Familjen Annorlunda

Välkommen Sköna Maj!!

Jag skriver samma ord varje år, men jag älskar månaden MAJ!

Nog för att det kan vara skruttväder, och det är massor av aktiviteter och saker att göra, men det är bara roliga saker, bara saker som andas framtidshopp:)

Jag älskar känslan av att hela långa sommaren ligger framför oss, hoppet om att den kommer vara strålande och underbar med varma dagar, ljumma nätter och brunbrända friska ungar och vuxna, glada människor på uteserveringar och mjukglass i stora lass!

Jag har svårt för att tro att någon enda person kan tycka att det är roligare att leva på vintern än vår/sommar. Jo,självklart kan allergier och sjukdomar och sånt ställa till det, men i stort så är ju livet lättare den här årstiden, eller hur?

Inga 15 minuters påklädningspass i hallen för att åka till affären, inte tusen tjocka jackor som tar plats i hallen, inga blöta vantar på tork, eller sura vinterstövlar som stinker apa…:)

Jag älskar våren!  Livet återvänder med solen och värmen, barnen är mer ute än inne, och de är härligt skitiga och måste duscha varje kväll:) Dammsugaren får iofs jobba rätt hårt, eftersom det dras in ganska mkt grus, gräs,barr och annat spännande, men det gör inget.

 

Vi har haft det bara bra den här långhelgen!

Ingen sjuk, bara det är ju ett stort plus;) och med en sol som strålat så har barnen varit glada och de har lekt tillsammans, alla från minsta, nja, nästan då, men Jordan iaf, till Janelle! Massa kompisar har varit här och de leker nån kurragömma variant som jag inte är bekant med, de kallar den för Femton.  Från morgon till kväll så skenar det ett gäng elefanter runt och gömmer sig både här och var;)

Jag har förbjudit dem att vara i garaget efter att de vält omkull en massa grejor…

 

Igår, sista april, Valborgsmässoafton, så åt jag frukost med småtjejerna innan jag pep iväg till Gränby för att köpa byxor. In på H&M först för att köpa en sjal och hårspänne , samt genomskinliga axelband till Bhn, en rosavitrandig blus åkte med åxå, när jag hittade en såndär återbäringscheck på 300 kr i plånboken:) Känns fint att shoppa ”gratis”.

Sen provade jag byxor på Kappahl, men nix, jag gick till GinaTricot där jag hittade byxor dagen innan, men inte i rätt storlek.

Alltså, är jag den enda i hela världen som inte riktigt har koll på tumstorlekar?

Jag är så lost att det är inte klokt! Köper ju byxor så sällan som möjligt eftersom det är så tråkigt, och då extremt sällan jeans, utan det har varit vanliga 38, 40 storlekar. Nu har jag ju en syrra med koll som plockade fram rätt storlekar när vi provade, så jag visste ju ungefär vad jag skulle ha, men det säger mig inte mkt med 27/32, eller 29/32…

Jo, jag har fattat nu att det första är midjan och det andra längden och att jag ska ha nånstan mellan 27-29 i midjan och 32 eller 33 i benen:)  Men om det är stort eller litet eller alldeles lagom för en lagom tjock person i sina bästa år, hehe, det vet jag inte, men jag tycker att jag känner mig lite coolare som iaf kan svara på expeditens fråga vilken tum jag vill ha :)

Ett par kolsvarta och ett par sådär ljust blå,stentvättat eller vad fasiken det nu heter…Är ungefär lika lost på de olika tvättarnas namn ska väl erkännas;)

Nu är jag klar. Tänker inte handla en pryl till.

Äsch, vem går på det då? ;) Men jag har inte handlat nåt på evigheter till mig själv, förutom träningskläder och det kan man ju inte gå omkring i hela dagarna;)  Nu är jag ekiperad för vårens alla festligheter. För vi såg idag att det är väldigt fulltecknat i almanackan..

