Familjen Annorlunda

En svensk tiger :)

Jag tror att till och med jag är för ung för att komma ihåg vad det handlade om, men det var nån slogan för nåt, nångång :)

Typ nåt med första eller andra världskriget eller så??  Jaja, inte vet jag , men det passade fint till den här bilden på Jordan i nya pyamasen:

Den kommer från H&M , i par med en vit med Tiger-tryck på, och kostade på rea 75kr, me like :)

I handen har han bodyspray som jag köpte till Patricia som ville ha det, och det luktar ju sådär måste jag säga…tror det är Hello Kittys, så det är väl därför..En luktade jättegott av jordgubbar dock, men resten…nja. Save your money :)

Idag har jag flyttat in alla Jordans kläder från den lilla toan vi har i hallen och som vi gjort om till skötrum, till stora badrummet. Här finns det mer plats för hans kläder, i två trådbackshurtsar (8st. lådor) och en garderob, och det behövs.

I skötrummet ska jag lägga in alla bebiskläder sen, men ska skura det från topp till tå först, och det hann jag inte idag.

Den här bänkskivan fanns här när vi flyttade in, och då fungerade den ju som make-up och gör-dig-vacker bord, med en liten pall under, där jag klämt in trådbackarna istället… Den är lite låg egentligen, men med lite större barn så gör det inget alls. Det enda jag inte alls gillar är att det inte finns ett handfat precis intill, jag vill kunna tvätta händerna mellan blöjbytet och påklädningen…men å andra sidan så är Jordan så stor nu så jag kan lämna honom där och ta de fyra stegen till handfatet, det kan man ju inte med ett litet barn, så det funkar utmärkt när de blivit så här stora.

.

Jordan tyckte det var kanonkul med nytt ställe att byta blöjor på så han var nöjd han med :)

.

I morse var den lilla filuren vaken mellan 5-7 och sen sov han till……10.30 !

Lovelia kom in från tältet där vid 5 tiden så hon väckte honom kanske, hon var lite ledsen och rädd. Annars har det gått utmärkt att sova därute, för alla :) Även Loppan sov ju hela natten före där .

Ikväll ska visst Corrinda bo där med några kompisar, jag har knappt sett dem, för de är antingen ute där eller nere i gillestugan och grejar med nåt. Börjar ju bli hög tid för dem att gå ut och lägga sig…!

.

På eftermiddagen åkte vi till J och fikade lite, barnen lekte fint som vanligt och det är trevligt att få sitta och babbla med en kopp kaffe :) Jordan fick inte sova middag, jag tänkte att det kan ju inte behövas om man sover till halv elva….men han var såå trött där vid 17 tiden..men piggade på sig lite efter maten.

Och maten ja… Jag serverade kall kassler, potatismos, ananas, keso, mozarella/tomatsallad, paprika,gurka.

Ungarna tyckte det var skitmärkligt att äta kassler och potatismos???

Vad jag minns så åt vi ofta det på sommaren när jag var yngre, och kassler och ananas är ju en 80 talsklassiker:)

Jag tyckte det var perfekt på alla sätt och vis, det tog ju två sekunder att laga till och jag gillar det:)

Vi hade potatissalllad åxå, men det var en konstig sort som Perra köpte sist, Kocklandslagets…och de hade ju petat i äpple och hela syltlökar i den….inte alls gott.  Det finns en som de gör själva i charken på Coop, den är supergod, och sen gillar vi Willys :) Ja men den är jättegod! Jag ska prova att göra min egen åxå, alla säger att det är så enkelt, men nja, det måste ju vara enklare att öppna en burk…?  ;)

.

Barnen tycker om att sno min kamera eller mobil och fota:)  Jordan är värst och hans bilder är superkassa…totala närbilder på hans egen näsa tex…suddiga såklart ;)

Men övriga lyckas ibland, kolla bara:

  Den här bör Trixie ha tagit…hyfsad.

Den här har nån av tjejerna tagit på dem båda:

 Nja…sådär:)

Och sen har nån av dem, antagligen Trixie, fotat Jordan:

  Rätt okey :)

Varje gång jag tömmer kameran så finns det sådana här bilder, oftast är de inget att ha, men ibland så lyckas de ju.

Hade det varit på den gamla tiden, med film och framkallning så hade man ju blivit lite småsur…men nu gör det ju inget, utan är tvärtom kul:)

.

I morgon har vi inget inplanerat alls.

Jag ska väl röja på lite här och var, och flytta runt på saker som är på fel ställe, och det är alltid behövligt. Vika tvätt ska jag göra åxå, och möblera om i tvättstugan…Hm, jag kanske har saker inplanerat ändå ;)

Jaja, det blir bra, det med! 

Nu ska jag sparka i säng Corrinda och kompisar, tror de är klara i badrummet snart.

Ha det gott!

Natti natti:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Petra

    ja en svensk tiger skylt satt det lite varstans i sverige under världskrigen då man trodde att det fanns spioner som lyssnade av vad vi sade. Så för att inte råka illa ut så skulle svensken tiga.
    Carola: Jajust det ja, det handlade om spioneri och sånt…och världskrigen är jag ju för ung för att minnas ;)Tur att man kan få säga det ibland ännu ;)