Familjen Annorlunda

För tolfte gången idag..

…plockar jag upp samma saker efter Jamie ;)

Svinkoppor säger ni… Hm jag googlar men det ser inte riktigt ut så.
Provar tvätta med tvål och vatten gånger massor som råden säger !
Fler förslag :)?

20120831-110723.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Jag hade svinkoppor när jag var yngre. Mest på rumpan men också på ryggen och magen om jag minns rätt. Det var INTE utan obehag direkt. Kliade som attan, varade sig och behövde omläggning två gånger per dag. Kunde i princip inte sitta. Så, det kan ju vara olika men han verkar ju inte må dåligt av det alls. :)

 2. Jennie

  Jag har själv haft svinkoppor i sommar (32år gammal) o örk så äckligt. Jag blev smittad av en kompis till min lille kille o då tog jag bara i en leksak som han hade tuggat på. Han hade det runt munnen o jag fick det på båda händerna. Fick äta penicillin för varken tvål o vatten eller salva hjälpte. Det gäller att tvätta allt som sängkläder o handdukar hela tiden.

 3. Ewi

  Om det inte är svinkoppor, och han är vaccinerad mot de vanliga grejerna och har haft vattkoppor är det väl bara höstblåsor kvar?

 4. Marie

  Tips är att prova med Microcid, receptfri salva från apoteket. Tar många olika typer av utslag och prickar, även Svinkoppor i tidigt stadium.

 5. Maria

  Tycker inte alls det ser ut som mollusker, mina tre har alla haft det och det ser mer ut som en (eller flera) små vårtor. Gissar mer på svinkoppor eller streptockocker, det kan dom ju få en massa konstiga utslag av också utan att det märks på nåt annat sätt. Återkom gärna med svaret!

 6. Malin

  Ser ut exakt som vår äldsta tjejs prickar och sitter på samma ställe. Hon fick ”diagnosen” svinkoppor av farbror doktorn och även en salva som skulle strykas på. De är väldigt smittsamma om man tar på dem och de funkar som vattkoppor att de smittar så länge de är vattniga. Men barnet som har dem verkar inte alls påverkad av dem.

 7. Lollo

  Måste bara få fråga dig som ändå kan betraktas som en förlossningsexpert. Min 1a förlossning närmar sig mer stormsteg.. *liiite nervös* och jag har hört att lavemang/laxeringsmedel är ett bra tips att ta innan (tror du har nämnt det också) så nu undrar jag.. tar man det hemma (vore ju skönast, och helst typ en tablett som smakar jordgubb eller nåt ;) ) eller väntar man tills inne på förlossningen. Vore kanon om du ville svara med för och nackdelar (om det nu finns några) Kram!

 8. Agneta

  Mina barn hade något som hette molusker när de var små, de stämmer in på dessa. Hör på BVC

 9. Anneli Morssy

  Skriv din kommentar här! Säger ändå svinkoppor, men kolla med bvc. Salva finns på apoteket för dom är svåra att bli av med. Tvätta händerna på de andra ofta så ingen fler får det.