Familjen Annorlunda

Nu får man inte sova som man vill heller!

I morse möttes jag av denna rubrik:

Japp, men godmorgon då.

Rätt sida att sova på är alltså VÄNSTER, och som alla normala människor så vet man ju att man alltid ligger kvar i samma position som man lade sig i när man somnade…utan att röra en fena…speciellt när man är gravid då….Eller?

Alltså, jag kan fatta att det är bättre att ligga på vänster, för det är mindre tryck på stora pulsådern då, jämfört med höger, men hur i helvete ska man praktiskt genomföra att bara sova på en sida??

Känns som det mest blev ännu en börda att bära, oroa sig över och nojja runt när man är gravid. För att inte tala om att ge kvinnor som förlorat sina barn sent i graviditeten dåligt samvete!!!!!  När det ofattbara händer så försöker man ju hitta en orsak, och att anklaga sig själv ligger ju alltid nära till hands…” Om jag inte ätit den där gravade laxen…Om jag inte rensat kattlådan…Om jag ätit mera folsyra…..Om jag inte rökt….druckit det där glaset vin…..Och om jag bara inte sovit på höger sida!!!

.

Nej, man kan inte lyssna på allt, men nog tusan kommer jag att ha ångest när jag vaknar på höger sida!

Sova är ju i sig ett litet projekt när man är höggravid, man behöver palla upp med kuddar både här och var, man kanske måste ha extra högt under huvudet för att slippa halsbränna, eller ha fötterna lite högt för att de svullna tassarna ska må bra. När man äntligen ligger bra och somnat, så vaknar man av att man är kissnödig…Upp på toa och sen börja om med kuddar och grejor ;) Upprepas gärna flera gånger per natt…

Jaja.

.

I morse var det kallt! Regnet hängde i luften och det var inte alls härligt sommarväder..

Det enda som kändes ok med det vädret var att jag direkt kunde inviga Jordans nya kläder, som kom i brevlådan igår:)

 Japp, från D&J, både byxorna och jackan.

Jag tyckte speciellt om jackan den här gången, grått är verkligen en favortifärg! Jo, den är trist, men ändå så jäkla fin, och klädsam. De flesta klär i grått, eller hur? Jordan har fått flera grå t-shirtar och Robban har ett gäng han med. Jag är ju…som sagt….lite avig mot galna färger och mönster, prilliga tryck och fordon…så när jag hittar nåt utan det blir jag glad. Nu har jag faktiskt varit väldigt nöjd nu i vår, för Lindex framför allt, har haft fina killtröjor.

Jordan gillar att han når så mkt saker från sitt nya skötbord :)

Hyllan han håller sig i rymmer massa saker, som han normalt inte får pyssla med, hårborstar, nagelklippare, saxar, krämer, alsolsprit, hårklämmor och massa olika flaskor med skönhetsjox i :)

Men, det är ju ok när han hittar kammen och drar ett tag i rufset:)

…….

Efter att jag gjort oss i ordning i morse så gick jag ut i köket igen, och såg att Perra lagt ett kvitto från Bildemo på köksön, och när jag kikade närmare på det så såg jag själva orsaken till att framdäcket var typ platt:

  En….ja, en vaddå???

Det satt i däcket iaf.

Det är ju ingen spik, eller skruv, eller nåt jag känner igen.. Och jag kan för mitt liv inte begripa hur i hela friden jag kan ha fått det i däcket? Jag förutsätter att det inte stått i givakt på vägen när jag kom körande ;) och om den ligger ner så kan det ju rimligen inte göra hål i mina förstärkta däck..Dessutom så känns det som att den hör hemma på nåt ställe där jag inte kör, typ verkstad, eller soptipp…en skrot kanske..men jag kör ju mest i stan.

.

Mazdans däck hade ju åxå punka, det satt en vanlig spik i, och sen en liknande som den här, fast mindre..

En kompis föreslog att vi kanske hade lite skruvar kvar på vår uppfart sen vi gjorde om köket, men ungarna har sopat hela uppfarten och halva gatan utanför för att kunna spela basket, och den här punkan känns som om den kommit akut. Jag upptäckte den ju i måndags, Perra fyllde på luft i däcket samma dag och bara några timmar senare såg han att det minskat igen.

