Familjen Annorlunda

Gnistrande solig dag!

Och jag stannade inne hela dagen:)

Jag får ändå mer energi av solen, även om jag stannar inne, för bara att titta ut gör mig gladare och piggare, jag behöver inte gå ut för det :)

Tanken var att vi skulle ta en promenad, men så somnade först Jamie, och sen Jordan på soffan, och även om lilla bebisen vaknade rätt snabbt, så sov den andra i tre timmar..Han är ju sjuk, stackarn. Det är konstigt det där, men han som inte är så mkt bland folk, nog är det han som blir sjuk allt? Hm, fast det lät lite fel, han är ju såklart bland folk han med, men inte i täta grupper inomhus på små ytor. Å andra sidan är ju hans immunförsvar under uppbyggnad så det är ju inte märkligt egentligen.

Jaja:=)

Han har feber, och är hostig och ganska slemmig, så det blir små upphostningar, småkräk ibland,  och så är han ju lugn som en filbunke ;)  Mellan varven kvicknar han till och vill leka, men orkar inte och hamnar på soffan igen.

Jag letade reda på Bilar, filmen, tänkte att den borde ju passa en biltokig tvååring, och den satt ju som en smäck, han Ohhhhade och Åhhhhade och Wooooowade mest hela tiden. Fast han  tror att Blixten heter Rorri….*s*

Perra skjutsade Novalie Trixie och Lovelia till familjen B där de åkte pulka och hade kul i flera timmar, så det var ovanligt tyst i huset idag.

Pysslade på lite, städade ur skafferiet, plockade fram massa bortglömda chokladkalendrar och tömde dem i en skål så ungarna kan äta upp dem… vek tvätt, och plockade bort lite tomtar som krupit fram ur vrårna…;) Janelle och jag sorterade DVD och VHS nere hos tjejerna, för de har en förmåga att inte hålla ordning på dem, och om de mot förmodan stoppar tillbaka filmen i fodralet så är det inte så noga att det blir rätt fodral..det blir inte så lätt att hitta efter ett tag.

Perra lagade köttgryta, en av hans paradrätter som alla älskar, och lagom tills den var klar så åkte jag och tränade, lite Intervall Flex, och det är precis vad det låter som, först intervaller, skitjobbigt, och sen rörlighet, som känns fint i de stackars ihopdragna musklerna:=)

Hämtade hem Corrinda efter det, hon var hos en kompis som flyttat tillfälligt, så jag laddade ner en app med gps för att hitta, och lyckades hitta en supersöt gps:) Den heter Waze om nån vill ha söta små bilar som visar vägen :)

Vi sällskapade vid middagen hon och jag, och det är alltid lite mysigt att äta ensam med nån, man hinner prata och lyssna ordentligt då.

Nu har jag laddat ur systemkameran, och tänkte att ni skulle få se vad jag hittade där :)

 

  Trixie Strike´s  a pose ;)

Fina blusen fick hon i julklapp.

Novalie var ju på ett Hollywoodkalas för ett tag sen, och jag inventerade affärerna på jakt efter glitter och glamour, och resultatet blev:

 Våran egen Paris Hilton…typ ;)

Paljettjacka och klänning/top (stor strlk) från Kappahl, och byxorna fick hon låna av Corrinda. Lilla hunden och väskan är en julklapp för många år sen, tror det är Corrindas.

Håret och sminkningen fixade Corrinda:

Hår-mascara fick Corrinda av Patricia i juklapp, och den delade hon med sig av, och örhängena är hennes med. Jag tycker att Novalie blev väldigt fin:)

 

Janelle har åxå klätt upp sig , fast jag minns inte till vad det var???  Nåt med hennes 18 årsdag, tror jag….*illa*

  Klänningen är sen hennes konfirmation, och den kommer från Gina Tricot, Kavajen är några år den med, den köpte vi till en dansuppvisning hon skulle ha, och de små söta fåglarna på långa örhängen fick hon när hon fyllde år, från Cubus:)

Åh, jag tycker att min äldsta är så tjusig :)  Stolt som en tupp, såklart över alla barnen!

 

Sen har vi ju Jamie då, han är ju med på de flesta bilderna för närvarande, dels för att han är minst och gulligast ;) men åxå för att han inte springer  iväg och gömmer sig när man kommer med kameran:

  I sin fina mjuka tröja i alpackaull från Chile, den är så fin:)  och dregel som hänger…;)

 

Badpojkar kan man ju aldrig få för många av, och här är det de två finaste badgossarna jag vet som för första gången badar tillsammans:

  Jamie sprattlade för fullt så Jordan fick massa vatten i ögonen hela tiden:

   Ihhhhhh!

Men när han blinkat färdigt så var det ju bra igen:)

 

Badstolen som Jamie halvsitter i köpte jag två av när vi fick våra tvillingar, för det funkade inte så bra att bada först den ena i badbaljan och sen den andra, för den som inte fick bada illvrålade alltid…Inte så himla mysigt då. Jag var ju dessutom oftast ensam vuxen hemma.  Vi köpte varsin åt dem, (de var svindyra då, nu är de mkt billigare), och sen satt de i stora badkaret från det att de var några månader gamla och de älskade det. Janelle och Patricia som var 4½ och 6 år när de föddes tyckte om att vara med och tvätta av dem med små tvättlappar och greja och fixa så det var himla majsigt:)

Sen har jag använt en sån här stol till alla efterföljande barn, och när de blir för stora så ha de fått ha en vanlig badring runt midjan, då håller de balansen ganska bra och när de tippar så hamnar de inte handlöst under vattnet, dessutom kan de röra sig fritt i badkaret med en sån istf sådana stolar man sätter fast med sugproppar. Och en badring kostar ju ingenting jämfört med en badstol:)

♥ Lilla hjärtat ♥

 

Japp, det var vad som gömde sig i systemen:) om man bortser från att Novalie och Trixie haft roligt och fotat massa grimaser och sånt…Skitungar ;)

 

Nu ska jag fixa det sista i köket och sen hoppa i säng, och hoppas på att få sova, jag hör att Jordan är ledsen i sovrummet :/

Han hostar och så gråter han, så det är nog ont i halsen åxå…

Jaja, så kan det vara.

Ha en bra start på veckan nu.

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mamma h

    Tänk på att dom där sakerna du täckt på barnens kön… är lätta att ta bort!!!!

    det klarar nästan vilken lekman som helst av!

  2. Katie

    Super fina Novalie och Janelle var inför kalasen =) (fest för Janelle kanske ;) )

    Hoppas ni får en fin vecka Carola och ha en fin ALLA HJÄRTANS DAG hela familjen! =)

    <3 kramar, Katie <3

  3. Ulrika

    Vad smart med en badring runt midjan, det ska jag prova på minstingen. Får hon bada i stora badkaret kanske det blir roligare att bada. Nu tycker hon det är pest och pina tyvärr, till skillnad från de andra tre barnen som är badtokiga.

  4. Ida

    Vad söta Jordan och Jamie är när de badar, de verkar tycka det är väldigt roligt :) Trixie är ju jättesöt och Novalie verkar vara så gullig. Snygg klänning Janelle har :)