Familjen Annorlunda

Järnbrist??

Ja, undras jag om det inte kan vara så…Jag är så in i bomben sänkt! Orkar inte så mkt som jag brukar, även om jag är rätt lat i vanliga fall ;)

Det kan mkt väl vara den segdragna vintern som aldrig ger sig åxå som orsakar det trötta, men jag har hur som helst petat i mig lite järnpiller nu. Tror jag ska köpa den där Blutsaften för den gillar jag:)

Har ni några supertips på att få upp järnvärdet i höjden? Jag hade 122 vid inskrivningen och jag brukar inte ligga speciellt högt även som ickegravid,  å andra sidan så burkar jag heller inte sjunka speciellt drastiskt utan det håller sig alltid över 100 :)

.

Idag vaknade jag av Jordan som kvittrade i kapp med fåglarna utanför fönstret, han har ett så härligt morgonhumör den ungen!! Inte alls lik sin mamma….

Här visar han sin ”busiga min” , haha.

Jag tänkte tanken att faktiskt kliva upp men så steg Perra upp och de försvann ut i köket. Och jag somnade om som en klubbad säl….Vaknade klockan 10.30, somnade om och klev inte upp förrän 11.30!  Skönt, absolut, men inte var jag ett dugg pigg för det.

.

Jag har en grym träningsvärk åxå!!! Helt galet, och även den bidrar såklart till att jag känner mig seg och trött, musklerna skriker ;)

Körde ju en sväng på crossen i torsdagskväll, och igårkväll så trampade jag en kortis för att sen köra igenom hela kroppen med hjälp av min kettlebell! (12kg). Använde mina 3 kilos hantlar en del åxå, och försökte koncentrera mig lite på axelns baksida. Plus triceps.

Idag har jag ont i armarna…och benen, för jag gjorde knäböj med kettlebellen med, inte så djupa så jag trodde inte det skulle märkas, det var inte jobbigt, men aaaaaaaj!  Magen känns den med, fast den var ju inte i fokus utan den hängde mest med på ett hörn iom att man stabiliserar upp hela kroppen med bålen:) 

Tror ju att utsikten att magen blir mindre i dagsläget  är——– obefintlig :D

Jag saknar att träna, men känner samtidigt att det är väldigt mkt jobbigare med typ allt nu, så jag tar det lugnt, men det kryper i kroppen av rastlöshet…

.

Skitsamma, i höst blir det andra bullar! ( typ inga….hehe)

.

Nu tänkte jag minsann tipsa er lite!!! Jag har en nätvän som har en nätbutik, den heter Lilla Skatt.

Nu har hon bestämt sig för att stänga ner den, och säljer ut ALLT!!!  Så vill ni fynda lite, finns lite av varje, så skynda er dit!!

Jag har precis beställt lite Lundmyrkläder, och en fin vagnspåse :)

.

Förhoppningsvis så kommer hon snart ut med sin alldeles egna klädkollektion, och jag längtar!!! Den har varit på gång ett tag, men allt sånt där tar tiiiiid, men nu verkar det snart vara klart :)  Heja Viktoria!!!

En sak som jag fortfarande funderar på om jag kanske skulle lagt med i beställningen är en sån här:

Klicka för att visa större bild...  En bärsjal :) Jag har ju flera stycken redan , och ett antal selar av olika slag så jag kände inte att det var prio ett , men jag har kikat på de här länge… Den heter Easy Hug och man behöver inte knyta den, och den är alltså praktiskt för nybörjare, och…som jag försöker motivera för mig själv att köpa den, just de gånger man ska vira in sig i flera meter tyg på en skitig parkering, så slipper man det , man bara hänger på sig den!

Smart!  Jag funderar vidare…med risk för att de tar slut precis när jag bestämt mig:)

Notera den ursöta bebisen i sjalen:) Nej det är inte en av mina om ni trodde det, jag tro minsann  det är Viktorias minsting:)

Sådär ja, det var tip of the day :)

Nu  över till annat.

.

Idag sken ju solen och det var så härligt. Jag skjutsade Robban till tennisen och passade som vanligt på att handla, och sen satt jag i bilen, med dörren öppen och solen som strålade på mig , och spelade suduko på mobilen.

Det måste ju ses som att förena nytta med nöje?? Både sola (= fylla på D-vitaminförrådet) och träna( =hjärngympa)

Suduko är faktiskt roligt!  Jag är lite imponerad av mig själv som klarar av det, jag har ju så svårt för siffror!

