Familjen Annorlunda

Tobias Registret

Vet ni vad det är?

Jo det är  Sveriges nationella register för friska givare av blodbildande stamceller,  ta en titt på det HÄR.

I mer svenska ord så är det ett register över benmärgsdonatorer, alltså om DU känner för att ge en hjälpande hand till någon så kan det här vara något för dig. Att donera benmärg är inte lika enkelt som att vara blodgivare, men jäklar i min låda vad det kan göra skillnad för någon!

Jag fick en kommentar från Charlotte, hennes lilla dotter vill hjälpa, och har skrivit ett så fint brev, läs det gärna HÄR

Jag hade stora planer på att både bli blodgivare och donera benmärg en gång i tiden, men fick skäll på Blodcentralen för att jag hade dåliga vener…och tappade liksom lusten…och benmärg har jag inte kunnat ge eftersom jag varit gravid och ammande större delen av tiden :)  Men jag försöker bidra med annat, tex så släpper jag ju alltid in läkarkandidater och låter dem sticka, klämma och känna bäst de vill, och ställer upp på studier så fort jag blir tillfrågad.

 

 

Söndag idag, och en riktig tråkdag. Jamie och jag sov till lunch…ja, det är sant, men det behövdes kan jag säga, med sista tidens tjolahoppsan på nätterna..

Godmorgon min marodör:)

Lilla gubben min.

Vi klev upp och åt frukost och grejade på, men när han sen blev hungrig så lade jag mig i sängen för att amma, och så sov vi två timmar till…oooops..

Perra sov en timme på kökssoffan  så det var inte bara jag som var slöfock :)

Sen åkte ju jag och tränade, så jag har inte gjort mkt nytta idag. Men det är sådana dagar man ska ha ibland , Och med det skruttväder som är så är det ju inte så lockande att gå ut, antingen regnar det eller så toksnöar det,

När jag klev ur bilen vid Friskis så fick jag gå i en decimeter snöslask så det sipprar in i skorna ovanifrån…blä. Och inatt ska det blir minus 10 grader? Vad fasiken var vitsen med att det skulle töa då då?

Träna var kul i alla fall :)

 

Jamie fick på sig en ny (julklapp) tröja idag, och jeanstights, jag ville fota honom, men han ville inte stå still:

Tänker inte……

…..alls  stå……                                                            

…..STILL!!!

 

När vi vände på honom så förstod vi ju varför:

  Klart man inte kan stå still när man rockar ;)

Tröjan är Lindex och brallorna Citygross.

Tycker ni att vi borde byta duk, kanske? Det är ju julduken för allt i världen, men jag gillar den :)  Kanske att man ändå borde  rulla ihop den till nästa år, nu är det ju snart slut på februari ju, och då kan ju min rosa med prickar få komma fram igen.

 

Tack för fotoredigeringsprogramförslag :)

Jag har Picasa3 men inte tycker jag att det är speciellt bra? Jag tycker inte man kan göra mer än bara det mest basala, och lite mer än så vill jag ha, jag ska kolla in era förslag!

 

Imorgon är det måndag, och jag ska åka med Janelle till banken, och fixa internetbank åt henne:) Min stora tjej.

Robban följer med Perra till jobbet, och övriga får haka på mig. Det är ju så roligt att gå på banken…eh not, det tar ju en halv evighet innan man äntligen är framme vid kassan, herrejösses vad de försämrar sånt här. Ungarna är ändå väldigt duktiga på att vänta, tur det. Ibland får man ju muta förstås, men hot och mutor är underskattade ;)

Vi får väl ta en fika kanske , eller en sväng i affärerna och köpa hårspännen, det brukar småtjejerna gilla. Jordan med, men han har lite för kort hår för hårspännen nu, även om det växer som ogräs sen vi klippte honom innan jul, och det är redan dags att ansa det igen….tror jag ska leta reda på hårtrimmern..kan ju inte betala massa pengar var och varannan månad för att klippa en 2 åring.

:)

Jaja, nu är det sovdags, jag är lite trött fast jag sovit mest hela dagen…;)

Natti natti :)

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anne

    Tack snälla för all fin uppbackning alla ger oss.
    Man kan anmäla sig tom. 59 års ålder till Tobiasregistret, men det är gratis i åldrarna 18-35 år.
    Gå in och läs mer på:
    http://tobiasregistret.se/givare/hur-du-anm%C3%A4ler-dig.aspx

    Stiftelsen startades av en fam. som miste sin son Tobias dec. -91 pga att ingen matchande benmärg hittades i något av de nationella register som fanns runt om i världen.
    Vi hoppas på att hitta en givare till våran Hjalmar ♥
    Tack/ Hjalmars mamma

  2. Michaela Lejonberg

    Hade inte en susning om det där med Tobiasregistret! Tack för tipset!

    Söt Jamie är:)

    Här är det en gosse till som borde klippas snart… han är inte klippt sen i somras… men bara man visar trimmern så VRÅLAR han av skräck! Dels är det väl ljudet han ogillar då han är enormt ljudkänslig och sen vill han inte ha ”trasigt hår” Men han ska få följa med mig till frissan och så ska vi se om han kan bli klippt… ska klippa mig på dropin och då har man ju inte bokat en tid i onödan om han inte är samarbetsvillig när vi kommer dit!