Ni kommer inte tro mig…;) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Ni kommer inte tro mig…;)

…men jag har lite sjuka barn, jag.. Ja IGEN * morr och mutter*

Det börjar verka trolltyg det här, jag tror aldrig vi haft en sån här sjuk början på något år! De brukar vara sjuka, visst, men det här tar priset. Jag börjar känna hur det kryper i mig när jag får ställa in, ändra om och trolla med knäna för att få ihop logistiken, för att inte tala om hur less jag är på att trampa runt hemma…

 

Nu var det Jordan, som i lördagsnatt, innan jag gått och lagt mig, plötsligt började gråta, och jag hörde på gråten att det var sjukt. Mkt riktigt så hade han kräkts:(   Jag var ju ensam vuxen hemma eftersom Perra och Corrinda var på basketcup, och bara det är ju typiskt..men Jamie sov gott medan jag sanerade, och sen snabbt gjorde mig i ordning för att gå och lägga mig. Jordan kräktes lite efter typ två timmar, men sen inget mer under natten. Jag kunde ju inte sova ändå såklart, man ligger ju på helspänn och reagerar på allt som låter, så jag var ju inte det piggaste som skådats på söndag morgon direkt;) Dessutom försökte jag få ihop logistiken i huvudet för hur jag skulle lösa Novalies våruppvisning. Nu har jag ledsnat lite på att alltid vara den som håller barnen och syskonen hemma vid minsta misstanke om magsjuka, när helt uppenbart inte en enda jäkel i min närhet gör det samma..Jag är inte bitter ;) Dessutom så tror jag mer på nåt annat….jag hoppas och tar i trä ;)

Jordan började dagen med att kräkas, och han hade dessutom skyhög feber, vilket ju kan förklara kräkningarna, mina ungar kräks av feber, och det hade han även på natten fast inte lika hög som på morgonen.

Magen var ju tom, och jag tycker det kan vara svårt för dem att få behålla nåt när de är helt tomma, så han fick pyttelite vatten, och smörgåsrån. Eftersom jag ville att han skulle hålla sig på rummet så hämtade jag den lilla TV;n och satte upp på en hög byrå, och slog på Teletubbies. Han somnade direkt ;) Jag gick in mellan varven och slog på den när den gått klart och spolat tillbaka sig, men mesta delen av dagen så sov han..lille plutten. Han frågade inte om han fick kliva upp, han orkade inte ens sätta sig upp, då vet man att Jordan är riktigt riktigt sjuk.

Jag fick kalla in reservtrupperna = mina föräldrar:) De tog med sig Novalie på våruppvisningen, tusen tack!

Janelle var med hon åxå, men hängde med gymnasterna.

Jordan sov och de andra roade sig med bla detta:

Ser ut som kaos vid första anblicken, men kikar man närmare så ser man ju att det är ett tjusigt hus för småfolk, typ Barbies eller så:)

Det är dörröppningar och korridor:) Välbyggt, och det tar tid. Det är nästan så att jag låter det få stå kvar, men jag vill så gärna att det är röjt och fint på rummen när de ska sova…De vet det och plockade undan det utan knot :)

 

Perra smsade flera gånger under dagen, det gick bra för Corrindas lag, bara vinster:)

Jag nämnde inte att Jordan var sjuk, för jag ville inte grumla deras glädje…snällt va :)?  Inte för att det uppskattades….eller ens att de fattade det..men hej, det är tanken som räknas ;)

Till slut kom smset : De är i final!!!  ochstrax därefter ringde en glädjestrålande Corrinda och skrek i örat på mig att de kommit till finalen:)

Halv fyra började den och det var allt så jag var nervös här hemma….och underbart nog så vann de!!  Corrinda spelade och hon spelade bra, gjorde många poäng, och de vann stort. De säger att det är SM guld!!  ( jag har ingen aning…cup som cup liksom…;) )

Jag är så fjossig, så när Corrinda ringde för att berätta så blev jag alldeles tårögd:)

De åkte hemåt ganska snart efter att de spelat klart, och de kom lagom till middagen, och efter den så skålade vi i en kvarglömd MagnumPommac sen nyår:

Novalie, Trixie och Lovelia hade sina nya kläder på sig:

   Fina tjejerna:)

Jordan hade ju hundra graders feber och låg med bara ett lakan på sig, så han och Jamie får ha sina nya en annan dag.

 

Jamie ja…. * trumvirvel* Han har fattat hur man äter från flaskan!!!!!!

I lördagskväll, innan kräksungen, så ilsknade jag till, och tänkte att vad sjutton, jag är barnsköterska! Jag har suttit med många små bebisar i olika åldrar, som inte fattat hur man gör av olika anledningar, och lyckats få dem att nappa, så varför i hela friden ska jag inte klara av det med min egen unge liksom??

