Familjen Annorlunda

Hesa Fredrik :)

Jag trodde det var ett vedertaget namn på krigslarmet, och att det fanns över hela Sverige:)

Det är alltså inte en hes gubbe som säger att det är larm, utan en signal som tjuter. Det finns väl i hela Sverige iaf?

Var tredje månad, på måndag kl 15.00 så tjuter det, för att testa så att det fungerar. Jag har aldrig hört det annars, tack och lov. Några tjut och sen det långa som är lika med Faran är över.

.

Jag gjorde som jag sa åxå, och tränade :)  (Ja M, jag ÄR ju gravid igen ju :), och ja, jag mår bra, tack :)  )

Cross och styrka, finfint, och så Extreme Home Makeover på Tv….*snyft*  

.

Lovelia, Trixie, Novalie, Corrinda och en kompis till henne sov ju i tält inatt, och jag trodde väl att kanske Trixie eller Lovelia skulle komma in under natten, men nej, alla sov hela natten där :)

Perra och Patricia åkte och jobbade vid 8 och då sov de gott där inne fortfaranade. Givetvis tänker de fortsätta sova där några nätter till. Det kom en regnskur nyss, men det verkar hålla tätt för sådana iaf…

.

Så fort vi kommit upp och gjort oss klara idag så åkte vi iväg till Gränby, för barnen hade lite presentkort de ville handla upp.

Vi började på H&M, men där hittade de inget de ville ha, och jag ville ha kortbyxor till Jordan, men det var utplockat i storlekarna, så det bidde inga  . Lite reafynd gjorde jag iaf :) Pyamas och tröja till Jordan bla.

Robbans presentkort var på Game så han gick dit och funderade och valde och så kom vi efter. Han köpte tre spel, alla begagnade, han har klurat ut att han då kan köpa fler:) Mina barn är kloka shoppare :)

Novalie hittade ett Super Mario till Nintendo DS som hon ville ha, så det fick hon köpa för födelsedagspengarna.

Sen BR leksaker för hon ville ha Pokemonkort, men det enda de hade var en ask med 40 kort för 249kr…och det kändes tämligen dyrt, speciellt som hon hade presentkort på 150kr:)  Hon köpte en bikini på Lindex ist:

Oj så stor den blev… Jag är ju lite grinig på att småtjejer ska ha BH överdel, och brukar neka det, men den här kändes rätt ok. När den är på så ser den mer ut som en topp, men det törs jag inte säga till Novalie för det var det hon inte ville ha:)  De små tjejerna tittar ju på hur de större tjejerna klär sig, och jag tycker ju att de ska ha kläder efter ålder, men det är svårt ibland att få alla nöjda .

.

Corrinda köpte en kjol och några tröjor/linnen, men jag vet inte riktigt var och  hur de såg ut, för hon gick ensam med sin kompis. Hon visade dem som hastigast och det såg fint ut iaf :)

.

När jag gick mot bilen så såg jag att höger framdäck hade lite dåligt med luft…? Vad är det frågan om? Mazdan har ju haft smygpunka länge, men vi har fyllt på med jämna mellanrum, men så plötsligt så gick all luft ur på bara nån dag, så Perra skruvade av det och åkte för att laga. Det visade sig att det satt TVÅ spikar i det..

Vad jag vet så kör jag sällan i spiktäta områden ;)

Och nu min buss…..NJa, vad ska man tro om det här?  Perra har fyllt på det nu ikväll, så får vi se hur det ser ut i morgon, men han tyckte att det verkade läcka ändå.

.

Efter middagen åkte jag iväg på ÄNNU mera shopping :D

Jag förstår om det låter som jag är värsta shoppoholicen, men nej, det är inte så, riktigt ;) men det har blivit ovanligt mkt handlat de senaste veckorna. Avslutningar, bal,födelsedagar, sommar och en plötslig värme gör att det måste uppdateras både här och var i garderoberna:)

Det jag handlade nu på kvällen har Jordan tjänat ihop till alldeles på egen hand :)

Jajamensan, en likadan traktor som grannkillen :)

Jag tänkte att det var lika gott att göra slag i saken direkt, annars blir det inte av.

Jordan har ju varit på Spädbarnslab, i forskningssyfte, flera gånger under året,( läs mer HÄR om Spädbarnslab om ni vill) och varje gång så får man ett presentkort på 100kr på antingen Barnens Hus eller Akademibokhandeln, och de där har jag samlat på hög i väskan, och typ glömt bort. Men nu kom jag på att de kunde vi ju använda :)

.

