Familjen Annorlunda

Mobil, sol och saknad

Patricia, vår 15 åriga dotter, kom hem igår kväll, och sa: ”Mamma, kan du spärra min mobil, det är nån som baxat den!”

Baxat är tonårsspråk för snott ;) och det var alltså det som hänt, nån (ursäkta språket) jäkla idiot har snott den av henne!! Ur hennes jackficka, när de var tillsammans vid idrottsplanen, alltså en sk ”kompis”.

I sådana här situationer så riktigt känner jag  hur jag regriderar och reagerar på nåt primitivt sätt, jag vill spotta och fräsa, sparka och slå. Jag vill orsaka smärta !

Jag stjäl inte saker, jag uppfostrar mina barn att inte stjäla saker, jag har öht väldigt svårt för att fatta att folk har så svårt att skilja på ”mitt och ditt”!?

Vad är grejen med att tro att man bara kan ta för sig?

*hatar*

Nåväl, den är spärrad, nytt simkort kommer, men allt hon hade på det gamla är ju borta. Mobilen hade börjat krångla, så jag hoppas innerligt att den som snott den får minst en fet stöt i örat… ;)

Så måste vi ju skaffa en ny åxå…. Det var kanske inte riktigt det vi tänkt oss att lägga pengar på. Men hon är inte hel utan en mobil ;) hon skulle hellre hugga av sin ena arm än vara utan. Och det är ju inte hennes fel att nån idiot snor den ur hennes jacka, när hon är med enbart kompisar…..  Blä.

.

Solen har haft ledigt idag, tydligen, och den är saknad, redan. Det kom en massa regn åxå, även om det drog förbi rätt fort, så hann man bli rätt blöt.

Jordan som är näst intill frisk är dock gnällig. Inte bara gnällig förresten, utan GNÄLLIG !  Hualigen så han gnällt idag! Om allt, och inget,  och minsta lilla  motgång så bryter han ihop i en liten skrikande gråtande hög på golvet.

Jag var så fruktansvärt less på honom redan efter en timme uppe…

– Mammmmaaaaaaaaaa :(   hela tiden, och så grät han så han började hosta och snorade som Niagarafallet ;)

Jisses unge.

Han fick ny torr blöja – grinade och grät. Frukost – gnäll gnäll gnäll. Borsta tänderna och plaska i handfatet – bööööl.

Jag vek tvätt –  grin och gråt, för att sen leka en stund med Lovelia.  :) och sen började det om igen.

Jo men helt frisk är han nog inte ;)

.

Jag hämtade Trixie på kyrkis halv tolv och så åkte vi hem och de fick korv med bröd som var kvar sen i helgen, då var han faktiskt tyst medan han åt – kors i taket , hihi.

Sen satte han igång igen, men då ledsnade jag och dumpade honom i sängen med en flaska välling….Tystnad och på en halv minut så sov han :)

.

Men nu var det ju så att Lovelia har kyrkis på em, så det var tur att Janelle hade en extra dags påskledighet av nån anledning, hon skulle inte göra nåt så hon fick barnvakta lillebrorsan.

Barnvakta = sitta i köket och surfa istf på sitt rum :D ingen större uppoffring med andra ord. Men guld värt för mina öron, och så behövde jag inte fundera på om han var frisk nog för att tas med. Nu fick han sova klart i sin egen säng, där han sover som bäst :)

.

Jag saknar en enda grej med det gamla köket.  En enda:

  Den lilla bit av väggen där vi har mätt alla barnen sen vi flyttade hit :)

Vi visste ju redan när vi började skriva upp måtten att vi skulle ta bort den väggen, eller iaf så småningom tapetsera över det, så det är ingen stor sorg, men barnen har tyckt att det varit superkul att få mäta sig och sen skriva direkt på väggen, wooow. :)

Jag tror vi måste leta reda på ett nytt ställe, och den här gången får det bli ett ställe med en list som man kan ta bort och spara :)

(spanar på den vita listen in mot sovrummet…hm)

.

