Familjen Annorlunda

Skräpdag

Ja, idag har det verkligen varit en skräpdag av stora mått!

Började vid halv fem när jag vaknade av att Jordan ville ha välling, men det fixar Perra så jag somnade om, bara för att vakna igen vid halv  sex, kvart i sex nångång av att han bar in Lovelia till hennes säng i vårt rum. Hon sover ju oftast hos Trixie men ibland inne hos oss så det var väl inte så konstigt..Men sen hörde jag hur han ställde ner en hink på golvet…..  Neeeeeej!

Men jodå, nog hade hon kräkts allt :(  Perra skulle på marknad så han hade varit uppe när hon kräktes så det var sanerat och klart, och hon somnade om direkt. Inte jag….

Jordan låg och snurrade och sjöng lite för sig själv så jag visste att nåt var på gång där, och vid 6 så bajsade han, så det var bara att pallra sig upp och byta, Perra hade åkt precis. Sen somnade han som en stock :) 

Strax efter 7 kvicknade jag till ur min lätta slummer av att Loppan började vrida på sig i sin säng, och sen låg jag på helspänn, och hann upp och parera med hinken när det kom en skvätt till.

Samma vid 8, och vid 9 vaknade Jordan , han sov länge idag :)

Jag kände mig som jag inte sovit en blund, men det var ju bara att kliva upp och låta dagen börja.  Novalie kom upp snart efter att vi klivit upp, hon skulle gå till en kompis, så hon gjorde sig klar och åt frukost. Kompisen kom och fick vänta utanför och sen fick de åka dit och leka. Sen såg jag inte av henne på nästan hela dagen :) Hon kom hem och hämtade sitt armbandsur mitt på dagen, de skulle till en lekplats och ville tydligen ha koll på klockan.

Lovelia kom och lade sig på soffan, kräktes lite nån gång till och sen sov hon eller halvslumrade framför TV:n mest hela dagen, drack lite vatten och gjorde inget större väsen av sig.

.

Jag ochTrixie storstädade deras rum :)  Det behövdes, och två Ica kassar med skräp blev det. Obegripligt hur mkt saker de har…och att de måste spara på allt… Trasiga leksaker, teckningar osv :)

.

Jag hade lovat Corrinda att vi skulle handla en avslutningsklänning till henne när Robban var på tennis, och så skulle hon på kalas nu ikväll som vi inte köpte present till..men det var ju bara att ändra de planerna, med en ledsen Corrinda som följd.

Robban accepterade utan problem att det inte blev nån tennis idag, stackarn.

Det där är det svåraste när nån blir sjuk och jag är ensam, att de andra får stå åt sidan, Jag kan ju inte gärna sätta en spyunge i bilen och skjutsa runt.

.

När Corrinda skulle hjälpa mig att plocka ur diskmaskinen så hade den inte tappat ur vattnet…

Men hallå?  Vad är det för jäkla fel?  Vilken skitdag!

Maskinen vill inte , trots idoga försök att avhjälpa vad som nu kan vara felet, tappa ur, så nu står den där, med halvdiskad disk och full med vatten. Jag skiter i den!

Jag kan inte handdiska, magen är för stor :)  så jag får kröka ryggen i nån fruktansvärt obekväm ställning, så diskningen överlåter jag åt nån annan! Det får räcka med att jag står där och sköljer av, lagar mat, fixar frukt osv dagarna i ända.

Vi ska väl ge oss på den en gång till, men jag tror den har gett upp. Vi kör den ju minst två gånger om dagen, så den har ju jobbat hårt även om den inte är så gammal.

.

Och så ska Jorden gå under nu åxå, men jag säger bara det att det har jag ingen lust med alls.

En trasig diskmaskin och en Loppa som kräks kan jag gå med på, men inte Jordens undergång – där går gränsen!

.

Igår var vi ju på Kulturdag på barnens skola, och som vanligt strålade solen och det var varmt och skönt. Vi har varit på den ända sen Janelle började förskoleklass, vilket borde varit -00 och det har alltid varit fin väder! Förra året var det lite kallt och blåsigt, men man kunde ändå vara ute, vilket är en förutsättning eftersom de har café och loppis osv ute.

På eftermiddagen så provade vi lite nyheter, som kom hemskickat:

Jag fick en avi på posten och hämtade ut en kartong med okänt innehåll, som  visade sig vara en kylväska:)

Med nya juicer och smoothies:

Jag var lite tveksam till smoothiesarna, men de var himla goda! En av juicierna var vanlig apelsin med en twist av passionsfrukt…och jag har hittat en ny favorit :) Så gott!

Fast ungarna drack ju upp allt innan man hann  med att blinka..

Klart godkända :)

.

I morgon har vi bröllopsdag :)

Bara fyra år som  gifta, men hela 24 år tillsammans :)

24 år…..! 

Ja, men hittar man rätt direkt så gör man :)

Vi hade ju planer på att gå ut och äta och sen gå på bio, men med den sjuka lilla tjejen så avvaktar vi. Det är inget kul att sitta och fundera på hur det går hemma. Jag kan omöjligen koppla av då och ha det trevligt. Bättre att skjuta lite på det, med risken att det inte blir av..det är ju mycket ändå så här års.

.

Nu vill Lovelia att jag ska gå och stoppa om henne i sängen. ” Du ska stoppa mig,mamma”  :)

.

Ja, jag tror minsann jag gör så, och sen går och lägger mig, och hoppas på en god natts sömn.

Ta i trä.

Hon har inte kräkts sen i förmiddags, och hade feber på eftermiddagen, men sen bara försvann den och hon blev superpigg, åt kexchoklad (hm..) och drack Cola ( Hmmmm)  och har kikat på lite film med oss.

Hoppas det var en snabbt övergående bacill!

.

Ha en bra söndag!!

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna:)

    Stackars Lovelia.. Det är ofta hon som börjar med bacillerna, va? Och sedan får alla andra syskon.
    Uh, det måste vara extra jobbigt med sådant när det finns risk för att tio stycken kan bli sjuka, liksom..
    Krama om henne<3

  2. mammasvanlind

    GRATTIS till bröllopsdagen! Jag och min man ligger lite efter,,bara 20 år tillsammans=). Hittade rätt med det samma också! Hoppas ni får en fin dag.

  3. Michaela Lejonberg

    Stackars Lovelia! Hoppas hon är pigg som en lärka imorgon och de andra med!

    Haha… läste tokigt här i din blogg… Jag läste JORDANS undergång istället för JORDENS! Haha… funderade på vad du menade innan jag läste om… haha… tror jag börjar bli för trött! Dags att krypa till kojs här!!

    Kraaam och ha en bra dag!