Fjärren är tillbaka! – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Fjärren är tillbaka!

Som vi letat! Vi har lyft ur alla kuddar ur soffan- två gånger, tittat under soffan, under fåtöljen, bakom / under brudkistan, under TV-bänken, mellan /bakom alla dvds, surroundsystem, boxrar och skit man måste ha nu för tiden för att kunna glo på tv ;) i skåp och lådor, i soporna, i diskmaskinen, tvättkorgarna…Ja vi har inte EN…utan massor..;) , i småtjejernas rum, i de lite större tjejernas rum, i Robbans rum….Vi har skakat alla våra sängkläder, skickat in Novalie under vår säng, letat ute, i poolen, bakom poolen, på studsmattorna, i garaget, alla lådor i hallen, bland skorna…..

Ahhh, överallt! Flera gånger..

Men ändå…plötsligt kommer Corrinda ut från badrummet med fjärren i handen, samtidigt som hon pratar i telefon.

Hon skulle hämta nåt, och plötsligt så låg den där bakom blöjhinken!!  Men snälla….den har jag ju bytt påse i säkert fyra fem gånger….utan att se den?

Jaja, den är återfunnen hur som helst, härligt.

Tack för era tips :)

.

Vilken ljuvligt väder det varit idag!! Åhhh jag önskar så att det inte var slut på de här dagarna när som helst.. Skulle mer än gärna ha det såhär året om. Runt +15 som kallast vore ju finfint.

Jordan, som var uppe länge igår, vaknade och kvittrade redan före 9…det var inte min plan;)  Jag hade räknat med att han skulle sova längre, men visst, jag var kissnödig och jättehungrig så det var lika bra att gå upp och börja dagen.

Vid TV:n satt alla småtjejerna , även de vakna tidigt.. Märkligt…;)

Det var varmt redan så efter att jag gjort iordning gossarna och hjälpt tjejerna med frukosten, så tog jag med kaffet och tidningen ut , Jamie ammade och Jordan lekte.

                                             

Jamie är förövrig t sex veckor idag!!!!

.

Novalie, Trixie och Lovelia gick över till en granntjej, och Jordan hjälpte…( eh…mer stjälpte…) mig att röja ute, vi har tömt poolen nu, och det finns ingen anledning att ha hälften av hushållets badhanddukar hänga / ligga slängda ute, och badkläderna ska tvättas upp och läggas tillbaka för vinterförvaring…hu.

De har flera bikinis och baddräkter i var som ligger ute hela somrarna, och till slut har de lyckats slarva bort allihopa..

Mina barn är värre slarvmajor än jag någonsin varit…;)

Jag sopade bort en massa barr och grus och sånt och ställde iordning på stolarna osv.

.

Robban har skitdålig finmotorik..

Han är flink som tusan på Tv spel och datorer och sånt, men skriva är svårt.

Jag är inte helt övertygad om att det är motoriken som felar, utan att det är motivationen som fattas…

Han kan inte knyta sina skor, och vill bara ha skor med kardborre, och han knyter öht inget alls, soppåsen tex..

I skolan har han tydligen fått en liten dator som hjälp. Så istf att öva att skriva för hand så använder han den, tex på matten. De menar på att eftersom han har svårt med själva motoriken så tar det bort fokus från det som ska göras, och därför är det bra med en dator.

Nja, alltså, jag vet inte jag… På ett sätt tycker jag att det är bra, men på andra inte.

Idag bestämde jag att han skulle öva! :)  Han var inte det mest positiva som skådats, men skit samma. Man måste faktiskt kunna knyta skor och skriva läsligt, det hör allmänbildningen till. Grejen är att han är inte lika dålig som han låtsas, utan han kan. Jag vägrar låta honom komma undan med små löjliga oläsliga kråkfötter, och kräver i sådana fall att han ska skriva om allt. Och det vill han ju inte :)

Robban kan var sjukt tjurskallig, och det är klart att inte skolan kan “tvinga” honom på samma sätt som jag kan.

Han kan, men måste liksom fatta det åxå.

Han fick skriva lite meningar, och sen vanliga glosor och siffror, det ser fint ut ju så jag fattar inte riktigt varför han ska ha datorhjälpen?  Måste kolla med skolan.

När han var färdig med det så fick han hämta en knytsko och knyta rosetter :)

Hihi, han var så förbannad men så fick han till den och fattade hur man gjorde, och så knöt han runt tio rosetter och de blev finare och finare, och han gladare och gladare:)

Robban är för envis för sitt eget bästa i mångt och mycket…Han bestämmer sig för att nåt är svårt och vägrar ens försöka, men sen kan han ju.

.

Han ska på lasergamekalas i morgon, och killen hade tydligen sagt att han önskade sig presentkort på en chokladbutik?

Jaha? det låter lite udda för att vara en 11 åring, men visst. Jag åkte till Chocolat och köpte ett presentkort :)

Sen vidare till Coop för lite middagshandling och lördagsgodis. Sen en vända på apoteket, där jag träffade M och J med yngste sonen R :) Åhh det var så länge sen vi träffades ordentligt!!  Inte okey.

Corrinda ringde, och hon skulle på bio och behövde pengar NU, för kompisens mamma stod och väntade på att skjutsa dem. Meh?? Till mig sa hon att de skulle gå 18.30, men så ändrade de utan att säga nåt till 15.30…

Fasiken, man borde ha en uttagsautomat i köket! Alternativt att ungarna tog kort ;) Jag har aldrig kontanter..

Det löste sig ändå, hon kom på att hon ju hade egna pengar på rummet…så jag stressade hem i onödan, mötte dem på vägen .

.

