själv som han brukar kunna få göra.

 

Patricia var hemma med huvudvärk idag, så då kunde jag låta Jamie sova hemma medan Jordan är på kyrkis på em.

Janelle messade precis innan jag skulle åka iväg, och hade ont i magen, så jag hämtade upp henne efter att jag lämnat både Jordan och Lovelia på kyrkan, Hon får följa med in på hans grupp och är stolt som en tupp:)

Hem med Janelle och sen iväg och snabbhandla. Solen strålade och det var helt ljuvligt ute!

Jag parkerade bilen i full sol och satt och njöt en kvart innan klockan var 15 och det var dags att hämta igen.

Hem igen då, packa upp matvaror och dricka lite kaffe, prata lite med ungarna.

Corrinda kom hem, och blev jätteglad över en tröja som jag fått från Disney:

Det kommer en långfilm med Phinneas och Ferb :)  Jag tror att Corrinda och Robban vill se den, för de har gillat att se den på tv.

 

Patricias lilla dator är seg, så jag plockade bort lite program, diskrensade, diskdefragmenterade och sånt där, låtsas att jag kan nåt, det kan jag inte, men man kan ju prova:)

Jamie vaknade , och det var slut på friden…han är underbar, men jag föredrar att han är underbar på golvet….:

 Stackars katterna, nu får de inte ha sin mat i fred här i fönstret heller…. Var ska jag ställa den nu då? På köksön?

Notera att han äter kattmat med gaffel, fint ska det vara, riktig gourmand;)

Och så nöjer han sig ju såklart inte med att klättra upp i soffan, som är att föredra framför stolarna, nej, han ska mot högre höjder:

Kan bli ett riktigt Skyfall av det här;) med tanke på att de gör reklam för nya Bondfilmen på tv just nu :)

Alltså inte ett skyfall som i ösregn, utan skyfall som falla från himlen:)

 

Idag blev det kycklinghamburgare till middag, och det blev massor över, så imorgon blir det pytt i panna av nåt slag:)

Fint tycker jag, men barnen gillar inte. Synd för dem då, då får de ju äta ordentligt första gången, visst :)

 

Vi röjde efter maten, och sen tände vi massa ljus överallt, det är så ruggigt inne och ljusen gör det så himla mkt varmare, och mysigare. Allt blir vackrare i stearinljussken, det bara är så. Måste till Ikea snart…

Stoppade i säng Jamie och gjorde en chailatte, parkerade rumpan i soffan framför Äntligen hemma, och där blev jag kvar.

Sista avsnittet av Hollywoodfruar…alltså Gunilla… Jag vet inte jag. ..är hon på riktigt?

En sak är jag alldeles förundrad över, och det är att människan är så fruktansvärt snygg på bild! Snacka om fotogenique!

Jag förstår att hon varit fotomodell:)

Men hennes personlighet är ju aningens knepig, om man ska vara snäll…. Jag gillar ju Hollywoodfruar och är lite ledsen att det är slut nu, det är fint att få lite flärd och glamour genom Tv: n:)

När börjar Hawaii 5-0 undrar jag nu? Så det bli ordning på tv tablån:)

 

Nu börjar det bli sovdags, men det är ju inte nån idé att somna innan Jamie vaknat…blir bara knas då, så jag har sparat lite mail och bloggar, men ska göra mig klar först.

Imorgon är det musiklek, och kanske lite roligheter på kvällen….få se hur det blir!

 

Ha det gott, natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Hej!
    Hur är era läggrutiner? Jag har en treåring och en 9 månaders och för oss tar det typ hela kvällen. Blir så nyfiken hur ni gör?

    Carola: Nu kommer du bli avundsjuk, men vi gör som så att vi säger: Nu är det dags attsova! och då traskar barnen iväg och byter om, borstar tänder och sen kommer de och säger godnatt och hoppr i säng. På riktigt:)

  2. Tosabeten

    Vad roligt det är att följa lille Jamies utveckling, eftersom min Tage bara är 10 dagar yngre:)))
    Han är min första och har inget att jämföra med, då är det kul att se att andra ungar gör precis likadant. Äta med sked är för bebisar vet du väl;) det är stora killar nu;)

  3. Ida

    Det verkar nästan som du vore ensamstående, kan inte alltid vara det lättaste att dra runt allt på egen hand.
    Carola: Skillnaden känns ibland jäkligt hårfin…;) och nog kan det bitvis vara tufft att vara ensam så mkt! Fast det som inte dödar härdar, och jag reder det mesta,så länge de håller sig friska så är det ändå lugna gatan…Ta i trä!

  4. lillys mamma

    hade hoppats på att träffa på dig på ikea igår, vi fick åka till ultuna med ena hunden.. och ska tillbax om nån dag igen och hämta henne (hoppas ja) då käkade vi lunch på ikea… men efter vi hämtat henne kanske man inte har råd att äta :P sjukt dyrt även när man har förskring på dom, + att vi får åka 1-1½timme då..

    Carola: Åh jobbigt med sjuk vovve:( hoppas att det går bra!! Ja det hade varit trevligt att luncha!!Nästa gång :)

  5. Eila

    Är Perra nånsin hemma? Vilken tid kommer han hem om kvällarna? Inget ont menat i frågan, men jag tycker du verkar vara ensam med barnen jämt!
    Carola: Ja, det tycker jag med :) Han kommer sällan hem före 20,00. Har man riktig tur nån dag kan han dyka upp till 18.30..men det är sällan, oftare blir det senare än åtta ist..

  6. Mia

    Jag älskar din blogg! Ditt sätt att skriva, uttrycka saker och din ärlighet. Det blir många skratt när jag läser din blogg (positiva sådana). Du verkar störtskön! :)

    Carola Tack!