Familjen Annorlunda

Biltema såklart! Och Familjen Annorlunda!

Jag googlade tvättpåse igår, och hittade på Biltema :) Såklart, det är en favoritaffär, de har ju typ allt.

De är helt vanliga nätpåsar med dragkedja , 40*50 cm, kostade 20kr för trepack, i fallande storlek från den största .

Jag tänkte som så att det är kanske inte jordens bästa kvalité men å andra sidan så borde de hålla ett tag så jag ser om ideén funkar!

Nu har jag märkt dem med deras begynnelsebokstav, med vanlig spritpenna. OM det funkar så kan jag tänka mig att lägga ner lite mer jobb så småningom, sy i nåt fint tyg tex. Jag återkommer med utvärdering!

.

Familjen Annorlunda ska köras en fjärde säsong!

Jag läste det på  Mirkas blogg  :)

Jag får många mail om att folk saknade oss förra säsongen och det värmer såklart, för det var en härlig upplevelse att vara med om.  Vi hade ju aldrig funderat över att söka ens, utan blev uppringda av tv, och sen gick det snabbt, och det är såklart inget vi ångrar:) Man gör ju sällan det –  ångrar det man gjort, bara det man inte gjorde för att man inte vågade.

:)

.

Och så dagen idag då:

Jordan styr ju när dagen börjar, så länge han sover, så länge sover jag ;) I natt låg Lovelia inne hos oss och snarkade hon med, och jag hämtade välling till Jordan vid 8 tiden, och sen somnade han om en stund. Han kvicknade till vid 8.45 och låg och sjöng för sig själv. Lovelia vaknade strax före nio och när hon satte sig upp så hojtade Jordan glatt, och hon blev glad av att se honom….De är såååå söta!  Hon smög upp för hon trodde jag sov, och när jag sa att hon fick ta upp honom så strålade hon. Jordan älskar när nån av syrrorna, eller Robban, tar upp honom ur sängen, även fast det oftast blir rätt bökigt. Loppan som inte är så lång vet hur man löser det, hon puffar sängen mot våran säng och drar ner sidan, sen hjälps de åt med gemensamma krafter att klänga över och landa i vår säng i en stor hög :)

Och sen skrattar de högt och busar runt .

Underbara ungar!

De andra barnen vaknade ungefär samtidigt och vi gjorde oss i ordning och åt frukost.

Sen packade vi in oss i bussen, Corrinda, Novalie, Trixie, Lovelia och Jordan och jag , och åkte för att handla tvättpåsar, och blommor.

Jag kan vara segheten själv med att plantera blommor, men nu så…! Det värsta är att det ser inget vidare ut…hm

Få se om de tar sig, annars får jag hitta på nåt annat. Det blev många hängande blommor, så det ser lite halvdött ut … ;)

Fuchsior, lobelior petunia, alla hänger ju…och så några pelargoner och nåt fluffigt som utfyllnad :)

.

På Biltema blev det förutom påsarna  nån rengöringsspray, den var ju rosa ;) , lite bomullsrondeller till att tvätta sår eller ta bort smink, plåster och cykelpumpar. Jag blir galen på att alla däck kräver OLIKA pumpar? Min Babytravel vagn tex funkar ingen på…. Blä.  En av ungarnas cyklar är åxå skitskum. Fram för universalventiler tack:) eller ännu hellre, däck man inte behöver pumpa.

.

Sen åkte vi till Mediamarkt för att byta högtalaren Corrinda fick till sin mobil, det var ett tag sen den gick sönder, och jag hade glömt att hon sa att SonyEricson adaptern inte passade ( den följde med!)…så när vi kom hem så var det bara att inse att det finns ju inte en chans att den går in i mobilen! Jag provade på hennes, min och Janelles mobil och adaptern är alldeles för bred?  Nu tänker jag skicka dit Perra :D

Passade på när jag ändå var där att köpa Trassel till ungarna, och precis innan vi gick in så träffade jag en gammal kompis utanför, så vi stod och  pratade lite.  När jag sa till barnen att vi skulle köpa Trassel så jublade Lovelia och sprang raka vägen in i butiken, och jag hojtade på henne att stanna, men efter två sekunder så kom hon utfarandes igen, med filmen i handen ….Ihhhh, STOPP!!!!  Jag kände hur jobbigt det skulle bli när larmet gick igång…. men det hände inget, fast hon klev utanför larmbågen ;) Så nu vet man det…haha, som om jag ens skulle fundera på att stjäla!