Jaja, jag vet inte, men jag hoppas det är nog med punkor nu, det är drygt att lämna in bilen var och varannan dag ;)

.

Idag har vi varit inne mest hela dagen,  för det har regnat, faktiskt vräkt mer mellan varven, så det har inte varit läge att gå ut. I förmiddags pysslade vi med att sortera strumpor…. Jag HATAR att sortera strumpor, och letar efter olika lösningar på att lösa problemet med att barnen slänger dem överallt och inte i par.

Jag brukar tvinga dem att hjälpa till att sortera , för då inser de att det är skittrist och skärper sig tillfälligt ;)

Jag funderar nu på att sy tvättpåsar av typ lakan, en  till varje unge, där de lägger alla sina underkläder, och sen tvättar jag hela påsen med innehåll och tumlar det, och lämnar tillbaka….Då borde väl inga strumpor rymma?

Men…blir det rent????

Man kan ju med fördel lägga ömtåliga kläder i ett örngott, eller för all del en nättpåse, men de är för små, jag ids inte tvätta strumpor flera gånger om dan..Men frågan är ju om det funkar på underkläder?

Eller finns det STORA nätpåsar? Sådana som man lägger typ bygelBH:ar i? Fast storlek XXL då ;)

Påsarna , inte BH:arna :D

.

Idag har vi sådana där staplingsbara backar med lock från Ikea

 pytteliten bild, som omväxling ;) men ni vet vilka jag menar. De är stora och hade varit super om ungarna lagt dit kläderna! Nu har jag ställt Lovelias byrå där de stod så nu ryms de inte längre, och jag vill ha bort dem…

Gaah, denna tvätt, det är ett ständigt göra…

.

När vi , Robban, Novalie och jag , ägnat en dryg timme åt strumporna, och fortfarande har en stor trådback överfull av udda, så gav vi upp. Jag ska göra en sortering om några veckor igen, när jag hunnit tvätta igenom det mesta i tvättstugan, och sen tror jag fasiken att jag ska gå ut och vända upp och ner på den där backen i soptunnan…väck med alla udda och börja om..!

.

Robban bad om att få spela TV-spel och eftersom vädret var som det var så var det ok, och Novalie, Trixie och Lovelia hämtade sina Nintendo DS och satte sig framför Disney Channel. Jag gick ner i tvättstugan för att vika tvätt…

Janelle och Patricia vaknade typ mitt på dagen, är det sommarlov så är det, och Corrinda var hos en kompis, så det var ganska lugnt hemma idag.

Jag vek massa tvätt och fick huvudvärk :( Kan vara för att det är trist att vika  ;) men mer troligt är det vädret..åska i luften som liksom aldrig kommer till skott. Jag gav upp och gick och lade mig i soffan med tjejerna. ( På Vänster sida! ;) ) och slumrade med dem en stund när Jordan sov middag…härligt.

.

Klev upp och lagade mat, lax /fiskpinnar och Ris/couscous. Mmmmm, lax är mumsigt!

Vi har ju gett barnen ansvarsområden , och idag var det byte, så vi talade om de nya områdena för dem, och jag måste säga att av alla de sex största så är Trixie den som är duktigast! Och minst..

Hon vet att det ska göras, och hon gör det utan att klaga, medan de andra pustar och suckar…

Hon fick det jobbigaste området nu: Ute och poolrummet, men inte klagade hon för det, utan gick ut och plockade ordning på alla badleksaker och handdukar. Trädgården var ju ok eftersom ingen varit ute idag så det slapp hon .

Givetvis så får hon massa beröm, och det gillar hon :) Man ser hur glad hon blir, och då blir man ju glad själv :)

Det underlättar faktiskt massor det här med att de ska hjälpa till på speciella ställen, och än så länge är jag nöjd, även om man får tjata lite ;)

.

