Kors i taket! – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Kors i taket!

Jamie har sovit sammanhängande idag :)

Han brukar annars bara kvarta in en stund i famnen och vakna när jag lägger ner honom, eller ta en powernap i babysittern när ögonen liksom trillar ihop av sig själva, och vakna vid minsta ljud.

Nu är “minsta ljud” iofs ganska högljudda tjut från Jordan som inte riktigt kan konsten att tala i normal ton…;)

Men idag så somnade Jamie i min famn och fortsatte sova när jag lyfte in honom och bäddade ner honom i min säng, och han sov så länge att jag blev alldeles rastlös, för jag hann med en massa..

Först så skyndade jag mig att röja köket, Perra hade slagit igång en diskmaskin efter frukost så den plockade jag ur, och så ställde jag undan alla koppar och fat vi använde igår.

Jamie fortsatte sova…så jag så jag plockade med allt sånt där som jag inte hinner annars. Han sov vidare och då dristade jag mig till att dammsuga….han sov ,  jag hann plantera om den där stackars blomman jag gått och kikat på länge nu :)

Men sen vaknade han och var skithungrig:)

Han har fått en Liverpoolmössa av min syster, en äkta minsann :)

Själv har jag absolut ingen som helst koll på fotboll, men syrran tycker om det. Det ingår små tossor till mössan åxå :)

 

När jag hämtade upp Jamie från min säng så passade jag på att stoppa ner Jordan i hans säng, så summan av barn var konstant.

När Jordan vaknade sen igen så var huset fullt av barn. Corrinda hade kompisar, Robban hade kompisar , Trixie och Lovelia var tillsammans med de äldre ute och alla lekte dunken :)

Så han kilade bara ut till dem, lycklig och glad, han älskar att få vara ute och pula på med sitt, och sen kunna hänga på de större när de gör nåt kul.

Idag v ar han tydligen väldigt mysig, för Corrinda kom och bar på honom och frågade om han inte kunde få bo inne hos henne :) Det brukar tvärtom vara stängd dörr mitt framför näsan på honom…

 

Jag har betalat räkningarna, och passade samtidigt på att maila massa hit och dit – avbokade en tandläkartid som Jordan fått bla…Jag orkar inte ens försöka få honom att öppna munnen, det är liksom onödigt jobb. Inte en enda av ungarna har gapat förrän de varit 4-5 år..men vi har varit där och försökt med lock och pock,…. men det struntar jag i nu.

Bad att få skjuta upp den till våren iaf, och det var inga problem, så får vi se hur gossen är då..

 

Gillade ni mitt duktips?

Jag har ett till, min nya smörbytta:’

Smart, smart , smart!

Man puttar ner hela halvkilot smör i den, och sen skär man av det man behöver, det är 25 g mellan varje streck, och så ett genomskinligt lock på det hela :)

Enda negativa är att den inte går in där jag brukar ha smöret…men annars är det full poäng.

Slutkladdat. 

Jag köpte min HÄR

 

Corrinda har tjatat och längtat efter det hon kallar för Korvsoppa, men som heter Sjömansfalu i min kokbok, så det lagade jag idag, och det är himla roligt när Corrinda kommer in och utbrister Jaaaaa!!! när hon ser vad det är, och sen Trixie och Novalie som med en mun ropar Åhhh vad gott!  :)

Då kan jag leva med att Janelle som avskyr falukorv ser lite deppig ut…

 

Jag var så sugen på att träna idag, och hade jag vetat att Jamie skulle sova så länge så hade jag ju hoppat i träningskläderna då, men nu frågade jag tonårstjejerna om de kunde kolla lite, medan de åt, och så kilade jag ner och körde så det rök :)

Kettlebellsvingar, massa plankor och axlar….ihhh det kommer kännas! Härligt!

I morgon har jag planer på att kika på ett utomhusgym under tiden som Robban spelar tennis, om det inte regnar förstås..

 

Vädret som varit nu är ju för underbart! Snälla fortsätt! Jag är inte alls redo att ta farväl av värmen och gå in i dimman…

Det kommer bli så trist att bara vara inne, speciellt för Jordan som gillar att vara ute, men han ogillar att ha både skor och jacka på sig, så det kommer ju bli lite kallt i vinter ;)

Som det är nu så kilar han ju ut barfota, i T-shirt och sen pysslar han på i sin egen takt, och är så nöjd.

Jag tycker inte om att vara ute när det är kallt. Vad ska jag göra då liksom? På sommaren kan man ju bara sitta och  jäsa eller jobba med nån cykel, rabatt eller bygga en grej av nåt slag, men när det är kallt så finns det ju inte mkt att göra i trädgården, den vilar ju då…. Ungarna är likadana, de älskar att vara ute på vår och sommar, men när kylan kommer på hösten vill de vara inne. Och eftersom jag själv ogillar det så får de såklart vara det.

Jaja.

 

Nu ska jag sova, skynda mig att göra mig iordning innan Jamie vaknar här intill mig.

Hörs snart!

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nima

  Skriv din kommentar
  Själv har jag en stor familj vi är 5 barn+1 bonus barn självklar far och mor oxå.Du har en större familjen och ändå verkar njuta av alla.Alltid lika härligt läsning dessutom blir man inspirerat av dig.Var köpt du den smör asken.Verkar vara bra.
  TACK för tipset/Nima
  Carola: Tack :) Ja jag njuter faktiskt, jag lever det bästa liv man kan leva :)
  Smörasken kommer från: http://www.mikadesign.se/

 2. marie

  Jag tror jag dor snart vad gossig Jordan ar. Man vill ju bara ata upp honom!! Dina andra bran ar naturligtvis superfina oxa.

 3. Gunilla

  För det första: Jisses vad goa killarna är!!! Så fin Jamie blev i Liverpoolmössan :)

  Tack för tipset vad gäller smörbyttan. En sådan måste jag bara införskaffa. Är så himla trött på dessa kladdiga smörpaket. Visserligen inser jag att den här nya asken inte får plats där jag nu har smörpaketet, men…

  Ha en bra dag och njut av solen!
  Kram Gunilla