Familjen Annorlunda

Tingeling:)

Fan! Hela gårdagen och idag har jag gått runt med den där fjantiga låten de hade i nån , var det schlagerfestival? Den där Tingeling tingeling, fattar alls ingenting…blablablablablabla…

Jag tycker den låter är vämjelig, men nu sitter den där.

Hur som helst, så var det ju dags för lite Galapremiär i går, av just filmen Tingeling och vingarnas hemlighet:

Injudna av  Mgroup PR & Event, det tackar jag alldeles särskilt för ♥

Jag valde att ta med Novalie, Trixie och Lovelia, för det är liksom de som uppskattar sådana här filmer mest, förutom Janelle förstås som är Disneyfantast ut i fingerspetsarna, men hon hade andra planer och ville inte följa med .

Jag bokade Patricia som betald barnvakt :)

Sist vi var i El Stockholmo på bio så tog vi ju tåget, men nu kändes bilen bäst.

Den kändes jättebra hela vägen fram till jag körde av åt fel jäkla håll! Men igen! Vad faaaan?

Sist blev det ju rätt ändå , men igår blev det sightseeing deluxe. För mina passagerare..Jag svor mest och försökte klura ut hur jag skulle ta mig dit jag skulle, nämligen Sturegatan.

När det var kö….( är det aldrig köfritt i Stockholm??) så knappade jag in på min gps app och fick sen direktioner som gjorde att jag tog mig fram till biograf Park utan missöden..( eller tja…det tutades lite på mig ibland när jag gjorde fula filbyten, men herregud det är ju inte så jäkla lätt att köra i en stad man inte känner till, med en gpsröst som säger : Sväng höger! när man faktiskt inte ens kan se att det går att svänga höger….) ..men sen skulle jag ju liksom parkera åxå..Och det fanns ju inte en ruta ledig i typ hela stan, menm Mirka hade fått tips om ett P-garage, som jag försökte hitta med nya gps inprogrammeringar.

Det gick inte alls. Ringde Mirka som inte var framme än, och snurrade ett varv till bland enkelriktat och dubbelparkerade bilar…så får man visst parkera? Utanför en annan parkerad bil. För i och urlastning. Men det blir ju vansinnigt trångt för övriga trafikanter, men så är det visst… Gahh, jag skulle bli galen att bo där ;)

Till slut säger Novalie att det ju är Mirkas bil framför oss, och i samma sekund ringde hon:)

Till sist körde vi in i p-garaget. Pust!

Sen var det en liten promenad i lätt duggregn, men det kändes bara uppfriskande efter den svettiga bilkörningen :)

Mirka hade med sig fina döttrar och en kompis dotter, och tillsammans hade vi nio tjejer:)

Framme vid bion såg det ut såhär ( alla bilder kommer fran Mgroup)

 

På galapremiär blir man fotad på röda mattan:

Mirkas tjejer frös och gick in i värmen, bara Nellie var med, och så mina snyggingar då:) Bara Lovelia ville vara utklädd, Novalie och Trixie nöjde sig med finklänningar.

 

Inne i foajen var det uppdukat med dryck:

  Och fina ballongkreationer:

Goodiebags åxå:)

Vi var ju lite sena, så barnen hann inte pyssla som de kunde få göra, vi hann bara köa till toaletten….vad är det för konstig bio som har bara två dam respektive herrtoaletter för resten? Det var KÖ, det var ju mestadels småbarn, och kissnödiga mammor;)

Med sena menar jag då inte För sena, utan vi var i god tid innan filmen började, men senare än vi planerat.Det tar tid att köra sightseeing och leta p-garage:)

Inne i salongen var det chipspåsar på varje stol, och mina tjejer gjorde stora ögon: – Får man en HEL i var, mamma??

Japp, så var det , och det mumsades överallt i salongen.

Träffade massa andra fina bloggare, vissa har jag bara ansikte på och inget namn, men det är ändå himla trevligt att känna igen folk:)

De här två bla:

Fnulan   och Meekatt med varsin dotter, den ena lite( hehe) motvillig till att se på film, trots att de åkt över halva Sverige för att se Tingeling:)

Det här är på MCD efteråt, och snodd från nån av de andras bloggar…Här kommer en till:

Utan barnen :)

 

Tillbaka till bion, tjejerna satt som ljus och kikade på filmen, smaskade i sig sina chips och var helt inne i Tingelings äventyr.