Eftersom jag hade pålimmat sällskap av en gnölgroda hela dagen idag, så har jag inte lyckats påbörja mina flytta- runt- alla- saker-projekt som jag tänkt, utan det var fullt kör med att vika den tvätt som var kvar och sen allt det vanliga –  laga mat, röja, hjälpa till, byta blöjor, hämta / lämna.

Men jag tror inte att det gör så mkt att man skjuter upp det lite, heller ;)

.

Perra har jobbat idag, det kändes väldigt konstigt. Han har ju varit hemma under nästan hela byggtiden, och sen under påsken, så det har nästan varit som semester :)  Tur att det inte alltid är högsäsong på Syltrkukan, utan tvärtom väldigt lugnt ibland. Nu däremot så drar det igång med massa vårmarknader, så nu kommer en intensiv tid..På gott och ont.

Det krockar med massa annat, nu under våren så ska ju allt ske i skolan åxå. Det ska fixas klassfester med barn och föräldrar, det ska samlas in pengar till olika resor – och alltid i sista sekunden ;) det är avslutningar på än det ena än det andra. Kul, men intensivt :)

Jag blev så glad idag när jag insåg att det var sista gången på Novalies gympa, och att de bara hade vanlig gympa och sen fick diplom :) Annars brukar det vara att föräldrarna får sitta och titta och sen ska det fikas gemensamt….och gympan är mellan 17-18 så det är mitt i middagen. Mkt bättre såhär :)

.

I morgon kväll ska vi titta på när Robban & Corrindas klass + parallell klassen, spelar teater. Det brukar alltid vara hög klass på det, och genomtänkt och trevligt, så det ser jag fram emot. Corrinda ska vara Dagny, ni vet : Whohoho Daaaagny, kom hit och spill, barabarabarabam fem droppar till ;)

Owe Thörnqvist gamla dänga ;)

Robban ska visst tappa bort sin nallebjörn, Blåbert, och sen sjunger de Teddybjörnen Fredriksson :)

Vi har en fenomenal musiklärare i mellanstadiet :)

.

Nu är det sovdags, jag läste på löpet att solen och värmen kommer tillbaka, så jag förutsätter att det är finväder i morgon när man vaknar :)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hemmafrun J

  Åh, jag blir så arg när jag läser om mobiltelefon. Och är det inte mobiler så är det jackor. Kan man inte hålla fingrarna i styr och bara hålla sig till det som är ens eget.

  Föräldrar borde väl märka om man kommer hem med en jacka eller en ny mobil. Då skulle jag läxa upp ungen och omedelbart kontakta ägaren och tvinga ungen att gå över med sakerna tillsammans med en ursäkt! Ja, det var ju min åsikt. Med risk att jag ”åker på stryk” så säger jag i alla fall; Synd att inte alla andra tänker så. ;)

  Kram Hemmafrun J

 2. Amanda

  Varför inte ta en ny list och sätta fast den på någon vägg istället? Det tror jag skulle vara snyggare!
  Blir nästan som en sån där söt liten mätsticka som små barn har fast i en storlek större!!

 3. Lola

  I vårat gamla hus finns spår av de tidigare ägarna på kanten på en dörr där barnens mått står. ”Jan, 145 cm” o så ett årtal från 50-talet typ. :-)

 4. Fia

  Åh vad jag hatar folk som tar andras ägodelar och jag förstår din ilska alldeles utmärkt. Själv är jag fortfarande så arg att jag kokar inombords och flyttar över de känslorna på min nuvarande, gamla telefon som inte alls är lika bra.
  Kul med teater men mindre kul med gnällandet. Det är lite drygt;)

 5. Ida

  Vad trist med Patricias mobil, fattar inte hur man kan göra så. Men roligt med teater :) Hoppas ni får en trevlig dag i allafall.