Men när Perra kommer och kikar över axeln på mig och bara : – Där ska det vara en etta, där en sju och där och där ska det ju vara treor…..  Då inser man olikheterna mellan våra sifferkunskaper:)

Han är ju grym på poker åxå, räknar utan vidare ut exakt hur stor procents chans det är att vinna den handen med de korten osv… 

Men alla är vi bra på något:) Jag är tex väldigt bra på att……eh…tja…. Jag är bra på…..hm????  Äh, det räcker med att jag är bra :)

.

Hemma så hade Jordan precis vaknat så jag tog på honom overallen och släppte ut honom till syrrorna som åkte pulka, och satte mig på en bänk i solen.  Det är såååå underbart härligt nu när solen äntligen kommer tillbaka!

Bäst att passa på. Man vet aldrig hur det blir i morgon.  Nu verkar det ju som att värmen är på väg, men igår toksnöade det ju…Vårvinter har sin charm :)

.

Nu har de små gått och lagt sig, Lovelia somnade nere på soffan så Perra har burit upp henne. Robban sitter på sitt rum och spelar spel….Corrinda sover hos en kompis och tonåringarna är nere.

Jag tog precis av mig vigselringarna….och nu får de ligga i skåpet tills de passar igen, vilket kanske blir till typ nästa sommar.. ;) och ska än en gång leta igenom TV-tablåerna efter nåt att se på…det finns ju inget! Bah.

.

Ha det bra nu alla:)

Natti natti!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katie Grün Eriksson

    Svar;

    Klicka på bilden på min blogg å för den nedför sidan (du ser om den följer med) öppna en mapp innan så kan du föra dit bilden direkt så är det bara å ladda upp på din blogg :D

    Kramiz, Katie

  2. Katie Grün Eriksson

    Svar;

    Att du skulle få best blogger award av mig var en självklarhet!!! Du är en super människa Carola! Och du ger mig genom din blogg en massa positiv energi!!!

    Varma kramar, Katie
    Carola svarar:Du är så snäll, Katie:) Tusen tack igen!

  3. Katie Grün Eriksson

    Hej Carola!
    Du har fått en Blogg award av mig på min blogg! Titta in å se den, du kan hämta den på min sida också så kan du visa den här. Länka från den till min blogg så kan dina läsare se den å mina ord till dig på min blogg ;-)

    Hoppas ni har fått en toppen start på veckan!
    Kramizzar, Katie <3

  4. Amanda

    Blutsaft är väl det bästa sättet att få i sig järn. Det sägs att man får i sig lika mycket järn av det som att shota en järnstång. :)
    Angående ringarna: jag har alltid min förlovningsring i en kedja runt halsen. Det skulle bli alldeles för bökigt och den skulle säkert bli ganska förstörd om jag hade den när jag är ute och gräver.
    Angående rastlösheten för bristen på träning: Kanske du kan omvandla överskottsenergin till något annat? (Vet inte om du har möjlighet till det, men bara ett tips.)
    Carola svarar: Ja ja tycker ju om den så ska shoppa loss snart. Jag lägger ringarna i badrumsskåpet ist, tycker det klingar så om man har de runt halsen..

  5. Lena

    När jag var gravid hade jag också järnbrist. Kan rekommendera Blutsaft. Drack det och åt tunnpaltbröd med messmör på. Inte så äckligt som det låter:) Och så drack jag apelsinjuice till för att få C-vitamin för att hjälpa kroppen ta upp järnet.
    Carola svarar: Jag gillar blutsaften,men messmör….nej aldrig;)

  6. Malin

    Vilken klockren bärsjal! Enda anledningen till att jag inte köpte en bärsjal när min yngsta var mindre var just för att det verkade så krångligt att knyta runt den (ja, jag är lat och otålig). :)

    Suck.. vad synd att jag inte visste att den fanns..
    Carola svarar: Ja det är mkt tyg att knyta om man har en lång sjal, men man lär sig snabbt!! Fast den här ser smidig ut..

  7. Hanna

    Ökar järnvärdet gör man bäst genom att äta brococli och brysselkål, tror jag.
    Carola svarar: Broccoli gillar jag men brysselkål….hua!!!! Jag tar till mig halva ditt tips:)

  8. Sara

    Hej! Jag kan rekomendera Blutsaft. Det finns på vissa mataffärer men även på hälsokosten. Blutsaften innehåller massa med bra saker för kroppen och bland annat järn. Man blir piggare och orkar mer, det är i alla fall min erfarenhet av Blutsaft. Det kan ju vara värt ett försök iaf! Lycka till! =)
    /Sara