Familjen Annorlunda

Jordan hoppar studsmatta!

Och han är rysligt säker på det åxå ;)

Men inte här, utan ni få allt bege er till Om Barnen och livet i allmänhet, min andra blogg för att se det, för…ja jag skäms lite nu, men faaaan jag får ju inte till det med youtubeklipp här!!!

Jag kan få en textlänk, men inte med bild, och då blir det fult så då får det vara …. vill ni se så får ni hoppa in där :)

Men glöm inte att komma tillbaka  ;)

.

Nu har jag suttit en lång stund och förminskat bilder så de funkar här, det blev några stycken…så idag blir det ett långt inlägg med bilder från Tom Tits Experiment .

.

Igår så var det då dags för kyrkisresan till Tom Tit i Södertälje, bussens skulle gå 8.30, så vi var där en kvart innan.

Det är nåt vi är himla bra på, att vara i tid. Jo det händer att vi blir sena , men för det allra mesta så är vi ute i god tid, tvärtemot tex min syster eller Perras bror som mer eller mindre alltid är sena ;)  Jag tycker verkligen inte om att behöva stressa och känna den där pressen av att vara sen, så det är lika gott att starta en kvart tidigare än man tror behövs ;)

Alltså förberedde jag det som kunde förberedas kvällen innan, och sen klev jag upp 6.30, en halvtimme innan barnen ska väckas, för att göra mig själv i ordning och äta frukost innan de vaknar.

Skolbarnen åkte till skolan och vi tog bilen till kyrkan, där vi såg en Stoooor buss, en dubbeldäckare :)

Woow, en sån har jag bara  åkt en gång tidigare, och det var i Thailand, när vi åkte buss i 10 timmar, på krokiga vägar i alltför höga farter…med två små barn, varav Janelle fått thailändska åksjukepiller så hon sov som en stock hela resan ;)

Tjejerna tog plats längst upp, längst fram:)

Lite nervösa, men förväntansfulla :)

Jordan, han såg en häst som betade i hagen utanför och blev alldeles tossig och bara hojtade:

– Dä! Dä! Dä!

Hästen flyttade sig lite och då fick pappa rycka in och lyfta upp honom så han såg:

 Sötnosen gillar djur :)

Det var nån olycka på motorvägen så det gick i 30 en bit…suck, jag fattar inte hur folk orkar pendla?? Bil är ju värdelöst, då kan man ju inte utträtta nåt under tiden, ja kanske ett telefonsamtal förstås, och tågen går ju lite som de vill… Jag skulle bli tokig . Köa har jag inga större problem med i affärer osv, men bilköer varenda dag??  Nää, tack och lov slipper jag det :)  Trots allt så gick det snabbt och enkelt att ta oss till Södertälje och Tom Tits.

.

Massa kö igen, av folk denna gången, det var massor av skolklasser där…men det där stället skrymmer ju väldigt mkt folk, jag hörde nån personal säga att det var 2000 besökande där, och då hade de precis öppnat..

.

Vi har ju varit på Tom Tit förr, och det var lika bra nu :)

Jordan hittade  vattenexperiment:

Var ju snällt att man fick låna förkläden :)

Snart hittade Trixie ett ställe där man kunde bygga en bro:

Med bara lite hjälp från mig så byggde hon upp den, det är ju en såndär konstruktion som bär upp sig själv, så när man tar bort grejen med handdtag underst så håller bron för det mesta…om man gjort rätt ;)

 Och det hade hon ju :)

Jordan gillade den här supermycket, han gick från den ena sidan till den andra hur många gånger som helst.

Ibland fick han möte, och det gillade han ju inte…- Akkkkaaaaa!

Och snäll som hon är så låter Trixie brorsan få som han vill….

..så han kan trava vidare i ensamt majestät:

Undras om bror håller för pappor åxå???

Jodå, om man byggt den som man ska så gör den det:

 Fast pappan är inte helt trygg så han håller sig ordentligt i räcket ;)

Efter att ha avverkat många fler experiment på den här våningen så åkte vi högst upp, där har de människorkroppen som tema, och här hittade tjejerna bebisar!! Lycka:)

^Åhhh en sånhär docka skulle man ju ha :)

Bebisen ska vara i naturlig storlek för en nyfödd.

Så här ser det ut när bebisen ligger i magen, om ni inte redan visste det ;)

Ser rätt trångt ut…inte undra på att det sparkas så i magen ;)  Till höger ligger en modell av tvillingar i femte månaden, och där tror jag inte en sekund att det överensstämmer på storlek, så små kan de inte vara :)  Till vänster så plockar Lovelia bort bäckenbitar så bebisen kan komma ut :)

Trixie hittade pyttebebis, minns inte exakt, men runt 2 månader:

Jag tror skalan inte är helt överensstämmande med verkligheten, men spela roll ;)

Jordan började krokna och satte sig och vilade:

Saft i nappflaska hör inte till vanligheterna! Det är bara när vi är på sådana här utflykter. Ljummen saft är aningens godare än ljummet vatten…

Den här stolan kan man ta sitt blodtryck i, man stoppar i armen i den där oranga grejen och så pumpar man upp trycket med den andra armen och läser av :)

Men Jordan vilade bara…

Perra hittade maskinen som mäter vilken greppstyrka man har:

Nyp till bara!

Inte så pjåkigt… :)   Själv kommer jag upp i 350 med höger och dryga 400 med vänsterhand. Jag har alltid varit starkare med vänster, samma med armbrytning, fast jag är högerhänt.

.