Mammabloggala, Trixie ska på kalas, farfar fyller år, Robban& Corrinda fyller år, mormor fyller år, Novalie fyller år, vi har bröllopsdag, dop för världens finaste lilla Älva, ett bröllop, och massa annat snått och gott. Corrinda ska säkert spela basket och det är massa marknader. Vi ska gå på teater en kväll åxå, och jag ska minsann åka till Stockholm med bästaste J nån dag, och sen droppar det ju in aktiviteter för ungarna+ föräldrar i alla klasser…pust:) Men kul, bara man får ihop logistiken!

 

När jag kom hem från shoppingen så hade Perra städat ur Mazdan, så nu är alla bilar fina. Sen softade vi lite innan det var dags att grilla, och sen packade vi in oss i bilen för att åka till majbrasan.

Kvällssolen värmde och var alldeles ljuvlig! Det brukar kunna vara ganska kallt nere vid elden, den ligger vid en å, men det var varmt och skönt ganska så länge nu.

Solnedgången

Vackert så man kan gråta:)

Jordan och småtjejerna sprang runt och grejade, medan det hölls vårtal, spelades och sjöng vårsånger och bedrevs fackelauktion.

Lite lotter köpte vi, och det var spännande att öppna tyckte lillkillen:

Brasan tändes, och det var ju Wooooaw! Jordan satt i vagnen med stora ögon, men så smällde de av lite raketer, och han blev så rädd!

På nyårsafton gillade han det inte heller, men gick bara in och satte sig i soffan och kikade på Tv så jag tänkte inte ens tanken att han skulle vara så rädd, då hade jag tagit med hörselkåporna.. Det var kanske fem, sex raketer som sköts upp, men Jordan såg ut såhär resten av tiden där:

Jamie brydde sig inte ett dugg, bara han fick stå där så var han nöjd mest hela tiden:)

Jordan somnade så småningom, i samma position, med händerna hårt tryckta mot öronen, under en filt… Stackars liten..

Vi for hemåt vid 22 tiden, och tjejerna var så hungriga att de åt innan de gick och lade sig, det tar på aptiten att springa som galningar ute runt en brasa;)

Corrinda hade fyra kompisar som sov över, och Janelle en, Patricia hade åxå sällskap, så hela huset var fullt av ungar både här och var, märktes extra väl vid frukost;)

Filpaket efter paket ställdes upp och ner i vasken, brödpåsarna kastades i parti och minut och mjölk och oboyspillet på bänken, för att inte tala om osthyvlingsspåren var konstanta mer eller mindre framåt eftermddagen ;)

 

Jag mötte upp syrran på Friskis för ett Cirkelfys pass 12.15, och det var galet jobbigt idag. Hade träningsvärk efter söndagens intervall-flex, och det var jäklar så mkt flås idag, men ack så kul:)

Jag gör ganska många armhävningar på tå nu, är så stolt över det att det inte är klokt, för jag har  inte kunnat göra en endaste någonsin förrut:) Syrran orkar några på tå hon med, så vi har tränat på bra!

Sen stod vi och babblade i solen en lång stund innan jag for iväg till Biltema för att köpa cykelslang. Robbans innerslang exploderade igår…

Hem, och möttes av att Perra fått iordning alla utemöbler, så nu kan man sitta ute och fika vid riktiga bord, härligt. Poolrummet är näst intill klart det med. Jamie hade lyckats få tag i en ljuslykta i glas som han smällt i plattorna, så jag roade mig med att plocka glasskärvor först för att sen dammsuga så gott det gick…Hatar glaskross!

Nån flisa kommer med all säkerhet att dyka upp i någons häl….

Perra roar sig:

Jamie roar sig:

  Han gömde sig under stolen….

Jordan har suttit i sandlådan mer eller mindre hela dagen, när han inte sprungit runt med sin cykel eller hoppat studsmatta, eller lekt med stora tjejerna:

   Geggamoja….:)

Vi måste fylla på sand!  En hel del dammsög jag upp inne åxå…

Och kratta kottar, ser att det är miljoner i bakgrunden och de är avskyvärda att trampa på…

Tjejerna har lekt ute hela dagen de med:

Underbara Maj!!

