Dagen före dagen då.. – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Dagen före dagen då..

..Lovelia fyller år!!  Fem år blir det lilla fröken, och hon längtar:) Hon kom upp till mig i köket när jag stod och slog in presenter och när jag sa :

– Men hallå här, din lilla filur, du får inte kika:)  Så slog hon händerna för ögonen, vände sig snabbt om och log stort, sen gick hon mot trappan och ropade: – Trixie? Jag får inte vara i köket för mamma slår in paket till Mig :)

Hon känner sig VIP , med all rätt.

Älskade lilla Loppan♥

 

Idag vaknade jag som vanligt av att grabbarna grus vaknade, den ena vaknar och väcker den andra, och sen klättrar Jordan över till vår säng och så röjer de. Oftast så kliver Jamie mig på håret, när han ska dra upp rullgardinen för att kunna se ut, eller leka med lamporna i fönstret. Det gör så förbenat ont när han kliver på håret! Det är ju långt, och han är tung och så liksom glider han iväg med foten bort från hårbotten så det verkligen sliiiiiter och draaaaar i hårstråna….känns som de ska ryckas av .Ajajajaj.

Idag ställde han sig med en fot på vardera sidan av mitt huvud, satte sig ner (tack för att blöjan inte var dyngsur och läckte!) och där satt han sen och kikade ut….efter en stund reste han sig och kikade ner på mig med världens leende:)  Gofis!

Vi klev upp, de fick sin välling och blev påklädda, och sen gick Jordan ner till tjejerna och Jamie spatserade runt här uppe och pysslade med lite av varje. Jag försökte mig på en kopp kaffe i solen, samtidigt som Jamie lekte i sandlådan, men det var bara skönt så länge som solen sken och man satt i lä..Annars frös man, så efter en stund gick jag in, och slog in paketet som Novalie skulle ha till kalaset.

Det blev en sån här:

En variant på de Top Model böcker som vi gett bort på typ alla kalas det sista året:)

Det här är ett bröllop, och man ska alltså själv rita kläder, blommor, tårtor osv, med hjälp av ,mallarna eller på fri hand.  Mina tjejer älskar sådana här, och kan sitta i timmar:)

Är det samma med era barn? De som är från kanske 5 och uppåt?

Top model finns i massa varianter, med hundar och hästar, och popstjärnor, fantasy osv, och så finns det liknande med hus man möblerar eller stall och hagar. Superkul!  En del är dyra, för att ge runt 189 kr för en målarbok är dyrt i mina ögon, men många ligger på 89-129kr och de är lika fina de.

 

Sen pratade jag med Jenny i telefon och vi samordnade dagen:) Novalie har ju sovit över hos dem, och vi hade en bunt tjejer som skulle på kalas, så jag tog bussen och körde dem dit, och tog med Jordan, och kalaskläder. Jenny tog med sin son och vi lämnade

av tjejerna på bowlinghallen, och drog en repa till K-rauta, där Jenny skulle ha dekorationssten, innan vi åkte hemåt.

Jag gjorde iordning middagen i flygande fläng, köttfärslimpa som jag fyllde lite med champinjoner, skinka och mozarella….och så skalade jag potatis och klyftade dem och lade runt på plåten och så in i ugnen.

Jag har en potatisskalare, och det går ju snabbare, men den är inte så himla noggran, barnen klagar på att det är skal kvar ibland, men de får leva med det. Oftast ids jag inte plocka fram den ändå utan skalar för hand, fast det tar ju sån tid att det hann jag inte idag. Alltså, jag har en elektrisk potatisskalare;)

 

Patricia blev ansvarig över maten, som lagade sig själv i ugnen, och Robban och Janelle tog hand om barnen medan jag tränade. Kom iväg sent, och hittade såklart inte parkering nära utan blev sen, men min plats fanns kvar, tur det annars hade jag blivit sur:)

Idag var jag ensam efetrsom syster yster är på Mallis, men det går ju bra ändå, det är bara roligare med sällskap. Jobbiga stationer idag, men roligt. Imorgon hade jag glömt boka, och hamnade på reserv plats 20!!

Nu upplyste Jenny mig om att det är föräldramöte i Novalies klass…och jag insåg att vi inte får några veckobrev på mailen från hennes lärare..Skumt, men jag har mailat henne nu, och så får hon lägga till oss på listan.. Hoppas vi inte missat nåt viktigt nu bara..?

F-mötet hoppas jag kunna gå på, och vad det såg ut på programmet var det samma lika som för Trixie, så det var ju tur att jag inte gick på hennes då,

Nu skulle det presenteras lärare….gäsp, jag har ju som sagt haft barn här i 12 år, jag vet vilka lärarna är;) och sen skulle vi sitta i smågrupper och diskutera Ansvar…Alltså, sånt här gillar inte jag. Jag går på föräldramöte för att få info , inte för att sitta och diskutera med folk jag inte känner ( mer än ytligt) och där vi alla anpassar oss efter den som skriker högst, haha.

Jag känner mig som jag var tillbaka i plugget, och sen ska det redovisas åxå….  Men Novalies klass har haft lite stökiga problem, och de fick ju byta lärare så det ska bli lite spännande att höra hur det snackas:)

Få se om jag får till det med barnvakt bara!

 

Efter träningen hämtade jag Corrinda hos kompisen som bor på landet, där jag och syrran körde fel inte bara en gång, utan TVÅ sist, men nu var det inga problem alls:)  Sist höll de på att asfaltera och det var en lång sträcka med redigt rullgrus där man fick krypköra, men nu var det fin ny asfalt så det underlättade ju .

På åkrarna ligger det fullt av sådana här:

Jag tycker att det är så ödesmättat på nåt vis, jag kan inte sätta fingret på det alls, men det ger mig en känsla av science fiction;)

Lite Stephen King…

 

Skjutsade hem en av Corrindas kompisar som varit där hon med, och sen hem och äta av min goda köttfärslimpa!  Corrinda sa Blä, fy vad äckligt, när jag sa vad vi skulle äta, men när hon väl smakade var det en annan femma, och hon tyckte den var himla god:)

Det blev kvar till lunch i morgon med, sicken tur!

 

Jag skyndade mig att äta och sen drog jag en snabbis till Coop för att handla lite småsaker till Lovelia i morgon, mest för att det skulle bli många paket:) De vill gärna ha ett varsitt att räcka fram när vi sjunger, och de små tycker ju att det är roligare med många presenter än en dyr, de har ju inte fattat det där än:)

Sen duschade jag. Ja jag vet, superäckligt att åka oduschad, men vad sjutton, de stänger ju liksom! Hoppas ingen stod för nära och tyckte jag luktade illa :/

Och sen hjälpte Corrinda mig att slå in paket, medan småtjejerna städade sitt rum under gråt och tandagnisslan innan de lade sig, de är hopplösa på att dra fram och sen strunta i att städa. Jag måste blir mer noga på att de ska städa varje dag, flera gånger dessutom.

 

En tvätt ligger i maskinen och väntar, ska slänga den i tumlaren innan jag somnar, men först tror jag att jag msåte äta lite…Mitt i natten, jag vet, men jag hann liksom inte tidigare ;)

 

Imorgon är det väckning av alla och sen sång för min lilla prinsessa Lovelia :)

 

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.