Filmen har premiär på fredag, den 26okt, och jag kan varmt rekommendera den, den är sådär söt och mysig som en film om älvor ska vara :)

Ni andra tjejer som jag träffade : KUL ATT SES, och hoppas det blir snart igen :)

 

När vi sett klart på filmen gick vi då till McD och utfodrade barnen, Själv hade jag proppat i mig chips så jag var mätt resten av kvällen…urk, jag som inte ens brukar äta chips…;) men tog en latte och en munk…hehe, för den gick i, eller halv iaf.

Tog farväl av Fnulan och Meekatt, och traskade tillbaka till p-garaget, packade in oss, kramades med Mirka, och så körde vi ut.

Stoppade i betalkortet och fick en smärre hjärtattack när det stod 352kr på skärmen!

WTF?? För några timmars parkering? Trehundrafemtiotvå kronor….aouch, det sved.

Jag ska inte klaga på Uppsalas 25kr/timmen nåt mer ;)  haha.

Mirka fick köra före så jag inte skulle tappa bort mig, och tur var väl det, för jag hade knappat in på gpsen men den tjatade hela tiden om att jag skulle svänga av till höger? Långt ute på motorvägen tjatade den, och jag fattar liksom inte vart den ville att jag skulle åka, så jag stängde av den . Jag hittar ju hem. För det mesta ;)

 

Regnet öste ner, och på vägen dit så lade min fläkt av inne i bilen, och den immar igen direkt speciellt när det regnar, så jo…det drar rätt bra när man måste åka med nervevade rutor på motorväg…hihi. Dessutom regnade det in:)

Antingen igenimmad bil så jag inte såg nåt, eller regnstänk och snålblåst….tja;)

Nu måste jag försöka lura ut varför den lade av? Är det en säkring? Jag har aldrig i hela livet bytt en säkring på nån bil och vet inte alls vad som går på dem…? Jag hoppas det är det, för annars blri det säkert för dyrt att fixa.

 

Gpsen sa att det skulle ta 1 timme och 40 minuter att komma hem, och ETA var 18.04. Det kunde jag inte alls gå med på, eftersom jag skulle skjutsa Robban till bowling med klassen som började 18.00

Funderade på att ringa in backup, men insåg att det var väl nån knaskalkylering och körde på, och trots att det inte gick att köra så fort som jag brukar….hm;)…utan det var till att ligga i max 100 pga regnet, så var jag hemma i god tid innan vi var tvungna att åka. Lite vattenplaning fick jag åxå….brrr, det är läskigt när bilen inte lyder!

Släppte av tjejerna och hämtade upp Robban, skjutsade iväg honom och sen satt jag kvar den timmen de bowlade, det är ju ingen idé att åka hem, och Perra kom vid 18.30 så Patricia blev fri att dra.

Hon och Henke hade tagit med sig Jordan och Jamie på bussen till Ica för att handla mat, och det var värsta äventyret för Jordan:)

Jamie var knöligare än vanligt igår kväll, han ville helst sitta i knät på mig, men inte i lugn och ro, utan han skulle pilla på allt och sen ner  och greja i 180. Han är ju inte van att jag är borta så länge från honom, mitt lillhjärta ♥

 

Det var tre lyckliga och nöjda tjejer jag hade med mig iaf, och om de får som de vill så ska vi se filmen nästa lördag igen.

Det tror jag inte att vi gör;) däremot ska vi se Modig snart som jag lovat i en evighet, men det gör vi hemma i Uppsala.

Så, Tingeling kan jag varmt rekommendera.

  Tjingeling :)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Meekatt

    Kul att ses i helgen! :)
    Jag som tyckte att det var hemskt med 370 kr för min parkering i Lund över helgen. Men det var i alla fall en hel helg! Usch vad dyrt, stackars dig!

    Alice var också impad över att man fick en HEL chipspåse var, haha. Jag ångrar dock att jag tryckte i mig hela. ;)

    Kram på dig!

    Carola: Detsamma! Haha, vilken skillnad, några hundra flr en helg eller några timmar…Jag kommer och parkerar hos dig nästa gång ;)

  2. Nina

    Vilken mysig dag ni hade! Jag planerar att se den med min 4 åring. Hon älskar tingeling! :-)
    Och ja, det ÄR köer i stockholm hela jä-a tiden! åt alla håll alla dagar..
    Jag åker till Eskilstuna på jobb ett par dagar i månaden och folk ojjar sig att det är långt. MEN, det går åt samma tid som att åka Huddinge – Solna! Den du! ;-)Man vill inte räkna hur mycket tid vi lägger åt att sitta i bilkö..usch…