 

Tonåringarna skötte sig igår, och var visst uppe när jag var och tränade, men sen såg jag dem knappt innan middagen:)

Janelle hade suttit i solen hela dagen igår så hon var inte så sugen på att sola idag, men jag lockade upp henne en stund innan solen försvann bakom grannens ( förbaskade ) träd..:) och Patricia var iväg nånstans och kom hem lagom till maten.

Efter att de ätit så sprang alla ut igen, och jag röjde, drack kaffe med Janelle, som drack te och sen satte jag småkillarna i badkaret.

Jamie satt upp själv för första gången, annars har han suttit i sin balja, eller i en såndär bakåtlutad badstol, men idag satt han som en stubbe på halkmattan, trots att Jordan stojade precis intill.

När jag plockade upp dem så bytte vi bara vatten och sen hoppade småtjejerna i, och Robban och Corrinda fick ta en dusch ist.

Nu är alla barnen rena och fina inför skolveckan:)

 

Imorgon är det utvecklingssamtal för Trixie, musiklek för Jordan, och sen ska Jamie till Spädbarnslab på em för att medverka i lite forskning :)

Träning på kvällen, och jag måste tvätta massa vinterkläder och stoppa undan dem nånstans så man slipper se dem på ett tag, härligt!

Iofs så snackades det om snö på fredag, men det struntar jag i, det får visa sig….Just nu är det VÅRVÄRME och jag älskar det!

Har jag sagt det förr eller ;)?

 

Natti natti på  er!

 

Jo, just det ja, det är sista dagen att rösta på Mammabloggalans olika kategorier, så om ni inte röstat, men vill göra det så gå in HÄR och lägg er röst, helst på mig då ;) men som jag sagt förr så finns det så många fina bloggar att välja mellan!

Det var en gång per ip adress och kategori, så jag fick fel info om att det var varje dag:) men ni som väntat in i det sista, kanske funderat lite extra, det är dags nu :)

Jag har nummer 14 ♥

Jag är jätteglad över att ni som röstat på mig gjort just det, och faktiskt så är det väldigt gott nog åt mig, det värmer så i både själ och hjärta:) Givetvis vill jag ju vinna, annars skulle jag ju inte ragga röster, men det är inte viktigt, om ni förstår hur jag menar :)

Att Ni finns här, läser mitt svammel och tar er tid att kommentera, DET är viktigt   ♥ ♥ ♥

Kram och Natti natti :)

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    God morgon!! Vilken härlig helg ni ser ut att ha haft. Linus är precis lika rädd för raketer som Jordan, men i år blev det som sagt ingen kase. Ang Linus mage, så har han varit trög i magen sen han var nån månad, bajsade var 15:e dag, trots ammning. Nu går det minst två dagar mellan gångerna och då spänner han sej så och jag tror inte han tömmer tarmen ordentligt. Han har aldrig haft så här jobbigt förut. Linnéa var exakt likadan som liten och var så här dålig två gånger. Jag hoppas nu bara att det inte har varit en kombination av förstoppning och magsjuka. Det visar sej snart, då lär ju jag inte klara mej :( Skönt att höra att ni är friska, peppar peppar. Ha en underbar dag i solen, själv blir man väl inne en dag till, suck :((

  2. åsa

    Kan bara hålla med dig i allt du skriver om denna härliga årstid vi är inne i nu. Alla drömmar om sommaren…..
    Hoppas nu verkligen att vädret fortsätter och att snön väntar med att komma till november.

  3. Lotta m åtta o Liten i magen

    Stina, som är 2½ blev jätterädd för raketerna o fyrverkerierna då vi var på majbrasa. Emma däremot visste inte riktigt vad det var frågan om o skulle man kolla o skratta eller skulle man kolla o vrålskrika??? Jättemånga barn som blev ledsna o rädda vid vår brasa i år…tycker det räcker med fyrverkerier o inte alla dessa pjäser som ”bara smäller” för de hade en hel del sånt oxå =/

    Ha en fin dag! Här ser det ut att bli lika soligt o varmt som igår =) Gött det!

    KramKram!