Men det så satte jag honom i ett stadigt grepp i famnen, klämde fast hans ena arm lite bakom min rygg, och höll den andra, så han inte skulle fäkta, och så fram med flaskan. Jamie illvrålade så taket nästan lyfte, och jag var bra nära på att misströsta och ge upp när han så äntligen tog tag om nappen och sög:) :) :) :)

Jag hade tidigare på kvällen gjort ett lite större hål i den nappen som följde med flaskan, bara för att kunna testa, och det  var alldeles perfekt, det rann lite, men inte som en störtflod.  Majsvälling på tetra var det, och det gick nog i en 100 ml, jag kollade inte så noga innan …

  Blivande vällingtunna?

Tröjan från Draken och Juvelen  Vaxduken från Soff och stil

 

Igår kväll så gjorde jag samma lika, fast då fick han babySemp 2, som han väl egentligen är för stor för? Hur länge ska man äta sånt?? Stod inget på tetran, och jag tänkte att jag provar med lite allt möjligt:)

Tydligen så var det väldigt mkt godare för det gick i även om han vrålade som en gris i några minuter först…

Nu ikväll när jagv ar och tränade så hade Perra gett honom 100 ml i den andra nappflaskan, den rosa, och det gick hur bra som helst :) :) :)

Jag är så nöjd. Jag kommer inte sluta amma såklart, men just att nu kan man börja styra upp nätterna lite mer, och sen Mammabloggalan förstås :)Underbart. Dessutom ser det så jäkla gulligt ut när Jamie sitter hos Perra och äter ur flaska ♥

En annan sak som den lille herren har smygtränat på med hjälp av sin gåstol är just att STÅ:

  Och nu kan han det utan stöd!

Han tog några steg nu ikväll, mot Trixie som satt och tog emot honom, duktig kille:)

Men, jag vill inte alls att han ska börja vare sig gå eller stå själv än, för han har absolut inget förstånd till det. Han faller som en fura om ingen tar emot honom…Han får minsann utveckla lite ta-emot-sig-teknik först :)

När Janelle var liten så fick hon ingen gåstol för det var så hämmande för barnet sas det, de lärde sig gå så sent…Jo kanske, men ser man på när våra ungar börjat trava runt  så var Janelle, som då var den enda som inte hade en gåstol, den som var senast på att börja gå;)  Hon var 13 månader så inte jättesen. Tidigast var Robban som var runt 10 månader, och jag vill minnas att Jordan var ungefär i samma ålder, så det står väl inte på förrän Jamie springer runt här hemma…

Krypa gör han inte, kanske för att han heller tar sig fram jättefort i stolen;)

 

 

Idag så gav sig alla skolbarn iväg och jag Jamie och Jordan sov länge, och Lovelia ännu lite längre. Härligt.

Jordan var fortfarande feberhet och fick lite vatten och kex, men det kom upp igen efter en stund, och jag började faktiskt oroa mig lite. Det var inte mkt han fått behålla, dels för att han sovit så himla mkt och inte velat ha nåt, men hans blöja var ordentligt blöt iaf. Jag tog till Cola tricket :)  Skakade cola i en nappflaska och gav honom 20 ml i taget. Han var så törstig, lille gubben, och cola älskar han ju. Nåt kex gick i åxå och så satte jag återigen på Teletubbiesfilmen, Jordan somnade och sov större delen av dagen och kräktes inte mer.  Plötsligt ropade han på mig: -Mamma!  Det var inte ett ledset rop utan ett uppfodrande Kom hit nurååå!

När jag kom in så stod han upp i spjälisen, bara det mer än han gjort på ett dygn, och hade plockat upp vattenflaskan och colaflaskan i famnen, och sa : Nu måste vi plocka i ordning här. Jag vill gå upp!

Jaha:)

Jaja, jag bar in honom i badrummet och bytte en blöja, och sen ville han ha kläder på sig. Riktiga kläder  – jeans och skjorta.

Han fick det och så lyfte jag in honom i vardagsrummet till Tv;n, han var lite vinglig när han gick…Det tog tv å sekunder så satt han vid bordet och byggde lego med Lovelia och Trixie :) Sen tog det en halvtimme innan han följde med dem ut och hoppade studsmatta…!  Och sen hade han visst ätit middag, och varit ute och hoppat en timme till.

Cola tricket…..;)?  Funkade idag iaf, eller så var det nåt annat, men ett extremt snabbt tillfrisknande var det ..

Bara han får vara frisk nu, och alla andra med gärna så är jag nöjd.  Jag har inte tid med mer sjukt, jag har klänningar att köpa, skor att prova, strumpbyxor att leta reda på och så vidare…

Var det några av er som ska gå på Mammabloggalan???  Hojta isf:)

 

Sen har jag ju ett tips till er så här på nattkröken: Mysmyran , ni vet den lilla nya webbutiken där jag hittade killarnas fina kläder, hon har en Facebooktävling nu!  Gilla Mysmyran på FB, det kan ni göra HÄR  och  skriv vilket som är ditt favoritplagg. När Mysmyran får 400 gillare lottas ett presentkort ut på 250 kr. Därefter var 50 nya gillare lottas ett nytt presentkort ut, ju mer gillare destå mer presentkort.. Lycka till! Tävlingen avslutas 14/5

 

När jag kikade precis nu så var det 384 gillare, så det är snart dags för ett presentkort!!

