Familjen Annorlunda

Utslag

Jag är fortfarande sjuk så nån kortvarig grej var det inte , men idag är det mer som en dryg förkylning .
Känner mig seg men måste iväg och handla och det känns ok, så värre än så är det inte idag :)

En grej jag är jättedålig på är utslag, så nu hoppas jag på er hjälp !
Jordan har massa prickar i rumpan , och nu har han fått dem även i fram, bara under blöjområdet, men han har ju mest kalsonger på sig nu.
Mest på skinkorna, och det är stora röda vattkoppsliknande prickar , ibland med gula varbölder i.
Jag kan ju inte gärna visa en rump bild :) men så här ser det ut på framsidan:

20120831-102004.jpg

De här har kommit under natten .
De på rumpan har suttit där i några veckor! Börjar som de här och växer sen på sig tills de ser ut som värsta finnarna med bölder.

Vad är det?
De verkar inte göra ont eller klia eller orsaka obehag och alla som känner mig vet att jag drar mig för att gå till doktorn ;).
Jordan ska på tre års kontroll på tisdag så då får jag visa dem.

Jag började med min universal salva som vi har på ALLT här hemma : bi-salva.
Funkar verkligen på det mesta men inte på det här, mkt märkligt . Då blev jag lite ställd ;)
Prickarna fick lufta så mkt som möjligt ist men blev bara värre så då provade jag zink salva. Ingen skillnad.
Eftersom de vätskar sig lite så har jag duttat på alsol sprit, eller om det var lösning ?
Känns som att det blev aningens bättre men ingen mirakelkur direkt.

Jag har inte googlat men kanske ska göra det, har inte haft igång datorn.

Ungarna har sällan utslag och har de det så funkar alltid bi salvan så jag har ju ingen koll på vad man använder , eller när man måste till doktorn:)

Nån prickexpert ?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Theodor

    Jag har fått exakt lika danna jag är 13 och undrar vad jag och mamma ska göra för att det ska försvinna

  2. Susann

    Kom ni fram till vad det var för utslag och hur behandlade ni det? Mitt barn har exakt likadana utslag så jag vore tacksam för svar?

    1. familjenannorlunda

      Ingen aning om VAD men smorde med nån svag kortisonsalva, typ mildison och så försvann det:)

  3. Jonas

    Jag har samma som du har fått.ringt dom sa skabb till mig.provade medel och allt men samma sak ändå.Du kanske fått svar var detta var.Mvh Jonas

  4. Annika

    Ser exakt ut som de utslagen jag hade på magen, ländryggen och i ljumskarna i somras. Gick till läkaren och fick antibiotika eftersom det bara spred sig mer och mer (mycket!). De odlade även men hittade inga bakterier så troligen virus. Det som jag skulle komma till var att gå till apoteket och köpa klorhexidin. Jag baddade utslagen i en vecka 2-3 gånger om dagen och sedan var de nästan helt borta :) Perfekt! (Klorhexidin är bakteriedödande så jag förstår inte att det hjälpte när det inte var en bakterie men det gjorde det och jag är nöjd! ;)) Hoppas det blir bättre! :)

    Förresten, fick tips att klorhexidin även funkar på finnar, sådana där tonårsfinnar som alla ungdomar vill ska försvinna under natten då det är skolfotografering dagen efter… ;) Kom bara och tänka på det då du har barn och kommer ha barn i den åldern snart :)

    Hejhopp!

  5. jenny

    hej det ser ut som svinkoppor! och det är streptocker som gör att dom kommer…jag hade i sommras halsfluss så sonen fick svinkoppor av det… ring din vc för att få tid hos läkarn.. det finns salva mot det alt antibiotika. det smittar lätt så god handhygien hemma=) tvätta alla handdukar och lakarn/kläder ofta..

  6. Mamma till fyra och mormor

    Ett av mina fyra barn hade likadana. Det visade sig att det var molusker som blivit infekterade. Hon fick antibiotika och de läkte ut. Idag är hon 18 och har små ärr kvar, de ser ut som små gropar.

  7. Annika

    Mollusker. Man kan trycka ut det vita ur dem, sen blöder de rätt mycket och så försvinner de. Ena sonen hade massor på magen, baken och de försvann relativt snabbt, den andra hade dem i ca 1 år innan de försvann..

  8. Marlene

    Min dotter fick exakt likadana pricka för några dagar sedan! Hon har i rumpan och på ett ställe på bakre lår. Ser riktigt obehagligt ut. Var till läkaren men dom visste inte riktigt vad det var. Först trodde vi höstblåsor men det var det tydligen inte, dom gissade på mollusker men var inte hundra. Vi skulle avvakta. Efter 3 dagar ser det varken bättre eller sämre ut. Hoppas det försvinner av sig självt!

  9. Therese

    Verkar ju vara svinkoppor :( Våra barn hade för nåt år sen i flera repriser, vi fick inte slut på eländet förrän vi fick antibiotika!! Så rådgör med en läkare!

  10. Sara

    Loppbett helt klart. Min son har haft det några ggr. Om han lekt i en jordhög eller så. De sätter sig dessutom där du beskriver då tröjan antagligen glipar där mot byxorna.
    Inget direkt att göra, läker på ett par dagar eller så om han inte utsätts för de på nytt.

  11. Camilla hockeymamma

    tror också det där en svampinfektion,känner igen det där på våra spelare ,händer i bland. Svampsalva eller midison
    brukar vi köra.Brukar bli sådär av varma hockeybrallor i kobinerat med svett.

  12. Lina

    Precis sådär hade båda mina barn i rumpan för bara ett par dagar sen (men hade oxå haft det i ett par veckor) det såg verkligen illa ut så jag gick till bvc och visa upp och dom sa att det kunde vara nån svampinfektion. Fick rådet att köpa en salva för fotsvamp och smörja morgon och kväll och efter två dagar var det putts veck.
    MVH Lina

  13. mia

    Mina tjejer får så när de varit och lekt i sandlådor och närheten av jord , loppbett har de haft och sett exakt ut så men det har inte varit varigt så detta smittas säkert om det inte är loppbett så gå till läkaren.

  14. Sanna

    Ser ut/låter som mollusker?
    Just att det inte verkar klia / vara obehagligt stämmer in pÃ¥ mollusker. Och utseendet dÃ¥…

  15. Angelica

    Kanske mollusker? Testa med Microcidkräm, är det svinkoppor borde den ta kål på dem och den hjälper bra mot mollusker och annat oxå :)

  16. Titti

    Har en tvååring som har haft liknande prickar fast på underarmar, bröstet mest. Har sökt och det är ”eksem” . De kliar inte och vi smörjer med mjukgörande, locobase, miniderm och när det är som mest tar jag Elocon, kortison. Det ska gå bort, sägs det. Kanske är det det??? Prova med Aloe Vera, det hjälper mot mycket.

  17. Irene

    Efter din beskrivning låter det som molusker, helt ofarligt men kan ta ganska lång tid innan de försvinner.
    Min tjej har också sådana på rumpan och på armen, ser till slut ut som finnar (blir som en var prick i) sen torkar de och förvinner. Googla på bilder så kan du jämföra och kolla på 3-års kontrollen.

  18. Anette

    Jag sku ju gissa på enteroviruset eller höstblåsor! Kan ju också vara svinkoppor. Någotdera är det, googla på symptom. Vill minnas att man kunde smörja med nåt speciellt iaf.

  19. Anna

    Det kan vara femte sjukan ( googla på det).
    Min dotter hade det i höstas.Men det är för kruxit att förklara. Googla. Inget farligt men det grasserar i vÃ¥gor det där…..

Comments are closed.