Familjen Annorlunda

Fredag!!

Jihoo, fredag!

Veckorna går fort, visst?  Jag tycker att jag satt här nyss och pratade tacos…som varje fredag ;)

Idag var det dock helt annorlunda, eftersom jag följde med Robban till skolan. De har föräldraveckor nu, och man blev tilldelad två dagar man fick välja mellan att komma.

Jag bad min snälla pappa komma och vakta mina minstingar, även om jag fått ett ok från skolan att ta med dem så kändes det inte så optimalt. Det funkar i de mindre barnens skola, där det finns dels lite utrymmen att leka på utanför klassrummen och sen en skolgård, men här, mitt i stan och miljoners trappsteg…nä..

Pappa kom strax före åtta, och jag gav honom lite instruktioner, hur man gör välling typ:)

KAn man det kan man passa mina kids en dag nämligen, för i värsta fall kan de livnära sig på det, hehe.

Färdig för plugget, duger man såhär?

Nej, jag fryser ihjäl ju, så det blev tröja på:)  Säg att ni ser mina armmuskler??  Hyfsade väl? ;) Iaf lite muskler..;)

 Tröjan är gammal som gatan, men åh vad jag gillar den, och den kommer fram mellan varven.

Så susade jag iväg, och var framme vid skolan i tid, men sen tog det ju en evighet att betala parkeringen med kort…varför ska det ta sån tid?? och sen vill de att man skriver in sig på expeditionen så det gjorde jag, samt betalade för lunch, och sen tramade jag uppför de dryga trapporna….pust…Skitjobbigt!  Vissa trappor är liksom jobbigare att gå i än andra, och de här är sådana.

Jag fick sen ankomst, pinsamt nog, och stövlade dessutom in mitt i ett matteprov…oops.

Jag som suger på matte, kikade på provet och kände mig mindre blåst än vanligt för det var geometri, och det skulle räknas ut area och omkrets, och det kan jag faktiskt:)

Det var väldigt tyst i klassen och jag satt på en stol längst bak och bara…. satt.

Mecka med mobilen kändes liksom lite förbjudet :)

Den lektionen var ju kanske inte så värst spännande…och läraren beklagade det, men så där är det ju:)

 

Deras klassrum heter

Den charmiga skylten utanför:)

Den här skolan kör med lite latin, och de olika klasserna heter nåt djur på det språket. Robbans klass heter Thynnus.

Nån som vet vad det är för djur?  Tror det ska vara dubbelt, Thynnus Thynnus om det ska vara korrekt :)

Det är Tonfisk ;)

 

Efter matten hämtade de gympakläder och sen traskade vi till Svettis, en k-märkt gympaanläggning, byggd 1910. Jag som älskar gamla hus och nostalgi osv..är överförtjust i att Robban går på den här skolan som är gammal och pampig i sig, och så dessutom gympa på Svettis:)

Där spelade de fotboll, och jag satt och njöt i en solstrimma som letade sig in, helt underbart väder idag ju! Typiskt att jag valde just den dagen att spendera inomhus;)

Medan de duschade sen så pratade jag länge med ”föreståndarinnan” för stället, och hon berättade lite anekdoter.

Tillbaka till skolan, och upp för alla trappor för att hämta spanskaböcker, sen ner igen….och så går man till en annan byggnad en bit iväg, så det blir automatiskt små frisk luft promenader:)

Spanska begriper jag inte ett ord av, jag kan beställa öl på det språket, och det räcker väl? Robban fattar dessvärre inte heller så mkt, så det blir till att ta tag i det hemma. Fan, jag får alltså lära mig spanska jag med…;)

Nu var jag skithungrig!!  Jag kan inte äta rejäl frukost direkt jag kliver upp, och normalt är jag ju hemma, alternativt skjutsar iväg nån och kommer hem, så jag kan vänta lite med att äta, men i morse var det ju ingen tid till sånt, så jag petade i mig lite fil väl medveten om att jag skulle vara hungrig så fort jag kom till skolan..Och sen var det inte lunch förrän 12…gahhh:)

Jag har aldrig varit nån frukostätare, det är först de sista åren jag ens äter överhuvudtaget, annars drack jag på min höjd en kopp kaffe och sen inget mer före lunch, men nu blir jag ju hungrig eftersom jag vant mig vid det:)

Flera av barnen är lika som mig, och det är jobbigt ju, men de brukar ta med sig frukt/ mackor, och det missade jag idag, hehe.

Lunchen var mkt god, nån köttfärsbiff med sås och ris, och grönsaker, och jag satt med Robban och tre av hans kompisar, gulliga killar allihopa.

Sen lite rast och så svenska. Där kom en pappa med, och han och jag satt längst bak i klassrummet och pratade på, glada över att ha sällskap av varandra när ungarna skulle göra uppgifter från ett papper, nån form av recension som de ska redovisa, men då kom  fröken och hyssjade på oss….oops;)

När vi tystnade så sänkte sig tystnaden i klassrummet, så vi skämdes lite över att ha varit de som hörts;)

Sen ankomst OCH störande av ordning….Jag är ingen mönsterelev längre;)

Han var himla trevlig får jag väl säga till mitt försvar, haha.