Han når ner till pedalerna, men det är för trögt att trampa själv, han behöver växa några centimeter för att riktigt klara av det själv, men tills dess så har han ju en trogen skara ”påputtare” :

De vill så gärna prova den de med, men han fattade att det var HANS så det fick de inte :) Iaf inte de första tio minuterna, sen såg jag att han faktiskt erbjöd Lovelia att prova:) Han är snäll mot syrrorna, vår lilla prins!

Han tyckte det var skönt idag, för det var ju inte lika varmt ute (tyvärr!!!) och det var nästan så att han var i svalaste laget när vi tog in honom för kvällen, efter att han fått åka runt på sin traktor länge och väl.

Släpet fattar han inte vitsen med, det finns ju en pinne man drar upp och så lossnar det, och den sliter han loss direkt, så släpet får väl stå i garaget och vänta på sin tur.

.

Traktorn finns på Barnens Hus och kostade 700kr.

.

I morgon ska det regna sägs det?? Det vet jag inte om jag tycker är ok, men visst, man slipper vattna :)

Jag ska försöka få klart med omflyttningar av kläder, och sen ska vi nog till J och fika lite innan de försvinner iväg på lite semester.

.

Nu är det dags att äta jordgubbar och sen säga Godnatt till tjejerna i tältet .

Natti natti:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Isabelle

    Skriv din kommentar här!hej svara gärna i ett inlägg :D vad ska den nya lilla bebisen heta?
    Carola: Bebisen?? Nian??? Helt ärligt – ingen aning!!!

  2. Anna Svensson

    Hej du duktiga mamma!

    Jag beundrar dig som reder ut vardagen med alla barn…
    Jag har bara två stycken härliga ungar men tycker jag har fullt upp med dem.
    Jag skulle vilja ha tips och råd från dig (om du har tid att ge några förstås).
    Vår son på 10 månader tar varken napp eller välling. Han somnar bara liggandes jämte mig och bröstet på kvällarna, så jag ammar honom ffortfarande då och även några gånger på natten när han vaknar. Är så trött på detta nu!!! Han har aldrig somnat och sovit i sin egen säng, suck.
    Vår dotter som nu är 3,5 år sov själv hela nätterna från det att hon bara var två månader.
    Vi vill ta tag i detta och det har vi sagt i flera veckor nu men vi hittar inte riktigt orken till det. Sonen är så gosig och lätt att ha och göra med annars men han vill ha närheten på nätterna.
    Hur gör ni?
    Kram.
    Lycka till med nästa gosiga bebis!
    Carola: Jag har inga råd att ge i just det här, för jag har gjort precis så som du gör nu :) Ammat alla barnen till sömns, och sen massa gånger på nätterna. Jag tycker det är mysig toch helt ok, och eftersom barnen visar att de vill ha närheten så Varsågod :) Sen kommer man till en punkt när man känner att nu får det vara nog, och i mitt fall handlar det om när jag inte längre kan lägga ifrån mig det sovande barnet utan att det vaknar och kräver att få amma igen, och igen och.. Jag sitter i fåtöljen framför Tv:n kanske ska tilläggas.Det brukar vara när barnen är ett år ungefär.
    Då brukar vi försöka se om inte välling kan vara gott, och sen går vi in och lägger mätt, trött bebis i sin säng, säger godnatt och går ut, lyssnar en liten stund på ledsen bebis..:( men man hör ganska fort om man behöver gå in och stoppa om eller om det bara är lite gnäll. Med de sista barnen har det gått smidigare än väntat, de har gillat sin säng ochsomnat gott nästan på en gång….! Sen har de fått amma på nätterna och sova med oss ett bra tag till om de vill..
    Jag tycker att om det inte är ett stort och jobbigt problem för dig, så fortsätt som du gör. Är det jobbigt så se till att vara mentalt förberedd på att ta fighten som kommer, det är enklare att vara bestämd om man faktiskt vill själv och inte tycker synd om barnet. Usch det blev luddigt det här, men jag kan inte förklara riktigt hur vi gjort, för det har gått ganska enkelt..:)
    Lycka till hur du än gör!

  3. Lisa

    visste inte att det där larmet brukade kallas hesa fredrik :)

    det gick faktiskt igång här mitt i natten för nån månad sen. det var riktigt läskigt men det visade sig att dom tryckt på fel knapp och att larmet enbart skulle gå ut i en närliggande ort där det brann på en stor industri. jag vart faktiskt riktigt rädd och trodde det var krig eller nåt sånt.