Jag vill att det blir varmt och härligt igen nu, det har kommit tillräckligt med vatten uppifrån, nu kan jag vattna själv ist ;)

Men jag vill sitta i solen med en kopp kaffe i morgon! Gärna hela dagen :)

Vi får väl se hur det blir med det, men man kan ju hoppas!

.

Ha det gott nu.

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Neemo

    Den där grejen i däcket.. Det är en piercing :) en stav utan kulor – därav gängorna, böjd för att passa ögonbryn eller så. ;) Så nu behöver du inte fundera på det längre! Kram
    Carola: Nja isf en piercing för STORA ögonbryn ;) Den är inte böjd från början utan tillknyckt ..Ingen piercing alltså

  2. anita med tre

    Jag fick faktiskt tipset av min bror som fick tvillingar att köpa massor 7- 10 par av likadana strumpor
    så får man mer tid över till annat

    Har ni föresten tänkt på det här med RUT avdrag ?
    1-2 h vecka eller varannan vecka,
    så får ni mer tid och ork till barna
    (skulle själv vilja men inte kommmit för mig att ringa)

  3. Ullis med 4

    Hejsan!

    Läser din blogg varje dag och jag älskar den. Du skriver med en sån inlevelse så jag tror att jag är där.

    Ang. udda strumpor så läste jag i någons blogg attt dom köpte massor av likadana strumpor så hade man alltid pare till dom. Ganska så smart men kanske inte så roligt.

    Vi har ju problemet i vår familj att vi är 4 st som har lika stora fötter och alla vill ha svarta strumpor. Och hur lätt är det att para ihop dom? Så nu har jag 500 som ligger i en hög som jag hoppas hittar sin rätta ägare.

    Dom 2 små har ju ofta såna med motiv på så dom är ju lättare att para ihop. Men har oxå en tendens till att försvinna fast jag tvättar dom i tvättpåse.

    Önskar dig lycka till med den kommande bebisen och resten av familjen.

    Här blir det inte fler barn nu. Har 4 st mellan 3-20 år. Och den äldsta ska flytta hemifrån nu den 1 aug.

    Ha det så bra. Kram Ullis
    Carola: Tack :) :) Jag har en miljon udda strumpor med motiv, så jag ska gå över till enfärgat, då syns det inte lika mkt att de är olika ;)

  4. Annelie Susanna

    Hörde om det där med att sova på vänster sida redan för några år sedan men jag trodde inte på det då. Barnmorskan har aldrig sagt nåt så det kan ju inte vara helt säkert.

    Du kan väl låta dom minsta barnen ha omaka strumpor ibland, iaf när ingen annan än familjen ser dom? Så gör jag =)

    Japp, det finns stora nätpåsar, har köpt det på coop konsum. Ha det gott!

  5. Anna

    Hej Carola!
    Det finns såna där stora nätpåsar du skriver om. Min sambo köpte fel en gång på coop och den är ungefär 50×100 cm eller något i den stilen. Och i den tvättpåsen får det plats hur mycket som helst:)

    //Anna

  6. Tess W

    Tror att jag köpte stora tvättpåsar på RUSTA och jag vet att det fanns ännu större!
    Det är mitt tips!

    Hoppas allt går bra med förlossning och ny bebben!

    Jag låg också mest och sov på höger sida med minstingen i alla fall för det var bekvämast av någon anledning.
    Tror att jag gjorde så med de andra två också!

    Dumma idiotiska tidningar som älskar att skrämma upp oss!

    Stora kramar Tess W

  7. Sandra - mamma till Molly

    Jag som aldrig sov på vänster sida under graviditeten eftersom jag fick ondare i fogarna om jag låg åt det hållet. Tur att min dotter levde när hon föddes för tänk om jag läst det här och hon inte levt, jösses! Snacka om att skrämma upp första gångs gravida nu! Någon måtte får det väl va på sånt där. Helst ska vi väl sitta på en stol, eller ligga på rygg alternativ höger sida hela gravitieten. Inte röra en fena och bli serverade hälsosam mat…

    Det är lila med cancerforskningen, att äter man chips får man cancer skrev media men de skrev aldrig att man måste nästan äta hela sin kroppsvikt i chips dagligen för att öka risken, blir så matt på sånt!