Robban var med en kompis på Fyrishov, de var ju där igår med skolan, men tydligen var han inte less :)

Den här lilla tjejen har fått så långt hår!

                                                                   

Och Lovelia är den enda, förutom Patricia som lockarna är kvar på fast håret blivit långt. De andra har varit lite, eller mkt lockiga tills håret vuxit över axlarna, då har det rätat ut sig för att aldrig locka sig igen.

Patricia avskyr sina lockar, och plattar ut dem… ibland plattar hon för att sen locka det med tången? Det blir finare då, säger hon.  Jaja vad vet jag? Jag som skulle bli superglad om jag hade lockigt hår istf rakt och trist.

Så är det ju alltid, de som har lockar vill ha rakt och tvärtom. ;)

Återstår att se om Lovelias stannar kvar.

.

Ingen promenad idag, jag hade tänkt ta den på kvällskvisten som igår, men då kom min syster, så vi satt och babblade ist, och det är absolut ett skäl att hoppa över den :)

Kanske i morgon, om det inte regnar, och kanske får jag sällskap av syster yster till och med… Vi får se.

Nu är det sovdags igen, jag skriver det varje kväll, men det är ju sant ju :)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kimsan

  Jag tycker att det var superbra att du tog Robban och bevisade för honom att han visst kan! Tycker att lärarna och skolorna kan vara lite mesiga nuförtiden och låter eleverna komma undan alltför lätt… i alla fall var det viktigaste att han fick se själv att han faktiskt kan och det kommer att stärka honom i både självförtroende och självkänsla! Super helt enkelt!
  Mvh //Kimsan… mamma till 6, snart 7!
  Carola: Ja, med risk för att stöta mig med hela lärarkåren så håller jag med, lärare är ofta lite mesiga :) Jag vill såklart inte ha elaka människor, men lite auktoritära ska de väl ändå vara? Egentligen är det samma med alla föräldrar åxå, alla är så förbannat rädda för att kränka sina barn…Bah. Så blir samhället som det blir åxå, med skitungar som inte lyssnar, inte respekterar och ser sig själva som Universums mitt.
  I morse gnällde han inte ett dugg utan satt fint och skrev:)

 2. Viktoria

  Vilka gosiga tår!

  Det sägs att allt som försvinner inom husets väggar dyker upp förr eller senare, men min ena bankdosa som försvann förra hösten är spårlöst borta. Och då har vi hunnit vända upp och ner på hela huset och möblera om och renovera sedan dess.

  Jag hade ljusblont hår med korkskruvar när jag var liten och det skruvade sig även när håret var så långt att jag kunde sitta på det i skolan. Idag är det mellanbrunt och spikrakt (eller ok, det är grått numera) så jag undrar om min dotter som är ljusblond med lockar kommer att få likandant hår när hon blir stor.
  Carola: Ja det har jag åxå hört, men tror inte på det ;)
  Jag har aldrig haft lockigt hår, men alltid önskat det …. ungarnas lockar kommer inte från mig mao:)

 3. Ami

  Äldstingen har också svårt med finmotoriken. Han skriver så grötigt att ajg ibland måste sitta länge och fundera på vad det står och då är jag ändå, som släktforskare, van att läsa konstiga stilar…

  Skolan uppmärksammade detta tidigt och han fick gå på extra idrott med inriktning mot motorikövningar men jag tycker nog inte att det hjälpte så mycket.

  Han fick ha sin dator i skolan och då skrev han längre svar på frågor och annat så det blev ju lite bättre.

  Men jag tror även att det är lite som du sa…han kan om han vill och orkar men latmasken hos min är stark… :)

  Nu har han börjat på ett gymnaise där alla få låna en bärbar dator som ska vara en del av arbetsredskapen och det är han ju supernöjd med…

  Vilka fina lockar hon har fått! :)

  Och du, jag har samma känsla när det gäller de där rekomendationerna kring bilstolar… ;)
  Carola: Robban är lat han med :) Han fattade absolut inte vitsen med att lära sig läsa…och vägrade försöka. I samma veva gick James Bond filmerna på TV ( igen) och de tyckte han var spännande, men vi orkade ju inte sitta och läsa textremsorna åt honom….DÅ insåg han att det var bra att kunna läsa och så lärde han sig det snabbt:) Mutor och morötter :) Skönt att höra att det är fler :=)

 4. Gabricia

  Vår äldste son har med svårt för att skriva med penna och att knyta rosetter är ett jätteprojekt för honom. Vår 2:a fixar det inte alls så vi måste också ta tag i att öva det. Men de blir ju som sagt skitarga när man ska göra det så man får vara på rätt humör själv för att det ska funka!
  Carola: Exakt, man måste ju liksom ladda själv för att orka stå på sig…:)

 5. J

  “dåliga” mamman här ligger fortfarande kvar i sängen o gosar m junior.. Undrar vad man ska hitta på en sönd.?!?! Vad skulle du säga om det det dök upp ett gäng uttråkade tjejer?!?! Pappan vill åka på husvisning.. Men det vete katten om jag har lust med…Tips på fjärrkontrollen .. Vi har två till tvn…:-) det värsta är nog när xbox beroende människor snor batterina el ännu bättre byter ut dom .. O tror att mamma inte märker ngt?!?! Ha det gott
  Carola: Haha, vi hade uppskattat ett besök av den “dåliga mamman” :) Synd att jag inte såg det tidigare. Husvisning låter ju kul, jag gillar sånt, det värsta är att jag vill flytta till nästan alla hus ;)
  Fjärren är eg till digitalboxen….tv`ns är borta sen evigheter, men den styrs ju via boxen:)
  Kanske ska se om det går att fixa en extra:)