In och gilla :)

 

Det får avsluta mitt långa babbel idag, nu ska jag borsta tänder och sen sova! ( hoppas jag….ta i trä osv…ni vet..)

Natti natti :)

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. lillys mamma

  ersättning ska erstta amning upp till ca 1år, men bttre än välling om han inte vill ha mat, välling/gröt ska man ju inte ge mer än 3gånger om dan.. skönt att han tog flaskan tillslut… stog och kollade på en medela igår på barnenshus, tnkte köpa en och skicka, men fegade ur..

  förresten, är inte babysemp 3 tillskottsnäring och inte bröstmjölksersättning??? så va de iaf för ett år sen eller så.. vad de är för skillnad vet ja dock inte..
  Carola: Ok, då kan han ju gott fortsätta med den då, tack för svar!! Vad gullig du är som tänkte på mig inne å Barnens hus:) <3<3<3

 2. Gunilla

  Vad kul att se att barn fortfarande gör hus av böcker.
  Vi gjorde ofta det när jag var liten.
  C arola: Ja, jag med, men då fanns det ju inte fördiga hus att köpa till allt och alla…Jag föredrar bokhus, är skitless på alla dessa hus vi har..:)

 3. Anna-Karin

  När ska du byta header? Jamie saknas bl.a
  Carola: Ja jag vet:) Jag ska fixa lite nya foton på ungarna och sen får jag anlita Mamas proffs:) den kommer….om ett tag ;)

 4. Helena

  Hej Carola!! Jag har en dotter som är jämngammal med din Jamie. Hon vägrar välling! Det är det äckligaste man kan servera, men ersättning är mumma. Hon har ätit Babysemp 2 fram tills nu. När vi handlade sist märkte jag att det finns även en Babysemp3, så den köpte vi. Den är från 9 mån. Kul att Jamie fattade galoppen med flaska till slut. Underlättar ju en del!

  Kram, och ha så kul på Bloggalan!
  Carola: SKa kolla på den då, tack för tips:)

 5. Anette

  Hej! Vad härligt att Jamie fattat det där med att äta från flaskan. Jag blev riktigt riktigt glad när jag läste det:))). Hoppas verkligen att ni nu slipper vara mer sjuka, jobbigt det där att inte komma sig iväg nånstans. Du har så härlig blogg, min favorit av alla!
  Carola: Tack för att du gläds med mig :) och tack för dina snälla ord:)

 6. Sandra

  Ersättning kan man väl ge så länge barnen vill ha tycker jag iallafall :)
  Min son ville ha ers tills han va 10 månader.
  Och det där med gåstol och gående vs ingen gåstol och gå är nog väldigt individuellt, jag har hört att barnen lär sig stå utan att ha balansen och det låter det ju som att det är precis vad Jamie gjort, och av den anledningen valde jag bort gåstol och min son gick utan att ramla när han va 10-11 månader.
  Carola: Jag funderade mest på hur mätta de kan hålla sig på ersättning? Men nu får han äta sånt fram tills jag har varit iväg iaf:) Jamie har inget förstånd om att han måste hålla i sig om han inte har gåstolen, men det kommer snabbt bara han får inse det:) Han har faktiskt en schysst balans om han bara står still. Klart att det är individuellt, som det mesta :)

 7. Christina Arnesdotter Ström

  Hej Carola!
  Vad jag tycker synd om dig,med alla dessa sjuka barn.Du skulle behöva åka bort ett tag.Hopppas att du kommer iväg på Mammablogg Galan.Njut när du är på Mammablogg Galan riktigt.Skönt att Jordan är frisk igen.

 8. Ida

  Hoppas Jordan snart blir frisk igen. Gillar att kunna se er familj igen i reprisen av Familjen Annorlunda, men jag tycker ju fortfarande att det är jättekonstigt att ni inte fick vara med fler säsonger. Tycker er familj är så mysig.

 9. Sandra - mamma till Molly

  Min dotter fick också sådär hög feber och det satt i nästan tre dagat och så huxflux var hon jättepigg och som om att hon inte varit sjuk. Hon fick också cola, eller pepsi var det ;) Dottern blev frisk men så insjuknade jag själv och efter två veckor fick jag äntligen penicillin mot bihåleinflammation så nu mår jag bättre och hoppad vi slipper fler sjukdagar nu!

  Jag ska på galan! :D
  Carola: Aha, du kör med Pepsi-tricket;) Då ses vi där! förhoppningsvis, ta i trä osv:)