Lovelia grejar med nåt jag missade vad det var:

Koncentratioooon :)

När vi avverkat det här planet, så tyckte vi att det var dags för lite lunch, så vi tog hissen ner till matsäcksrummet:

  Där hade de ett välplacerat tvättställ i lagom höjd för små smutsiga händer:

Jordan var tvungen att tvätta sig extra många gånger, bara för att han kunde :)  Kanske skulle man ha ett sånt här hemma i badrummet???

Vi hade med oss färdiga plättar, de är ju inte så goda tycker vi vuxna, men ack så enkelt! Syltkrukans äppelmos och grädde gjorde de ätbara :)

Ungarna har ju inte tid att äta när man är på sådana här ställen, så vi brukar, visa av erfarenheten, göra det enklast möjliga. Det är bara onödigt arbete att fixa goda picknickmenyer, de kastar i sig lite, snabbt och sen iväg.   Däremot frukt, kakor, små smörgåsar osv, som man kan äta medan man gör nåt annat, det är smart :)

Så fort de fått i sig tre plättar i var så studsade de till klätterväggen i ena änden av matsalen:

Perra och jag röjde av bordet  under tiden och sen gick vi ut för att kika på uteaktiviteterna, det finns ju en hel park med sånt.

Gå på lina, tex. Den framtunga mamman fick hjälp av de små tjejerna:)

Lätt som en plätt !!!  ( typ..)

Lovelia och Perra provade vindtrumman, och Lovelia skrek av förtjusning, men lite läskigt var det åxå:

Nu stod det ju en hel skolklass mer eller mindre I trumman, så det blev ju inte riktigt lika coolt som det kan vara, när man kan stå och luta sig mot vinden en liten bit bort, men Loppan var nöjd ändå. Trixie ville inte prova. Klokt för Lovelia gnuggade grus ur ögonen en stund efteråt…. :)

Trixie hittade timglas. Olika i alla, och de representerade olika saker, tex världens snabbaste knock-out. Hon står vid ett som visar hur lång tid det tar för en snigel att gå en meter….vi stannade inte kvar för att kolla exakt hur länge…vi hade begränsat med tid ju ;)

Vidare till det här:

 Man hoppar runt på plattorna som ger olika toner, och det var nån berömd tonsättares verk…Alla gillade den här:)

.

Jag förundras alltid över den här:

Hm….hur funkar det ???

Jordan ägnade sig såklart åt sin senaste hobby….nämligen att rymma!

På två sekunder kröp han under avspärrningen och var hela vägen upp….suck.

Han rymde BIG TIME i söndags åxå….kanske berättar sen, ska bara komma över skammen först ;)

Det här är ju rätt signifikant för Tom Tits tror jag, iaf så var det nåt jag sett på många bilder innan vi var här första gången:

Man kan gå in under vattenfallet och stå torr därunder :)

Om vi åker i sommar med alla barnen så ska jag komma ihåg att packa med badkläder till kidsen, så de faktiskt kan få blöta ner sig, det finns många roliga möjligheter till det nämligen ;)

Småtjejerna var inte så intresserade av att bli blöta, och det var tur det. Det blåste rediga vindar så ibland kändes det som man skulle blåsa bort. Deras kläder hade väl iofs blåst torra på en kvart eller så ;)

.

Vi samlades vid bussen vid 14.00 och sen var det en trött skara barn och föräldrar som åkte hemåt :)

Det är lite lustigt för i början av en bussresa så är det stoj och glam och glada uppspelta barn som bara har roligt, men efterhand så börjar gnället komma, och med det mutorna i form av frukt , bullar osv :) och på hemvägen är det ofta väldigt tyst ….  :)

.

Vi trodde det skulle vara kort tid, det blev ju bara runt tre timmar, men iom att vi bara hade de små med oss så var det alldeles lagom. De större vill ju aldrig åka hem, men de mindre kroknar ju, Jordan speciellt, så han satt mkt i vagnen och bara kikade på allt runtomkring. Massa intryck ju :)

Han somnade på två sekunder i bussen hem sen :)

Stort tack till vårat underbara kyrkis som anordnar så fina resor!!!

.

Väl hemma så packade vi bara om utflyktskorgen och åkte via Ica och köpte kyckling, potatissallad och baguetter, och iväg till en härlig picknick kväll med Novalies klass :)

Solen sken, det blåste men det var bara skönt och sällskapet trevligt :)

Drygt två timmar var vi där, barnen lekte och hade kul, men sen började folk dra sig hemåt, och jag kände hur trött jag var… Småtjejerna och Jordan var rätt sega de med, och de somnade ovaggade direkt vi kom hem :)

.

I morse så sov de länge allihop, Jordan vaknade halv tio, och jag med då såklart, Trixie sov en stund till men Lovelia vaknade strax före oss, hon hade bara gått från sin säng till soffan och slagit på Tv:n.

.

Nu ska jag sova igen…

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    Haha herregud… de där skorna som Trixie har, hade jag likadana när jag var liten! :) Lite skumgummiaktiga va? Vart har du köpt dom?

    P.s. Jag är 20 år nu :)
    Carola: Ja, skumgummiliknande ;) Tror de kommer från Thailand.

  2. Carina

    Tom Tits är verkligen super och skoj för både barn och vuxna. Nu är det några år sen jag var där sist.
    Ni verkar ha haft det kanon.

  3. Barnens Hjältar

    Tom tits skulle jag gärna åka till. Är det Södertälje det ligger i? I Göteborg har vi Universeum men det är inte riktigt samma sak. Ha en fin ledighet och Lycka till med kommande bebis!