Familjen Annorlunda

Packa packa:)

Hujedamej vad grejor man har i köket!!  Och det mesta används ju!!  Inte varje dag, men då och då :)

Idag har vi tömt de två skänkarna med överskåp vi haft i köket och flyttat in dem i vardagsrummet…De ska inte stå vare sig i köket eller vardagsrummet sen, men just nu vet vi inte vart de ska bo…eller ens om vi ska ha kvar dem. Troligen så hittar vi nåt bra ställe för dem:)

.

Det blir större och större i köket och jäkligt mkt trängre i vardagsrummet….tur det bara är tillfälligt…

.

Corrinda kom hem med en grej hon gjort på syslöjden:

  Visst är den FIN!

Ser ut som en Ahlgrensbil;)  Den har hon gjort i tovad ull, och hon har lagt ner stor möda på detaljerna :) Till och med avgasrök!

.

Perra åkte iväg för att hämta kakel,tapet,  golv och bård, och kom hem med hälften.

Golvet har tydligen åkt från fabriken i Holland, men sen försvunnit nånstans på vägen…och kakelbården är tydligen nåt de gör på beställning..( så vi kan nu skryta med att ha en specialgjord bård..*asg) och den hade blivit ful?? så den hade kasserats och ny skulle göras…Herrejösses, och köksluckorna har haft vattenläcka..;)

Men tapet och kakel fanns :)   Radontapeten är beställd, från nätet och jag hoppas att den kommer som den ska!

Jag vet inte om jag sagt det redan , men man kan lugnt spara pengar på att beställa själv från nätet!

Vår spis kostar 19.000 på nätet, men Mediamarkt tar nästan 1000kr mer om de ska beställa hem den åt oss, då ingår inte frakt hem, vilket det gör från nätet…fri frakt:)

Radontapeterna kostar 900kr på nätet, med Uppsala färg tar 1500kr för samma tapet…..Här är det åxå fri frakt från nätet, medan vi får hämta dem hos färgaffären…

NJa, jag kan gå med på att affären vill göra en vinst, men jag vill verkligen inte betala mer och dessutom krångla med att hämta det när jag kan betala mindre och få det hemlevererat!!  :D

Återstår att se om det funkar som det ska…!

.

Lovelia hittade ” bebisgröt” i skafferiet, alltså sån där man bara vispar ut med vatten, och det ville hon ha till lunch. Eftersom det var så lite kvar i paketet så fick hon det. Trixie däremot ville ha fruktsallad, så det åt hon och jag:)

  Det här är min tallrik, med kesella, och lite björnbär, vinbär och hallon som inte Trixie ville ha på sin, hon hade grädde till åxå.  Kanel är ett måste på fruktsallad!!

Åh det är så gott, men tar ju en liten stund att mecka ihop, så därför äter vi oftast frukterna en och en…lathet ;)

.

Till middag blev det tacos till barnen….men vi fortsatte med våra fiskbakelser! Hittade ju en cheesecake variant sist som vi provade idag…men vilken besvikelse.. Smakade nästan inget alls.. Däremot de andra var lika goda som vanligt :)  Proppmätt blev man åxå…Tjejen i fiskdisken sa att det bara var förrätt vi köpte..,men hallå! Vem orkar äta mer efter sådana? Jag sparade en till i morgon till och med….  Lunch :)

.

Plötsligt kom en bekant figur och satte sig vid bordet…..ser ni vem??

  Ja det är Corrinda (och Patricia i bakgrunden, hihi) förstås, men ser ni vem hon föreställer??

Ni som läst min gamla blogg kanske kommer ihåg maskeraden som Janelle var på, och vem hon föreställde??

Ni andra får gissa :D

.

Nu börjar Sherlock Holmes på TV, ska se om det är nåt kul, så  avslutar här med att önska er alla en finfin helg!!!

Nattinatti:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Viktoria

  Jag kommer ihåg den där maskeradkostymen :-) Det går ju inte att missa vem det är med det håret!