Vi pratade om våra barn och jag nämnde Janelle och Patricia, han hade en son i gymnasiet, och då frågade han ju om jag hade tre barn…och jag log ju som vanligt och svarade att jag ju faktiskt har nio:)

Då trillade tioöringen ner, som han själv sa, och han kände igen mig. ” Jamen det är ju DU”

:)

Sen kom fröken och hyssjade;)

Robban har jättesvårt med att skriva, det har han alltid haft, så jag förstod att han inte alls gillade den här lektionen, och jag pratade lite med hans fröken efteråt, de känner ju inte honom alls än, och han är ju lite som han är, lite svår att få grepp om.

Han försöker dessutom smyga undan och inte göra sina uppgifter…det har tyvärr funkat i förra skolan ( till min förtret) men i den här är det hårdare tag ( gillas) så det är dags att rycka upp sig. Vi ska hjälpas åt , han och jag så han kommer i kapp det han missat…

 

Sista lektionen var historia, och de pratade om min favoritkung, Gustav II Adolf:)

Jag är jättenöjd med alla lärare jag sett idag, det känns som att de är rätt människor på rätt plats. Härligt!

Men jag var helt slut i huvudet av att ha suttit och glott en hel dag! Shit vad jobbigt det är, jag är ju van att röra mig, även om jag kanske inte springer hela dagarna, men sitta still såhär gör jag aldrig.

Lite huvudvärk, som släppte efter två koppar kaffe, det fanns inget kaffe i skolan vad jag såg nämligen…illa;)

 

Hemma var det lugna gatan, pappa hade precis tagit upp Jamie som sovit ute i vagnen i tre timmar, precis som han ska, och de hade ätit lunch. Jag valde den med omsorg, korv och blodpudding:)

Pappa gillar blodpudding, medan mamma hatar, och han får inte äta det när hon är hemma….jag förstår henne för det luktar ju apa…Jag minns när vi var små och mamma var borta nån gång ibland, då festade vi på blodpudding:)

Mina ungar gillar det, medan jag gärna äter det om jag får förbereda mig lite på det. Att komma hem efter jobbet och bli serverad det skulle aldrig funka, men lite betänketid gör susen. Det är ingen favorit dock.

Jag tackade för hjälpen och han åkte hem och släppte ut katterna .

Vi åkte och handlade lite, jag tog med Jamie, Trixie och Lovelia medan Robban passade Jordan som såg på Smurfarna, och sen var det ju tacos som gällde…

Sen gemensamt röj av mig, Perra och Corrinda, och det går ju tusen gånger snabbare!

X-faktor sen, och det är jag inte ett dugg intresserad av faktiskt, men det gör inget att det står på i bakgrunden, ett getöga kan man ju offra på det.

 

Lekte med PicMonkey, de har fått in lite Halloweentema:)

Oj, nu blev bilden så liten så det syntes dåligt:( men det är spindelväv, spindlar, skuggor och nån annan grej:)

Fanns massa kul att göra där, skaffa vampyrtänder, eller marmorhud så man matchar Edward Cullen ( Twilight) eller ärr, röda ögon, skuggor, häxor osv….Blir kul till Halloween:)

 

Nu ska jag dra mig mot badrummet, och sen lockar sängen, det tar på krafterna att gå i skolan!

 

Natti natti på er, och trevlig helg:)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cecilia

    Hoppas att det lossnar för honom snart så att han kommer igång med skrivandet. (Hans mamma kan ju onekligen formulera sig väl i skrift) Hoppas att han inte känner att det är pinsamt att vara dålig på att skriva när han går i sexan..
    Carola: Jag pratade med en av lärarna, och det är många killar i sexan som fortfarande har svårt med att skriva…det ligger nog till viss del i motvilja.. Och sen, om man kollar rent generellt på killars handstil kontra tjejers….de flesta killar har en rätt kass stil;) Rent generellt!

  2. Annelie Susanna

    Shit vilka snygga armmuskler du har! Du borde inte ta en gammal tröja på, ska ju visa upp dom ist :) Ta något tajtare så du visar upp dina snygga former och det gäller hela kroppen naturligtvis!

    Carola: ahh dig kan man lita på :)
    Jag fryser ju så förbenat på vintern att tjocka tröjor måste till, men det är allt lite synd att gömma dem ;)
    Ego- jag ??
    Nä så mkt är det ju inte men jag gillar att det inte är sladdrigt och flobbigt längre :)

  3. Jeka

    Oj vilken hetingmorsa! Man ser absolut att du har armmuskler, o en väldigt välmående kropp. Looking good Carola!

    Carola: Åh, tack:) Jag fiskade ju hårt efter komplimanger, så tusen tack:)

  4. Ida

    Går Robban och Corrinda i samma klass? Har de börjat på högstadiet?

    Carola: nej de går i olika skolor nu, efter eget val . Corrinda går basketprofil och Robban vanlig klass, men på en skola som skickar iväg väldigt duktiga nior så det är en pluggskola :)
    De går i sexan :)

  5. lotta

    Skriv din kommentar här!vad heter skolan som robban och corinda går på

    Carola: Robbans heter Katarina skolan
    Och Corrinda går på Gränbyskolan :)

Comments are closed.