Lite lustigt att hon hittade filmen så precis innaför dörren :)

.

När jag och barnen skulle plantera blommorna sen så var påsen med jord, sen förra året, rena myrboet, så vi fick vänta tills Perra kom hem med ny. Då tog han med sig alla barnen utom Jordan och tonåringarna på speedway så jag fick plantera solo…eller med god hjälp (stjälp??) av lillkillen .

.

Ungarna har haft sommarlov en vecka snart, och än har de inte tjatat om att hitta på nåt, de är så nöjda med att bara vara lediga :) 

Jag tänkte ta med dem till Pelle Svanslöshuset Pelle-Svanslos-logo.png

(klicka på bilden så kommer ni till deras hemsida)

 Det gillar de, men jag vill gärna ha sällskap av nån vuxen, för det är lite ensamt när barnen leker :) Få se vem man kan lura med sig!

Sen ska vi väl hitta på lite annat åxå, få se vad vi gör, det beror ju lite på  vädret. Som det ser ut nu så verkar det ju bli tråkväder och kallt, och då passar det med lite sånt här.

.

Vad ska ni göra för kortare utflykter i sommar? Vi kommer ju att hålla oss till mer eller mindre bara dagsturer eftersom det kommer en bebis mitt i, och  för den delen så hade vi inget vi verkligen ville göra. Vi funderade ju på Göteborg tidigare, men när beräknad förlossning hamnade mitt i juli så vågade vi inte planera vidare utan tar det nåt annat år.

Gröna Lund är ett måste och jag vill åka till Furuvik, ev Kolmården för det var så länge sen vi var där, men då måste vi nog bo kvar nånstans, och det vete tusan om jag ids…det tar liksom lika mkt energi och engagemang för att sova borta EN natt som en vecka…och frågan är om det bara är JAG som vill dit kanske :)

.

Har ni några härliga tips att dela med er av så ut med dem bara! Gärna i närheten av Uppsala då, men det spelar inte så stor roll, alltid kan man inspireras ändå:)

.

Nu ska jag ner i tvättstugan och fixa det sista !

Ha det bra

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nettan

    Ni borde väl också ha ganska nära till Parken Zoo i Eskilstuna? Kan verkligen rekomendera ett besök där! Det finns flera olika delar med många djur från hela världen, tivoli och bad.
    De har också camping och stugby i närheten med bland annat badplats.

    Kan också rekomendera Mulle Meck lekparken i Solna, kanske bra alternativ om tonåringarna vill in till Stockholm någon dag så kan ni ta med er dom minsta till Mulle Meck. Pendeltåget går ca.500 meter därifrån, tar 10 min. in till Centralen.

    Här i Upplands Väsby så har det öppnat ett jätte stort lekland, Lek & Bus Stockholm heter det. Det kan jag också rekomendera, hit borde det inte ta så lång tid för er att åka.

  2. Anette

    Jag hoppas ju att NI skulle få vara med i nästa säsong!! Läser din blogg ofta och det vore kul att se er på TV igen, känns ju som att man känner er när man läser bloggen:). Så nu är det ER tur att vara med igen…

  3. Neta

    Sagostigen i Malmköping är väl en lagom dagsutflykt, tar en dryg timme att köra dit. i Malmköping kan man sen åka museitåg om man vill men det har ju ni på närmare håll med Lennakatten, där man ju också kan åka till Länna o ha picknick o sen åka tillbaka med rälsbuss.
    http://www.sagostigen.se

  4. Vajen

    Tv4 har kontaktat min mamma o frågat om hon vill vara med i familjen annorlunda, men vi har ännu inte gett nåt svar…

    Astrid Lindgrens värld ett förslag.

  5. m

    Kolmården är roligt. Har ju kommit någon ny linbana dit nu också så man kan få se djuren i safariparken. Kolla Kolmården så finns det ju lite boendealternativ att välja bland, man kan ju också hyra någon stuga i närheten eller bo på något hotell i Norrköping. Furuvik är säkert också skoj, aldrig varit där dock, men Kolmården är ett måste för mig i alla fall varje sommar. :)

  6. Tove

    Om ni åker till Kolmården kan ni bo på First Camp Kolmården, dom har många fina stugor och dessutom en fantastisk barnklubb där man kan lämna av alla barn när djurparken stänger och man som förälder vill laga mat och ta det lite lugnt!