  Bildekorationen var ju jättefin!
  Jag undrar hur det kommer sig att de alltid tovar ull i skolan numera, jag kan inte minnas att vi höll på med sånt vare sig när jag gick i skolan eller det året jag jobbade som lärarvikarie på låg -och mellanstadiet. Här har vi tovade äpplen, gubbar, semlor etc som hänger lite här och var.

 2. Denise Falk

  Skriv din kommentar här!
  Hej, slank in på din blogg, intressant att läsa om er vardag. En liten fråga bara, varför skaffar man 9 barn?

  I tv-serien verkade inte din man/tonåringarna jubla över fler familjemedlemmar.

  Är själv uppvuxen i 6-barnsfamilj. Önskade ofta att vi var färre, att mina föräldrar hade mer tid med mig.

  Hur hinner men med 9 barn….?

  Undrar Denise Falk, Skara
  Carola svarar: Även om jag svarar på varför man skaffar nio barn, så kommer du aldrig att kunna förstå det:) Jag kan förklara mig blå, men du kommer aldrig att fatta. Jag menar inget illa utan det är bara så. Inte frågar man nån varför de skaffar två barn?? Våra anledningar till många barn är samma som de som vill ha två. Jag fattar int evad du menar med att min man och stortjejerna inte verkade glada över fler barn ?? De var ju hur positiva till det som helst!! De sa att de älskar att få ett nytt syskon och att varje ny bebis är underbar! De två är de som pratat mest om att vi väl borde få en bebis snart, ända sen Jordan föddes, och när de fick veta att nian var på väg så jublade de ! Janelle var jättesjuk med feber och influensa, men blev så glad att hon nästan blev frisk:) De sa åxå i programmet att vi vuxna hade tid för dem när de ville eller behövde det! För så är det,. jag finns alltid hemma, tillgänglig för snack eller läxhjälp, eller tröst eller skratt:) Hade jag jobbat, så hade det ju varit på ett annat sätt, alltså ungefär som i de flesta familjer med två arbetande vuxna…Inte kan man direkt säga att alla andra vuxna som arbetar ägnar sina barn speciellt mkt tid??? Det är tidiga morgnar, hem, laga middag, läsa läxor, sova..Vad är det som är så himla mkt bättre med det, när det gäller att ha tid för sina barn? Jag är hemma, och har många timmar per dag att ägna åt varje barn! Även om de är några stycken:) Dina föräldrar hade säkert andra förutsättningar, för jag känner inte alls att jag inte skulle hinna med alla barnen. Och barnen håller med:)

 3. flerbarnsmamman

  De e toppen att beställa från nätet.
  Vi beställde kakel till köket nu i dagarna som kommer till dörren på måndag;) under 400kr för allt ;) kanonbra.
  Jag älskar ju att ändra hela tiden så fick bli enkelt vitt så man kan ändra med kakeldekorer och annat efter humör;)
  Ska bli kul att se hur ert kök blir..du får gärna fota lite hur arbetet går framåt…
  Snygg outfit hon fått på sig;) syns ju väl att de är M.Simpson;) kul.. Hoppas ni får en toppenhelg. Solen lyser iaf här i värmland. Blir väl en tripp till barnmässan i Karlstad nu imorgon och kolla runt lite. kram kram

 4. Michaela Lejonberg

  Marge Simpson!
  Fin hon är!!

  Lät gott med fiskbakelse!

  Sicken otur ni har med era beställningar till köket! Hoppas ni får hem de andra som ni beställt!

  Ha en bra helg! Själv ska jag på scrapträff imorgon HELA dagen!
  kram

 5. Annelie Susanna

  Marge Simpson så klart =) Jättefin kostym!!
  Sån otur ni fått med köksmaterialet!! Låter som den otur vi brukar ha! Jag är rädd för att köpa saker på ikea men gör det ändå XD
  Lycka till! Kram